Şimdi Ara

Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi (2001-2003) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
9
Favori
9.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • efsane seridir bayılıyorum bu seriye ben ayrıca kitabı da harikadır kitabını da tavsiye ederim
  • Frodo yüzüğü taşıyacak bir adam değil. Yanındaki hobbit olmasa kötü yola sapacak bir karakter.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AKHENATON93 kullanıcısına yanıt
    Aslında Boromir reyiz taşımalıydı. Önünü kestiler adamın.
  • Chebu kullanıcısına yanıt
    Gandalf bile korkudan almadı yüzüğü seride bir tek boıromir hür iradesiyle yüzüğü bırakan sanırım özel bir karakter hakkaten.
  • Lotr’a dün akşam tekrar başladım. Sıkılmadan izleyip düştük yine. 2001 döneminde muazzam bir yapım çıkmış ortaya. İki kule’den devam edeceğim. Bu seride favorim iki kule idi galiba.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krogoth

    Başyapıt kesinlikle.Hobbit izlemedim ama bi 10 dk açtım sarmadı pek değer mi sizce izlemeye?
    Aynı şekilde , hobbit izlenmeli mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün tekrardan izledim. Bin kere daha izlerim. Gelmiş geçmiş en iyi filmlerden.
  • AKHENATON93 kullanıcısına yanıt
    Frodo aslında Yüzüğü taşıması gereken kişiydi ve o taşıdı, Samwise daha iyi bir kişiliğe sahip ancak her ne kadar iyi olursa olsun eğer o taşısaydı o da Frodo kadar sapardı, belki daha da fazla. Hobbitler filmde de bahsedildiği gibi göründüğünden çok daha zorluklara dayanıklılardır ancak Tek Yüzük'ü taşımak inanılmaz ağır bir yük. Aslında Sméagol da kesinlikle kötü bir karakter değil ancak Yüzüğün ona verdiği zararlar yüzünden çok kötü ve zavallı bir duruma düşüyor. O yüzden Samwise'a asıl kahraman demek kesinlikle yanlıştır. Ayrıca filmleri inanılmaz sevsem de çok yapmacık bulduğum bir nokta var o da bu konuyla ilgili. Frodo aslında kitaptaki orijinal hikayede Samwise'ı asla kovmuyor ya da eve yollamıyor, sadece kafası karıştırılıyor. Filmde bu olay bir anda olup bitiyor üstüne Samwise gerçekten bırakıp eve dönmeye başlıyor, gerçekten filmdeki değişikliklerin çoğunu kabul etsem de bu değişiklik oturmamış. Frodo'yu yanlış anlatıyor ve iki Hobbitin arasındaki dostluk ilişkisini de hiçe sayıyor.
    Özetle Frodo yerine herhangi biri Yüzüğü taşısa aynı büyük dertlere o da sahip olur, o da sapar. Tabi dediğin gibi eğer taşıyıcının Samwise gibi bir yoldaşı olmazsa çok daha hızlı sapar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AllEyezzOnMe

    Aynı şekilde , hobbit izlenmeli mi ?

    Alıntıları Göster
    İlk filmde özgün sahneler var onu izle derim diğer ikisine göre kitaba daha çok uyuldu ilk filmde. Yine de onda da kitaptan çok büyük farklar var ve bu farklar senaryodaki kaliteyi çok aşağıya çekiyor. Yine de dramatik çok iyi bir kaç sahne var sırf onlar için de izle derim, spoiler vermeden anlatamam ama şöyle söylüyüm, öyle savaşlı falan sahneleri demiyorum, dramatik sahneler. Tabi savaşlı da bir tane de olsa iyi sahnesi var, eğer aradğın şey oysa diye diyorum. İkinci filmin ejderha sahneleri genel olarak iyi, gerisi vasat bence. Üçüncü filmin geneli vasat ama ilk sahnesi ve bazı sahneleri iyi, özellikle sonu bence dokunaklı, güzel bir final sahnesi.
    Hobbit tamamen kitaba uygun yapılsa da Yüzüklerin Efendisi'nin yanına bile yaklaşamaz ancak şunu yine belirteyim kitapla arasında ciddi farklar var, farklar harbiden rahatsız edici boyutta. Kısacası izlemeden Yüzüklerin Efendisi izlenmez diye bir şey kesinlikle yok ancak bence en azından ilk film izlenmeli.




