Şimdi Ara

Yurtdisindan getirilmis CALINTI telefon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
10.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar Merhaba,

    Ben ögrenciligim dolayisiyla Avusturya - Viyana da bulunmaktayim.Subat tatili icin Türkiyeye gelmeye karar verdim gelmeden önce kendime telefon almak icin telefonculari gezdim.Daha sonra kendime bir telefon(iPhone 4) aldim.Telefonla beraberinde satis sözlesmesini de aldim.(Almanca ve Türkce olarak (Satan dükkan sahibi TÜRK)).Apple i arayip telefonu adima kayit ettirdim.Telefonu Avusturyadayken restore edip kendi Avusturya hattimla aktif ettim.

    Daha sonra Türkiye Istanbul sabiha gökcen havalanina giris yaptim hattimi telefonuma taktim ama hat gelmedi daha sonra hattimin kapanmis olabilecegi süpesi ile ordaki Vodafone subesine gittim hattim aktif görünüyordu. Daha sonra hattimi cikarip tekrar taktim ve hattim geldi.Bir iki görüsme yaptim daha sonra hattim tekrar gitti. Ben ne oldugunu anlayamadim tabiki.

    Daha sonra otobüs ile ankaraya geldim telefonumun imei sinin yurtdisi oldugu icin kapanmis olabilecegini düsünüyordum. Internetten kontrol ettim Durumu : ÇALINTI IMEI olarak görünmekte bunun üzerine hemen aldigim yer ile iletisime gectim aldigim yerdeki kisiden onun aldigi kisinin pasaport kopyasi ve alis sözlesmesini aldim Almanca olarak. Suanda elimde Telefonu Avusturyadaki aldigim yerin bana verdigi satis sözlesmesi, (almanca ve türkce olarak) dükkanin telefonu aldigi kisi ile yaptigi sözlesme (Almanca olarak) ve Aldigi kisinin pasaport fotokopisi bulunmakta + olarak Apple da adima kayitli telefon.Bu durumda ne yapabilirim.

    Savciliga ne gibi bir dilekce yazmaliyim ve sürec ne kadar sürer ?

    Yardimlariniz icin simdiden tesekkürler iyi calismalar .







  • Yukari arkadaslar fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim
  • Yukari
  • Süreç bitene kadar İphone 6 çıkar sanırım. Geçmiş olsun.
  • Pis bir durum.
  • peki ne yapmami önerirsiniz ay sonunda tekrar yurtdisina cikacagim savciliga basvurmadan ciksam durum ne olur ?
  • amma dolambaçlı yolda uğraşmış durmuşsun
    telefonu kaldığın ülkeden al rahat et bu kadar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baris195

    amma dolambaçlı yolda uğraşmış durmuşsun
    telefonu kaldığın ülkeden al rahat et bu kadar

    hocam dolanbacli hicbirsey yok yurtdisinda telefon daha ucuz oldugu icin aldim gelincede pasaportuma kaydettirip sorunsuzca kullanacaktim ama yurtdisindan aldigim telefonun türkiyede calinti durumunda oldugunu nerden bilebilirdim
  • yukari
  • Bir savcılığa gitsen iyi olur hocam, çok fazla bir bilgim yok bu konularda fakat bildiğime göre senin IMEI numarana çalıntı diye savcılığa başvuran kişinin kesinlikle fatura ibrazı yapması gerekir, eğer sende elindeki evraklar ile gidersen yardımcı olabileceklerini düşünüyorum.
  • yurtdışından aldığın telefonun burda çalıntı çıkması enterasan birdurum jailbreak filan yapıp emaisini değiştiriyorlar diye biliyorum
  • Savcılıktan önce Bilgi Teknolojileri Kurumunu ara, elinde telefonu aldığım adamın adamın bilgileri, pasaport fotokopisi, aldığım dükkanın evrakları ne varsa işte elinde onları söyle ve neden çalıntı durumuna düştüğünü sor. Yani bu telefon yurtdışından geldi nasıl olur da Türkiye'de çalıntı durumuna düşer elimde evrakları var bu yanlışlığı en kısa zamanda düzeltmenizi talep ediyorum. Kendi pasaportuma kaydettirip cihazı Türkiye'de kullanmak istiyorum de. Ankara'daysan direk demirtepe metrosunda in sol taraftaydı yanlış hatırlamıyorsam. Git oraya daire başkanı falan vardır kapıdaki görevlilerden hariç üst düzey yetkili falan denk getirebilirsen sorununu kesin olarak çözerler. Ayrıca imei numarası değişmez jailbreakle falan.
  • Türkiyeye yurtdışından getirdiğin telefonu turkcell,avea veya vodafone bayilerinden herhangi birine Türkiyye giriş yaptığın pasaportun ile giderek kayıt yaptırman lazım.Şuanda telefonun Türkiye içinde kayıtsız durumda.Ondan dolayı türkiyedeki operatörlerde çalıntı gözüküyor.
  • Hocam pasaport kaydı yaptırılmadığında kayıt dışı tespit edilen imei yazar çalıntı yazmaz ben mi yanlış biliyorum?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isosem19

