Şimdi Ara

..Yurt için TV kartı ve anten önerisi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba beyler,

    Biraz öneriye ihtiyacım var ve kısaca durumu anlatayım. Yurtta kalıyorum ve odada tv izlemek istiyorum, bu yüzden büyük büyük çanak anten alma gibi bir durumum yok. Nasıl bir tv kartı ve nasıl bir antenle işimi görebilirim, ayrıca ligtv izleyebilmek baya güzel olur. Küçük çanak antenler varmış galiba, böyle bişey alıp, evdeki digiturk receiver'ını buraya getirsem halledebilir miyim?

    Dediğim gibi önerilere ihtiyacım var ve eksik bişeyler kalmışsa sorabilirsiniz, yarın ankara vatan'a gidip almayı düşünüyodum.



  • Arkadaşım ,

    40 cm ebatlarında "flat" tip küçük uydu antenleri mevcut yalnız çanak anten , çatı anteni veya oda içi anten gibi değildir. Yani çatı antenini veya oda içi antenini yayın istasyonuna doğru az biraz yönlendirmiş olsan , iyi kötü bir yayın izlenebilirsin ama çanak antenin uyduya doğru şekilde kusursuzca yönlendirilmiş olası gerekir. Bu çanak anten ile uydu arasındaki en ufak bir sapma durumunda sinyal alamazsın. Bu doğrultunun ayarlaması zahmetli iştir. Bunu ancak bir yere sabitleyerek yapabilirsin. Sabitlemekten kastım , duvara veya zemine dübel ile monte etmektir. Bir yere koymak, yaslamak , tutturmak değildir. Yurtta bu tür bir sabitleme imkanın var mı?

    DVB-T ( karasal dijital yayın) ülkemizde tüm yayıncı kuruluşlar tarafından uygulanıyor olsaydı basit bir Usb tv kartı (flash belleğin biraz büyüğü kadar boyutlarda ) ve onun minik anteni (15 cm ince uzun) ile notebook üzerinden tv izleyebilirdin. Şu anki mevcut şartlar içinde Analog bir Usb tv kartı alman sanırım daha yerinde olacaktır.

    Kolay gelsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.