Şimdi Ara

Z3 ün ekranını kendim değiştirdim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler kardeşim z3 telefonunu düşürmüştü dokunmatiği hasar almıştı fakat ekran çalışıyordu. Sadece dokunmatiği değiştircektim ama sonra imkansıza yakın olduğunu farkettim. Çünkü dokunmatik tuz buz haldeydi tek parça olup çalışmasa yapılabilirdi.

    Kısaca komple ekran alıp kendim taktım. Servise götürsem 500 600 lira isticeklerdi ben işimi 70 liraya hallettim. Şuan performansı iyi ama ne kadar dayanır bilemem sonuçta çin malı..

    YARDIMCI OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM..

    Bu da şimdiki hali..



     Z3 ün ekranını kendim değiştirdim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WonderCx -- 10 Şubat 2016; 14:41:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Komple Ekran değişmeli....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • godzilla34 kullanıcısına yanıt
    Hocam başka bi yolu yok mudur? 50 60 liraya dokunmatikleri satılıyor alıp taktırsam nasıl olur?


    urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-ve-aksesuar/sony-xperia-z3-dokunmatik-ekran-panel-194832745?gclid=Cj0KEQiAqK-zBRC2zaXc8MOiwfIBEiQAXPHrXugBjBKpVjIt-LJnUNUx9JfKyeJTiXuVMQGGeARdIQUaApQv8P8HAQ&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • WonderCx W kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/levTY6Ixxl8?t=981
    https://www.youtube.com/watch?v=1TFFHFHUJjc
    değiştirilebiliyor gibi biraz zahmetli görünüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H34RTL3SS -- 14 Aralık 2015; 12:07:30 >
  • değiştirirler telefoncular ama su falan alır telefon
  • tejik T kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam. İzmirde var mı önerebileceğin bi yer?

    Burası nasıl mesela.
    sonyizmirservis.com (resmi sony servisi değil)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben z2yi dışarda tamir ettiirmediğimden neresi iyi yapar bilemiyorum ama biraz araştırıp belli başlı yerlere sorun derim çankayayada bi göz gezdirebilirsiniz
  • UP..

    Dokunmatiği aldım gelince kendim takıcam ayrıntılar başlıkta. Önerilerinizi bekliyorum.
  • Hocam değişim konusunda bilgim yok ama benim tek önerim olacak, değişimi yaptıktan sonra su ile teması olmasın, yalıtımı kalmayacak çünkü. Benim Z3 ekranı serviste değiştirdikten sonra kasa açıklığından denizde su aldı, tuzlu suya garantisi olmamasına rağmen servis hiç uğtaştırmadan sıfır cihazla değiştirdi. Dışarıda yaptırmış olsaydım elimde patlayacaktı telefon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sonylerde ekran bir bütün halinde senin dediğin dokunmatik yani digitizer isimli parçanın değişmesi mümkün değil komple lcd alıp öyle değiştir senin dediğin parçayı lcd den ancak lcd seperator dedikleri aletle ayırabiliyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=eCLjYY_SciE

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Degistirebilirsin elin yatkinsa cokta zor degil.. Guzelce isitip islem yap her dakka basida isitmayi yenile.. Ayrica soyle dusun o cam ekrana bi sivi ile yapisik.. Zaten o sıvıyı da almis olman lazim.. Ben falcata ile cok bastirmadan kazimistim isita isita cami lg g1de.. Kaybedecek bisiyin yok eline saglik olursa.. Olmazsada canin sagolsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen yapmaya çalışıcam artık el ile de ayrılabiliyor aletin yaptığını yaparak. Şuan 500 600 veremem yaza kadar idare etsin yeter amacım bu.

    Dokunmatiği aldım geliyor. İşlem olumlu veya olumsuz olsa dahi yine aliexpressten ekran alıcam komple 25-30 dolar arası bişey zaten sıkıntı olursa komple ekranı değiştiririm. Sonrasında sağlam bi kılıfla dikkatlice kullanılacak. Böylece 100 150 liraya yaza kadar idare etmiş olucam plan bu.

