Şimdi Ara

Zenbook 14 UM425IA Her şey dahil 9592 TL (16GB 3733 Mhz, 4700U, FHD, 1 TB SSD, 1,2 Kg, 12+ Saat) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
5
Favori
3.651
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • jay jay justified kullanıcısına yanıt

    Specviewperf de aynı şekilde parayı verenin düdüğü çaldığı bir uygulama.



    Apple M1'li Macbook Air 4700U'dan hiçbir alanda daha iyi olamaz. Quicksync tarzı kendi video codecleriyle yapılan düşük kaliteli video renderlar dışında aynı işi yan yana yaptığında toz yutar 1,5 kat sürede bitirir, bitiriyor.



    Farkındaysanız piyasada derinlemesine inceleme yapan yok. X86 uygulaması ile test yapıp performans karşılaştıran yok. 3-4 tane ARM için yazılmış uygulamada 10W ile 15W'lık AMD-Intel silikonuyla benzer performans veriyor diye, her şeyi görmezden gelip pasif soğutmalı Macbook alacakmışız. Bak bahsettiğin gibi "10 kat" verimlilik farkı varsa Apple yarın M1'in sunucu versiyonunu çıkarır dünya sunucu piyasasınının %30-40'ını 1-2 sene içerisinde ele geçirir. Son kullanıcının gözünü kandırmak kolay. Snapdragon Laptoplar neyse, M1 laptop da odur. OSX'in kendisinde bile her işi yapacak yeterli program yokken bir de Rosetta 2'siz düzgün çalışacak program bulmak samanlıkta iğne armak gibi.


    Arkadaşların CS-GO oynar sen de "M1 işlemcide çalışmıyor ya, çok verimli ama benim işlemci" dersin :)





  • venadacreative V kullanıcısına yanıt

    çok güzel makine ama gümrük sakata girer mi bilmiyoruz

  • Ne için alıyorsunuz bu makinayı ona karar vermek lazım önce. Yok yanıyormuş da bilmem ne. Surface Microsoft üretimi, Windows da öyle. Neden bütün surface kullanıcıları tablet moduna sövüyor ben dahil?

  • Asus Türkiye garantisiyle ilgileniyor mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haksancan

    Asus Türkiye garantisiyle ilgileniyor mu?

    Ben dun farkli bir model icin bilgi amaciyla musteri hizmetlerini aramistim. Bana seri numarasi ile ancak kontrol yapabiliyoruz. Bazi modellerde gecerli dediler.

  • haksancan H kullanıcısına yanıt
    Zenbook 14 UM425IA Her şey dahil 9592 TL (16GB 3733 Mhz, 4700U, FHD, 1 TB SSD, 1,2 Kg, 12+ Saat)


    ASUS Sitesinde şöyle bir şey var. Görünüşe göre uluslararası garanti var.

  • Gümrük dahil, anahtar teslim kaç para bu makina arkadaşlar.

    Hasta yatağımda ödüllendireyim kendimi 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onat

    Gümrük dahil, anahtar teslim kaç para bu makina arkadaşlar.

    Hasta yatağımda ödüllendireyim kendimi 😊

    Site de yazan fiyatlar anahtar teslim fiyatlar hocam.

  • Bu urun 2 hafta once 8400TL idi. “Christmas” kampanyasi altinda once 9000’e cikardilar, simdi de 9500 olmus. Zenbook pismanliktir. Bunu kullandikca cok iyi anlayacaksiniz. Ekran 300 degil 250 nits. Ek olarak TDP limitleri sinirlandirilmis durumda. Yuksek degerlerde Lenovo, MSI, Acer vb. kadar duzgun sicaklik degerleri veremiyor.


    Indirim isteyen olursa, Amerikapostam uzerinden bu urunu alabilir. 699$ urun + 140$ gumruk + 30$ kargo + yaklasik 70$ komisyon.


    Ideapad (Yoga) Slim 7 14”, i7-1065G7, 12GB RAM, 512 SSD

    https://www.newegg.com/green-lenovo-82a40010us/p/1TS-000E-0NMS3?&quicklink=true




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neurtal -- 12 Aralık 2020; 23:10:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Neurtal kullanıcısına yanıt

    Fiyat farkının temel sebebi kurdu. 7,40'a düştükten sonra 7,90'a çıkınca 8400'den 8999'a çıktı.



