Şimdi Ara

Yurtdışında Yüksek Lisans (ABD - İNGİLTERE)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben yolun henüz çok başındayım öyle ki yerleştirme sonuçlarını bekliyorum büyük ihtimalle İstanbul ya da Dokuz Eylül üniversitesi ingilizce iktisat bölümlerinden birisi gelecek.

    Ancak benim ve kız arkadaşımın şöyle bir planı var ki okul bittikten sonra yüksek lisans için yurt dışına çıkmak, ABD veya İngiltere ikisinden biri. Bunun için biraz internetten fiyat araştırmaları yaptım, senelik 15000 dolar gibi fiyatlardan bahsedilmekte. Buna daha orada yaşamak için gerekli harcamalar da eklenecek haliyle.

    E şimdi biz okul bitince elimize mesleğimizi almış insanlar olarak ki okuduğumuz bölümler ve üniversitelerin denkliği de var yurtdışındaki okullarla, Yüksek lisans için bu ülkelerdeki bi üniye kabul edildikten sonra bir yandan da çalışarak eğitim ve yaşam giderlerimizi karşılamamız mümkün olabilir mi ?

    Asıl soru ise okul henüz başlamamışken bu yüksek lisans işini yapabilmek için neleri yerine getirmek gerekiyor tam olarak bilmiyorum. Belli bir ortalama deniyor ama bu ortalama kaçtır ? Toefl'ın dışında GMAT diye bir sınavdan daha bahsediliyor bu sınavın içeriği nedir ? Kısacası yurt dışında yüksek lisans maddi / manevi yönden çok mu zordur ?







  • konu güzel bende cevap bekliyorum
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.