Şimdi Ara

Yurtdışına değişime gönderilen ürün ve gümrük vergisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • OCZ SSD arızalandığı için yurt dışına PTT aracılığıyla takipli kargo gönderi olarak gönderimi yaptım. Ürün değiştirilip UPS ile geri gönderilmiş. Ancak UPS benden gümrük vergisi tahsil etmek istiyor. Daha öncede aynı üründen gönderi yaptığımda sorun oluşmamıştı. Şimdi ne yapmam gerekli? Bilen arkadaşların görüşlerini öğrenmek istiyorum.

    Forumdan @lordpozzo nickli kullanıcı alamazlar çünkü garantiden değişen ürün gönderide açıklamada vardır mutlaka dedi. Bunu UPS görevlilerine söylememe rağmen bana hala gönderi sırasında arızalı ürün olduğuna dair gümrükte belge hazırlamanız gerekirdi diye ısrar ediyorlar.



  • Ne yazıkki dedikleri doğru. Arızalı ürün için gönderirken belge hazırlanması gerekiyordu.
    OCZ geri gönderirken ürün için bedel yazan bir belge koymuştur. 75€ limitini geçmiyorsa yine de gümrük vergisi alamazlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkforce

    Ne yazıkki dedikleri doğru. Arızalı ürün için gönderirken belge hazırlanması gerekiyordu.
    OCZ geri gönderirken ürün için bedel yazan bir belge koymuştur. 75€ limitini geçmiyorsa yine de gümrük vergisi alamazlar.

    Yalnız adamlar kıllıgına yapıyor galiba 0.5 eurodan gümrüğe takılıyor yok böyle bişey. Birkaç görüş daha alayım ona göre yarın halletmeye çalışacam. Bide anlamadığım bir konu var. Mal neden UPS' in kendi gümrük yerinde duruyor? Neden devletin genel gümrük alanında durmuyor? UPS gümrük vergisini peşin mi ödüyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.