    Ideapad serisi çok zayıf malzeme kalitesine sahip. TDP evet 17W ile limitlenmiş uzun vadeli işyüklerinde. Ancak sıcaklık değerleri oldukça iyi. %100 yük altında 2 saat sonunda bile 65 Derece civarında kalıyor. Doğru olan da bu. Isınmasın. Bu cihazlar ultraportable. 250 ve 300 nit iki seçenek var. partisine bağlı. 250 de gelebiliyor 300 de. %100 Srgb veriyor olması renk doğruluğu açısından yeterli. Ben bozuk bir cihaz gelmezse memnun kalacağımı düşünüyorum.

  • nightsniffer kullanıcısına yanıt

    EU'da Ideapad diye geciyor Yoga serisi. Bildigimiz Ideapad ile bir alakasi mevcut degil. Yanlisiniz var, iki hafta once dolar yine 7.75 - 7.80 seviyelerindeydi. 7.40 zamanlarinda da bu cihazin fiyati 7800'lerde geziyordu. Bu tamamen Newegg'in kendi musterilerine yaptigi bir numara. Favoriledigim 8 cihaz arasinda en buyuk oynama bu urunde gerceklesti.


    UM425, Q407 veya Q433; ozetle Zenbook hakkinda konusacak olursam ASUS'un AMD'ye karsi yaptigi igrenc politikadan oturu Zenbook'lar rezalet. Bunun bir ornegini TUF serisinin alev alev yanmasindan gorebiliyorsunuz zaten. Mentese-kasadan gelen catirdama sesleri, benchmarklarda yer alan degerlerin cogunun rakiplerine nazaran daha dusuk olmasi, ErgoLift yuzunden acaba LED panel zarar gorur mu endisesi, bunlarin hepsi kafada soru isareti her zaman.



    Ultrabook olarak tum rakipleri C20'de 3000-3100 sinirlarini zorlarken, best run'da sicakligi kurtarmak adina 2400-2500 puan aliyor. Ote yandan dunyanin en igrenc tasarimi olan ErgoLift yuzunden Zenbook alinmaz.


    Almak isteyen olursa tabii ki alsin, ona bir sey diyemem fakat bu fiyat politikasi ile bu urunun 9500TL etmelik bir ozelligi yok maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neurtal -- 13 Aralık 2020; 0:20:2 >




  • Neurtal kullanıcısına yanıt

    Ideapad olayından emin değilim. Fiyatı da ucuz olunca bizdeki Ideapad serisi olduğunu düşündüm. Bahsettiğiniz gibi 8000 olması için 799 USD olmalı. 799 USD'den gerçekten mükemmel ötesi fiyat.



    Beğenmiyor olabilirsiniz ama;



    Ram maliyeti; 100 USD,

    SSD Maliyeti; 90 USD,

    Ekran Maliyeti; 40 USD

    Batarya Maliyeti; 40 USD

    Anakart Maliyeti; 60 USD

    İşlemci Maliyeti; 200 USD

    Windows Maliyeti; 20 USD

    IR Yüz tanıma sistemli AI kamera sistemi; 10 USD

    Harman Kardon hoparlör sistemi; 20 USD

    Kasa Malzemesi; 40 USD

    İşçilik-Montaj-Kalite Kontrol; 20 USD



    640 USD etti fabrika çıkışı. %5 RMA maliyeti ekleseniz buna 670 USD etti. Şöyle bir cihazdan 150 USD de kar etmezse Asus laptop işini yapmasın zaten. Çok dolu bir paket veriyor bu fiyata. Ergolift için Zenbook alan birçok insan da var.


    Bence sizde biraz Asus nefreti var. Benim topladığım Ryzen masaüstü sistemlerde anakartta ilk tercihim hep ASUS oldu. Hiç de beni pişman etmedi. Eskaza ucuz diye aldırdığım MSI anakartlar ile yaşanan sorunları saysam bitmez burada. Eminim cihazı elinize alıp kullanmadınız, ben de kullanmadım. Zenbook serisi sevdiğim bir seri. geçenlerde 8250U-MX150'li olanını bir tanıdığımda gördüm ve XPS'den ve Macbook'tan bile daha hoş geldi bana...





  • nightsniffer kullanıcısına yanıt

    Urun-parca fiyati eslenigine girmeden duzgunce soylemek istedim. ASUS’a karsi herhangi bir sinirim, ofkem yok. Hatta gecen aylarda Zenbook 14” Q407IQ’a hayran olup almaktan son anda donen biriyim. Bu bahsettigim sabotaj ya da yanlis durumlar, adine ne denirse artik, tamamen Ryzen 4000 serisi ile patlak verdi. Intel’den sapasaglam cikan ASUS cihazlar Ryzen ile sorun yasamakta.


