Şimdi Ara

Zed Rehber(Yeni başlayanlar için ideal)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar öncelikle merhaba.Bugün sizlere yeni başlayanlar ve aynı zamanda kendini geliştirmek isteyenler için bir build dizilimi ve karakteri nasıl kullanacağımızı başlangıçta yapacağımız hareketleri göstereceğim.Skin hikaye fln onları atlıyorum ve direk rehbere geçiyorum.

    Zed'in Takımdaki Amacı

    Takımlar genelde solo jung mid şeklinde ayrılır ama aslında bunlar yerleştirmedir ve her takım AD,AP,ADC,Sup/Tank bulundururlar.Zed bunların dışında biz bir Assasianiz yani görevimiz rakip ADC yi indirerek oradan uzaklaşmaktır.Sonra tf ye ayrıca gireriz ve takımımıza yardımımız böyle olur.Zed'i bir dövüşçü gibi de dizebilirsiniz yani can değeri yüksek ve ağır hasar veren.Ancak ben önermiyorum.Tabi yapılmaz diye de bir şey yok.

    Zed'in Skilleri

    Pasif
    %50 canın altına inmiş rakiplere extra büyü hasarı verir.
    Şu konuya dikkat çekmek istiyorum rakip diyor şampiyon değil.Bu da farm yaparken gerçekten işimize yarıyor.Eğer pasifiniz etkinse vakit kaybetmeyip belli candaki minyona son vuruşu yapabilirsiniz.

    Q(Keskin Shuriken)
    Düz bir hatta shuriken fırlatır.
    Bu skilimizi gölgemiz ve ultimizin gölgesi ile de taklit edebiliriz.Bu da demek oluyor ki
    ulti+gölge+shuriken shurikenın vurduğu hasarı 3x arttırır.Ayrıca kaçırma olasılığınız çok fazladır.Bu nedenle sürekli kendinizi bu skill üzerinde yoğunlaştırın.Böylece kaçan rakipler üzerindeki etkiniz artar ve rakibi farm da dürtebilirsiniz.

    W(Canlı gölge)
    Bizim aynımız bir gölge bırakıyor ve tekrar w ye basınca gölgeyle yer değiştiriyoruz.Ayrıca q ve e skillerimizi taklit edebilir.Ayrıca pasifi saldırı gücü verdiğinden oldukça önemli bir skilldir.Hem kaçmak hem de yakalamak için ayrıca dürtmek için ideal bir skilldir.

    E(Gölge darbesi)
    Rakibe belli bir hasar verir ve rakibi yavaşlatır.
    Kaçarken veya kovalarken de etkili olan bu skil ayrıca alan hasarı verdiğinden farmda da çok etkili.

    R(Ölüm işareti)
    Bedelsiz yeteneğimiz.
    Rakibe vurduğumuz hasarın aynısını vurur.Bunun yanı sıra bir gölge bırakır ve rakibe ölüm işareti koyar.Bu işaret son seviyede ultiden sonra vurulan hasarın %50 sini rakibe tekrar ilertir.
    Şöyle düşünelim.Amacımız adc indirmek.Yapabileceğimiz atak toplamı 400 e kadar çıkıyor.Hal böyle olunca adc de 2000 can olsun ultimizde 400 vurduk sonra o anda gölge atsak ve gölge darbesi atsak
    Gölge darbesi=180+(400 ün %80 i)320=400x3=1200+400=1600 hasar.Bunun %50 si ultimizin işaretinden gelen 800 hasar daha olacak ve 1600+800=2400 hasar vuracaksınız.Bitmedi!
    Shurikenı sakladık çünkü adc eğer ölmezse onu yakalayıp shuriken ile öldüreceğiz ama olursa ölürse Shurikenları diğer rakipler için harcayacağız.

    Zed İtem Build

    İlk tercihimi sorarsanız ben Vahşi Hidradan yana kullanacağım.
    Çünkü 75 atak +15 can yenilenmesi ve verdiği %12 can çalma tam bir başlangıç itemi.
    Hem de pasifi farm kolaylaştıracak ayrıca aktifi ile de farm da kolaylık sağlamakta ve tf de çok işe yaramaktadır.Kesin tercihim bu.

    2.Seçimimizi KaraBaltadan yana kullanacağız.Zırh delme ve biraz can vermesi bize baya getiri sağlıyor.Ayrıca içerdiği 50 atak da oldukça iyi.

