Şimdi Ara

Zalman CNPS20LQ ile yarım saatlik AIDA64 stres testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Kendime gayet uygun fiyatlı bir sistem topladım. Bir önceki 8 yıllık sistemim gayet ısınmaya başlamıştı. Genel amacım bilgisayarda WoW oynamak olduğu için 25 kişilik raidlerde cidden zorlanıyordu sistem, düşük detayda dahi aksiyon anlarında 3-4 fps alıyordum.
    Bütçem de kısıtlı olduğu için elimdeki Feel Hurricane kasayı ve bazı komponentleri değiştirmeden sadece yeni bir işlemci, ram ve anakart aldım. Bir de işlemcı için gayet güzel bir sıvı soğutma olan Zalman CNPS20LQ aldım.

    Güncel Sistem:

    Intel Pentium G840 2.8 GHz 3mb cache işlemci (yeni)
    Asus P8H61 (B3 revizyon) anakart (yeni)
    Avexir 4GB 1333 MHz DDR3 CL9 ram (soğutuculu) (yeni)
    Palit 512 Mb 128 bit DDR2 GeForce 8600GT ekran kartı
    Samsung 160 GB 7200 rpm SATA I harddisk
    Feel Hurricane 1 ATX kasa (modifiyeli)
    High Power 500 Watt, +%80 aktif PFC güç kaynağı

    Soğutma Sistemi:

    İşlemci için Zalman CNPS20LQ sıvı soğutma (120mm radyatörü ve 120mm kendi fanı ile birlikte, ikisi de kasa içinde yan panelde takılı, fan içerideki havayı dışarı üflüyor.)
    RAM için Corsair Dominator Airflow 3'lü fanlı soğutucu.
    Ekran kartı kendi stok fanı, çıkardığımda zor dönüyordu. WD40 sıkarak tekrar eskisi gibi dönmesi sağlandı, yeniden termal macun sürüldü.
    Kasanın alt ön kısmındaki türbin görünümlü süs fanı kesildi, arkasındaki kendi 120 mm'lik fanı normal şekilde içeriye hava çekiyor.
    Üst arka kısımda yine kendi 120 mm'lik egzoz fanı sıcak havayı dışarı atıyor.
    En üst arka kısımda takılı olan güç kaynağının kendi 120 mm'lik fanı ise içeriye hava çekiyor.

    Şu şekilde tüm bu soğutma parçaları sisteme ucu ucuna sığdı diyebilirim. Zaten en büyük korkum radyatör ve onun fanıydı. Bu iki parça anca sığdı kasa içine hatta bir kısmı arkadaki 120 mm'lik egzoz fanın önünü kapatıyor. Kasa eski model olduğundan kabloları saklama yeri yok, güç kaynağı yukarıda ve fazla fan seçeneği yok. Normalde önde ve arkada birer tane 120 mm, yan plexi panelde de 90 mm'lik fan vardı.

    Aşağıya kasa için görünümü, kasanın modifiyesiyle ve test sonuçlarıyla ilgili fotoğrafları ekliyorum.

    Stres testi harddisk ve ekran kartı hariç tüm bileşenlere uygunlanmıştır. Testten önceki gece boyunca bilgisayar açık bırakıldı, torrent'ten dosya indiriyordum. Test sırasınca torrent ve Norton 2011 antivirüs açık kaldı. Oda sıcaklığı 25 dereceydi.

    En önemlisi ise sistemde şu an Windows 7 32 bit kurulu. Bu yüzden tam verim alamıyorum, ram 3gb gözüküyor vs vs.

