Şimdi Ara

Zaman Çok Hızlı Geçiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
16.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zamanın hızlı geçmesine cevap vermek kolayda peki diğer soruyada(niçin ne amaçla yaşıyoruz?) böyle kolay cevap verebilen varmı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aydin58523

    zamanın hızlı geçmesine cevap vermek kolayda peki diğer soruyada(niçin ne amaçla yaşıyoruz?) böyle kolay cevap verebilen varmı?


    Anlam vermek için olmadığı kesin
  • Zamanın hızlı geçtiği felan yok.Senin hafızan geçmişi hatırlamadığından'''Oha zaman geçti lan,daha dün gibi lisedeydim''gibi cümleler kurabilirsin huhv2
  • zaman evet, hizli geciyor.. ama zamanin hizli gecmesinde bir cok etken oldugu yadsinamaz bir gercek.
    asagi yukari hepimizin bi isi ya da bi ugrasi var.
    kendi adima konusayim:

    sabah 7'de kalkip, aksam 8'e kadar saatime bir kere bile bakmadan essek gibi calisiyorum. ogle yemeklerini arkadaslarim uyarmasa cogu zaman kacirma durumum var. islere ve bu is telasina o kadar kaptirioruz ki kendimizi bir sureden sonra, artik zaman yerine islerin yetismesi oncelik kazaniyor. schumann rezonansi bilimsel bir gercek ve bu gercegin hayati hizlandirma anlaminda nasil bir etkisi var, bunu simdiye kadar aciklamis olupta beni inandirmayi basarmis bir calisma yok. galiba zaman bir cok etkenle kendini bize hissettirio. cok basit bir ornekleme var bu konuyla ilgili.
    hepiniz futbolu seviyor ve bir cogunuz takiminizi destekliyorsunuz diye farzederek konusuyorum:
    ornegin galatasaray fenerbahce macinda, fenerbahce'nin son 5 dk'ya 1-0 onde girmesi durumunda taraftarlarin zaman kavramlari istisnaniz su sekilde calisir:
    fenerbahce taraftarlari icin son 5 dk bir turlu gecmek bilmez, cunki fener ondedir ve bir gol yememesi gerekmektedir.
    galatasaray taraftarlari icinde son 5 dk hemen geciverir, cunki galatasaray yeniktir ve bir atmasi gerekmektedir.
    oysaki, maci tarafsiz seyreden bir besiktas taraftari ya da bir sivasspor taraftari oturup, son 5 dk.da kronometreye yogunlassa, son 5 dk bildigimiz 5 dk'dan daha hizli ya da yavas gecmeyecektir.

    galiba zaman kavramini en guzel anlatan orneklerden birisi bu, sizlerle paylasmak istedim.

    sevgiler, selamlar..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sey15da25

    zaman iyice bereketini kaybetti.biryerde duymustum sanki, bundan 20-40 yil oncesine kadar bir gun 24saat olarak bereketliyken,simdi zamanin degeri 16saate kadar dusmus.bunu baya bir zaman once duymustum belki daha da dusmustur.bunun bilimsel olarak aciklamasi bile vardir mutlaka ama su da bir gercek ki, ahir zamanda zamanin bereketi kalmayacagidir.Allah sonumuzu hayretsin

    merhaba..
    bu dogru bunun bilimsel olarak acıklamasını bende okumuştum..gercekten zaman cok cabuk akıp gıdıyor..32 yaşındayım ve hayatımın yılları nasıl gecti anlamış degilim..göz acıp kapayıncaya kadar..evet eskiden sankı gunler daha uzun gibiydi..en çokta ilkokul yıllarımı özledim..sorunsuz kedersiz hayata gülen gözlerle bakan bircok şeyden habersiz o tertemiz günleri..2012 yılında foton kuşagına giricez söylentileri ve bununla ilgili buradada birçok sey yazıldı cizildi 3 boyut 4 boyut vs..bunların belirtilerine okumuştum ve sanki dogru gibi.
    zaman çok cabuk akıp gidiyor..belkide bizler yaşlanıyoruz:=)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehmet2468

    "Zaman yakınlaşmadıkça kıyamet kopmaz. Bu yakınlaşma öyle olur ki, bir yıl bir ay gibi, ay bir hafta gibi, hafta da bir gün gibi, gün saat gibi, saat de bir çıra tutuşması gibi (kısa) olur."

