Şimdi Ara

Yurtdışı Apple Ürünlerindeki Garanti Karmaşası ve Net Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bu yıl içerisinde Apple tarafından alınan bir karar ile yurt dışından ülkemize getirilen, kayıtlı yahut kayıtsız hiçbir ürüne Teknik Destek verilmeyeceği ve Değişim-Onarım gerçekleştirilmeyeceği duyuruldu fakat karar yalnızca 10 gün sürdü ardından her şey eski haline döndü. Ancak an itibarıyla Apple'ın basın ve yayın organlarına duyurmadığı bir iç tüzükle yeniden serisi ne olursa olsun hiç bir yurt dışı ürüne destek vermeyeceğini az evvel Apple Türkiye müşteri hizmetleri takım lideriyle yapmış olduğum telefon görüşmesi ardından öğrenmiş oldum. İnternette bu duruma dair acayip bir bilgi kirliliği mevcut, tam bir keşmekeş. Şöyle özetlemek gerekirse; dünyanın hangi ülkesinden Türkiye'ye getirilirse getirilsin, hangi model numarasına sahip olduğu ehemmiyet teşkil etmeksizin garanti bakımından tüm cihazlar eşit. Her ne kadar checkcoverage.apple.com/tr/tr/ adresinden sorgulama yapıldığında her şey normal gözükse de durum böyle değil. İrtibat kurduğum arkadaşla bunu da konuştuk, sorgulama ekranının şu an için geçerliliğinin olmadığını söyledi. Yurt dışından cihaz getiren ve ticari amaç güden sayısız insan tabii ki eski bir takım bilgilerle Global Garantinin halen geçerli olduğunu iddia etmekte fakat durum böyle değilmiş. Dilim döndüğünce aldığım bilgiyi paylaşıp, sizlere aktarıp faydalı olmaya çalıştım.

    Apple Türkiye'yi (0216 282 15 12) arayarak doğruluğunu teyit edebilirsiniz, güç değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GanjasCave -- 23 Ekim 2017; 17:52:35 >







  • Şimdi soru şu

    Appstore zaten bakmıyordu ancak belli serilere KVK genpa vs bakıyordu.
    artık oda mı yok.
  • şu genpa ve kvk serileri için birileri ayrıntılı bir şeyler yazabilir mi. derli toplu bir yerde bulunsun en azından. hangi serilerde ne tür garantiler var vb gibi.
  • Resmî bir bilgi gelmeden inanmayın arkadaşlar. Açıklama gelsin ona göre inanalım. Belki doğru belki yanlış bunu bilemeyiz resmiyet kazanmadan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resmi bilgi lazım nette olacak edilecek yazıyor sadece.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söyle ileteyim herkese , Yurt dişi cihazlara Apple zorlu ya da akasya olarak destek verilmiyor. 1 yıllık Avrupa cihazlarına yetkili servisler kvk genpa gibi bayiler aracılığı ile destek alabiliyoruz... Apple destek tarafından alınan bilgi bu şekildedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parası ile de yaptıramıyorsak servis hizmeti alamıyorsak sıkıntı,yoksa telefon garantisi umrumda değil neredeyse bin tl ucuza almışım telefonu eğer elimden düşürüp çalışamaz hale gelirse kendi şanssızlığım kabul ederim bu kadar basit !zaten bu durum da kullanıcı hatası kabul ediliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bi bilgi veya haber olmuş olsaydi forum ve bazi teknoloji sitelerinde yayinlanirdi bu şubat veya mart ayinda ordan ögrenmiştik ve gercekliği ortaya cikmişti sirf bu yüzden 1 ay bekledim tekrar başlatilmişti onarimi..yetkili bayanin sorumlunun bana söylediği şuydu şuan toplantidan ciktik cihazlarin tekrar başlatildigini artik böyle bi problem olmiyacagini sadece apple magazalari destek vermeyip applenin belirledigi servisler tarafindan tarafimiza gerektiginde cihazlarin gönderilecegi dogrultusunda kabull edilmiştir diye bişeyler söyledi:))) valla onu bunu bilmem alirim yine avrupa cihazini kullanirim kronik veya değil şans meselesi kolay kolayda bozulmaz inş bozulmaz bi senedir kullaniyorum servislik olmadi şükür ekranin kirilmasi hariç:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.