Şimdi Ara

Yurtdışı Vatandaşı Olmuş Biri İzlenimlerini Paylaşabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bartsimpson99

    ben türk vatandaşıyım 95'liyim italyada 3 ay kaldım ailemle inanın bana farklı bir dünya kızlar olsun anlayış olsun . şuan türkiyedeyim ve inanın türk kızlarıyla konuşmaktan nefret ediyorum cahil sürüsü seneye yaz aylarında a.b.d'ye gidiyorum boston ingilizce kursunna orda 4 ay kalacagım


    quote:

    selam ben italya ve avustralya için vize başvurucam ama bu seneyi bitirince lise mezunu olup dışıardın bitiriyorum . yani akşam lisesi . bu etki eder mi ?


    Sen ilk önce git adam gibi liseyi bitir de ondan sonra millete cahil de...

    Adam bırak anadolu lisesini daha düz lisede okuma kapasitesine sahip değil gitmiş millete laf sokuyor bir de...

    Atom bombasından kurtaracak olsan seni ülkeme almam, vize de vermem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jovanovic -- 12 Kasım 2011; 18:05:45 >




  •  Yurtdışı Vatandaşı Olmuş Biri İzlenimlerini Paylaşabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlueTR

    quote:

    Orijinalden alıntı: TheIslander


    quote:

    Orijinalden alıntı: BlueTR

    mutlaka talip etmem gereken bi konu

    t9 un azizliği gösteriyo kendini. Oha kafiyeli oldu. Şizofren miyim yoksa

    yanlış yazmışım





  • Fransadayim ama anlatmam ....
  • Merhaba arkadaşlar.. Dün bir konuda yazdığım deneyimlerimi, buradaki arkadaşın sorusuna istinaden tekrar paylaşmak istiyorum..Ben hem Türk hem Amerikan vatandaşıyım. Bu vatandaşlığı nasıl aldım size anlatacağım..

    Arkadaşlar öncelikle Green Card'dan bahsetmek istiyorum.. Çünkü ben de 2002 yılındaki dv çekilişinin şanslı talihlilerindenim.Olur ya başvurmak isteyen olur bu yolla gitmek isteyen olur ya da bilmeyenler vardır bunun için bahsetmek istiyorum biraz Green Card hakkında. Greencard başvurunuzu eksiksiz ve de tam prosedüre uygun olarak yapmalısınız.Ben o yıllarda (çekilişi kazanmadan önce) Hollandadaydım ve oradan bir arkadaşım aracıyla Amerikan göçmenlik dairesine direk başvuru yapmıştım.Ama şu an Türkiyede başvuru işlemlerini eksiksiz sizin adınıza yapan firmalar var.En sağlam ve güveniliri hangisidir bilmiyorum ama isterseniz bürolarına gidip yüzyüze falan görüşebilirsiniz.. (yaptıkları işi gördüğünüz zaman içinize dahat rahat siner diye söylüyorum) internet üzerinden yapan aracı firmalarda var ama dolandırıcı falan olmadığını nerden bileceksin? Sonuçta net alemi binlerce çakal var.Bence İstanbulda bu işi en iyi yapan aracı kurumu bulun ve onlarla görüşerek başvurunuzu yapın.Başvurunuzu yaptıkları zamanda yapıldığına dair başvuru numarasını falan isteyin onlardan.Şansınız yaver gider çekilişte kazanırsanız adınıza düzenlenmiş Kentucky’den bir zarf gelecektir adresinize.İçinde Green Card kazandığınızı ve kendinizin varsa aile bireyleri ile ilgili bilgileri göndermeniz gerektiğini belirten kağıtlar çıkıyor.Bu aşamada belgelerin hazırlanması aşamasında isterseniz başvuru yaptığınız firma ile isterseniz direk kendiniz belgeleri hazırlayıp konsolosluğun yolunu tutuyorsunuz.Size gönderilen formları doldurup ve resim ekleyip gönderiyorsunuz.Daha sonra Amerikan konsolosluğunda mülakata çağrılıyorsunuz.Sizden istenilen tüm evrakları eksiksiz ve düzgün hazırlarsanız sorun çıkmıyor.Ben yaklaşık 6 ay kadar sonra mülakata çağrıldım.Mülakata giderken eğitim durumunuzla ilgili belge, savcılıktan iyi hal kağıdı, banka defterleri, ev, araba gibi sahibi olduğunuz taşınmazlara ait belgelerin asılları ve yeminli tercüme bürosu tarafından yapılmış tercümeleri ve Amerikan Hastanesi'nde Check-up istemişlerdi.Konsoloslukta yapılan mülakatı İngilizce olarak yapmıştım.Eğer İngilizceniz yeterli değilse tercüman aracılığıyla da yapabiliyorsunuz.

