Şimdi Ara

ZAMAN MAKİNESİ YAPILABİLİR Mİ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
3
Favori
44.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eğer zaman makinası icat edilirse tek tanrılı dinler büyük bir yara alır.


    Biz islamiyete neden inanıyoruz , çünkü en ufak bir noksanlık bile yok. Tarih boyunca hiçbir insan "burası noksan/yanlış" diyememiştir , ayrıca Kuran-ı Kerim'de de , olağanüstü bir anlatım tarzı kullanılmıştır , geçmişe ve geleceğe dair birçok bilgiden bahsedilmiştir ve en önemlisi , bu bilgilerden hiçbirinin asılsız çıkanı olmamıştır , aynı şekilde birçok hadis gerçekleşmiştir.

    Eğer zaman makinesi icat edilirse şöyle bir düşünce ortaya atılabilir ; Bir ülke (mesela A.B.D.) 1000 tane (mesela) bilim adamını çok gizli bir projeyle bir araya getirerek böyle bir kitap oluşturmuş olabilir , bu kitapın içine , tarihle ilgili bazı bilgileri serpiştirmek de zor olmasa gerek , ayrıca kusursuz bir yaşayış tarzı (islam , hristiyanlık) da hazırlanmış olabilirler , mesela üzerinde 10 sene çalışan 1000 bilim adamı ortaya böyle bir yaşantı tarzı çıkartarak adına din demiş olabilirler zaman makinesi sayesinde , zaten islamiyetin yasakladığı bütün davranışların altında bir neden var. Ayrıca bilimin gelişmesiyle Hz. Musa'nın denizi yarmasının bile bilimsel olarak gerçekleşebileği kanıtlanmıştır , öyleyse biri zaman makinesi ile tam o zamana giderek bir alet ile böyle bir olayı gerçekleştirmeye vesile olamazmı , eğer zaman makinesi olursa bence olur. Fakat zaman makinesinin yapılacağına inanmayanlardanım

    Einstein'ın sözleri de çarpıtılıyor. Einstein izafiyet teorisini ortaya atarken "zaman geriye alınabilir fakat geçmişe ait tek bir taşı bile oynatamıyız" demiştir. En çılgınca fikirle , geçmişe gidebilsek bile yapabileceğimiz tek şey onu izleyebilmek olacaktır , tek bir toz zerresini bile oynatabilemeyiz , bununda merakları gidermekten başka birşeye yarayacağını zannetmiyorum , ayrıca dünyanın o teknolojiye erişmeden yok olacağına inanıyorum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lockheed

    Neden herkes zaman ile ışık arasında bağ kuruyor?

    Işık bir kaynaktan çıkan enerji türüdür. Işık enerjisi, göz denilen organlar vasıtayısla canlıların ortamdaki nesneleri anlamlandırmasını sağlar. Işık enerjisi çok hızlı hareket eder. Eğer durmaya yakın bir şekilde hareket etseydi veya dursaydı, etrafı ya tamamen karanlık(siyah) ya da saydam bir şekilde sonsuzluğa bakıyor hissederdik. Yani bir nevi kara deliğin merkezinde gibi belirsizlik olurdu.

    Zaman kavramıyla ışığın arasında bağ kurmamızın nedeni, ortamı algılamamızdaki sınırlılıktan kaynaklanmaktadır. İnsan formu oldukça yüksek potansiyele sahip gelişmiş varlıklar olmakla beraber bir o kadar da sınırlandırılmıştır. Beynimizin ne kadarını kullanabildiğimizi bilmemiz bile bunu anlatmaya yetiyor.


    Işık ile zaman arasında ilişki kurmamızın tek nedeni Görelilik (İzafiyet) teorisinin geçerli olduğunu deneysel ve gözlemsel olarak ispatlamış olmamızdır. Dolayısıyla konu sadece Felsefi bir tartışma değil, bilimsel olarak çok iyi ispatlanmış olgulardan ve sağlam bir teoriden bahsediyoruz (tabii ki alternatif bir teori çıkar uzay zamana bakışımız biraz farklılaşabilir, ama böyle birşey şu an için ancak spekülasyondan ibarettir).




