Şimdi Ara

Yüzbinliraya Araç Bulamıyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
0
Favori
13.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 100.000 TL para değil artık. Kendinizi yeni Türkiye'ye güncellemeniz gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimisi bir tane daha ev alıp sahinle gezer kimisi başka evi ne yapacağım zaten evim var der kimisi evi yokken bile gider mercedesle gezer mutlu olur. İnsanların hayat zevklerini tartışmak çok anlamsız. Burası yaşam koçluğu yapma alanı da değil. Benim görüşüm şu; eğer direksiyon eğitimi tamsa birinin acemi şoförler için geçerli değil yani bu, eğer kontak çevirecekseniz bir araç c sınıfından aşağı olmamalı. Model farketmeden gerekirse biraz yaş küçültülüp minimum c ile yola çıkılmalı. Yoksa insan araç sürerken anlamsız derecede yoruluyor. Güvenlik konusunda eksiklikler de oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PrinceOfPersia

    Kimisi bir tane daha ev alıp sahinle gezer kimisi başka evi ne yapacağım zaten evim var der kimisi evi yokken bile gider mercedesle gezer mutlu olur. İnsanların hayat zevklerini tartışmak çok anlamsız. Burası yaşam koçluğu yapma alanı da değil. Benim görüşüm şu; eğer direksiyon eğitimi tamsa birinin acemi şoförler için geçerli değil yani bu, eğer kontak çevirecekseniz bir araç c sınıfından aşağı olmamalı. Model farketmeden gerekirse biraz yaş küçültülüp minimum c ile yola çıkılmalı. Yoksa insan araç sürerken anlamsız derecede yoruluyor. Güvenlik konusunda eksiklikler de oluyor.
    Kesinlikle katılıyorum. Bende öyle bir araç bakıyorum . İ30, ceed , leon, golf seçeneklerim arasında . Arkadaşlar 100 bin kimine göre hiçbir kimine göre çoktur . 100 liraya Anadolu da ev alırsın , İstanbul’da çöp alamazsın . Yeni ev aldım , ondan bütçe kısıtlı . Yoksa daha iyileri için bütçemizi güncelleyebilirdik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nakit 100 bin liran var ve araba bulamıyorsun.Allah başka keder vermesin.
  • Honda Civic 55.000 km de 2012 otomatik model aracımı satmayı düşünüyorum ev yatırımı yapacagımdan dusunursen konusuruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KIZIL İN

    Nakit 100 bin liran var ve araba bulamıyorsun.Allah başka keder vermesin.
    Dert değil bu fikir alışverişi. Dert olarak lanse etmedim . Benim serzenişim araba fiyatlarının olması gerekenden daha fazla olması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmiyorum zenginmisin ama eğer 100 bini yemeyip içmeyip biriktirdiysen bence kesinlikle o parayı çar çur etme gerçi zengin olsan 100 binin üstüne 50 daha koyardın ama demekki biriktirdin

    Git bitane 60 bine cruze al temizi var bulursun otomatik. geri kalanıda bankaya koy kardes ilerde ev alırsın. Yatırım amaclı almicam kullancam demişsin dediğimi yapman daha mantıklı .

    100 e anca 2013 civic alırsın oda 100 binlerde olcak zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • takdag90 kullanıcısına yanıt
    Pm den detay alabilir miyim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uyguna_iphone kullanıcısına yanıt
    Zengin falan değilim . Karı , koca çalışıp birikim yapıyoruz . Ee çocukta olmayınca şimdilik zorlanmıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesele karışılan zevkler değil iyilik olsun diye konuşuyoruz . 100.000 tl ye alacağın arabanın bakımı da masrafları da kazası belası da sana külfet olarak geri dönecek , az para değil . ben 4 senelik araba kullanıyorum yıllık masrafı oturduğu yerde 3500 tl . maddi imkanın varsa ne ala kimseye akıl vermiyoruz ama 100.000 ye ev alacağına, günümüz ekonomik şartlarında lüks diyelim yıllık 5000 tl masrafa kıymanın mantığı nedir . bunun kazası belası var , durduk yere itin teki senin 100.000 dediğin arabayı boydan boya çizse parana emeğine yazık değilmi , beyhude lüks takıntısı içerisindesiniz ( ki lüks diyorum avrupada o aracı 7 ayda alırsın , ama o standartlarda araba burada lüks olarak değerleniyor ) ev 5 10 senede bir bakım ister , araba maliyetine göre şu an nerden baksan 3500 tl den başlıyor 4 senelik . sıfır arabayı tartışmak bile istemiyorum paranız varsa alın ama millet bu kafayla lüks takıntısı yada hava atma amaçlarıyla giderse daha çoooook para kaptırırız elalemin gavuruna emeğimizin karşılıklarını . ben yoldan geçerken bir insignia görsem lan benim 1 saatte yaktığım yakıtı o yarım saatte harcıyor hem kalıplı araba hem geniş hemde gereksiz ölçülerde diyip israfa acıyorum . tutup da herif 7 sülalesini ipe dizip de mi tatile götürecek ... emlak hiç değilse her zaman elinin altında duran fazla masraf çıkarmayan istediğin anda hayatını sürdürebileceğin bir yatırım . bundan dolayı parası bol olup israfa kafayı takmayanların işi diye bahsettim . bazı insan asgari ücretle geçinmeye çalışır aldığı 1 kilo muzu bir haftada bitirir , kimisi günlük 1 kilo muz yer bunun ortası iktisatlı olmaktır .
    hala anlamadıysanız kısa olarak geçiyim beyhude sebeplerle yüklü miktarda masrafa giriyorsunuz , zaten buranın eşrafı da tutup da ayda 10 - 20 bin dolarla geçinen insanlar değil . ben bir ara heves ettim araba değiştirmeye ama bırakın lüksünü konforunu hava atma takıntısını 130.000 tl ye alacağım araba bana senede 5000 tl den fazla yük getiriyor . ödeyecek gücüm var ama ne diye masrafa giriyim . alt tarafı biraz daha geniş biraz daha havalı , ha son birşey o kadar paraya aldığın arabayı en aşşağı 7 10 sene elinde tutacaksan ne ala .
    ama şu an revaçtaki telefon hastalığı kadar gereksiz , lan biz üretip kendi halkımıza satsak yurt içinde kalacak o para derim ama nerdee , avrupa tasarlıyor hamdolsun devletimize de 1/4 ünü vergi diye ödüyoruz . anlatmak istediğim gereksiz israf başka şey değil . emeklerinize yazık .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 17 Ocak 2020; 14:29:22 >