    Mülakatta neden Amerika'ya yerleşmek istediğimiz, orada çalışmayı düşünüp düşünmediğimiz gibi sorular soruluyor.Görüşme 15 dk. kadar sürdü.Getirdiğiniz bütün evraklar inceleniyor, sonra mülakat yapılıyor.Kabul edilirseniz evraklarınız ve pasaportunuz, vizenizle birlikte adresine ups ile gönderiyorlar.Green cardınızı sonra alıyorsunuz.Elçilikten size büyük sarı bir zarf gönderiliyor.Bu zarfı açmamanız ve Amerika'ya girişte pasaport görevlisine teslim etmeniz isteniyor.Kontrolde zarf açılıyor ve sizden Amerika'da bir adres isteniyor.Green Card'ınız o adrese 15 gün içinde gönderiliyor.Ssn almak için de bulunduğunuz şehirdeki Social Security Office'e müracaat ediyorsunuz.Vize tarihinden itibaren en geç 6 içinde amerikaya giriş yapmanızı istiyorlar.Eğer yapmazsanız hakkınızı elinizden alıyorlar.Amerika'ya girişte pasaport kontrolünde Green Card'lı biri veya Amerikan vatandaşı bile olsanız görevlilerini size olan davranışları değişmiyor, her zaman ters davranıp birtakım sorular soruyorlar.

    Dv çekilişini kazanıp Amerikaya gittiğinizde yasal çalışma ve oturma hakkınız olduğu için Amerikan kamu daireleri dahil her yerde çalışabilirsiniz.Bunda bir sıkıntı yok..Bu konular hakkında Green Card kazananlar için göçmen bilgi dairesinden yardımcı oluyorlar..Yapabileceğiniz ve çalışabileceğiniz bir iş bulma konusunda yardımcı olurlar. Kalacak yer bile sağlarlar.Green Card kazanıp oraya gitmeniz durumunda devletten yardım talebinde bulunursanız size yardım ederler..Ama tabi oradan yardım almadan tamamen kendinizde araştırıp çalışabilirsiniz.Green card kazanmanız durumunda bu haktan sadece evliyseniz eşiniz ve 21 yaşından küçük çocuklarınız varsa onlar faydalanabilir..Yani sorgusuz sualsiz beraberinde sadece onları götürebilirsiniz..Anne baba kardeş ya da bir akrabanız ayrıca vize almak durumundalar.. Ama şöyle bişey olabilir.Siz oraya gidersiniz, belli bir süre geçer maddi olarak durumunuzu düzeltirseniz, Türkiye'ye gelip anneniz babanız için vize talebinde bulunabilirsiniz..Bu durumda zorluk çıkarmadan vize verirler.Ayrıca Green Card kazandığınızda 5 yıl sonra Amerikan vatandaşı hakkını kazanıyorsunuz.Bunu da birazdan anlatacağım.O zaman çok daha kolay olur. Unutmadan belirteyim ingilizce için hiçbir şart aranmıyor.Yani çekilişi kazanıp konsolosluga gittiginizde orada bir sorun olmaz..Ama ingilizceyi orta derecede bilmeniz Amerikaya gittiğinizde lazım olacaktır.Çünkü derdinizi anlatabilmek için konuşmak zorundasınız.Zaten zamanla ingilizceniz ilerler gider farkına bile varmazsınız.

