Şimdi Ara

%100 elektrikli yeni Hyundai IONIQ 6 Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
12
Favori
11.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Batarya ömrünü etkileyecek bir çok parametre söz konusu. Video çeken kişinin de dediği gibi pil ile ilgili bir sorun söz konusu olabilir.


    Örneğin video çeken kişi oslo'da yaşıyor, oslo bölgesinde yazlar rahat ve parçalı bulutlu ve kışlar uzun, dondurucu, karlı ve çok bulutlu. Yıl içerisinde sıcaklık normalde -7°C ila 21°C arasında değişiklik gösterir ve nadiren -17°C altında ve 26°C üzerinde olur.

    %100 elektrikli yeni Hyundai IONIQ 6 Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri

    500K km'de olan %88 bataryası olan aracın olduğu bölge ise kanada victoria, yazlar serin, kurak ve parçalı bulutlu ve kışlar çok soğuk, yağışlı ve çok bulutlu. Yıl içerisinde sıcaklık normalde 3°C ila 19°C arasında değişiklik gösterir ve nadiren -2°C altında ve 22°C üzerinde olur.


    %100 elektrikli yeni Hyundai IONIQ 6 Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri

    1.5M km'de olan tesla ise almanya heidelberg bölgesinde, yazlar ılık ve parçalı bulutlu ve kışlar çok soğuk, rüzgarlı ve çok bulutlu. Yıl içerisinde sıcaklık normalde -0°C ila 26°C arasında değişiklik gösterir ve nadiren -8°C altında ve 33°C üzerinde olur.


    %100 elektrikli yeni Hyundai IONIQ 6 Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri

    İşin özeti bataryalar kışın çok değişkenlikler gösteriyor. Gerçek hayatta bunu nasıl deneyimliyoruz dersek %70 batarya sağlığı olan eski iphone'um kışın dışarıda bir anda %60 şarjdan 20'ye düşebiliyor ama yazın böyle bir sorun ile karşılaşmıyorum.


    Elon abimiz'in 2019 yılında atmış olduğu twet'inde batarya ömürü için 300/500K mil arasında 1500 şarj döngüsünden bahsetmiş;

    %100 elektrikli yeni Hyundai IONIQ 6 Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri

    Gel gelelim bizi ilgilendiren gerçek hayat şartlarına, içten yanmalı sahip olduğum araç fabrika verilerine göre şehir içerisinde 6 LT yakıt tüketmesi gerekirsen 9/10 LT arasında tüketiyor, yani demem o ki 7 yaşında 183K km'de olan 7 yaşındaki tesla model 3 hâlâ tam depo ile 500 km gidebiliyorsa batarya sağlığının pek bir önemi yok gibi... %100 elektrikli yeni Hyundai IONIQ 6 Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri 





  • A...O.... kullanıcısına yanıt
    Batarya ömrünün azalması cok büyük bir problem değil. Bataryayı yenilersin sorun çözülür.

    Sorun, bir full şarjla kağıt üstünde 600, sahada 300km gitmek de değil

    Sorun bir full şarjın 1 saatten cok sürmesi Benzinlide istasyonda en cok 5dk kalıyorum zaten araçtan inip kartı okutturana, marketten su alana kadar onun nasıl geçtiğini kimse anlamıyor bile. Fakat bir istasyonda yarım saat, 1 saat bekleyince? Elektrikli araçlarda 150 yıldır çözülemeyen problem bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • namre3kutuk kullanıcısına yanıt

    Evden yapılan şarjlar uzun sürüyor. Ayrıca ortamın müsaitliği şart. Apartmanda yaşayanlar için kat maliklerinin onayı lazım olur. Balkondan uzatırım diyene, ortada kablo görmek istemiyorum diye karşı çıkanlar olur. Maliyeti böyle düşünüyorsunuz ama ben bir otel biliyorum. Lüks araçlarını burada şarj etmeye gelen çok insan var. Maliyetten kaçmak için değil zamandan tasarruf etmek için getirdikleri net. İnsanlar telefon bataryası şarj ederken kriz geçiriyor hızlı olmuyor diye, araba gibi bir ihtiyaçta katil olurlar 7 saatte şarj olursa...