  • Evet yapılabilir ama yapılması yanlış olur bence Düşünsenize; mesela Newtonun zamanına gidelim.(zaman makinasıyla) orada newtonun dediklerini bir bir kayıt edelin. Sonra bir kaç gün önceye gidip, bir basın toplantısı yapıp bunları anlatalım. Bunları dedikten sonra geleceğe gidip tarih kitaplarına bakalım. Artık ağğırlık birimi olarak N değil Atıyorum F var böylece dünyanın en tanınmış insanı olursun böylece tarih birbirine girer. Bir resim görmüştüm. Fransada mı ne bir kilisenin işlemelerinde Bir astronot var! Bir raslantı mı? sanmam. Gelecekten insanlar bize mesaj bırakmak istemiş.
    Ama ileride herşey değişmiş ve kisenin umrunda kral yada imparaator olmak yok bence


    YANLIŞIM VARSA LÜTFEN DÜZELTİN






  • Bence imkansız
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kolodor

    Evet yapılabilir ama yapılması yanlış olur bence Düşünsenize; mesela Newtonun zamanına gidelim.(zaman makinasıyla) orada newtonun dediklerini bir bir kayıt edelin. Sonra bir kaç gün önceye gidip, bir basın toplantısı yapıp bunları anlatalım. Bunları dedikten sonra geleceğe gidip tarih kitaplarına bakalım. Artık ağğırlık birimi olarak N değil Atıyorum F var böylece dünyanın en tanınmış insanı olursun böylece tarih birbirine girer. Bir resim görmüştüm. Fransada mı ne bir kilisenin işlemelerinde Bir astronot var! Bir raslantı mı? sanmam. Gelecekten insanlar bize mesaj bırakmak istemiş.
    Ama ileride herşey değişmiş ve kisenin umrunda kral yada imparaator olmak yok bence


    YANLIŞIM VARSA LÜTFEN DÜZELTİN




    Merak ettim de yaş kaç sorabilirmiyim?




  • Bu dedikleri gibi ışık hızına ulaşılırsa zaman durur ama E=mc2 formülüne göre maddenin ışık hızına ulaşması için sonsuz enerjiye, yani sonsuz kütleye ihtiyacı vardır. Bu nedenle ışık hızına ulaşılamaz. Ama gözden kaçırdığınız bir nokta var; tüm gezegen ve yıldızların kütleçekimi nedeniyle uzay bükülmüştür. Bu bükülen uzayda solucan delikleri sayesinde evrende kısa yollar oluşturulabilir. Kısa yol nedir, kavis çizen dağdan tünelle geçmek gibi bir şey. Solucan deliği sayesinde de normal yaşamdan daha kısa sürede bir yere ulaşabileceğimiz için bir nevi zamanda yolculuk da yapmış oluyoruz. Ama günümüz teknolojisiyle bu solucan deliklerine ulaşmak henüz mümkün değil.
  • yapılamaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: demonchild

    yapılamaz.



    sebep herşey yapıldıda bi tek zaman makinasımı yapılamıyacak






    tabikide zamanda yolculuk olur bu arada birşey sorcam geçmişe gidip bir olayı değiştirdiğimizde paralel evrenmi olur...biraz derdimi zor anlattım ama




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedi_master


    quote:

    Orjinalden alıntı: kolodor

    Evet yapılabilir ama yapılması yanlış olur bence Düşünsenize; mesela Newtonun zamanına gidelim.(zaman makinasıyla) orada newtonun dediklerini bir bir kayıt edelin. Sonra bir kaç gün önceye gidip, bir basın toplantısı yapıp bunları anlatalım. Bunları dedikten sonra geleceğe gidip tarih kitaplarına bakalım. Artık ağğırlık birimi olarak N değil Atıyorum F var böylece dünyanın en tanınmış insanı olursun böylece tarih birbirine girer. Bir resim görmüştüm. Fransada mı ne bir kilisenin işlemelerinde Bir astronot var! Bir raslantı mı? sanmam. Gelecekten insanlar bize mesaj bırakmak istemiş.
    Ama ileride herşey değişmiş ve kisenin umrunda kral yada imparaator olmak yok bence


    YANLIŞIM VARSA LÜTFEN DÜZELTİN




    Merak ettim de yaş kaç sorabilirmiyim?
    13!