    Arkadaşlar uzun zamandır psikolojim pek iyi değil. Bu hadiste olduğu gibi zamanın çok hızlı geçtiğini hissediyorum. günler bana saat gibi geliyor. Günler geceler birbirini kovalıyor sanki. Sürekli bir koşuşturmaca. Şöyle geriye bakıyorum. Bazı şeyler üzeinden yıllar geçmiş farkında değilim. Kendimi Truman Show da gibi hissediyorum. sanki bir oyundayım. var mı benim gibi hisseden? Kıyamet yaklaştı mı acaba?



    Kıyamet Koptu Gidiyor Bile




  • küçükken vakit daha yavaştı büyüdükçe hızlandı sanki...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: egzantirig

    küçükken vakit daha yavaştı büyüdükçe hızlandı sanki...


    Bunu ben de farkettim. Gün hemen bitiyor. Hemen akşam oluveriyor, akşam da hemen bitiyor. Hemen akşam oluvermesi bir derece kışın günlerin kısa olması ile ilgili diyelim. Ama bu kış günler sanki çok kısaydı. Hemen akşam oluveriyordu. Sanki daha önce yaşadığımız kışlardan daha kısaydı. Ama böyle birşey olması imkansız. Günlerin gündüz ve gece sürelerinin yıl içinde neasıl değiştiği belli ve her sene aşağı yukarı aynı. Demek ki bize öyle geliyor.

    Çocukluğumuzda günleri dolu dolu yaşıyorduk. Günün her anını değerlendirip sonuna kadar kullanıyorduk. Bir oyundan başka bir oyuna geçiyor gün içerisine birçok heyecan sığdırıyorduk. Büyüyünce birincisi metabolizma hızı da düştü. İkincisi yaptığımız bir iş üzerindeki detaylarla daha fazla uğraştığımız için gün içine daha az iş sığdırıyoruz. İki iş yapıyoruz akşam oluveriyor.

    Yaşlılardan şuan benzer söyler çok duyarım: "Yaşlılıkta günler öyle bir geçiverir ki nasıl geçtiğini anlayamazsınız". Demek ki yaşlanınca aynen öyle olacak. Metabolizma hızı daha da düşecek birim zaman aralığı bize daha hızlı geçiyor gibi gelecek. Ayrıca düşünün yaşlının yemek yemesi bile bir saat, geçer tabi günler.




