Şimdi Ara

Yurtdışından gelirken 4090 getirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,


    Almanya'dan Türkiye'ye gelirken yanımda değeri burada 2000 euro olan RTX4090'yi kullanma amacıyla getirmek istiyorum. Yazılanları çizilenleri okudum ancak her kafadan farklı ses çıkıyor. Kimi

    430 Euro'yu geçmemesi lazım diyor. Kimi 1 taneyse at çantana bir şey olmaz, kimi kutusundan çıkar bir şey olmaz kimi 1500 euroya kadarki eşyalarda %18 vergi uygulanır diyor. Okudukça aklım daha karışıyor. Gerçek bilgisi olan veya yakın zamanda pahalı bir şey getirmiş olan biri cevap verirse sevinirim.


    Bu kartı vergi ödemeden getirebilir miyim? Hayır ise 1300 euro'luk kartı getirebilir miyim? 


    Ekstradan da birkaç sorum var, bunlar biraz özel durum oluyor bilen varsa bunların da cevabı yardımcı olacaktır.

    1. Eğer tek kişilik bir sınır varsa (430 euro gibi), 2 kişilik seyahat ediyorsak bu sayıyı 2 ile çarpabilir miyiz? Cihaz tek bile olsa.
    2. Almanya'dan kesin dönüş yapıyor olmam bir şeyi değiştirir mi?
    3. Son olarak, rastgele valiz açtırıp bakma durumunu hiç yaşamadım şahsen ama ekran kartını valize attığımda durdurulma şansım artıyor mu yoksa alakası yok mudur? (güvenlik xray'de görüp haber veriyor mu açısından soruyorum)







  • 430 Euro sınırı hediye ürün için. Yani 1 adetlik kişisel ürün hakkının üzerine ilave olarak getirdiğinde devreye giren bir durum. Güncel olarak baya araştırmıştım. X-Ray'e girmezsen zaten her türlü geçersin yeşil kapıdan devam ederek. Kutulu kutusuz olayı tamamen gayri resmi bir durum. Arkadaş Türkiye'de satmak için kutulu olarak 1 adet XBOX getirdi mesela ve X-Ray'e de sokmadılar adamı ve birşey de demediler (İstanbul).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Aralık 2023; 23:1:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0the1emre kullanıcısına yanıt
    Hocam yakın zamanda 700 euroluk dyson süpürge götürdük bir sorun olmadı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Almanya dan ocak 2023 te xbox series x (500 euro) ve kasım 2023 te auros gaming laptop(1700 euro) getirdi kardeşim. İki üründe kapalı kutu bir sıkıntı olmadı.

  • Gecen hafta 450€ luk PS5 getirdim, ve vergisini de aldım(72€). O yuzden hiç bir sorun olmaz adetli olmadıgı surece getirebilirsin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.