    Green Card, oturma ve çalışma izni anlamına geldiği için iş müraacatlarında ilk önce Green Card'ınınz olup olmadığı soruluyor.Green Card'ınız yoksa, ancak kaçak olarak işçi çalıştıran yerlerde iş bulma ihtimaliniz var.Normal bir vatandaş ile Green Card'lı vatandaş arasındaki en önemli fark iş bulma sorunu.Green Card'ınız varsa bankada hesap açtırabilirsiniz, kredi kartı alabilirsiniz.Bunlar olmadan ev kiralamanız, araba satın almanız söz konusu bile değil.Green Card'ı teslim aldıktan 5 yıl sonra vatandaşlığa müracaat edebiliyor.Bu 5 yıl içinde 30 ay Amerika'da ikamet etmiş olmanız, son 3 aydır aynı adreste ikamet etmiş olmanız ve 5 sene içinde 6 aydan fazla Amerika dışında bulunmamanız ve tabi ki Amerika'da herhangi bir suç olayına karışmamanız şartı aranıyor.Vatandaşlık müracaatı için önce Uscis.gov sitesinden N-400 formunu doldurmanız ve $680'lık posta çeki veya banka çeki ile 2 adet resmi postayla göndermeniz gerekiyor.Yaklaşık 1 ay sonra sizi parmak izi almaya çağırıyorlar.Parmak izi vermeye gittiğinizde size mülakat için soru kitapçığı ve cd veriyorlar. 1,5 - 2 ay sonra sizi yine postayla mülakata çağırıyorlar.Bu süre zarfında içinde 100 soru olan bu kitapçığı çok iyi çalışmanız lazım.100 sorudan 10 soru soruluyor ve 6'sını bilmek zorundasınız.Mülakata gittiğinizde sözlü olarak bir odada görüşmeye alınıyorsunuz.Biraz kendinizden bahsetmeniz isteniyor, adınız, işiniz, ne kadar zamandır Amerika'da yaşadığınız gibi sorular ile İngilizceniz kontrol ediliyor.Sonra 1 cümle yazdırılıyor ve 1 cümle okutuluyor.Kitapçıktaki sorulardan 6 tanesini bilince "tebrikler" deniliyor ve mülakat sona eriyor.Eğer sınavı geçmişseniz dışarda size yemin töreninin ne gün yapılacağına dair bir kağıt veriliyor.Yemin töreninde yaklaşık 200 kişi hep birlikte yemin ediyor.Green Card'ınızı teslim ediyorsunuz ve size vatandaşlık belgesi veriliyor. Daha sonra da posta yoluyla vatandaşlık belgesini pasaport dairesine gönderiyorsunuz. 2-3 hafta içinde Amerikan pasaportunuz eve teslim ediliyor.Ve o andan itibaren artık Amerikan vatandaşısınız.

    Yazımın bundan sonrasını New york'a gidecek olan, gitmeyi ya da orada yaşamayı düşünen arkadaşlar için yazıyorum.

    Benim Long Island tarafında bir akrabam olduğu için ben onun yanına gitmiştim..İş bulma konusunda bana yardımcı oldu sağolsun.Önceleri Shell'de, donut restoranlarında garson/bulaşıkçı gibi işlerde çalıştım.Zor günlerdi tabi.Sonra ise bir şekilde Manhattan'a geçtim.Süpermarketin birinde depo sorumlusu olarak gece bekçiliğinde çalıştım. Sonra oradan ayrılarak Starbucks Coffee de baristalık ve kısa zamanda coffee masterlığa yükselerek coffee master'lık yaptım..Güzel günlerdi benim için.Hepsinde de keyif alarak çalıştım.4 yıl kadar kaldıktan sonra Tr dönüş yaptım (ailesel sebeplerden) neyse arkadaşlar.Gidecek olan arkadaşlar zaten ne yaparlar ederler bir şekilde çalışırlar..Herkese kolaylıklar dilerim.Ben şimdi bu mükemmel şehir New York'tan bahsedeyim biraz.