  • açtığım konunun bu kadar ilgi görmesi beni sevindirdi. benim gibi düşünen ve zamanın hızlı aktığını hisseden insanların olması düşüncemi doğrular gibi. schumann rezonansı hakkında bir çok yazı okudum ve 21 aralık 2012 tarihi hakkında da bilgi edindim.
    bir gerçek var ki o da çocukken sorumluluklarımızın çok daha az oluşu. hatırlayın okula bile gitmezken sadece oyun vardı. ben sabahtan akşama kadar durmadan oyun oynadığımı hatırlıyorum. hiç bir derdimiz tasamız yoktu. yaşımız ilerledikçe sorumluluklarımız arttı ve artık bir gün bize yetmez oldu. şimdi ise bir gün nasıl bitiyor nasıl akşam oluveriyor. kafamı yastığa koyduğumda bugün de bitti ve yarın da kafamı bu yastığa koyacağımı biliyorum ve yarın olduğunda ne yaparsam ne olursa olsun yine gece olacak diyorum. sanki sürekli 24 saati tekrarlıyoruz gibime geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memocan2468 -- 28 Şubat 2009; 16:51:53 >
  • Ölüm var
    Unutma bu dünya boş, geçicidir sanma hoş
    Ölümden kurtuluş yok, nereye koşarsan koş
  • Konuyu açalı bir seneden fazla olmuş ve o zamankine göre daha da hızlandığını hissediyorum artık. Kime bu konuyu açsam benim düşüncelerimile paralel cevaplar alıyorum.
  • Öss ye hazırlanma döneminde olduğumuz için saatlece dershane okul filan anlamıyor insan doğal olarak ama genel anlamda yavaşladığına pek ihtimal vermiyorum
  • Aslında zaman hızlı geçmiyor, sadece senin geçmişine ait anılarının hepsini saniye saniye hatırlayamadığın için sana hızlı geçmiş gibi geliyor.
  • Aslında zaman hızlanmadı insanlar zamanı verimli kullanamıyor artık.
    Günümüzü dolu dolu yaşayamadığımızdan geride hatırlamaya değer bir şey kalmıyor.
    İyisiyle kötüsüyle anı az olunca zaman nasılda hızla geçti gitti diye hayıflanıyoruz.
    Bende zamanı verimli kullanamayanlardan biri olduğumu düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nanaka9

    Aslında zaman hızlanmadı insanlar zamanı verimli kullanamıyor artık.
    Günümüzü dolu dolu yaşayamadığımızdan geride hatırlamaya değer bir şey kalmıyor.
    İyisiyle kötüsüyle anı az olunca zaman nasılda hızla geçti gitti diye hayıflanıyoruz.
    Bende zamanı verimli kullanamayanlardan biri olduğumu düşünüyorum.


    Evet, mantıklı bir yaklaşım.
  • görecelik kuramında adından da anlaşılacağı üzere karşılaştırma yapmadan zaman farkı anlaşılamaz. yani kişi için zaman yavaş veya hızlı aksa bile bunu bilemez.

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet2468

    yaşı bana sordu herhalde. ergenliği atlatalı yılar oldu. bu dediğim şeyi birkaç senedir yaşıyorum. normaldir diye fazla üzerine gitmedim. ama gittikçe psikolojimi bozmaya başladı.
    Einstein in zamanı göreceli yaşama kuramınaki gibi acaba bana mı hızlı geliyor.
    evren büyümeye devam ederken son büyüme evresine kadar zaman karadeliğin iç bölgesinde olduğu gibi akış hızı giderek azaldı ve küçülme evresinden başlayarak da giderek hızlı mı akıyor. bu konu hakkında arkadaş ile tartışmıştık. bir sonuca varamadık.
  • Eskiden insanların hayatları sıkıcıydı bir yerde,zamanımızdaki gibi herşey eskiye göre farklı olarak bu kadar kolay değildi,bu yüzden eskiden zaman insanlara göre daha yavaş geçiyordu,Zamanın hızlı geçmesine gelince de bu olaylar tamamen psikolojik bana göre,zamanlar kısaldığında kıyamet kopacak denmeside, arkadaşın dediği gibi güneşin büyümesi ve zamanın daha hızlı geçmesi anlamına geliyor.Nasıl ki sevilen ders zamanı hemen geçti gibi geliyor,2008 in hemen geçmesi de bununla bağlantılı yani eğer 2008 sıkıcı geçseydi sizin için bu seferde çok uzundu diyecektiniz.Sonuç olarak bunlar tamamen psikolojik şeyler,beynin insanı bir nevi rahatlatması bana göre,çünkü bu konuları sorgulamaya başladıysanız beynin bir yerinde bu konulara yönelerek sıkıntılarınız geçeçeği bir beyin sinyali vardır ve bu sinyal artık ne olarak adlandırırsınız size kalmış,sizi bu konulara yönlendiriyor bu konuları düşünmenizi sağlıyor,Kısaca psikolojinizi düzeltmeniz gerek buda herşeyi bir yana bırakıp sorunlarınızı çözüme ulaştırıp pozitif düşünmenizi gerektirir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: speedy_

    görecelik kuramında adından da anlaşılacağı üzere karşılaştırma yapmadan zaman farkı anlaşılamaz. yani kişi için zaman yavaş veya hızlı aksa bile bunu bilemez.

