Şimdi Ara

Yüz Felci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bundan 5-6 yıl evvel kısmi yüz felci geçirmiştim. Şöyle ki o dönem akşam iş dönüşü fena soğuk yedim ve de stresli bir dönemdi benim için. Doktora gittim. Bir kaç tane yüz jimnastiği yaptırdı. Birşey yok gözüküyor dedi. Bende ki sıkıntı ise sağ yanağımı rahat hareket ettiremiyordum. Tebessüm ederken bile zorlanıyordum. Doktor beyin mr çektir getir dedi. Teslim ettim. Baktı problem yok dedi. Birkaç vitamin yazmıştı galiba.

    Sonra zamanla geçti yalnız sağ yanağım çekildi biraz. Yani yüzümün simetrisi bozuldu. Dikkatli bakmadıkça kimse sezmiyordu. Sıkıntıma gelince;

    Şu sıralar yeniden nüksetti. Gülerken ve mimik hareketlerinde zorlanıyorum. Hafif uyuşma var gibi. Yüz hareketlerini yapabiliyorum fakat zorlanıyorum. Belki birazda psikolojiktir. Bilemiyorum. Devlet hastanesinden randevu alayım dedim haziran ayına veriyorlar. Mecburen özele gideceğim. Bu rahatsızlığı yaşayanlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Nasıl atlattılar?







  • geçmiş olsun dostum, 1998 yılının kasım ayında bende futbol macı sonrası soguk yedim o zaman yaş 19 idi..ve yüz felci gecirdim.sol göz kapagımı yanagım dudagımı hareket ettiremiyordum.ilaç tedavisi ve ılık su ile masaj yaparak 20 gibi bir sürede atlattım ve allaha şükür tekrarlamadı...1 aydır başka rahatsızlıgımdan dolayı özel bir hastanede fizik tedavi görüyorum,orada yüz felci geciren insanlarada fizik tedavi yapıyorlar ve 10 gün gibi kısa sürede normal hale geldiginide gördüm.tabi dr nin de ne dedigi önemli..allah acil şifalar versin
  • Teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun. Şu sıralar biraz daha iyi yanağım. Bende bu süre zarfında çok streste kalmamaya, soğuk yememeye dikkat ettim ve fırsat buldukça masaj yaparak sakız çiğnedim. İnşallah bir daha tekrarlamaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.