    Savcılıktan önce Bilgi Teknolojileri Kurumunu ara, elinde telefonu aldığım adamın adamın bilgileri, pasaport fotokopisi, aldığım dükkanın evrakları ne varsa işte elinde onları söyle ve neden çalıntı durumuna düştüğünü sor. Yani bu telefon yurtdışından geldi nasıl olur da Türkiye'de çalıntı durumuna düşer elimde evrakları var bu yanlışlığı en kısa zamanda düzeltmenizi talep ediyorum. Kendi pasaportuma kaydettirip cihazı Türkiye'de kullanmak istiyorum de. Ankara'daysan direk demirtepe metrosunda in sol taraftaydı yanlış hatırlamıyorsam. Git oraya daire başkanı falan vardır kapıdaki görevlilerden hariç üst düzey yetkili falan denk getirebilirsen sorununu kesin olarak çözerler. Ayrıca imei numarası değişmez jailbreakle falan.

    Hocam öncelikle cevap icin tesekkürler

    Ben BTK yi arayip durumu bildirdim onlar telefonun calinti gözüktügünü ellerinden birsey gelmedigini savciliga basvurmam gerektigini söyledi

    Savcilik süreci cok uzun sürebileceginden ötürü cözüm ariyorum

    @adelet

    Hocam pasaport kayitsiz olanlarda pasaport kayitsiz yaziyor calinti yazmiyor.

    @next-urla

    Hocam imei degismiyor




  • Hocam hangi şehirdesin bilmiyorum ancak sana şöyle bir akıl verebilirim bulunduğun ilde Tüketici Hakem Heyetine git elinde yurtdışı telefon satış sözleşmesi olan bir cihaz olduğunu ve sebebini bilmediğin bir şekilde daha pasaport kaydı yapılmadan yurtiçinde çalıntı konumuna düştüğünü ve BTK tarafından kesinlikle son kullanıcının lehine olacak bir cevap alamadığını aksine kullanıcıyı zor duruma düşürecek ve hatta onu çaresiz bırakacak cevaplar aldığını söyle. Onlar büyük ihtimalle elindeki belgeleri inceleyip sana hak vererek BTK'ya bir dilekçe yazarlar ve tahminim 30 lira gibi bir ücreti var ancak o şekilde biraz daha hızlı sonuçlanabilir. Sonuç itibariyle senin elinde fatura niteliğinde satış sözleşmesi var. Bu BTK denen salak kurumun ne yapmaya çalıştığını zaten anlamak çok güç. Aslında Ankara'da olsan ciddi anlamda bulundukları yeri basmanı önerirdim. Telefonla pek sonuç alınamıyor böyle durumlarda. İnşallah yakın zamanda çare bulursun. Saçmalık yani şu an yapılan muamele.




  • Hocam Ankaradayim ama BTK sorumlulugu direk üstünden atiyor ve savciliga git diyor yani sorumluluk almiyorlar.
  • Hocam BTK'yı telefon haricinde gidip orada bilen biriyle biraz daha idari konumda olan biriyle konuştunuz mu? Çünkü ciddi anlamda bu telefona çıkanlar baştan savma iş yapıyorlar bunu da nerden biliyorum kendi pasaportuna kayıt yaptırıp 6 ay sonra kaydı sebepsizce silinen, durduk yerde kaydı düşen adamlar var bu forumda telefonla arayıp hiç bir olumlu cevap alamamışlardı. Yani bence sizin durumunuz oraya gittiğinizde olumlu sonuçlanır gibi geliyor bana.
  • Hocam yarin BTK ya gidecegim tesekkürler ama birsey yapmayacaklarindan emin gibiyim git savciliga diyecekler
  • Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.