  • karahancer2 kullanıcısına yanıt
    Yanlis bir ekonomik bakis acisi, kısa vadeli ve mantıksız. Bu gibi fiyat endeksi dolayısı ile ekonominin bozukluğu dolar yükselmesi vb gibi sebeplerle şişen fiyatlar bir süre sonra ekonomik verimlilik tabanda düşüşte olduğu için rabet görmeyecektir. Dolayısı ile eğrisi her geçen gün aşağı düşen birey başına düşen kazanç ve harcama miktarı azalacağından, o araca alıcı cikma sansi her gecen gün daha da gerileyecektir. Böyle bir dengesizlik, kar getirisi olarak görülmemeli
  • estimates29 E kullanıcısına yanıt
    Devlete 1/4 ü mü? :)

    Su iki sayfaya tekrar bakın, bence türkiye için söylenecek hiçbir söz bulamiyorum artik.

    Yüzbinliraya Araç Bulamıyorum
  • Astra J 1.4T otomatik Sport alabilirsin. 2014-2015 düşük km

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uuu araba fiyatları uçmuş
    Uuu telefon fiyatları uçmuş
    Uuu PC bileşenleri uçmuş.
    Hiç bir şeyin uçtuğu yok. Sadece biz düşüyoruz.

    2010 yılında 20 bin dolar olan araçların emsalleri şu anda da 20 bin dolar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 17 Ocak 2020; 15:49:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce hiç otomatik aracım olmadı demişsin Daha önce kullandığım araçlar ; Hyundai i30 ( 2015 dizel otomatik 120 den başlıyor ) demişsin

    Otomatik ve aile aracı olan en mantıklı seçim Honda civic fabrikasyon lpg li bulursan yeme de yanında yat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Raider

    Daha önce hiç otomatik aracım olmadı demişsin Daha önce kullandığım araçlar ; Hyundai i30 ( 2015 dizel otomatik 120 den başlıyor ) demişsin

    Otomatik ve aile aracı olan en mantıklı seçim Honda civic fabrikasyon lpg li bulursan yeme de yanında yat.
    Şuan tekrar almak istesem, istediğim özelliktekiler o fiyat diye bilgilendirdim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frozensoul

    Devlete 1/4 ü mü? :)

    Su iki sayfaya tekrar bakın, bence türkiye için söylenecek hiçbir söz bulamiyorum artik.

    neyse ne , orta tabakadan ( şu sıralar orta tabaka da kalmadı geçim için asgari şartlarda ücret alan diyelim ) memur maaşı ile tek kişi bekar ve ailesinin yanında kalan kişiler için ayda ödenecek en büyük rakam 2500 tl dir, daha mtv si var bakımı var kaskosu var benzini var bunlara para kalan en fazla 1500 tl , geçin geçinebilirsen . bunları geçtim 2. elin dolandırıcılığından vazgeçip sıfır araç alacaklar için en aşşağı 50 60 bin tl sermaye gerekli . zaten sıfır araçlar 100.000 tl civarından aşşağı düşmüyor ve peşinatı da yok sayarsak ayda 3000 tl ye varan taksit ödemelerinden geriye maaş kalmıyor, ha şu anki en iyi faiz şartlarında bu . 8 10 senelik kadrosuz memur maaşıyla böyle .

    ha bunlardan geriye kalan bir üst sınıf olan mühendis avukat ve müdür tabakasının alabileceği de en fazla 130 150 bin tl bandında geziyor .
    bizim şube müdürü altında hyunda accent ile geziyor , demek istediğim alacak imkanı varken neden 80 90 bin tl lik arabayla yetinsin . geçinemiyormu , yoo istese alır ama israfın ne gereği var. ha avrupa şartlarına kıyasla elle tutulur bir ekonomik tablo olsa git istediğini al ama burası avrupa değil kardeşim , yurtdışında gezdiğin mercedesi burda 3 katına kadar alırsın bu resmen paran, durumun olsa bile israftır. kodamanlara rızkından pay vermendir . bunu anlayamıyorlar işte .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 17 Ocak 2020; 16:3:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: frozensoul

    Devlete 1/4 ü mü? :)

    Su iki sayfaya tekrar bakın, bence türkiye için söylenecek hiçbir söz bulamiyorum artik.

    OHA AMK!! bir kaç sene önce bu fiyatlar civarına bmw730 alınıyordu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhand28

    Astra J 1.4T otomatik Sport alabilirsin. 2014-2015 düşük km
    onlar da 110 120 arası şaka değil bende var.ne oluyoruz len diye bakıyorum aylardır max 19 ilan gördüm 2015 modelde.
  • Şuan fiyatı hak etmediği halde 15 20 katı yazanlar şuna emin olsun ki bir gün 1 liraya dahi muhtaç kalacaklar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.