  • Ben hala ultimate edition sürümü bekliyorum. Peter Jackson 2005 te açıklamıştı 20 yada 25. Yılında özel bir sürüm gelebilir diye. Extended edition hariç daha kesilen bir sürü sahne var. Aragorn Vs. Sauron, Arwen'in Miğfer Dibi savaşına katılması, Galadriel'le görüşmesi filan... Şimdiye kadar çekilmiş bütün sahnelerinin düzgünce kurgulanmış bir şekilde olduğu nihai bir sürüm istiyorum. Tabiki görüntü de artık günümüz teknolojisine göre düzeltilerek tekrar sinemaya sürülsün. İyi bir reklamla Avengers'ı da gişe de geçebilir bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Efsane seri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lithium

    Ben hala ultimate edition sürümü bekliyorum. Peter Jackson 2005 te açıklamıştı 20 yada 25. Yılında özel bir sürüm gelebilir diye. Extended edition hariç daha kesilen bir sürü sahne var. Aragorn Vs. Sauron, Arwen'in Miğfer Dibi savaşına katılması, Galadriel'le görüşmesi filan... Şimdiye kadar çekilmiş bütün sahnelerinin düzgünce kurgulanmış bir şekilde olduğu nihai bir sürüm istiyorum. Tabiki görüntü de artık günümüz teknolojisine göre düzeltilerek tekrar sinemaya sürülsün. İyi bir reklamla Avengers'ı da gişe de geçebilir bence.

    Konuyla ilgili haberler geldi ben de yazıma ekledim.

    Peter Jackson, bu sürüme benzer bir sürümün habercisi oldu. 1 Aralık 2020'de 4K Blu-Ray olarak çıkacak ve 2021 Sonbahar gibi de başka bir sürümün daha çıkacağını duyurdu. Şahsen Sauron'un bedensel dönüşümü ya da Arwen'in Miğfer Dibi'ne gitmesi gibi sahneleri eklememesini umuyorum çünkü hikayenin akıcılığına zarar vereceğini düşünüyorum.





  • Shainx kullanıcısına yanıt
    Başka sürüm derken director cut gibi birşey mi yoksa sadece çözünürlükle filan ilgili mi olur acaba?

    Edit:şimdi okudum ultimate edition mış. Ben PJ ne çektiyse eklenmesi taraftarıyım kitaba uysun yada uymasın PJ'nin aklındaki filmi görmek istiyorum. Zaten beğenmezsek extended edition var onu izleriz. Farklı bir şey olur umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lithium -- 20 Kasım 2020; 1:26:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Shainx kullanıcısına yanıt
    Yeni sürüm geldi ama hayal kırıklığı oldu. Sadece 4K ya yükseltmişler bir de Hobbit extendedlar ve bir iki ekstra içerik eklenmiş. Ancak asıl istenen Lotr ultimate sürüm gelmedi.

    https://www.merlininkazani.com/yuzuklerin-efendisi-4k-cozunurlukte-geliyor-sinema-118995

    https://www.amazon.com/Middle-Ultimate-Collectors-Digital-Blu-ray/dp/B09DTYBMRW?tag=ignpreorder-20&ascsubtag=06CqakaKpfmn60TV9kMEn7Q



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lithium -- 3 Kasım 2021; 0:51:40 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Dizisi de bu seri gibi güzel olur umarım

  • Bir kaç ayda bir açar izlerim netflix'de olması ayrıca kolaylaştırdı hiç bıkmadan sıkılmadan izliyorum replikleri bile ezberledim bir tek Frodo sahneleri diğer sahnelere göre sıkıcı o kadar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    1. filmi ezberlesem de 2-3'ü hiç hatırlamıyorum. tekrardan izlemek şart.
  • her daim izlenebilirliği olan efsane klasik...

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.