    New York dünyanın en muazzam şehridir..Zaten ona verilen lakap'ta 24 saat canlı yaşayan bir şehir olmasından dolayı, asla uyumayan şehirdir..Never sleep city. (küçük bir anekdot vermek isterim..Yapımcı ve yönetmen Abdullah Oğuz uzun yıllar New York'ta yaşamıştır.Sonra kendisi Türkiye'ye dönünce bir prodüksiyon şirketi kurmuştur ve ismini ans productions koymuştur.Açılımı Abdullah Never Sleep'dir..Bunu da New York'un lakabından esinlenerek koymuştur..) Neyse.. New York çok canlı, dinamik ve bir o kadarda zor bir kenttir..Zorluğuna değineceğim ama önce güzelliklerinden bahsedeyim.New York iş, finans, moda, medya merkezi olduğu gibi aynı zamanda da sanat ve eğlence merkezi olarak da bilinir.Bu şehir dünyanın her köşesinden her türden insanların bir arada yaşadığı bir metropoldür.Sokakta şöyle bir gezintiye çıksanız çeşit çeşit insana denk gelirsiniz..Çinlisine de rastlarsınız, Hindistanlısına da, Almanına da rastlarsınız, Afrikalısına da.Long Island ve Manhattan bölgelerinde çok fazla Türk'e rastlarsınız..En yoğun olduğumuz bölgelerdir çünkü.New York eğlencenin bütün yıl boyunca hiç durmadan sürdüğü bir şehirdir.İlgi alanınız fark etmeksizin kendinize uygun bir şeyler bulacağınızdan emin olabilirsiniz.Tiyatro, kabare ya da deneysel bir oyun seyretmek için Broadway uygun bir yer olacaktır.Müzikle ilgileniyorsanız, met’te muhteşem bir opera izleyebilir ya da village’deki küçük kulüplerde sahne alan caz gruplarını dinlemeye gidebilirsiniz ya da devasa gece kulüplerinden birinde arkadaşlarınızla dans edebilirsiniz.Ya da şehirdeki sayıları oldukça fazla olan sinemalardan birinde en yeni Hollywood filmlerinden birini seyredebilirsiniz.Film veya tiyatro galalarına ücretsiz veya çok ucuz biletler, new york times, daily news gibi yayınlarda ilan edilir. yalnız popüler gösterilerin biletleri haftalar öncesinden bitebilir, bu yüzden biletleri çok önceden almanız gereklidir.Ayrıca nyc & company visitor information center’dan televizyon şovlarına, konserlere ve özel gösterilere davetiyeler falanda edinmek mümkündür.. new york'ta soho, time square, 5. cadde gibi new york ile özdeşleşmiş bölgeler vardır. bu caddelerde lüks mağazalarla ve dünyanın ünlü markaları ile karşılaşabilirsiniz.Eğer daha otantik ve farklı objeler ilginizi çekiyorsa, chinatown ve little italy uygun mekanlar olacaktır.Bu mahallelerde kurulan ufak pazarlardan, bir çok değişik obje satın alabilirsiniz.

    Elektronik ürünler için ise, küçük, iade garantisi vermeyen, özellikle turistlerin yoğun oldukları mekanlarda bulunan mağazalar yerine büyük elektronik zincir mağazaların garantili ürünlerini tercih etmek uzun vadede daha karlı olacaktır tabikide.Bunların dışında New York'ta her türden eğlencenin sunulduğu gece hayatı son derece renkli ve canlıdır.Ağırlıklı olarak Manhattan'da ve özellikle village ve soho bölgelerinde yoğunlaşan New York'taki bar ve gece klüpleri çok fazladır.Eğlencenin sınırı kesinlikle yoktur buralarda. şehirde bulunan parklar, ki özellikle central park muhteşemdir insanların o yoğun şehir ortamından kendilerini kurtarıp bir nebzede olsa nefes aldığı olağanüstü güzellikteki yerlerdir.Yalnız belirtmek isterimki geceleri tek başınıza özellikle kış aylarında central park'ta dolaşmayın. Tehlikelidir çünkü.Cankilere falan denk gelirsiniz. benim başıma gelmişti çünkü.3 kişiydiler ve ellerinde bıçak vardı.Paramı aldılar ve kaçtılar.Bişey yapamamıştım doğal olarak.Bunun dışında evsizler, sarhoşlar falanda var.Önünüze çıkıp para isteyebilirler..Bu yüzden dikkatli olmanız gerekir orada.Ama gündüzleri istediğiniz kadar dolaşabilirsiniz, problem olmaz.Central park'ın yanındaki atlı faytonlarda mutlaka bir türk'e rastlarsınız zaten :)

