Şimdi Ara

Yurtdışından mekanik klavye almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mekanik klavye almak istiyorum. Ama internette yazılanlara göre Ducky en iyi mekanik klavye markasıymış. Razer'ın fiyatları üründen aldığınız verimi karşılamıyormuş ve Cherry switch kullanmıyolarmış. Onun yerine Kaihl marka switch kullanıyorlarmış, ürün kaltesi de pek iyi değilmiş. Steelseries de pek tavsiye eden yok. Logitech'ten uzak durmayı da ben acı bir şekilde öğrendim ne yazık ki.

    Neyse, sonuç olarak yurtdışından almaya karar verdim. Yoğun araştırmalarım sonucu şu üründe karar kıldım:http://global.pchome.com.tw/english/prod/DCAH0X-A9005ATQD?q=/S/SBAE42

    Daha önce yurtdışından hiç bir ürün almadığım için bikaç sorum var, cevaplayabilirseniz çok mutlu olurum.

    1- Benim yurtdışından aldığım ürünü gümrükten teslim almam mı gerekiyor?
    2- Vergi durumu nasıl? Bazı arkadaşlarım vergi vermiyorsun diyor, bazıları vergi veriliyor diyor.
    3- Garantisi olmuyor diye duydum, doğru mudur?

    4- Sizin aklınızda güzel bir mekanik klavye var mı? Bu fiyat civarında veya daha ucuz olarak yani.

    edit: Sorcağım bir şey daha var. Almanya'da yaşayan bir arkadaşım var. Klavyeyi ordan alıp bana yollamayı teklif etti. Böyle bir şey yaparsak vergi/garanti durumları nasıl oluyor bilemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coleyenema -- 6 Aralık 2014; 23:43:59 >







  • Vergi durumu 75 Euro'nun üzerindeyse oluyor, ayretden vergi ödemek zorunda kalıyorsun eğer ürün fiyatının karşılığı 75 Euronun üzerindeyse. Amazondan aldığın zaman Vergiyi otomatik olarak oradan ödemiş oluyorsun gümrükle felan uğraşmana gerek kalmıyor, ama link deki site için geçerlimi bi fikrim yok açıkcası. Ve alıcak olduğun Mekanik klavyenin TR LayOut versiyonu bulunmamakta dostum onuda belirteyim yani, Çince ve İngilizceymiş klavye haliyle yurt dışında satıldığı için.
    Razer konusuna gelirsek de, Razer Kraken PRO Headset kullanıyorum hiç bi sorun yaşamadım ve ürün gayet sağlam ki Diğer ürünlerinin de öyle olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim sanırım. Cherry Switch kullanmıyor olduğu doğru kendi ürettikleri switch leri kullanıyor Razer Blackwidow Ultimate 2014 de. Kailh Switch Çin de üretiliyor eğer Cherry Switch kullanmış olsaydılar Ürünün fiyatı yeterince pahalı değilmiş gibi dahada katlanacak olurdu. Fakat Çin de üretiliyor diye sağlam olmayacak diye bir kural yok.
    Eğer Amazondan Razer Blackwidow Ultimate 2014 alırsan Türkiye de Garantisini Aral Game sağlıyor size. Son olarakda Razer'ın Switch leri de gayet güzel ve uzun ömürlü istersen Youtube dan incelemelerine bakabilirsin için de şüphe olmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XeeenRipper -- 7 Aralık 2014; 0:04:15 >




  • XeeenRipper X kullanıcısına yanıt
    Kaihl switchler tamamen Cherry'lerin aynısı diye biliyorum. Tek farkı sanırım Cherry switchlerin yoğun testlerden geçmesi, Alman arkadaşım bu konuda baya güvence verdi bana. Kaihl marka switchler de testlerden geçiyordur elbette ki, ama alırsam garantisiz olabilir diye düşündüğüm için güvenemiyorum. Kendisi Func KB 460 Blue Switch kullanıyor.

    TR layout çok önemli değil benim için, zaten okuduğum bölüm itibariyle klavyenin ingilizce olması daha uygun bana.