    3.Seçimimizi Mahvolmuş kralın kılıcı/Ionia çizmelerinden yana kullanacağız.
    Ayakkabı ihtiyacınız olabilir.Ama sıra böyle gidecek.
    MKK yı ilk başta aldırmadım.Çünkü henüz ulti kullanacak fırsatımız yok.Bu item ultmiz için önemli.Ayrıca verdiği can çalma oranı da çok yüksek.Bunun yanı sıra saldırı hızı kazandığımız can çalma değerini arttırıyor.

    5.Seçimimiz Kanasusamış veya Son fısıltı olmalı bunları alacağız sırası size kalmıştır.
    Neden Kanasusamış?
    Şöyle bir itemlerimize bakalım.
    12+12+15 can çalmamış olacak.Buda 39 can çalma demek.Yani her vuruşunuzun 10 da 4 ü değerinde can çalacaksınız.Vuruşumuz 400 üzerinden 40x4=160 can demek her vuruş.Gerçi bu kadar alamayabiliyorsunuz.Yaklaşık olarak 147-151 arasında değişiyor.
    Son fısıltı neden?
    Olmazsa olmaz item.Çünkü zed zırh delme ile çalışır.Rünleri sonra verecektim ama bahsedeyim.Rünümüzden +10 zırh delme karabaltadan da 10 zırh delmemiz olacak.Şimdi bir daha bakalım.Adam eğer 200 zırha sahipse son fısıltı %35 ini yok sayarak bu durumu 130 a düşürecek daha sonra 20 zırh delmemiz durumu 110 zırha çevircek.Buda normalden baya bir fazla vurmanızı sağlar.Şöyle hesap edersek 1 zırh 1 saldırı düşürsün diyelim.400 olan hasar 200 olacaktı ama şimdi ise bu itemlerle 290 oldu.Yani 90 saldırıcı gücü kazandık ki bu bir vahşi hidra ile MKK demek.

    Rünler
    Damgalara Zırh Delme veriyoruz.
    Mühürlere Zırh değeri veriyoruz.
    Nişanlara ya büyü direnci yada büyü direnci artışı size kalmış.
    Cevherlere ise Saldırı gücü veriyoruz.

    Not:Bazen damgalara saldırı gücü veriyorlar ama tavsiye etmem 10 saldırı gücünden se 10 zırh delme tanklara karşı daha etkili olur.




    Zed taktikleri
    Biraz da taktik vermek istiyorum.Umarım işinize yararlar.

    1-Rakibinizi W-Q komboları ile dürtmek ve yeri geldiğinde eğer rakip dipteyse E de kullanmak uygundur.
    2-Rakibin canı azsa ve gölgeniz açıksa kule altında çekinmeyin ultinizi basın gölge atın eğer hala kaçamadıysanız sıçra atın ki fazla hasar almayın.Jungları yakındaysa durum tersine çevrilir.
    3-Ultinizi çok mühim zamanlarda kaçmak için de kullanın yada kaçan rakibi yakalayıp kuleden korunmak için.Şöyle ki rakip kaçıyor ultiyi basın sonra kule altı yapın hemen r ye basın ve kaçın durum temiz.



    Başlangıçlar
    Solo=> Doran Kalkanı+1pot
    Jungle=> Avcı Palası +5pot
    Mid=> Uzun kılıç +3pot

    Neden?
    Solo da tanklar çoğunluk olur.Bu nedenle tavsiyem bu yöndedir.Hem eksik canınızı base atmadan da doldurabilmek adına uygundur.

    Mid de çoğu kişiyi counterlayabiliriz.Bu nedenle böyle başladık.Rakibe en ağır hasarı verip dürtmek de önemli.

    Counterlar
    Güçlü rakiplerimiz(Zorlanacaklarımız)
    Kayle Hem midde hem solo da
    Signed genelde
    Wukong solo da
    Irelia solo da
    Lissandra midde
    Jax solo da
    Aatrox genelde
    Diana midde
    Vladimir midde

    Genelde zorlanacağımız karakter sayısı:2
    Midde zorlanma olasılığı:%50
    Solo da zorlanma olasılığı:%50

    Zayıf rakiplerimiz(Ezebileceğimiz tarzda)
    Heimerdinger midde
    Lux midde
    Teemo genelde
    Kassadin midde
    Darius genelde
    Veigar midde
    Katarina midde
    Fizz midde
    Oriana midde
    Twisted Fate midde

    Genelde zorlayacağımız karakter sayısı:2
    Midde zorlama olasılığı:%70 civarı(counterlarımız da var)
    Solo da zorlama olasılığımız:%30 civarı(Darius solo gider bazen fb alırsak counterlarımızı da zorlarız)

    Görünen o ki zedin ilk tercihi middir.Ama olurda illa bu karakteri ister ve yeriniz olmazsa solo da oldukça makul bir seçim.Jung da gidebilme ihtimalini unutmayalım.

