Şimdi Ara

Yüzücüler içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Salı-Çarşamba-Perşembe yarışlarım var.50-100 serbest 50-100 kurbağa neler tavsiye edersiniz antrenmanlardan nasıl çalışmalıyım ?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: SxeR

    Salı-Çarşamba-Perşembe yarışlarım var.50-100 serbest 50-100 kurbağa neler tavsiye edersiniz antrenmanlardan nasıl çalışmalıyım ?

    konuyu biraz geç gördüm ama hatta baya bi geç gördüm kimse bişey yazmamış yazıyım en azından bilgi olur. öncelikle şunu söyliyim ne çalışırsan çalış yanına kardır. tabi bunu demekle bitmez detaya inmek gerekir.Yüzmede hangi stil olursa olsun her ne kadar yüzücü vücutlarının üst bölgesi (upper body) gelişmiş olsa da aslında sudayken kilit nokta belden aşşağısıdır ( lower body). Ayak yüzmede çok önemlidir. Bacakların ne kadar dayanıklı ve iyi ise o kadar performansın artar. serbest yüzüyosun bol bol ayak çalış bu çok önemli. 50-100 demişsin yani sprintersin kaç metrelik havuzda çalışıyosun bimiyorum ama farketmez 25 erli çalışmalar yap aralarda az dinlenme ama olabildiğince hızlı yüz her 25'i bu çalışmayı kurbağa için de yapabilirsin. atıyorum 8x25 hızlı 25 ler arası az dinlenme 10 saniyeyi bulmasın. Hızını arttır yani. Drilleri çalışabilirsin kurbağada drill çok önemli kurbağa ayak çalış bol bol tahtayı alıp. kurbağada suya dalış kısmını geliştir yukarda çok fazla bekleme çıktığın gibi bir anda aniden öne uzanarak suya dal. öne uzanma çok önemli. serbestte kulaçlarını düzgün at hızlı yüzücem diye suyu dövme kollarınla elin suya girişi çok önemli. Aklıma daha fazla bişey gelmiyo dediğim gibi o 25'erli hızlı çalışmaları yapabilirsin. arada kelebek kol da çalış kurbağaya faydası olur.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.