Şimdi Ara

YURTDIŞINDAN UCUZA BİLGİSAYAR TOPLAMAK?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YURTDIŞINDAN UCUZA BİLGİSAYAR TOPLAMAK?


    Selamlar abiler kardeşler.Benim Almanya'da yaşayan çok sevdiğim bir dostumla bilgisayar parçalarının fiyatlarını konuşurken aklımıza birden bire parlak bir fikir geldi.Acaba ben ekran kartımı burdan almak yerine arkadaşıma ekran kartının euro üzerinden fiyatını göndersem,o alsa ve bana gönderse?Böyle bir şey olabilir mi,legal midir?Bir fikri veya bildiği olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler




  • gümrüğe takilir. oradan güzel bir vergi ödersin. Ancak ve ancak arkadaşin oradan alip kendisi getirir ise olur. Onun dişinda vergisini ödeyerek amazon.de amazon.com gibi sitelerden alişveriş yapabilirsin. Ayrica Bazi şeyler pahaliya bile gelebilir. Alicağin parçalara bakicaksin neresi ucuz ise orayi tercih edeceksin.


    Amazon.de deki fiyatlar %19 vergi eklenmiş halidir. sepete ekleyince %1 lik kismi düşer. Yani amazon.de deki fiyatlar+kargo şeklinde ödemen olur.

  • Gümrükte tekrar vergilendirilir. Değeri 1500eur altında olması lazım sanırım. Onun haricinde bir sakıncası yok. Normal bir satın almadan farklı olmuyor diye biliyorum.

  • amazon.de üzerinden zaten ürünü aldığınızda %20 vergi + kargo ödersiniz, bunu arkadaşınız Almanyada yapsa o da yine ürün fiyatı + %20 vergi öder, tek farkı 200-300₺ lik kargo parası vermez, fakat size göndermesi başlı başına çok uzun ve elzemli süreçtir. Neden böyle bir fantazi ye kalkışıyorsunuz? yurtdışı alışverişi en azından Almanya için Türkiye ile %100 aynı fiyattır, sadece özel günlerde yapılan indirim ile alınan ürünler çok uyguna gelir, onun için de Türkiye den sipariş verseniz hem daha hızlı hem birçok süreçten kurtulursunuz. Almanya daki diğer siteler de amazon.de mevcut fiyatlardan çok daha yükseğe satıyor.


    Kısaca ben 10k ya Almanya dan sipariş verip 1 hafta sonra ürünü kapımda görmek istemiyorum, zibil gibi param var, aynı ürünü yine 10k veya 12k ya alıp arkadaşım ile fantazi yapmak istiyorum, üstüne yüksek miktar kargo parası vermek istiyorum, gümrükte 10-15 gün beklemesini seviyorum, gümrükte ek vergi vermek istiyorum, ve bunları yaşayıp bir de ürünü alamamak ve tekrar geri iade olmasını istiyorum, çünkü benim param var, psikolojimin bozulmasını seviyorum, hoşuma gidiyor, zevk alıyorum diyorsanız, kararınıza saygım sonsuz, istediğinizi yapın..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Valize koysun gelirken , ben öyle yapacam :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.