    Kasanın iç ve dış görünümü ;

     Zalman CNPS20LQ ile yarım saatlik AIDA64 stres testi

     Zalman CNPS20LQ ile yarım saatlik AIDA64 stres testi

     Zalman CNPS20LQ ile yarım saatlik AIDA64 stres testi


    Burada da test sonuçları ;

     Zalman CNPS20LQ ile yarım saatlik AIDA64 stres testi
     Zalman CNPS20LQ ile yarım saatlik AIDA64 stres testi
     Zalman CNPS20LQ ile yarım saatlik AIDA64 stres testi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 19 Temmuz 2012; 13:55:19 >







  • Forumdan mail atadan bir arkadaşın isteği üzerine yazılanların burada da paylaşıyorum. Biraz uzun fakat ürünü kullananların daha performans alması için yararlı olabilir.

    quote:

    Gelen Mail

    Sayýn hocam kendime ait 6 bin tl'lik perfonmans casa topladým ve zalman cnps20lq serisi olan iþlemci fanýný eksen bilgisayardan aldým ve þu an kullanmaktayým,size bir sorum olacak kasanýn arkasýna önceden baþlý olan þeffaf renkli
    120 mm lik fanla birlikte kullanýyorum,yani 2 adet fan birlikte çalýþýyor,en iyi perfonmansý nasýl alabilirim,demek istediðim þey regülatör orta kýsýmda kalýyor,arkasýnda ve önünde çift fan var,zalmana ait olan fanýn yönü zaten bellidir,onda sýkýntý yok,yanlýz bahsettiðim kasanýn kendi faný olan,kasa arkasýndaki þeffaf 120 mm 'lik fanýn hangi yönde olmasý gereklidir?þu anki haliyle her iki fan ayný yöne bakýyor,yani kasanýn içindeki sýcak havayý dýþarýya üflüyor,þeffaf rekli olan regülatörün arkasýna takýlý fanýn amblemi kasa dýþýna bakacak þekilde konumlandýrmýþým,kasa ilk gün nasýl bana gelmiþse aynen o þekilde hiç deðiþiklik yapmadan regülatörü montaladým ve zalmanla beraber gelen fanýda ön kýsmmýna taktým,düþünüyorumda acaba yanlýþmý baðlamýþým,kasanýn kendi faný olan þeffaf fanýn dýþardan soðuk havayý içeri almasýmý daha doðru,yoksa her iki fanýn içerdeki sýcak havayý dýþarýya püskürtmesimi daha perfonmans saðlar,sizin engin tecrübelerinize sormak istedim,bu konu hakkýnda yardýmcý olursanýz ve konu altýnda bir cabs verip paylaþýrsanýz çok makbule geçer,þimdiden teþekkür ederim,saygýlarýmý sunarým,KASA : colormaster scut storm,üst kýsmýnda olan 140 mm 'lik fanla içeriye soðuk hava veriyor,power supply kasa altýnda ve Thermaltake Grand serisi 850 watt.


    quote:

    Attığım Cevap

    Merhaba,
    Öncelikle geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Attığınız mail spam kutusuna düşmüş, hatta bunu farketmem bile bir şans oldu.
    Anladığım kadarıyla siz de benim gibi soğutucuyu egzoz fanının olduğu kısma monte etmişsiniz. Normalde 2 fanla beraber kullanırken en performanslı çalışması için bence radyatöre bağlı bu 2 fanın da dışarıdaki soğuk havayı kasa içine doğru çekmesi gerekiyor. Zaten Zalman'ın yolladığı vidalar arasında ince uzun siyah vidaları kullanarak yanında gelen Zalman fanı ters olarak radyatöre bağlayabilirsiniz. Bu durumda fan dışarıdan içeriye doğru hava çekecektir. Fakat sizin radyatörü egzoz kısmına bağladığınızı varsayarak, soğutucuya bağlı 2 fanın da kasa içindeki havayı dışarıya atacak şekilde bağlamanızı öneririm. Bu belki performansında biraz düşmeye sebep olabilir, çünkü dışarıdan çekilecek havaya nispeten radyatör üzerinden kasa içinden gelen biraz daha sıcak hava geçecektir ama genele baktığımızda kasa içinde daha düzenli bir hava akımı sağlanacaktır.
    Son olarak bir tavsiye daha. Bilgisayarın tavanındaki fanın içeriye hava verdiğini söylemişsiniz, aslında bu biraz hatalı. Tavandaki bu fanı da içerideki havayı dışarıya atacak şekilde bağlarsanız kasa içinde ısınan havanın daha çabuk tahliye edilmesini sağlarsınız.
    İyi günler..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.