    Yardımlarınız için teşekkürler..
  • Uv sıvısı ile dokunmatik ve ekran yapişik durumda. İsitarak dokunmatigi ekrandan cikarman lazim. Sonra da yeni aldigin dokunmatigi yerlestirmeden once uv sivisini X seklinde ekrana uygulayip dokunmatigi yerlestireceksin ve UV isigi altinda en az 30 dakika bekleteceksin. İslem tamam. Su gecirmeme olayi bu islemden sonra kaybolacak ama conta degistirir ve duzgunce uygularsan su gecirmeme ozelligine kavusur telefon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o sıvının olması şart mı? Birde dokunmatiğin ekrana sıfır olması şart mı? (sonra 1 kaç hafta içinde komple ekranı değiştiricem idareten dursun diye soruyorum)

    Su geçirmeme olayını takmıyorum. Dikkatli kullanılırsa sorun olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WonderCx

    Hocam o sıvının olması şart mı? Birde dokunmatiğin ekrana sıfır olması şart mı? (sonra 1 kaç hafta içinde komple ekranı değiştiricem idareten dursun diye soruyorum)

    Su geçirmeme olayını takmıyorum. Dikkatli kullanılırsa sorun olmaz.

    Sart degil dokunmatikle ekran arasiba toz girmesin diye uygulanir bir de aradaki bosluk hissedilmesin diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben z2 için almıştım tek dokunmatik olarak fakat kolay kolay olmayacağını anladım ve tekrar lcd+touch panel aldım. Yanlış hatırlamıyorsam dokunmatik ve lcd nin bağlantı filmleri tümleşik, yani lcd yi başarılı olarak ayırsanız bile filmleri doğru montaj yapılmayacak ve çöp olacak, umarım başarırsınız.
  • Ayrık veya ayrılabilir gibi görünüyor. Bu konuda ne diyorsun? Senin gibi bu işi yapmaya kalkışmış birinin yorumu değerli benim için.. He birde dediğim gibi olumlu veya olumsuz sonuç ne olursa olsun dokunmatik geldikten sonra komple ekran alıcam idare etmediği yerde taktırcam. Komple ekran(çin malı) 25-30 dolar arası zaten bişey kaybetmem. Ama bu dokunmatiği değiştirme işlemi başarılı olursa dahaa iyi olır sonuçta orjinal ekranı kalsın isterim.
     Z3 ün ekranını kendim değiştirdim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WonderCx -- 1 Ocak 2016; 22:48:39 >




  • Bol şans

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kesin olarak hatırladığım şey filmlerin tümleşik olduğu, hatta ilk demontajda kırık camı lcdden ayırırken sonuna geldiğimde dikkatle çıkarmaya çalıştım ve filmi başarılı kurtaramadım. Bu yüzden satıcıyla çok uğraşmıştım bu ürünün sonradan montajı mümkün değil ayıplı mal sayılmalı diye. Siz filme dikkat edin ayrık değil büyük ihtimalle.

    Ayrıca şunu özellikle belirteyim, olur da yeniden lcd+touch almak zorunda kalırsanız ürünü montajlamadan filmi takarak deneme yapın, ben bozuk ekran için de iade almıştım.

    3. bir uyarı daha, ben 2 kere lcd+touch satın aldım, birinciyi montajlarken kısmen zarar vermiştim, fakat şunu söylemeliyim ki ilkini ebayden satın aldım ve gerek görüntü kalitesi gerek pil kullanımı orijinalle birebir aynıydı. 2.si aliexpressten satın aldığım ise kesinlikle kalitesiz bir üründü, camın kesimi sony yazısının tipi bile açıkça belliydi kötü replika olduğu. Buna dikkat edin lütfen.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.