Şimdi Ara

Yurtdışı lisans bursu hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu eğitim döneminin sonunda liseyi bitiriyorum ve Abitur sınavını geçtiğim için Almanya'da üniversite okuyabiliyorum ancak okul ücretsiz olsa da barınma, gıda, çok olmasa da ulaşım falan derken boyumu aşıyor bu durum biraz.
    Araştırdım ettim ama bi türlü yurtdışı lisansı için burs veren bir kurum bulamadım bilgisi olan yardımcı olursa çok mutlu olacağım.

    Bilgisi olanlar özel mesajla ulaşabilirse sevinirim



  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LaplaceDemon

    Bu eğitim döneminin sonunda liseyi bitiriyorum ve Abitur sınavını geçtiğim için Almanya'da üniversite okuyabiliyorum ancak okul ücretsiz olsa da barınma, gıda, çok olmasa da ulaşım falan derken boyumu aşıyor bu durum biraz.
    Araştırdım ettim ama bi türlü yurtdışı lisansı için burs veren bir kurum bulamadım bilgisi olan yardımcı olursa çok mutlu olacağım.

    Bilgisi olanlar özel mesajla ulaşabilirse sevinirim

    burs almak için ne özelliğiniz var yazar mısınız? bir kaç yerle görüşebilirim
  • Egitim hayatımın başından başlamak gerekirse dönemimin lise sınavı olan SBS'den son senemde tam puan alarak yüksek puanla Istanbul (erkek) lisesine yerleştim. Ilk senem almanca eğitimi odaklı olduğu için ileri seviye almancam ve okullarımdan öğrendiklerimle beraber orta-ileri seviye bir ingilizcem var. Lise dönemim boyunca çeşitli hobilerle ilgilendim. Ileri seviye tango ve orta seviye olmak üzere fotoğrafçılık ve okçulukla ilgileniyorum. Bunun dışında türkiyenin ilk liselerarası kısa film yarışmasını baslatan istanbul lisesi altınboga kısa film yarısması komitesinde son senesinde yönetici kadrosunda bulunmak üzere 4 sene görev aldım. Şuan son senemdeyim ve yaklaşık bir ay önce Almanya'nın üniversite sınavı olan abitur sınavına girdim. Yaklaşık olarak 1.8 ile 2.0 arasında bir not bekliyorum. Abitur diploması ile almanyada herhangi bir avrupa birligi vatandaşı gibi okuma hakkına sahibim. Yani yabancı kontenjandan girmiyor olacağım. Kendimi kısaca özetlemeye çalıştım. Abitur sınavı ve okulumla ilgili bilgilere internetten kolaylıkla ulasabilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaplaceDemon -- 6 Mart 2016; 23:17:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kyk ve konsoloslukta vize işlemleri sırasında başvuru yapabilirsiniz (genelde burs veriyorlar) ayrıca okuyacağınız şehirde ki T.C Diyanet İşlerinin bursuna başvurabilirsiniz genellikle her başvuru yapana Burs bağlıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • swizzz S kullanıcısına yanıt
    Bunları nasıl yapacağım hakkında ayrıntılı bilgiye sahip misiniz acaba?
  • LaplaceDemon kullanıcısına yanıt
    İsviçre'de ki prosedürden detaylı bir şekilde bahsedebilirim ancak işinize yarayacağını sanmıyorum.

    Örnek vermek gerekirse öğrenci vizesine başvuru yaparken gerekli evraklar listesinin en altında ağustos ayında meb ile beraber ortak çalışmalarıyla verdikleri burstan bahseder. Ayrıca İsviçre konsolosluk sitesi (ki teferruatlı isviçre hakkında bilgi verir) burslar hakkında ayrıntılı bilgi vermektedir.(eda.admin.ch )

    İsviçre diyanet vakfının verdiği burs ise Lisans 300 chf Yüksek Lisans 500 chf idi yıllar önce şuan daha fazla olduğu tahmin ediyorum.

    Yinede birkaç site vereceğim detaylı bakarsınız.

    http://zaman-online.de/almanyada-burs-almak-i%C3%A7in-bilmeniz-gerekenler-232701

    http://www.daad-turkiye.org/tr/

    http://www.deutschstudent.de




  • swizzz S kullanıcısına yanıt
    Burs denince akla verdiğiniz linklerde de görülebileceği üzere akla BaföG geliyor ancak bu kurumdan burs alabilmek için bildiğim kadarıyla Avrupa birliği vatandaşı olmak gerekiyor. Sırf bu yüzden Bulgaristan vatandaşlığına başvuran arkadaşım var.

    İkinci olarak Almanya üzerinden burs bulmak da Almanya dışında yaşayan biri için zor çünkü genelde ailenin gelir durumuna bakmadan ders ve spor başarısı, siyasi ve ya dini bir kurumda etkin rol alma üzerinden veriliyor. Bunları da yurtdışından yürütmek çok zor çünkü spor derseniz spor alanıyla ilgilenmediğim için üstün bir başarı göstermem imkansız. Ders başarısı derseniz Almanya'da gerçekleşen değişik kamp ve programlara katılmış olmam gerek. Din ve siyaset işlerine hiç girmiyorum bile.

    Anlayacağınız burs bulacaksam Türkiye'den bulmam lazım.

    İlginiz için çok teşekkür ederim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.