Şimdi Ara

Yüzde 10 ÖTV dilimine giren yeni Mercedes EQA 250+ ve EQB 250+ Türkiye’de (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
7
Favori
15.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Hakikaten dediğin kadar kötüyse Çin'deki üreticiler piyasa girdikçe derinlemesine nüfuz eder, ortada marka filan bırakmaz yanlış anlaşılmasın bu markaları öldürmez süründürür, karlılıklarını düşürecek kadar satış çeker. açıkcası dediğiniz kadar kötüyse malzeme+servis masraflarınıda hesaba katıp diğer seçeneklere giden çok olur, (misal benim gibi düşünenler) hibritli alternatifler marka modellere göz kırpılabilir.

  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Bu araçlar uzun yol aracı değiller. Uzun yolda kullanırım ben ne olacak diyenler yeni pil teknolojileri gelmediği sürece yollarda perişan olacaklar.


    Bu araçların en güzel yanı şehir içinde kullanımı. İşe gidiceksni işten döneceksin akşamda garajında şarja takıp sabah dolu olarak alıp kullanacaksın. En ucuz en verimli kullanımı bu.


    Ben yine de full elektiriğe karşıyım plug and hybrid araçlar en mantıklı araçlar. Şehir içinde elektrikli kullanım şehir dışında da içten yanmalı motorla gayet güzel kullanılırlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iddialı bir fiyat, segmenti domine edebilecek kadar iddialı bir fiyat. Mercedes muhtemelen talebi karşılayamaz. Menzil falan diyenler olmuş haklilarda nasılki fabrika verisi yakıt tüketimi genelde hayalse menzilde öyle ancak markalar pil teknolojileri gelisene kadar şarj teknolojilerine sağlam çalıştılar Çok hızlı şarj oluyorlar. İnanın bi helaya gidip bi kahve içip sigaranizi içene kadar bir sonraki istasyona yetecek şarjı oluyorlar. Birisi demiş 500 km uzun yol için az, abi ben en son 270 km yol yaptım 2 kez mola verdim 15 er dakikadan kendimle zorum nede 500 km ara tan inmeden sureyim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .koter. -- 24 Mayıs 2023; 23:58:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kültürlü cingen kullanıcısına yanıt

    Yok, bu ülkede o da kurtarmaz maalesef...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4LKyR -- 25 Mayıs 2023; 4:35:35 >
  • TheMuyu kullanıcısına yanıt

    Okkkkkkkkkk satışlar başlayınca haber verirsin...  

  • (GaLo) ( kullanıcısına yanıt

    Aynı fikirdeyim senle, yerli araçların marka sayısının artması lazım. O zaman rakamlar daha da düşecektir.

  • (GaLo) ( kullanıcısına yanıt

    Attığın mesaj trollük gibi ama.


    TOGG ile bu araçların gelmesi alakasız. Bunlar TOGG dan önce de geliyordu. Sadece vergi indirimi etken oldu fiyatlarda. Kaldı ki Mercedes in bu modellerinin aldığı indirimi diğer araçlar alamıyor.


    Piyasada bu kadar çok elektrikli araç olmasının en büyük sebebi Çinli araç üreticileri. Adamlar zibil gibi marka model araç çıkartınca diğer büyükler de devreye girmeye başladı. Bir de ülkelerin fosil yakıta karşı çıkardığı yasalar kurallar gelince yatırımları da arttı ve hızlandı.


    Mercedes " aa togg var lan kesin girmemiz lazım buraya " dediğini sanmıyorsunuz herhalde.

  • Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    Tek etken değil haklısın.Hiç etkisi olmadığını düşünmekte mantıksız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu fiyata bize yedirmezler maalesef.

  • isterse bedava olsun. 500 km bu büyüklükteki araç için nedir ki? Dolu binsen, biraz da yükün olsa, sıcaklık vs gibi dış etkenler derken 300-400 ancak gidebileceksin. Kaldı ki menzili uzun tutmak için de mecburen yavaş kullanmak zorundasın. Uzun yolda çekilmez bir çile bu.

  • Ötv siz toggdan ucuza geliyor

  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    İstanbul-Bursa arasında 2 dağı aşarken EQA 250'yi geçin EQS 350 hatta Tesla Model 3 bile şişer. Yolda şarj istasyonu varsa günübirlik gezi yapanlar önünde kuyruklar oluşturur. Pik zamanda şebeke elektriği nasıl karşılar konusu önemli değil Elektrik zaten doğadan bedavaya yağıyor, pik zamanda istasyon önünde boş port bulunur mu konusu öneme binecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • snoppy kullanıcısına yanıt
    e-araçlarla birlikte uzun yol yolculukları , özel araç sahipliği azalacak. Tony Seba'nın 2020-2030 arası ulaşım raporunu inceledim, sadece Amerika'da 200 milyon araç yollardan çekilecek diyor.

    e-araç speklerinde bir de açıkça üçkağıt yapılıyor. Örneğin Skywell ET-5 menzil 489km, hızlı şarj süresi 30dk diyor fakat menzil %100 full şarj olmuş batarya için, 30dk ise %30 - %80 arası yarım şarj batarya için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arabaları alanların %99’u satıp vurgunculuk yaparım diye alıyor. Alıp ta şöyle bir Türkiye turu yapayım diyeni hiç duymadım. Bugün 1,5m alsın bu arabayı yarın 2,5m dan ilanda.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • (GaLo) ( kullanıcısına yanıt

    TR'ye pek çok marka plug in hybrid ve elk araç girişi Togg nedeniyle engelleniyor.


    AB be ABD'de elk araçlarda vergi sıfırlandı. Bazı yerlerde de teşvik var. Hızlı bir dönüşüm var. Bize kırıntıları geliyor sadece. TR'den bakma olaya, hiçbişey göremezsin.. Bizdeki son otomobil yatırımı 97" Ford Demirel dönemi. 2. el zaten yasak.


    Bizde de elk araç vergileri AB'ye uysun bak gör sen piyasa nasıl hemen elektrikliye dönüyor.


    Talep neyse o gelir. Arz'la ilgisi yok.

  • bilade B kullanıcısına yanıt
    Elbette bu dediğini yapmak için Togg un seri üretim hızını beklicekler bu dönüşüm için Türkiye de mutlaka bu indirimlere gider.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Thekanarya kullanıcısına yanıt
    Hocam önümüzdeki yıllarda araba kiralama yaygınlaşacak cunku bu kadar yüksek fiyatlara kimse araba satın alamayacak onun yerine gezeceği günlerde araba kiralayacak.

    O durumda yine vurguncular kazanacak. 1,5m TL'ye aldığı arabayı kiraya vererek 3 yılda 2,5m 'nin de üstünde gelir sağlayacak ancak müşteriler daha mutlu olacak cunku kazık gizlenmiş olacak.

    Transportation as a Service / TaaS , Mobility as a Service / MaaS konularını bir araştırın derim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avmlerde bile kiralama standları açılmış cep telefonu kılıfçısı sandım

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.