    Neyse birazda zorluklarından bahsetsek yeridir sanırım..New York'ta yaşamak demek daha doğrusu Amerika'da yaşamak demek kurallar silsilesi demektir.Kesinlikle kurallara riayet edilmesi gerekir.Örneğin kırmıza ışıkta geçmenin yaptırımı çok fazla olabilir.Kesinlikle Türkiye'deki gibi şehir içinde hız yapmak falan filan hikayedir yani.. Amerikada insanlara verilen haklar ülkemizden çok daha fazla.Yaşam standartı gerçekten çok yüksek ve insan hayatı herşeyden değerli.Ama çok sıkı kuralları var.. cezalar çok büyük.Kurallara uymazsan yandınız ki ne yandınız.Valla hiç gözünüzün yaşına bakmıyorlar.Böyle durumlarda asla taviz vermiyorlar ve acıma gibi bişey yok.. Ama sorun çıkarmadan hayatını yaşarsan muazzam bi yer.Tam bir rüyalar ülkesi zaten.New York'ta yaşamanız için doğal olarak bir eve ihtiyacınız olucak..Kendinize ait bir eviniz varsa ne ala, ama yoksa bir ev tutmanız gerekir.Hostellerde falan hayat sürmez çünkü.Kiralık ev bulmak, abd'nin içinden ya da dışından New York'a yerleşmeye gelenlerin karşılaştığı en önemli sorun.Yalnızca New York'un değil, abd'nin en pahalı şehirlerinden biri olan manhattan’da, kiralar astronomik derecede yüksektir.Böyle olunca kimi New York'lular, şehrin diğer ilçeleri Queens, Brooklyn, Bronx ve Staten Island'ı tercih ediyor.Hatta çoluk çocuğa karışıp da daha geniş alanlara yayılmak isteyenler ise, New Jersey, Conneticut gibi yakın eyaletlerde mesken tutup iş yerlerine 1-1.5 saatlik tren ya da otobüs yolculukları yapmayı göze alıyorlar.Manhattan’ın herhangi bir yerinde stüdyo denilen mutfak ve banyosu tek oda içinde bir yerin kirası 1200 dolardan başlıyor.Stüdyoya bir yatak odası eklenince fiyat iki bin doların üstüne çıkıyor.İki odalı bir apartman dairesinin kirası ise, şehir merkezine yaklaştıkça, üç dört bin doları bulabiliyor.Kentin bazı kesimlerindeki binalarda kiralar devlet kontrolündedir.Geçen yüzyılın hayat koşullarına göre belirlenen kiralar, senede yalnızca, yüzde üç oranında yükseltiliyor.Eğer şanslıysanız bu tip bir apartman dairesi bulabilirsiniz.Ancak bu tip binalarda ev bulmak için yıllarca beklemekde gerekebilir tabi.

    Ev işinide çözdükten sonra geriye ulaşım, elektrik, ısınma, telefon gibi genel giderler ve mutfak masrafı kalıyor.Bunlar için de bir rakam vermek zor.Çünkü yine muhit önemli.Zira New York öyle bir şehir ki, bir somun ekmeğin fiyatı bile 90 cent ve 5 dolar arasında değişebiliyor.Otomobil kullanmaya pek ihtiyaç duymazsınız.Zira New York'ta araç kullanmak büyük problem.New York'ta yaşamayı düşünen biri, şehrin aksamasız çalışan otobüs, metro ve tren sistemi ile hayatının sonuna kadar arabaya hiç ihtiyaç duymadan yaşayabilir.Toplu taşımacılık New York'ta ne kadar yaygın, kaliteli ve ucuzsa araba kullanmak da bir o kadar lükstür yani.Arabanın taksidi, bakımı, benzini, hele hele el yakan park fiyatları vs vs.. Unutmadan söylemek isterim.Bütçenizde bir de sosyal ve kültürel etkinlikler için hane açmanız gerekir.Çünkü New York sanat, kültür ve eğlence merkezi olan bir şehir.Tüm bunlardan yoksun yaşarsanız zaten New York'ta yaşamanın pek de bir anlamı kalmıyor.Yani demem o ki, Ny'da güzel bir yaşam sürebilmek için sağlam bir gelire ihtiyacınız olacaktır..