  • Tasarımı ben beğendim almak isterdim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Hocam zaten şöyle bir yanılgı var aşağıdaki resimleri incelediğimiz zaman markalar bunu zaten gözümüze sokarak gösteriyor, aracını satın al gel kardeşim benden wallbox al ve akşam şarja tak ve sabah depon dolu bir şekilde hayatına devam et. Bizde ne konuşuluyor balkondan aşağıya priz uzatarak doldururum %100 elektrikli yeni Hyundai IONIQ 6 Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri  böyle düşünen varsa zaten toplu taşıma kullansın.


    %100 elektrikli yeni Hyundai IONIQ 6 Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri


    %100 elektrikli yeni Hyundai IONIQ 6 Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri




  • Huan8 H kullanıcısına yanıt
    Uzun şarj sürelerinden dolayı elektrikli otomobil işi yaş...

    Avrupalı sabırlı. Youtube'ta gördüm adam İngiltere'de ulusal tatil günü Edinburgh'tan Londra'ya gezmeye gidiyor Taycan ile. Akşam Londra'dan dönerken şarj edecek istasyon aradı hepsi dolu önünde kuyruklar var. Kuyruga girse 2-3 saat fazladan bekleyecek. Adam sabırla Londra'nın dışına kadar dolaştı. En sonunda şansına son bir port boşaldı, orada şarj etti. Bizim ülkede böyle bi olay patlar. Yollar kargaşa curcuna, üstüne bir de elektrik kuyruğunda beklemek pis koyar. Dediğin türde problemler başlayabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoo, hiç de uzun sürmüyor. Akşam eve giderken 1 dakika şarja takıyorsunuz, sabah çıkacağınız zaman 1 dk şarjdan çıkarıyorsunuz. Arada 10 saat olduğunu varsayarsak 200 km'ye yakın bir şarjınız oluyor.

    Sonuçta ben taksici, jetçi vs değilim, 7/24 tekerim dönmüyor. Bazı zaman birkaç gün otoparka inmediğim bile oluyor. Zemin kattayım icabında uzatmaya gerek kalmadan evden kabloyla şarj ederim,zaten otoparkta daireye ait sabit yeri var. 7.4 kW'lik en ucuz wallbox ile yaklaşık 8 saatte %100 şarj olur.

    Ayrıca alan düşünsün, siz zaten almayacaksınız.

  • Elektrikli araca alışan bir daha vazgeçemez. Ama evde sarj imkanınız olması lazım. Yakıt fiyatları 40 lirayı geçmişken akaryakıt istasyonu yolunu unutmak kadar güzel bir şey yok. 100 km’de ortalama 15 kw elektrik yaksanız evde sarj maliyetiniz km’de 33 kuruş. Kısa menzilli olan aracın mtv’si de 3 bin lira civarı tesla’lar gibi çok yüksek değil. Ufak tefek hava filtresi, fren bakımları harici periyoduk bakım maliyeti yok. 8 yıl 160 bin km batarya garantisi var. Ortalama pil ömrü de garanti süresinin iki katı. Batarya değişim maliyeti şu an 12 bin dolar garanti sonrası ihtiyaç duyacağınız zaman bundan çok daha düşük olacağı öngörülüyor. 800 watt mimari var dc hızı 350 kw/ saat. Bu hızda şarj istasyonu yok ülkemizde tesla supercharger’ların bile kapasitesi 250 kw/saat. Tam fiyat/performans aracı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • vires kullanıcısına yanıt

    Araç f/p ama çoğumuz eqb gibi almaya yaklaşamayacağız bile :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Şampiyon ilan ederken temel aldığınız veriler kağıt üstü.

