Şimdi Ara

Zarar etmemek için satacağımız ve alacağımız aracın ikinci el değerini nasıl hesaplayacağız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuya biraz yabancıyım bayağı da bilgisizim. İnternette çok araştırdım ama bir türlü cevap bulamadım. Bildiğiniz gibi, ikinci el araç alırken ve satarken piyasayı öğrenmek için hepimizin girip baktığı bir site var (reklam olmasın diye adını yazmadım, malum sarı site), bu sitedeki fiyatlar sıfır araç fiyatlarına göre belirleniyor deniliyor. Sorularım: (İkinci el araç fiyat hesaplamayı bilmediğimizi farzediyorum)


    1-Diyelim ki aracımız kupon araba yani ilan sitelerinde aynı modelden araç yok. İkinci elini nasıl hesaplayacağız? Kimileri aracın model yılı neyse o yıldaki dolar kuruna çevir sonra şuan ki güncel kurdan hesapla diyor (çoğu zaman aracın o yılki liste fiyatı bulunamıyor). Kimileri aracın sıfır emsal modelinin(aynı özellikler, aynı motor hacmi vb.) şuan ki güncel sıfır liste fiyatı neyse o fiyattan aracın yaşına göre her model yılı için belirli bir yüzde(örn. %7) düş diyor eğer bu şekilde hesaplanıyorsa her yıl için yüzde kaç düşülüyor?(belli bir yıldan sonra Türkiye piyasasından çekilmiş markalar için sıfır liste fiyatı nasıl hesaplanıyor onu da bilmiyorum).


    2- (bu sorum zarar etmemek için) Satacağımız veya alacağımız aracın ikinci el piyasası sıfır liste fiyatına göre artıyor ve azalıyorsa; liste fiyatı internete düştüğü gün ilan sitesinin piyasası hemen değişir mi? Sıfır fiyatları açıklandıktan sonra takribi kaç gün sonra ilan sitesinde aracın piyasası oturmuş olur? Bir de bu sıfır liste fiyatları x marka için her ayın belli bir günü mü yayınlanıyor yoksa değişik zaman aralıklarıyla mı yayınlanıyor?


    3-Aracımızdaki her bir boyalı parça için ve her bir değişen veya hasarlı parça için (örn. şasisi işlem görmüşse) piyasa fiyatından yüzde kaç değer kaybı oluyor?








  • Her arabanin 2.el muadili var ilanlarda. Yoksa bile 0 liste fiyatina bakip anlarsin. Eski ama cok bakimli bir arabaysa da ayni siniftaki diger arabalara bakarsin. O da olmadi facebook grubuna girersen kafanda canlanir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu günceldir

  • Araba olayı biraz farklı işin içine çok fazla değişken giriyor.
    Arabayı kullanmak için alıyorsam temiz araca 5/10 fazla veririm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ikinci el fiyat hesaplaması diye bir şeye inanmam. ilan siteine girersin. sen aracını zaten bilirsin bi kaç araca bakarsın onlar ne yazmış diye. sende benim aracım onlardan daha iyi sanki dersin ve verirsin fiyatını.

  • Sahibinden araç değerleme var oraya bazen bakıyorum fikir verebilirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.