    Bazı Dikkat Edilmesi Gereken Karakterler
    Bunlar çok olmasa da bazıları vardır.

    1-Teemo.Kör etme atması yüzünden ilk başlarda düz vurun sonraları shuriken ve gölge darbesi indirin.Ayrıca mantarlarına karşın arayıcı mercek almalınısınız.
    2-Tryndamere.Eğer canınız fulse onunda fulse dalın.Ama ultisini atarken kaçın ama şöyle kaçın bir gölge atın öyle kaçın 2 sn direnin 3 sn kaçn ki gölge dursun o kaçarken gölgeye basıp önüne çıkın.İyi ayarlayın çünkü ultimizi böyle kullanacağız.
    3-Akali.Bu karakter görünmez olduğunda halkadan korkmayın içine dalın.Vurdukça görünür olacaktır.Buda onun zararına.1vs1 de imkanı yok alamaz.Ama kasarsa tabiki alır.Aynı şartlarda ztn büyüleri bitecektir.
    4-Vladimir.Kesinlikle dikkat gerektiren bir durumdur.Bu heroya karşı üstünlük elde etmek kafa kilidinden kurtulup kafa kilidine almaya benzer.Çünkü sizden can çalabilir canınız azken dalmayın canınız azken de kaçmayın vurabildiğinizi vurun.Ultinizi saklayın canınız azken kullanın ki ölseniz de o da o kadar hasar sonunda ölecektir.

    Kabiliyetler
    Foto eklenmedi normal veriyorum 21-9 gideceğiz.

    Saldırı gurubunda 1.sütundan sadece çift taraflıyı alın 2.sütundan saldırı hızı hariç hepsini alın 3. sütundan sadece bekleme sürensinde azalmaya verin. 4.stünda ise kasap cellat ve onun altındaki tehlikeyi oyunu tamamlayın.

    Savunma grubunda 1. sütundan ilk ikisini 2.sütundan da ilk üçünü tamamlayın

    Evet benden bu kadar arkadaşlar.Umarım yardımcı olmuşuzdur.Spell vermedim zaten sıçra ve tutuştur alıyoruz.Resimsiz oldu biraz ama ben böyle sindire sindire vermek istedim.Elbette hatamız olur bana bildirirseniz çok sevinirim eleştiriye açığımdır.Arkadaşların da zaten yanlış öğrenmesini istemem.Genel itibari ile bana rehber oldukça iyi geldi.Yani buildler rünler.Siz de kendi fikrinizi cevap olarak rehberin altında paylaşabilirsiniz.Kabiliyetleri bir türlü ekleyemedim onu resim şeklinde verecektim.O konuyu sona ekledim nasıl gideceğinizi.Zaten onu bulursunuz ben size biraz daha gameplay açısından yardımcı olmak istedim.İyi oyunlar







  • Ne GA ne MoM ne QSS ne Randuin ne Banshee...


    Tek mi yicez? Bu builde ADC ye ulaşamadan mal olursun.
  • lig nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece göz gezdirdim ama çok renksiz ve kuru olmuş. Başlıkları renklendirip bir kaç görsel ekleyebilirdin.
  • Biraz görsel eklersen okunur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Best Twisted Fate -- 10 Şubat 2014; 20:57:01 >
  • Çok dandik olmuş bilgi yanlışlıkları var
  • Güzel

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz renklendirsen daha güzel olur bide ilk item tercihim hydra demişsin zedin olmazsa olmazı BOTRK tur ilk item olarak o çıkılmalı bence
  • zedle nerden baksan 400 500 oyunum var şu dediklerinden 1 tanesi doğru değil tüm alternatif buildleri denedim hatta ilk bt çıkıp sonra ilahlarin kılıcıni bile çıktım ama en uyumlu item malesef botrk. Ayrıca midde kılıç ve 3 pot gereksiz gibi melee hero varsa doran kılıç range hero varsa kalkanla başlamak en mantıklısi. ionia eskide kaldı artık defansıf bot daha yararlı ayrıca lw 5. yada 4.itemin yanlış görmediysem kesinlikle yanlış olduğunu düşünüyorum botrk hırpalayandan sonra ya da direk botrkdan sonra çıkmak en mantıklısi ve rün olarak 19 armor pen yada 2 ls ve armor pen mantıklı olabilir.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.