Şimdi Ara

Yuzu'nun Ardından Yeni Bir Nintendo Emülatörü Kapandı!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
71
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • '' 
     
    Bu haftanın başında haberini yaptığımız üzere popüler bir Nintendo Switch emülatörü kapatıldı. Şimdi ise kullanıcıların Android cihazlar üzerinde Game Boy Advance ve Game Boy Color oyunlarına erişim sağladığı Pizza Emulators, Google Play Store üzerinden silinmiş durumda.
     
    Nintendo emülatörleri kapanıyor
     
     
     
    The Verge tarafından yayınlanan habere göre Pizza Emulators geliştiricisi Davide Berra, "Aileme daha fazla vakit geçirmek için uygulamayı kaldırdım" ifadelerini kullanıyor. Ancak yakın zamanda bildiğiniz üzere Nintendo Switch oyunlarını oynatan Yuzu, kapatılmak durumunda kaldı. Emülatörün geliştiricisi açılan dava sonucunda 2.4 milyon dolarlık bir tazminat ödemesini kabul etti.
     
    Yaşanan bu durumun ardından programa dair tüm kaynak kodlarının ve içeriklerin karşı tarafa iletilmesi istendi ve geliştirici bunları iletmek durumunda kaldı. Şimdi ise yeni bir emülatör daha mağazadan silinmiş durumda. Dolayısıyla bu olayın bir noktada bununla bağlantılı olabileceği tahmin ediliyor. İlerleyen süreçte daha fazla emülatör programının da kapatılması söylentiler arasında.
     
    Öte yandan Nintendo, Mart 2023 tarihinde 3DS eShop'u resmi olarak kapattı. Bu hamle ile beraber el konsolunun tüm dijital oyun kütüphanesi erişilemez hale geldi. Bir yıllık bir süreç zarfında yasal olarak bu kütüphaneye erişmek ne yazık ki mümkün değil. Kullanıcılar ise bu kütüphaneye erişmeyi ve aynı zamanda bu oyunları oynamanın yollarını bu tarz programlarla beraber aramaya devam ediyor.








  • Nintendo ava başladı pc boylar yasta
  • Yuzu, citra, pizzaboy gibi emülatörlerin kapanmasının/kapatılmasının sebebi premium sürüm adı altında parayla satıyor olmaları ya da Nintendo'ya ait kodları kullanıyor olmaları. Bu hataları yapmayan hiçbir emülatörü kapatmaya güçleri yetmez, geçmişte çok örneğini gördük.
  • Yuzu kapatılır muzu açılır pc de çareler tükenmez :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuzuyu kapatan muzuya neler yapar ondan sonra kuzu gelir onu da kapatır pc boylarda öyle kuzu kuzu bakar :)
  • Kuzu gider suyu gelir kamiller de para verir oynar ajdjajajak
  • Switch 2 geliyor belli ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    Yuzuyu kapatan muzuya neler yapar ondan sonra kuzu gelir onu da kapatır pc boylarda öyle kuzu kuzu bakar :)


    Emulatörler GPL içeriğine uyduğu müddetçe yasaldır, hiçbir firma kapatamaz. Yuzu ve Pizzaboy GPL içeriğine uymadığı için kapatıldı çok bilmiş milyar dolarlık firmaların sözcüsü arkadaş.
  • Nintendonun mahkeme kararı bile olsa emulatorleri kapatmaya gücü yetmez. Adamlar bunları bit şekilde paylaşırlar. Bir suru paylasim noktaları var. En kötü el altından. Boş işler bunlar. Nintendoya tavsiyem işine baksın.
  • Nintendo zaten işini yapıyor çıkardığı özel oyunlarla dünya oyun piyasasını darmaduman ediyor, şimdi bunun gibi emulatörleri de darmaduman etme zamanı çoktan geldi de geçiyor, Nintendo ayrıcalıktır sisi orijinal alınacak o kadar
  • tamamda neden kimse dolphin emulatorü gibi akıllıca hareket etmiyor ? yani emulasyon nintendoya ait herhangi bir bios kullanılmadığı sürece geri mühendisliğe giriyor buda ezelden beri zaten yasal birşey sorun bence nintendodan ziyade geliştiricilerin araştırmadan hemen eyvallah demesi öyle olsa dolphin kapanırdı aynısının bi benzeri onlar içinde olmuştu ve geliştirici direk açıklama yaparak nintendodan herhangi bir bios veya telif talep ettirecek bir kaynak kullanmadıklarını açıkladılar sonra nintendo mecburen kabul etmek zorunda kaldı asıl burada nintendonun önünü açanlar rom siteleri yani sen neden yuzunun reklamını yapıp duruyorsun resmen kullanımını felan anlatıyordu o siteler bir anlamda reklamını yapıp çok gündeme getirdiler esas kabahat emulasyondan çok o siteler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.