Şimdi Ara

Zahmetsiz DIY (Do It Yourself - Kendin Yap) Retro Konsolu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde bulunan Raspberry Pi 2B ‘ye EmulationStation / RetroPie yükleyip bir süredir “retro” oyunları yeniden keşfediyorum. Şeffaf kutusu, Logitech F310 gamepad’i (Türkçesi nedir bunun? “KOL” demeye alışamadım bir türlü) ile çok da orijinal olmayan görünümüyle iş görüyordu ama biraz daha orijinal görünümlü hale getirmek istedim retro konsolumu.

    Amazon’dan aldığım RetroFlag SUPERPi Case Deluxe Edition-J (SNES - Super Nintendo Entertainment System temalı) kutu ve gamepad ile istediğim görünümü elde ettim. Seattle’dan (Google 9757km diyor) sekiz günde (!) geldi. İçinden çıkan yönergeleri ile sistemi rahatlıkla kısa zamanda çalışır hale getirebiliyorsunuz.

    Cartridge (kaset) yuvası da EJECT düğmesiyle açılıyor ve Rpi'da kullanacağınız mSD kartları orda saklayabiliyorsunuz. Güzel bir ayrıntı. Kutu üzerindeki tuşları da Github’dan çalıştıracağınız şu komut ile (internet bağlantısı ve klavye gerekiyor -ssh bağlantısı da olabilir tabi-) kullanılabilir hale getirebilirsiniz:

    quote:

    wget -O - "https://raw.githubusercontent.com/crcerror/retroflag-picase/master/install.sh" | sudo bash


    Zahmetsiz DIY (Do It Yourself - Kendin Yap) Retro Konsolu Zahmetsiz DIY (Do It Yourself - Kendin Yap) Retro Konsolu Zahmetsiz DIY (Do It Yourself - Kendin Yap) Retro Konsolu

    RESİMDEKİLER



    • Raspberry Pi 2B (8GB mSD kart takılı. Sadece oynayacağım oyunları kopyaladığımdan yeterli. Oynamayacağım yüzlerce oyunu yüklemeye gerek yok.)

    • RetroFlag SUPERPi Case Deluxe Edition-J (Kutu ve Gamepad)

    • Anker 10.000mAh QuickCharge3 Harici Batarya (Elimde çok harici batarya olduğundan adaptör almaya gerek görmedim. Hem daha pratik böyle, kısa kablo ve prizden bağımsız. Tam dolu 10K mAh QC3 pili oyun oynayarak bitiremezsiniz, 10 saati geçer sanırım (denemedim, tahmini) pil ömrü. QuickCharge3 destekleyen harici piller 5V-8V ⎓ 3A güç vererek gerekli enerjiyi karşılıyor)

    • USB WiFi Adaptör (Rpi2B ‘de dahili WiFi olmadığından adaptör gerekiyor)

    • HDMI Kablo

    • Bluetooth Klavye & Mouse (Ekstra. Ayarlar için gerekebiliyor. Tabi SSH ile başka cihazlardan da bağlanabilir, ayar yapabilir ya da dosya (oyun) gönderebilirsiniz Rpi2B ‘ye.)



    Zahmetsiz DIY (Do It Yourself - Kendin Yap) Retro Konsolu

    1990'ların popüler konsolu SNES

    BAĞLANTILAR

    RetroFlag SUPERPi Case Deluxe Edition-J

    RetroPie / EmulationStation



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROJECT2501 -- 5 Temmuz 2019; 0:43:20 >







  • Zahmetsiz DIY (Do It Yourself - Kendin Yap) Retro Konsolu
    En zahmetsiz retro konsol ise konu iste karsinizda...ortalama 50tl ye bulunabiliyor..ayak altlarinda geziyor ve resmen almayani dovuyorlar..bu kucuk cihaz 50tl ye binlerce oyun oynatabiliyor..adaptor kol fiyata dahil..ne micro sd ne internet ne para bic bir sey istemiyor.uc kurusa bin kofte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama böyle kuru kuruya olmaz yer adres link verin de alalim o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikinci el siteleri sahibinden let go tika basa bu cihazin degerini bilmeyenlerle dolu..biraz pazarlikla goz yasartan bir ucret karsiligi alinabiliyor.
    Zahmetsiz DIY (Do It Yourself - Kendin Yap) Retro Konsolu
    Zahmetsiz DIY (Do It Yourself - Kendin Yap) Retro Konsolu
    Oldu mu...
    Zahmetsiz DIY (Do It Yourself - Kendin Yap) Retro Konsolu
    Ps1 de koyayim ..sizinki de guzel ama en kolay retro denirse ps1 iyidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 5 Temmuz 2019; 18:54:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet alternatiflerin bol ve makul fiyatlı olması güzel. örnekler için teşekkürler.

    ancak yeni başlayanların aklına şöyle bir soru akla gelebilir:

    "50tl'ye aldım PS mi, ya şimdi?"

    artık iş satın alanın bilgi ve tecrübesine kalıyor. Hazır, herşey yüklü, çalıştır oyna bir sistem almamışsanız işler karmaşıklaşıyor.