    Evet dostlar şimdilik aklıma gelenler bunlar.Gitmeyi düşünenler için yazdım bunları, umarım küçükte olsa katkım olmuştur.Bu yola çıkacak tüm dostlara şimdiden başarılar dilerim.Kalın sağlıcakla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elzemsin -- 12 Kasım 2011; 18:46:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jovanovic

    quote:

    Orijinalden alıntı: bartsimpson99

    ben türk vatandaşıyım 95'liyim italyada 3 ay kaldım ailemle inanın bana farklı bir dünya kızlar olsun anlayış olsun . şuan türkiyedeyim ve inanın türk kızlarıyla konuşmaktan nefret ediyorum cahil sürüsü seneye yaz aylarında a.b.d'ye gidiyorum boston ingilizce kursunna orda 4 ay kalacagım


    quote:

    selam ben italya ve avustralya için vize başvurucam ama bu seneyi bitirince lise mezunu olup dışıardın bitiriyorum . yani akşam lisesi . bu etki eder mi ?


    Sen ilk önce git adam gibi liseyi bitir de ondan sonra millete cahil de...

    Adam bırak anadolu lisesini daha düz lisede okuma kapasitesine sahip değil gitmiş millete laf sokuyor bir de...

    Atom bombasından kurtaracak olsan seni ülkeme almam, vize de vermem.



    Gerçekten de kıytırık bir düz lisede bile okuyamayan biri gelip yorum yapıyor.Adam akşam lisesi gibi açık liseden bile dandik gerizekalı ve sorunlu tiplerin okuduğu parayla diploma alınan bir yerde okuyup milleti küçümsüyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    quote:

    Orijinalden alıntı: jovanovic

    quote:

    Orijinalden alıntı: bartsimpson99

    ben türk vatandaşıyım 95'liyim italyada 3 ay kaldım ailemle inanın bana farklı bir dünya kızlar olsun anlayış olsun . şuan türkiyedeyim ve inanın türk kızlarıyla konuşmaktan nefret ediyorum cahil sürüsü seneye yaz aylarında a.b.d'ye gidiyorum boston ingilizce kursunna orda 4 ay kalacagım


    quote:

    selam ben italya ve avustralya için vize başvurucam ama bu seneyi bitirince lise mezunu olup dışıardın bitiriyorum . yani akşam lisesi . bu etki eder mi ?


    Sen ilk önce git adam gibi liseyi bitir de ondan sonra millete cahil de...

    Adam bırak anadolu lisesini daha düz lisede okuma kapasitesine sahip değil gitmiş millete laf sokuyor bir de...

    Atom bombasından kurtaracak olsan seni ülkeme almam, vize de vermem.



    Gerçekten de kıytırık bir düz lisede bile okuyamayan biri gelip yorum yapıyor.Adam akşam lisesi gibi açık liseden bile dandik gerizekalı ve sorunlu tiplerin okuduğu parayla diploma alınan bir yerde okuyup milleti küçümsüyor.

    Görgüsüzün önde gideni şu herif.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mechaniker

    quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    quote:

    Orijinalden alıntı: jovanovic

    quote:

    Orijinalden alıntı: bartsimpson99

    ben türk vatandaşıyım 95'liyim italyada 3 ay kaldım ailemle inanın bana farklı bir dünya kızlar olsun anlayış olsun . şuan türkiyedeyim ve inanın türk kızlarıyla konuşmaktan nefret ediyorum cahil sürüsü seneye yaz aylarında a.b.d'ye gidiyorum boston ingilizce kursunna orda 4 ay kalacagım


    quote:

    selam ben italya ve avustralya için vize başvurucam ama bu seneyi bitirince lise mezunu olup dışıardın bitiriyorum . yani akşam lisesi . bu etki eder mi ?


    Sen ilk önce git adam gibi liseyi bitir de ondan sonra millete cahil de...

    Adam bırak anadolu lisesini daha düz lisede okuma kapasitesine sahip değil gitmiş millete laf sokuyor bir de...

    Atom bombasından kurtaracak olsan seni ülkeme almam, vize de vermem.



    Gerçekten de kıytırık bir düz lisede bile okuyamayan biri gelip yorum yapıyor.Adam akşam lisesi gibi açık liseden bile dandik gerizekalı ve sorunlu tiplerin okuduğu parayla diploma alınan bir yerde okuyup milleti küçümsüyor.

    Görgüsüzün önde gideni şu herif.

    Ben miyim? Kime ne yapmışım ki?