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet2468

    yaşı bana sordu herhalde. ergenliği atlatalı yılar oldu. bu dediğim şeyi birkaç senedir yaşıyorum. normaldir diye fazla üzerine gitmedim. ama gittikçe psikolojimi bozmaya başladı.
    Einstein in zamanı göreceli yaşama kuramınaki gibi acaba bana mı hızlı geliyor.
    evren büyümeye devam ederken son büyüme evresine kadar zaman karadeliğin iç bölgesinde olduğu gibi akış hızı giderek azaldı ve küçülme evresinden başlayarak da giderek hızlı mı akıyor. bu konu hakkında arkadaş ile tartışmıştık. bir sonuca varamadık.



    Zaman dünyanın güneş etrafında dönme olayı değilmidir, dünya ile güneş için,dünya güneşin etrafında dönüyor gece gündüz (zaman),dünya güneş etrafında dönüyor belli bir yörüngede uzaklaşıp yaklaşarak mevsimler oluşuyor(zaman),Dünyada zaman tamamen güneşin çekim gücü ve dünyanın güneş etrafındaki dönüş hızına bağlıdır.Zamanın hızlı akması demek mevsimlerin normalinden daha önce gelmesi,gece gündüzün normalinden daha hızlı oluşması demek, bu ne demek;dünya için zamanın hızlandığı demek,eğer tam tersi olursa saydıklarım normalinden yavaşlarsa bu seferde zamanın kısaldığı demek,yani insan bu şekilde anlayabilir.Anlıyamaz denmesi farklı bir göreceye hitap ediyor kanımca




  • anlayamaz derken kavrayamaz değil farkına varamaz anlamında söylemiştim

    quote:

    Orijinalden alıntı: RuLeT^#


    quote:

    Orijinalden alıntı: speedy_

    görecelik kuramında adından da anlaşılacağı üzere karşılaştırma yapmadan zaman farkı anlaşılamaz. yani kişi için zaman yavaş veya hızlı aksa bile bunu bilemez.

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet2468

    yaşı bana sordu herhalde. ergenliği atlatalı yılar oldu. bu dediğim şeyi birkaç senedir yaşıyorum. normaldir diye fazla üzerine gitmedim. ama gittikçe psikolojimi bozmaya başladı.
    Einstein in zamanı göreceli yaşama kuramınaki gibi acaba bana mı hızlı geliyor.
    evren büyümeye devam ederken son büyüme evresine kadar zaman karadeliğin iç bölgesinde olduğu gibi akış hızı giderek azaldı ve küçülme evresinden başlayarak da giderek hızlı mı akıyor. bu konu hakkında arkadaş ile tartışmıştık. bir sonuca varamadık.



    Zaman dünyanın güneş etrafında dönme olayı değilmidir, dünya ile güneş için,dünya güneşin etrafında dönüyor gece gündüz (zaman),dünya güneş etrafında dönüyor belli bir yörüngede uzaklaşıp yaklaşarak mevsimler oluşuyor(zaman),Dünyada zaman tamamen güneşin çekim gücü ve dünyanın güneş etrafındaki dönüş hızına bağlıdır.Zamanın hızlı akması demek mevsimlerin normalinden daha önce gelmesi,gece gündüzün normalinden daha hızlı oluşması demek, bu ne demek;dünya için zamanın hızlandığı demek,eğer tam tersi olursa saydıklarım normalinden yavaşlarsa bu seferde zamanın kısaldığı demek,yani insan bu şekilde anlayabilir.Anlıyamaz denmesi farklı bir göreceye hitap ediyor kanımca




  • Evet bende zamanin hizli gectigi dusuncesini destekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.