    Amazon'dan araştırıyorum şu an söylediğin üzere. Amazon'daki Free shipping olayını unutmuşum, daha uyguna getirebilirim. Cevabın için teşekkürler.
  • Merhabalar, Razer'in klavyesi bazı kullanıcılar için hiç iyi bir seçenek olarak görülmüyor ama sevenleri de yok değil, Corsair veya Cooler Master'ın ürünlerini incelediniz mi?
  • Coleyenema kullanıcısına yanıt
    Dostum bu arada, Free Shipping İnternational için geçerli değil sadece Amerika içi geçerli. Kargo ücreti 20 dolar gibi bişey ama. Eğer TR LayOut problem olmaz diyorsan Corsair'ın mekanik klavyelerini incelemeni öneririm.
  • Coleyenema kullanıcısına yanıt
    gayette alabilirsin burada aynı ürüne 500 lira vereceğine 160 - 180 lira arasına alabilirsin amazon ile ilgili soruların bu başlığa alayım

    AMAZON ALIŞVERİŞ REHBERİ - GELMİŞ GEÇMİŞ EN DETAYLI ANLATIM (RESİMLİ) !

    http://forum.donanimhaber.com/m_99980530/f_//tm.htm

    http://tinyurl.com/AmazonRehberi

    Ayrıca imzama ekledim dileyenler oradan da ulaşabilir.

     Yurtdışından mekanik klavye almak




  • Oyuncu klavyesi olması önemli değil benim için. Razer, Roccat gibi markaların klavyelerinin fiyatları bu yüzden gereğinden fazla görünüyor gözüme.

    Bana gereken basit ve kaliteli bir mekanik klavye. Tavsiyeniz üzerine Corsair markasını da inceleyeceğim. Şimdiye kadar okuduğum kullanıcı yorumlarına göre genel olarak Ducky, CM Storm ve Filco markaları en kaliteli mekanik klavyeleri üretiyormuş. Bunlar haricinde de varsa bildiğiniz marka veya modeller tavsiye almak isterim. Tek tercihim switchlerin Cherry MX Blue/Brown olması.

    edit:http://i.imgur.com/KGB6SBJ.png

    Anlaşılan Corsair'in sevenleri çokmuş :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coleyenema -- 8 Aralık 2014; 0:34:23 >




  • Coleyenema kullanıcısına yanıt
    Hocam mekanik klavye denilince akla direk gelen oyuncu klavyeleri oluyor yani.
    Ozaman sana CM Storm'u önereceğim CM Storm QuickFire Ultimate ve CM Storm QuickFire XT'yi incelmeni önereceğim. Cherry Mx Switch kullanıyorlar XT Cherry Mx Blue,Ultimate ise Brown. Ürünün TR LayOut versiyonu mevcut ve distrübütörü de var Türkiyede alırsan sorun çıkmaz yani.

    Ek olarak şunuda belirteyim Klavye Görünüş olarakda sağlam duruyor yani sağlam bir yapısı olduğunu kanıtlıyor bayağı.
  • XeeenRipper X kullanıcısına yanıt
    Gamer olmasına gerek yok derken, makro tuşları falan önemli değil demek istemiştim. Zaten oldum olası makro tuşlarını faremde bile hiç kullanmadım. LoL-Osu gibi oyunlar harici kodlama da yaptığım için yazma hissi iyi dayanıklı bir klavye istiyorum sadece.

    Önerdiğin modeli internette incelemeleri dahil araştırmıştım, genel olarak yorumları iyi. Ama Türkiye fiyatı gereksiz fazla, Amazon'da 90$ken Türkiye mağaza satış fiyatı 340-350TL.
  • Blackwidow amazondan al onla uğraşacağına. Garantisi bile 1 yıl düşün.(zaten kullanamayacan)

    Git amazondan al 100 dolar altı birşey aldığın sürece sorun yok.

    G710+ ıda öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coleyenema kullanıcısına yanıt
    Orası öyle hocam o fiyatlar gayet normal Türkiye de yani sen de bunu biliyorsun..
    Ama Amazondan alırsan daha ucuza geliyor yani, son olarak karar senin dostum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.