Şimdi Ara

YURTDIŞINA İLK KEZ TRANSFER OLAN TÜRK FUTBOLCU KİM???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Galatasaraylı olmaktan gurur duyuyorum...Bütün başarılaRın ilkleri bizde...!GALATASARLILARIN BU SORUYU BİLMELERİ GEREKİR LÜTFEN HAYAL KIRIKLIGINA UĞRAMAYALIM...! CWPLARI BEKLIOZ...



  • Shakhtar Donetsk'e giden Trabzonsporlu Tolga Seyhan, Türkiye'nin yurt dışına ihraç ettiği 61'inci profesyonel futbolcu oldu. Ukrayna ise Türkiye'den futbolcu transfer eden 17'nci değişik ülke olarak kayıtlara geçti.
    Futbolumuzun profesyonel döneme geçişi öncesinde Talat Erboy, Nejat Evliyazade, Yusuf Ziya Öniş ve Bekir Rafet Teker Avrupa sınırlarını geçen oyuncularımız oldular. İlk olarak 1932'de Fransa'nın Racing Paris takımına transfer olan Vahap Özaltay(Altay Klübünden)'la başlayan profesyonel futbolcu ihracımız, aynı takımın 9 yıl sonra Basri Taşkavak'ı almasıyla devam etti.

    50'lerde çıkış
    1940'larda yalnızca üç temsilcisini Avrupa'ya gönderebilen Türk futbolu, 50'li ve 60'lı yıllarda iki kez dünya kupalarına katılma hakkı kazanması ve Avrupa kupalarında da boy göstermesiyle çıkışa geçti. Lefter, Metin Oktay, Can Bartu ve Ogün Altıparmak bu dönemde dünya pazarında adlarından söz ettiren isimler.
    Futbolumuzun tekrar düşüş yaşadığı ve 6-0'larla 8-0'ları bir arada gördüğümüz 70 ve 80'li yıllarda Ogün Altıparmak'ın açtığı ABD kapısından Yasin Özdenak, Salim Görür ve Güngör Tekin de geçtiler. Engin Verel, Almanya, Fransa ve Belçika'da futbol oynayarak üç ülkede birden top koşturan ilk lejyonerimiz olurken, 1995'e kadar diğer ihraçlarımızın yönü yine Almanya ve Belçika idi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y@nkee -- 15 Şubat 2006 0:11:53 >




  • Hakan Şükür Torino'ya gitti.
    Bir de lakabı vardı yahu?Neydi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Wolqanyc

    Hakan Şükür Torino'ya gitti.
    Bir de lakabı vardı yahu?Neydi.

    torinolu şabandı kardeşim ne oldu beğenemedinmi aynı adam inter'de de oynadı sen kendine bak
  • Sabri Mahir,1911 yılında yurt dışına ilk kez transfer olan türk oyuncu Galatasaray klübündenden çıkmış oldu böylece.(Olimpic Paris-Fransa)...

    He aklıma gelmişken,aynı yıl ezeli rekabette hala kırılamayan bir rekoru elinde tutan takım;Galatasaray.(7 Kişiyle 7-0)
  • eyw. cemo 7-0 unutulurbu be hemde 7 kişiyle
  • yukarıdaki acıklamada ilk yurt dısına giden futbolcunun Vahap Özaltay olduğu yazıyor.ve altay klubundenyazı alıntıdır isterseniz link werebilirim.
  • Bekir Refet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.