  • asla yapılamayacağını düşünüyorum. bu şuda demek çünkü, başka zamanlarda benden başka sonsuz ben var ve şu an geçmişini yada geleceğimi yaşıyor. ben zamanın tek olduğuna inanıyorum. ayrıca zamanı geri çevirmeyi yada ileri götürmeyi gerçekleştirebilmek için kişi kendisini zamandan soyutlayacak. yani şöyle izah ediyim. mesela bazı dizi ve filmlerde zamanı durduran adamlar vardır. çevrede herşey durur bir o hareketlidir. bence zamanın durması böyle birşey değildir. zaman durdumu herşey durur. siz 1000 yıl öncesine gitmek isterseniz mevcut zamandan kendinizi soyutlayamazsınız ve ölürsünüz. benim yapılabilirliğine inandığım şey geçmişte yaşanan olayların seslerinin günümüzde dinlenebilmesi.
  •  ZAMAN MAKİNESİ YAPILABİLİR Mİ?


    bkz. Emmet Brown :P
  • Vizontele filminde çok güzel ele alınmış bu konu, yıllar yıllar önce bize televizyon gibi bir aletten bahsetseler heralde kı*ımızla gülerdik ^^ şimdiki teknoloji ile mümkün, aynı şekilde şimdi bize imkansızmış gibi gözüken bazı teknolojiler zamanda yolculuk gibi mesela, ilerde mümkün olabilir. Neden olmasın ?
  • Mesele bence makinanın varlığı değil, Zamanı görebilmek için gereken şey makinamı ? Acaba İnsanın yetileri ne ile sınırlı, acaba insan tam olarak kendini öğrendimi. Bu öğrenim içerisinde eğitebiliyormuyuz. Bence bu makina ile gerçeklerştirilebilecek birşeyden ziyade; insanın aklı ve bedeninin çözümüyle alakalıdır. Zira insan gibi bir enerji yapısını farklı bir noktaya götürmek kainat içerisinde nasıl bir dengedir. Kainatta bazen galaksiler birbirine girerken biz insan oğlu bundan etkilenmiyoruz yani fiziksel olarak. Ancak çok küçük bir değişiklikte galaksilerden daha büyük bir alan etkileniyor. bu sebep ve sonuçlarda göz önünde bulundurulmamalımı ?
  • Arkadaslar mesela ben ve arkadasım 20 yasındayız.Ben ısık hızıyla gunese giittim.Tabi arkadasım bu arada evde oturuyor.Benim gitmem diyelim 5yıl sürdü.geri gelmem de dünya daki zamana göre 5 yıl sürdü.Ama ben kendi kolumdaki saate bakarsam aslında 3 yılda gittim ve 3 yılda geldim diyelim.Ben dunyaya geri geldigimde 30 yasinda olmus olmazmıyım.Sonucta dunyadakı zamana gore benım yolculum 10 yıl surmus oluyor.
    Birde soyle bır sey var.benim 2 gün sonra dogum gunum dıyelm.Ben ucakla bızden zaman olarak ileride olan bır yere gıtsem tam denk getirsem ve orda bır yas daha yaslanmıs oldugumu farzetsem.Yani 20 yasındaydım 21 yasında oldum.Hemen ucakla tekrar hızlı bır sekılde dunyaya donsem ve 20 yasında olsam.Ben aslında 20 yasındamıyım yoksa 21 yasındamıyım.21 yasını gormus 20 yasında bırımıyım.Yoksa 21 yasında bırı olarak 20 yasına donen birimiyim.Diyelim ki 21 yasına gırdım turkıyeye geldım 20 yasındayım.Ben bunu sureklı tekrarlarsam sürekli olarak zamanı geri almış olmazmıyım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grandgustin -- 30 Ekim 2009; 15:21:15 >