  • arkadaşlar bi ülkenin vatandaşı olabilmek için en basit yol o ülkede doğmaktır. Eğer o ülkede doğmamışsanız ülkenin kanunlarına göre 3-5 yıl arayla o ülkede işçi statüsünde çalışmanız lazım ve oturumunuz olması lazım ondan sonra inceleyip size 8-12 ay içinde vatandaş olabilirsiniz diyebilirler. Amacınız nedir onu anlamadım ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mechaniker

    quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    quote:

    Orijinalden alıntı: jovanovic

    quote:

    Orijinalden alıntı: bartsimpson99

    ben türk vatandaşıyım 95'liyim italyada 3 ay kaldım ailemle inanın bana farklı bir dünya kızlar olsun anlayış olsun . şuan türkiyedeyim ve inanın türk kızlarıyla konuşmaktan nefret ediyorum cahil sürüsü seneye yaz aylarında a.b.d'ye gidiyorum boston ingilizce kursunna orda 4 ay kalacagım


    quote:

    selam ben italya ve avustralya için vize başvurucam ama bu seneyi bitirince lise mezunu olup dışıardın bitiriyorum . yani akşam lisesi . bu etki eder mi ?


    Sen ilk önce git adam gibi liseyi bitir de ondan sonra millete cahil de...

    Adam bırak anadolu lisesini daha düz lisede okuma kapasitesine sahip değil gitmiş millete laf sokuyor bir de...

    Atom bombasından kurtaracak olsan seni ülkeme almam, vize de vermem.



    Gerçekten de kıytırık bir düz lisede bile okuyamayan biri gelip yorum yapıyor.Adam akşam lisesi gibi açık liseden bile dandik gerizekalı ve sorunlu tiplerin okuduğu parayla diploma alınan bir yerde okuyup milleti küçümsüyor.

    Görgüsüzün önde gideni şu herif.

    Ben miyim? Kime ne yapmışım ki?

    Yok hocam sana bir şey diyen yok bartsimpson99 adlı vatandaşa diyor arkadaş...

    3 ay İtalya'da kalmış, İtalya'nın neden battığı belli




  • Aksam lisesi ne yaa?
  • Bulgar Vatandaşıyım
  • Elzemsin gerçekten teşekkür ederim,aslında baya zorlu etaplar bekliyor bizleri.Herkes fikrini beyan ederse daha güzel bir konu olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Bezstrashen-

    Bulgar Vatandaşıyım

    Topraam imzaya tıkla
  • cevap verenlere ben de çok teşşekkür ederim.
    ben istanbul ünide tıp öğrencisiyim abd de ihtisas yapmayı ve çalışmayı düşünüyorum. asistan olarak falan çalışan yardım edebilecek brileri fikirlerini paylaşırsa sevinirim.
  • takip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nirback


    quote:

    Orijinalden alıntı: tassa

    ben çift vatandaşım ama doğuştan

    bende öyleyim.bulgaristan da doğdum

    Nur topu gibi maşaallah
  • 6 yildir Londradayim gecen sene Ingiliz vatandasligina gectim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E.C

    Türkiye`de türk vatandaşı olarak doğup,daha sonradan başka ülkenin vatandaşlığına geçen arkadaşlar;bu evre arasında yaşadıklarını paylaşırlarsa çok mutlu olurum.Vatandaşlık alırken ne gibi şartları yerine getirdiler,gittikleri ülkede ne gibi zorluklarla karşılaştılar bunlardan bahsederlerse bize de bu konu hakkında yardımcı olurlar.

    Babam Almanya vatandasi. Evlilik yaparsan 3-4 ay sonra olursun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aimduck

    quote:

    Orijinalden alıntı: E.C

    Türkiye`de türk vatandaşı olarak doğup,daha sonradan başka ülkenin vatandaşlığına geçen arkadaşlar;bu evre arasında yaşadıklarını paylaşırlarsa çok mutlu olurum.Vatandaşlık alırken ne gibi şartları yerine getirdiler,gittikleri ülkede ne gibi zorluklarla karşılaştılar bunlardan bahsederlerse bize de bu konu hakkında yardımcı olurlar.

    Babam Almanya vatandasi. Evlilik yaparsan 3-4 ay sonra olursun.

    Oturum alır, vatandaş olması için 3 yada 5 yıl yaşaması gerekli.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.