Şimdi Ara

Z77 anakartların modlu ekran kartı problemi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Z77 çipsetli anakartların, modlu ekran kartlarını (6950@6970) çalıştırmadıklarını biliyor muydunuz ?

    Bios güncellemesi sırasında hayatını kaybeden Msi p67a-gd65 anakartım yerine satın aldığım Asus p8z77v-pro anakart, dün çıldırmama neden oldu. Aklımın ucuna gelmeyecek bu saçma problem yüzünden, az kaldı anakartı arızalı diye aldığım yere gönderecektim. Sürekli vga hatası aldım, vga ledi yanıyor, sistem bipliyor vs. Aklıma gelen herşeyi denedim. İki tane modlu 6950 var, ikisinde de hata veriyor. Farklı psu ile denedim, kartlar oturmuyor olabilir diye uzay kasa denedim. Bir süre sonra da tesadüfen ekran kartları üzerindeki bios düğmesini kurcalamak aklıma geldi ve anakart çalıştı.

    Şu an için durumun bir çözümü olmamakla birlikte, Z77 kullanan tüm kullanıcılar gözlerini anakart üreticilerinin çözüm olabilecek yeni bioslarına dikmiş durumdalar.

    Çok ilginçtir, şu ana kadr sorunsuz bir anakart kullandığımı hatırlamıyorum







  • sorun sende .
    rahat bırak elektronları
  • doğrudur benim modlu 5850 ile açmadı asus+msi z77 anakart
    ancak ekran kartının biosunu farklı bir bios ile yazdığımda açıldı
  • Emin misin hocam çünkü bende şu msi z77 üzerinde modlu 6950@6970 var ve hiç sorunsuz çalışıyor...Sanırım ben şanslıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternette baya bir yazı okudum, z77 lerin bu konuda problem çıkarttıklarına dair. Serhatti arkadaşım, sen gerçekten çok şanslısın, çünkü z77 ile modlu ve özellikle de 6950 serisi ekran kartı çalıştırabiline rastlamadım.

    Hangi marka ekran kartı kullanıyorsun ? Bir de hangi biosu kullanıyorsun o ekran kartında ?


    @ Aliask, dostum farklı bir bios derken, markayı mı değiştirdin yoksa model veya saat hızları farklı bir bios kullandın ?
  • Benim ekran kartı Sapphire 1 GB olan modellerden ve pcb'si stok değil belki o kurtarıyordur.Acaba sorun stock pcb'lerde mi yaygın bakmak lazım.
    Bios hangi markanın bilmiyorum direk shader açık bios olarak indirip flash ladım...
    Eğer yeni bir anakart alıp bunu yaşasaydım da çok üzerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet benim okuduğum yazılarda 2gb lık modellerden bahsediliyordu. Hatta bazı kullancılar, ekran kartının üzerindeki çift biostan kaynaklı olabileceğini filan söylemişler.

    Ve evet bu olay gerçekten yıkıcı oldu ne yalan söyleyim. Hele ki anakartın emektar 8600gts ile açılıp, iki farklı 6950 ile neden açılmadığını keşfedene kadar geçen süredeki sinir harbi de az değildi...
  • şöyle bir gariplik vardı bendeki his 5850 idi hisin 5870 orjinal biosu ile modlamadan uzun süredir kullanıyordum. taki z68 son bios güncellemesine kadar, boarda sorun vardır diye z77 ile değiştirdim aynı sorun devam edince ekran kartı ile ilgili olduğu ortaya çıktı
    bende modlu olmayan farklı bir markanın 5870 biosunu yükledim çalıştı sorunsuz.
  • Zaten sorun ivy bridge destekli bioslar ile alakalıymış. Yani yabancı forumlardan okuduğuma göre, P67, Z68 gibi kartlara, ivy bridge destekleyen son biosları atan kişiler de, modlu ekran kartı problemi yaşıyorlarmış. Sadece Z77 anakartlara özgü değilmiş problem.

    Benim ekran kartımdaki bios, orjinal xfx 6970 biosu ancak çalışmıyor. Acaba sapphire ve ya his gibi başka bir markanın biosunu yüklesem çalışırmı merak ediyorum. Fazla kurcalayıp ekran kartını elime almak ta istemiyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.