  • Arkadaşım peki zaman kavramı dediklerimiz gibimi işleyecek peki. ışık hızıa ulaştığımızda acaba vücuttaki yapı bundan nasıl etkileniyor. yani teoriler üzerine konuşmaktayız, bu durum nasıl değişirdi acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahors84

    Arkadaşım peki zaman kavramı dediklerimiz gibimi işleyecek peki. ışık hızıa ulaştığımızda acaba vücuttaki yapı bundan nasıl etkileniyor. yani teoriler üzerine konuşmaktayız, bu durum nasıl değişirdi acaba



    zaman makinası diye birşey yoktur. zamanı yaratan insan değildir ki. zaman insan için yaratılmıştır.
    zamanda yolculuk da olmaz. ama zamanın dışına çıkmak ilginizi çekerse sizi de şuraya alalım:

    http://forum.donanimhaber.com/m_35332703/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_35435784/tm.htm




  • diyelim ki ışık hızına ulaştın, bi kere güneşe öyle 5 yıl değil 8 dakikada gidersin. diyelim ki 5 ışık yılı ilerideki bir yıldıza gittin. sonra da döndün, vu bu yolculuk neticesinde hiç ivmeli hareket yapmadın, ışıksın yani.
    bu durumda sen gidip geldiğinde dünyada 10 yıl geçecek ve arkadaşın 30 yaşına gelecek ama sen hiç yaşlanmayacaksın çünkü ışık hızında zaman durur. yolculuk sana hiç yaşanmamış gibi gelecek. yani senin kol saatin bi saniye bile atmayacak. nasıl ama

    quote:

    Orijinalden alıntı: Grandgustin

    Arkadaslar mesela ben ve arkadasım 20 yasındayız.Ben ısık hızıyla gunese giittim.Tabi arkadasım bu arada evde oturuyor.Benim gitmem diyelim 5yıl sürdü.geri gelmem de dünya daki zamana göre 5 yıl sürdü.Ama ben kendi kolumdaki saate bakarsam aslında 3 yılda gittim ve 3 yılda geldim diyelim.Ben dunyaya geri geldigimde 30 yasinda olmus olmazmıyım.Sonucta dunyadakı zamana gore benım yolculum 10 yıl surmus oluyor.
    Birde soyle bır sey var.benim 2 gün sonra dogum gunum dıyelm.Ben ucakla bızden zaman olarak ileride olan bır yere gıtsem tam denk getirsem ve orda bır yas daha yaslanmıs oldugumu farzetsem.Yani 20 yasındaydım 21 yasında oldum.Hemen ucakla tekrar hızlı bır sekılde dunyaya donsem ve 20 yasında olsam.Ben aslında 20 yasındamıyım yoksa 21 yasındamıyım.21 yasını gormus 20 yasında bırımıyım.Yoksa 21 yasında bırı olarak 20 yasına donen birimiyim.Diyelim ki 21 yasına gırdım turkıyeye geldım 20 yasındayım.Ben bunu sureklı tekrarlarsam sürekli olarak zamanı geri almış olmazmıyım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RSS_02

    uzun lafın kısası olamaz... aksını ıdda edenler TEORIK olsa bıle ıspatlasın... yanı ben gelecege gıdıcem... ama gelecek gelmeden gelecege nasıl gıdıcem ? yoksa gelecek var mı hersey yasanmıs bıtmıste ben bır bantta kı fılm mıyım ?

    Paralel evren diye bir şey duydunuz mu.?
  • ZAMAN MAKİNESİ YAPILABİLİR

    Zaman makinesi yapıldıgında geçmişe gidilebilecek gelece gidilmeyecek sebebine gelince
    şu an içinde yaşamış oldugumuz an görütüler sesleri ile beraber aynen geçmişte oldugu gibi uzaya yansımaktadır
    yani dünyanın ilk yaratılışından bu güne kadarki zaman farklı bir boyutta akıp gitmektedir.