    Sizi bekleyen adımlar:

    - Cihaz chip'li değilse chip takılmalı
    - Emulator kurulumu,
    - ROM ların bulunması ve yüklenmesi
    - Emulator & ROM uyumluluğu

    Bir de eski donanım satın aldığınızdan:

    - Eski bağlantı kablolarını yeni TV lerin girişlerine uyumlu yapan adaptörleriniz olmalı

    - Eski Gamepad/Joystick ler... Cihazla gelenleri kullanmak istemezsiniz büyük ihtimalle. Artık bu gamepad'ler üretilmediğinden yan sanayi almak zorundasınız. Ucuz zararlı plastikten yapılmış gamepad leri çocuğunuza vermek ya da siz kullanmak istemezsiniz.


    Sonuç olarak ucuz etin yahnisi oluyor durum, iyice araştırarak "çalıştır, oyna" bir çözüm satın almanızda yarar var. aksi halde satın aldıktan sonra çıkacak sürprizlere hazır olun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROJECT2501 -- 25 Haziran 2020; 0:13:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de kendi Retropie'ımı yapmıştım

    Zahmetsiz DIY (Do It Yourself - Kendin Yap) Retro Konsolu

    Ben ise Pi Zero (Wi-fi yok) ile kurdum kendi sistemimi.

    O kadar tema yüklemeye çalıştım, video izledim, millet cihazını internete bağlıyor, netten dünya tema yüklüyor, ben beceremiyorum. Buraya yazdım, o kadar nette aradım, hiç sonuç elde edemedim Satın aldığım siteye bakmak aklıma geldi, ürüne baktım ve bir de ne göreyim: Adamlar not düşmüş, bu cihazda Wi-fi yoktur diye

    Hala kullanıyorum, çok da memnunum ama bir iki şey dikkatimi çekti:

    1. Cihaza Pi Zero yazılımı yüklediğim zaman ana menüde sadece konsol isimleri beliriyor, tıklayınca oyunları listeliyor. Geçişler güzel.

    2. Neti araştırınca hazır imaj dosyaları olduğunu gördüm ve sevdiğim konsolları içeren bir imaj indirdim. Konsolların resimleri var, tıklayıp oyun listesini görünce hem tema var oyunların box artlarını görüyorsunuz. Bir oyunda az bekleyince oyunun videosu oynuyor (Bu da gayet güzel). Ama bu temada SNES oyunlarını açınca seste ve görüntüde yavaşlama oluyor. Temasız halinde takılma, yavaşlama yok.

    3. Hazır imaj dosyasında, yapan değil de bu imajı tanıtan kişi kendi Youtube kanal resmini koymuş (Rahatsız etti beni. Reklam panosu muyuz biz?).

    --------------------

    Wi-fi adaptörü dediniz. Size sorayım:

    Wi-fi adaptörünü alıp cihaza bağlayarak adaptörü çalıştırabilir miyiz? Adaptörün yazılımını yüklemek gerekmez mi? Gerekiyorsa nasıl yükleyeceğiz (CD takma yeri yok)?

    Pi Zero temiz yazılımına tema yüklemek için cihazımı internete bağlamam şart



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 10 Temmuz 2019; 1:4:52 >




  • Leon FR kullanıcısına yanıt
    Ben Rpi2B kullandim o yuzden buyuk boy USB portu ile kolayca wifi adaptorunu baglayabildim. Ayarlar sayfasindan ayarlarini yaptim Retropie da...

    Pi Zero bende de var ama hic kullanmadim posetinde duruyor. Bildigim kadariyla RetroPie surumu PiZero icin farkli. Gucu daha az oldugundan emulatorler farkli sanirim (emin değilim yanlissa duzeltin)... Ama wifi adaptorunu otomatik tanimali diye dusunuyorum. Tabi adaptor gerekecektir microUSB ye takmaniz lazim sonucta.

    Saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de ne zaman RetroPie surumunu guncellesem hep birseyler bozuldu. O yuzden image i yaziyorum mSD ye oyunlarimi kopyaliyorum sonra asla internet e baglamiyorum

    Masaustu (PixelOS) de kurabilirsiniz RetroPie in yanina ama acilista şifre istiyor. Sadece gamepad takili ise orda kalıyorsunuz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PROJECT2501 kullanıcısına yanıt
    Pi Zero sizinkine göre daha düşük özellikli bir cihaz.

    Şimdi, ben wi-fi adaptörünü direk cihaza bağlarsam, çalışır, öyle mi? Böyle mi anlamalıyım? :) İnternete bağlanmayı sadece tema yüklemek için istiyorum.

    Benim anlamadığım, usbye takınca yazılımını da yüklemek gerek. Sonuçta kurulum cdsini veriyorlar yanında. Kurulumsuz çalışır mı, bunu öğrenmek istiyorum :)

    Olursa çok iyi olur ya!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • WiFi adaptoru ilk once takin sonra PiZero yu calistirirsiniz. USB wifi adaptorler isletim sisteminin sahip oldugu temel suruculerle çalışıyor cogunlukla.

    Sonra video daki gibi ayarlara ulasabilirsiniz

    https://www.youtube.com/watch?v=OjSYQREGK84&feature=youtu.be


    Diger bir yol da ag kablosunu USB portuna (ethernet to USB) takabilirsiniz. Tabi yine adaptorle. Fiyatlari cok degil eski laptoplar vs ile cok ugrastigimdan elimin altinda var her zaman bir tane. İşe yariyor. WIFI ve entegre ethernet suruculerini bulmam gerekiyor bazen. Dediğim gibi usb den baglanan wifi ya da ethernet adaptorleri cogunlukla hemen calisiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROJECT2501 -- 11 Temmuz 2019; 12:13:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.