Şimdi Ara

Yurtdışı cihaz - 220>110 volt step down transformatör > TOPRAKSIZ fiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Bir konuda yardımınızı rica edecektim.

    Yurtdışından getirmiş olduğum birçok cihaz var elimde (stereo amfi, receiver, cd player, lambalı amfi, subwoofer amfisi, vs.). Bunları evimde kullanmak için 5 kva'lık 2 adet step down transformatörüm de var.

    Step down transformatörün 2 adet çıkışı var ve fiş taktığım zaman faz-nötr 120v, faz-toprak 120v, nötr-toprak < 1v alıyorum - her şey normal yani. Fakat 2 çıkış yeterli değil bu nedenle internet üzerinden şöyle bir grup priz aldım:http://www.bizde.com/tasarruflu-5mt-uzatmali-4lu-universal-grup-priz-widq2568317

    Şimdi audio cihazlarının fişini buna taktığım zaman faz-nötr 120v, faz-toprak 60v, nötr-toprak 60v civarı bir ölçüm alıyorum. Yani topraklama doğru düzgün çalışmıyor gibime geliyor. İşin garibi 220 volt'a direk takınca bir sorun yok (ölçümler normal).

    Buna göre,

    1) bunun nedeni ne olabilir - kolay bir çözümü var mı?
    2) yurtdışı cihazlarının fişlerini basit bir adaptör yardımıyla (3-2 prong) ya da yukarıda belirtmiş olduğum grup priz ile kullanırsam topraklamayı kafadan atlamış oluyorum - cihazlarda bir sorun oluşur mu?

    Şimdiden teşekkür ederim.







  • cihazda bi sorun olabilirmi bi başka fişte daha dene
  • arkadaşlar insanın bazen kafası çalışmıyor vallaha - bu ben oluyorum bu konuda.

    Grup priz nasıl topraklasın ki... priz 220>110 volt dönüştürücüye topraklı avrupa fişle giriyordu (2 saplı ve bir çentikli) fakat dönüştürücü üzerinde çentik yok ki; 3 saplı amerikan fişe ya da ingiliz fişe ihtiyaç var!

    Dün öğleden sonra bir tane ingiliz fişi buldum (3 saplı), gece de grup prizin fişini kesip, aldığım ingiliz fişi taktım.

    Yabancıların deyişiyle "voila!"; grup prizin ucunda faz-nötr 120v; faz-toprak 120v; nötr-toprak < 1v, görev tamamlandı :)

    Konu kitlenebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.