    Zaman Makinesi icat edildiginde ne geçmişe müdahale edilebilecek nede gördügümüz duydugumuz materyaller elle tutulabilecek sadece hologram olarak yansıması görülebilecek.

    GELECEGE ASLA GİDİLEMEYECEK taki o an yaşanana kadar ki ozamanda gelecek olmayacak geçmiş zaman olmuş olacak

    Zaman Makinası yapma konusunda işin özü işte o boyutun içine girebilecek makineyi yapmaktır.

    Bilim Adamları Sıradan İnsanlara göre aklının %16'sını kullanmaktadır.
    Birgün gelecek işte o %16'nın üzerine çıktığımızda o gün gelecek geçmiş olacak.

    Zaman Makinası merakı olanlara duyrulur. Saygılarımla. (dünyax)




  • Arkadaşlar şu yargıyı bir aşın artık. Defalarca tartışılıyor ama çoğumuzun aklındaki bilgiler hep eskiden beri süregelen güncel olmayan bilgiler. Şunu bir aşın öncelikle. IŞIK HIZI GEÇİLEMEZ! Bu kuralı bir aşın ilk önce çünkü defalarca kez bu kural yıkıldı. Yani IŞIK HIZI GEÇİLEBİLİR HATTA MİLYONLARCA KAT DAHA HIZLI OLARAK. Bunları peki kim ne yapabilir. Katyon parçacığı diye tanıdğımız şeydir. Bunun deneyide yapılmıştır. Bir A ve B noktası belirlenmiştir. Ve katyon parçacığının veya doğru telaffuzu her neyse.. Katyon ve ışığın aynı A noktasından B noktasına gitmesi gerekirken Işık daha A noktasından ayrılmak üzereyken başka birşey yani katyon adı verilen şey B noktasına gelerek sistemi uyarmış ve tekrar A noktasına geri dönmüştür. Işık ise o yolu yarılayamamıştır. Bu da demek oluyor ki Einstein gibi mükemmel bir deha bile yanılabilirmiş. Einstein derki ışık hızı geçilemez ama geçildiği artık ispatlandı. Bu da demek oluyor ki bazı şeyleri aştık.
    Şu an için zaman yolculuğunu mümkün kılacak birkaç teori mevcut. Bu katyon yani anti maddeyi kullanarak ışıktan hızlı giderek uzay-zaman içine yayılmış olan geçmiş zamana yolculuk etmek.
    Paralel evrenler kuramına göre geçmiş ve geleceğe hatta şu an farklı şeyler yapan bizlerle karşılaşmak
    Kurt deliklerini kullanarak boyut değiştirmek ki bu şu an teorik olarak en akla yatkın çözüm. Ama bununda 2 ana sorunu mevcut. Kurt delikleri (solucan deliği) çok çok ufak boyutlardadır. Bir insanı bu şekilde oradan geçirmek bir sorun. 2. büyük sorun ise muhtemel olarak içindeki inanılmaz basınç. Şu an ve yakın gelecekteki dünyavi hiçbir yapı o şekilde basınç-hıza dayanamayacağı için yakın gelecekte mümkün değildir.
    Bir başka teori ise üst boyutları kullanarak zaman yolculuğu. Ki şu ana kadar 4. boyutu henüz kavrayabilmiş değiliz yaşadığımız dünya ve görüş, bakış şeklimizden dolayı. Uzayı sadece 4 boyutlu olarak düşünmeyin. Einstein o zamanlarda bile uzayın tahminen en az 11 boyutlu olduğunu söylemiştir. Gerçeği ne yazikki bilemeyeceğiz. Ve bizim hatta torunlarımızın bile bu olayı görmesi mümkün değil gibi gözüküyor.








    Not: Bu yazıyı konu tekrar üst sıralara çıktığı için yazıyorum. Daha öncede tartışıldığı bir iki konu mevcut. Oralarda da benzer yazıları görebilirsiniz.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.