Şimdi Ara

Yurtdışından Ps5 Getirmek (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
395
Cevap
19
Favori
232.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Haftaya Milano'da olacağım, slim versiyonundan almak istiyorum ama bir kaç sorum var;

    Geçen hafta Hollanda'da sorduğum mediamarkt yetkilisinin tax free'den haberi bile yoktu, bizi "tek tip faturamız var" diyerek gönderdi. Milano'da bu sorunu yaşamamak için önerdiğiniz bir mağaza var mıdır? Milano çevresinde 2-3 adet mediaworld gördüm şansımı bir tanesinde deneyeceğim ama daha önce alan varsa, önerebilirse çok sevinirim.


    Bir de İtalya'daki prosedürlere tam hakim değilim, belgeyi alırken dikkat etmem gereken bir detay var mıdır? Örneğin pasaport numarası ve isim yeterli mi? Sonra "aa adresiniz yok, iade veremeyiz" tarzı laga lugaya maruz kalmayalım.


    Tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilirse süper olur.


    Teşekkürler.

  • Haftaya Amerikada olacağım, Avrupadaki gibi vergi iadesi alabiliyor muyuz acaba?
  • Bugün Yunanistan dan ps portal aldım. Çeşme liman gümrüğü ürüne el koydu. Muafiyet listesinde yok diye ürünü geçirtmedi.


    Böyle bir durum yaşayan oldu mu?

  • wolf_555 kullanıcısına yanıt

    ABD'de vergiler eyalet bazında olduğundan sonradan vergi iadesi yok. Vergisiz bir eyalatten alabilir veya diplomatik görevde olan birisi üzerinden alırsanız o eyalatin vergisinden muaf olabilirsiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lod0ss

    Bugün Yunanistan dan ps portal aldım. Çeşme liman gümrüğü ürüne el koydu. Muafiyet listesinde yok diye ürünü geçirtmedi.


    Böyle bir durum yaşayan oldu mu?

    Gümrükte çalışan bilinçsiz bir memura denkgelmişsiniz , Portalı ilk defa görmüşlerdi muhtemel . Gecen hafta geçtik bizde sıkı kontrol vardı . Playstation 5 ve yanında portalla geçtim , hakkım sonuçta kişisel kullanım için alıyorum . çevirdiler faturalarına baktılar ismimi aldılar elindeki listeye yazdı birşey demedi geçtim . Yalnız size geri vermesi lazım tekrar sakıza çıksarsanız diye biliyorum . İade edebilirsiniz öyle olursa . Tekrar alırsanız da bu sefer birşey diceklerini düşünmüyorum .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UGURUM79 -- 16 Mart 2024; 10:38:28 >




  • Merhaba Arkadaşlar,


    Haftaya Almanya'da olucam. Oradan da PS5 almak istiyorum. Gümrük kısmında bir sorun yaşar mıyım?

  • Merhaba arkadaşlar İngiltere'de bir akrabam önümüzdeki ay Türkiye'ye gelecek. PS 5 aldırmak istiyorum. Tax free var mı alabilir mi? Kutusundan çıkarmak zorunda mı? Bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
  • Merhaba arkadaşlar yakın tarihte kızım(16yaş) ve kendim Almanya da olacağım gelirken bir adet kızım ve bir adet kendim olmak üzere 2 adet ps5 getirebilir miyim?
  • hardwell3458 H kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Ben de aynı soruyu soracağım. Arkadaşım eşiyle birlikte yurtdışına çıkacak. Bir tane kendilerine bir tane de bana ps5 getirecekler. İki ayrı pasaport var sonuçta, sorun olmaz değil mi? Bir de sony yetkili satıcısından alacaklar ama garanti burada geçerli değilmiş, sorun yaşar mıyız sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hrvl -- 2 Nisan 2024; 23:50:11 >
  • Şu an en uygun yerlerden biri sanıyorum ki Gürcistan. Geçtiğimiz haftasonu Batum'daki zoommer'dan 17k TL'ye çift kollu diskli versiyonu aldım. Şu anda gördüğüm kadarıyla TR'de 26k'dan başlıyor en ucuz.


    18.5-19k civarına geliyordu, vergi iadesi ile bu fiyata geldi.

  • girithglam kullanıcısına yanıt
    Akrabanız İngiltere vatandaşı değil turist ise elbette çıkışta tax free alabilir, kutudan çıkarma zorunluluğu yok, gümrük memıuru ürünü görerek onaylar
  • Dr_Otis D kullanıcısına yanıt
    Hocam İngiltere'de tax free yokmuş brexit sonrası o yüzden aldıramadım.
  • gokii34 kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar ps5 i kutusu hiç açılmamış bir şekilde el bagajı olarak uçağa alıyorlar mı? Özellikle Almanya’dan çıkarken x rayden falan geçerken cihazları kutusundan çıkarıp o şekilde geçirmek gerekiyor mu ? Bi ara Amerika’ya gidip döndüğümde cihazları kutusundan çıkarıp o şekil geçiriyorlardı x rayden Almanya’da öyle bişe var mı? Bir de ürün faturası yanında olmasa bir problem olur mu?

  • UGURUM79 U kullanıcısına yanıt

    Arkadaşın dediği gibi bilinçsiz bir memura denk gelmişsiniz. Sonuçta kişisel kullanım ve bunu ülkeye sokma hakkınız var.

    Çeşme liman gümrüğü yazınca hiç şaşırmadım, geçen sene Sakız'dan 1 paket çay getirdim ve bir gümrük memuru paketi inceleyip, şüpheli tavrı ile bana sorun çıkardı. Çay olduğunu göstermek için paketi delmek zorunda kaldım en sonunda. Gerisini siz düşünün artık, demek ki bu tavırları devam ediyor. Bence cihazı da alarak Sakız'a dönün. İade ya da tekrar giriş yaparak deneyebilirsiniz. @UGURUM79

  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.