Şimdi Ara

yurtdışında yenilen ceza hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar. geçen haftalarda isveçteydim ve malmö cophenagen arası trenine bindim, ancan turistik olarak gittiğim için “bilet ne zaman aktifleştirilir” gibi bilgilere sahip değilim. 2 dakika bileti geç aktifleştirdim diye 1.500 SEK (yaklaşık olarak 4.500₺) bir ceza yedim. ancak kimliğimi istediklerinden sonra bir türk çalışan geldi. sıkıntı etmememi , zaten cezanın türkiyeye (avrupa ülkesi olmadığı için) gelmeyeceğini söyledi. bana yazdıkları ceza kağıdının üzerinde bir QR kod vardı ve orada bir panel açılacağını ve oraya bahane, gerekçe tarzı şeyleri yazabileceğimi söyledi. ancak ben bu kağıdı kaybettim. ülke çıkışında sorun vesaire olmadı fakat şu an merak ediyorum ki, eğer bir gün olur da türkiye avrupa ülkesi olacak olursa, ceza faize binmiş bir şekilde elime ulaşır mı? sizce ne yapmalıyım? (maddi durumum olsa öderim ancak ne yazık ki yok). yurtdışı hakkında bilgisi olan biri bana bir yol gösterecek olursa çok sevinirim. iyi forumlar dilerim!








  • Dostum, diyelimki Türkiye'de ceza yedin ve yurt dışına çıktın. Seni bulamadıkları için ceza tahsil edilemedi. O zaman seni ihbar kaydına alırlar. Ne zamanki Türkiye'ye giriş yaparsın yada emniyet sorgu alırsa bu ihbar kaydı çıkar ve ceza senden tahsil edilir. Tahminimce İsveçte de benzer bir sistem vardır. Eğer seni ihbar kaydına aldılarsa bir sonraki girişinde sıkıntı yaşayabilirsin. Cezaların zaman aşımları vardır. Bu zaman aşımına dikkat et. Ayrıca her borç için Türkiye' de uzlaşma, uzlaşma olmazsa itiraz mekanizması var. Bunların süreleri var. Örneğin bir ceza size tebliğ edildikten sonra 15 gün içinde itiraz etmezseniz borç kesinleşir. Buna benzer mevzuat İsveçte nasıl işliyor o ülkede birisine sormanız gerekiyor. Türkiye AB' ye girmesi şuan zor gibi. Biz AB' ye girene kadar senin borç zaman aşımında düşebilir. Ama, sürekli yurt dışına giden birisiysen yada korkun endişen varsa karşı ülkede yaşayan birisinden kanunlarını öğren bir an önce itiraz et. Sana o borcun Türkiye'de yansıması için iki ülke Dış İşleri vasıtasıyla yazışma yapması lazım. Kaldı ki, o kadar borç için bunu yapmazlar. Sonuçta MASAK'ı ilgilendirecek bir alacak söz konusu değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antifet -- 2 Mart 2024; 0:28:21 >




  • antifet kullanıcısına yanıt

    öncelikle teşekkür ederim. ilk yediğim cezada kimliğimi vermiştim ve ikinci (geç aktifleştirme) cezasında kimliğimi vermeyi reddettim böylelikle hakkımda bir bilgiye sahip değiller. ancak isveçteyken yediğim ilk ceza kağıdını maalesefki son gün kaybettim. onu ödemem için üzerindeki qr koda ihtiyacım var ama ne yazıkki o kağıt kayıp. ha öğrenci olduğum için durumum çok yok o yüzden bir cezayı ödemek durumundayım. avrupada üzerimize işlenen cezalara bakabileceğimiz bir kurum, internet sitesi var mıdır acaba? böylelikle hem üzerime işlenmiş mi görebilmiş olurum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.