    Tesla 3 Long Range sıfır pil 77.8kW, menzil kağıt üstünde 550km, sahada 300km, en ideal koşullarda klima açmadan düz yolda sabit 90km/h ile tek sürücü kullanıldığında 350km. Adam Almanya'dan Tesla Y Model ile İstanbul'a gelecek yol bilgisayarı 2200km'lik yolda 9 şarj istasyonu gösteriyor, yani araç 250km'de 1 şarj olmalı. Model 3 LR ile bu 300-350km olsun, kağıt üstü veriler referans alınamayacak ölçüde yanıltıcı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hyundai TR bu aracı marka imajını yükseltmek ve markaya prestij kazandırmak için getirdi. Biz bunları da yapabiliyoruz demek için. Hyundai TR'nin i10, i20 ve Bayon dışında yapacağı satışlar ekstraya girer. Hyundai TR daha önce aynısını 2010 yılında Genesis, Genesis Coupe, ix55 ve i40'ı getirerek yaptı.

  • Teşekkürler reis, normal ülkelerdeki giriş seviye arabası bizde 144 asgari ücretten başlıyor. Teşekkürler reis...

  • Fake Taycan Diyenler, Gram Benzemiyor Daha Taycanı Görmemişsiniz bile

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Arka cam bi tık benziyor, onun harici alakası yok. Önden 2009 civarı TT'ye benzettim ben.

  • Tarcanlar'a göstermek lazım. Lakin önü ayrı arkası ayrı bir araca benziyor.

  • snoppy kullanıcısına yanıt

    Aracı bulabilirsen gösterirsin:)

    200 adet araç gelmiş onuda bayiler almış:)

  • Hyundai madem 200 adet sayılı satacaksın.Online satışa koyda gerçek kullanıcılarında şansı olsun.

    Haftasonu bayi'ye gittim.Bir tane geldi onuda biz aldık dedi satış temsilcisi.

    Bu fiyat gerçekci değil.Ocak ayına kadar yeni parti gelmez.Ocaktan sonrada 2.500.000 TL aşağı olmaz dedi.

    %100 elektrikli yeni Hyundai IONIQ 6 Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odiha -- 3 Ekim 2023; 18:13:13 >
  • SertyAdams kullanıcısına yanıt

    tr şartlarında derken hangi şartlar?


    +menzil yetmez derken abd gibi kıta ülkesimi tr? yada arabistan gibi sokaklar bile 4 şerit hız sınırı 110 mu? tam tersine menzil tam tr şartları için uygun araç.

    +benzin otm 8-10lt yakar şehir içi. 400km de 2000tl ye depo dolduranlar 100 tl ye doldudacak. tam tr lik araba bu.

    +ötv %10da. dolar 30 32 oldumu ötv %40-50 olacak araba olacak 2000 2200tl. tr şartlarında para kazanmayı bilenlerin arabası.

    +salon tipi araç bu 4.8m derken o zaman passatı olanlar e200 c200 kodiak tesla kullananları baymıyorsa buda baymaz.

    +portbagaj takarsın şehirler arası. 400lt bagaj yetmiyorsa 2000 liraya depo doldurmak yerine portbagajın en iyisini alırsın. şehirler arası işini görür. hani ön bagaj da yetmiyorsa. ayrıca tiguan 600 litre derken listede, 1 litrelik küplerden 400 tane zor sığdırmışlar. listede 600 olacağına kullanışlı 400 olsun.


    tr şartlarında şampiyon bu sene bu araba.

  • Huan8 H kullanıcısına yanıt

    1kw = 2 tl (evden tüm vergiler dahil yüksek tarife.)


    hyundai 53kw x2 =106 tl = 450km (şehir içi)


    bu kadar basit.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 5 Ekim 2023; 15:25:39 >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    almanya türkiye uzun yol şartları çok ekstrem şartlar.


    şehir içi şartlarında 70i geçmez isen liste verisini yakalarsın. hatta yoğun trafikte daha az yakar. istanbul tamam mesafeler uzun süratlar uzak elektrikliyi fazla yaktırır ama öbür yandan trafikte benzinli ne kadar yakıyor hiç hesap ediyor mu istanbullular?


    ayrıca elektriklilerde 10b km bakımı yok. elektrikli ile kaza yapınca %10-60 arası ötv ile parça takarsın. ama benzinlide %110 ötv ödersin o parçaya.


    elektriklinin tartışıldığına şaşırmıyorum çünkü ekonomiden anlasaydı insanlar zaten dolar 10-20-30-40 gitmezdi.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.