    Sozun ozu, dileyen diledigi alisverisi yapmali. Benimkisi sadece yurtdisi kullanicilarinin olumsuz yorumlari, uyarilari esliginde kucuk bir uyariydi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neurtal -- 13 Aralık 2020; 1:21:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açma/Kapama tuşuna bak hele nerde. Tövbeeee

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam cihaz geldi mi ? Memnun musun ilk izlenimlerini alalım

  • venadacreative V kullanıcısına yanıt

    Cihaz geldi. Son derece memnunum. Bir inceleme yazacağım forum için. Kısaca bahsetmek gerekirse;


    Önce kötü yanıyla başlayalım; Ekran çok sıradan. Mat bir ekran. Renk doğruluğu güzel ama parlaklık çok düşük. Dışarıda güneş ışığı altında kullanmak çok zor olacaktır. Diğer eksisi de bence kasanın acayip parmak izi tutması. Dokunduğunuz an leke oluyor.


    Bataryası acayip bir şey. Ben böyle bir şey görmedim. Herhalde M1 Macbook Pro ile yarışır. 12-13 saat civarı internette surf, 17 saat civarı Netflix izletiyor 1 tam şarjla. Ayrıca çok hızlı şarj oluyor. %60'ı 50 dakika içerisinde buluyor. 65W bir adaptörü var.


    Malzeme kalitesi ve hissiyatı çok iyi. Ancak çerçevesinin plastik olması laptopun genel malzeme kalitesine oranla, sadece bezel bölgesinde, bir kalitesizlik hissi yaratıyor. Webcam'i gayet güzel. Ayrıca kızılötesi bir 3d yüz tanıma sensörüyle geliyor. fotoğrafla kandıramıyorsunuz denedim. Ayrıca karanlıkta da çok güzel açıyor. Laptopta kimileri için önemlidir; menteşe kapalıyken tek parmakla açtığınızda kasa yukarı doğru kalkmadan ekran direkt olarak kolayca açılıyor.


    Klavyesi çok güzel. Sessiz bir klavye. Memnun kaldım. Üç kademeli arkadan aydınlatma var klavyede. Touchpad de oldukça kaliteli.


    1,22kg ağırlığı var o da çok güzel. İnceliği ise aşırı iyi. Piyasadaki en ince 14 inç. İçerisinden 1 adet kumaş kılıf çıkıyor. Zarf gibi. Gayet güzel.


    3,5mm jack yok. Kullanmak isterseniz Type-c'den 3,5mm'ye dönüştürücü yollamışlar kutuda.


    İşlemcisi oldukça kuvvetli. Fan sesine aldırış etmezseniz, yüksek fan sesi modunda %100 yük altında bütün çekirdekleriyle 3 Ghz'e sabitleyebiliyor (Cinebench R15 1050 civarı). Yarım saat sonunda sıcaklık 67 derece gibiydi. Fısıltı moduna aldığınızda ise fan sesini hiç duymuyorsunuz ancak performans da bir hayli düşüyor ancak 2 Ghz'lik baz frekansında çalışabiliyor, hatta ara ara 1,9 Ghz de gördüğüm oldu (Cinebench 650-700 civarı). Sıcaklık o durumda 62 derece gibi oluyor yarım saatlik yük sonunda.


    Genel hissiyat kullanım hızı mükemmel. Daha önceki 3500U laptopum bayağı yavaş geldi bundan sonra. Cihaz aşırı seri. 16 GB LPDDR4X 3733 Mhz belleğin de bunda etkisi vardır muhakkak.





  • Neurtal kullanıcısına yanıt

    Bu arada cihaz Best Run'da 2787 aldı Cinebench R20'den;

    Zenbook 14 UM425IA Her şey dahil 9592 TL (16GB 3733 Mhz, 4700U, FHD, 1 TB SSD, 1,2 Kg, 12+ Saat)


    1 saat devam ettirdiğimde ise 2550'ye düştü ve CPU sıcaklığı 68 derece. Bilginize.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 2 Ocak 2021; 13:56:37 >
  • Neurtal kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba, bu ürünü almaktan neden vazgeçtiniz? Ben şu an almayı düşünüyorum açıkçası tr de pek yorum g öremedim ama günlük işlerim ve bazı oyunlar (civilization, cs go) için uygun gördüm fiyatı da güzel. Yurtdışı okuduğum kadarı ile güncellemeler ile tüm sıkıntılar giderilmiş. Bu fiyatta bu denklikte başka bir laptop var mı bildiniğiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Ships from Turkey" ibaresi var sitede. Newegg Türkiye'de depo mu tuttu? Asus Türkiye stoklarından mı gönderiliyor yoksa?

  • KaZAaRa kullanıcısına yanıt

    Hocam ben çevreme falan aldırdıklarım dahil 4 tane aldım bu cihazdan son 20 gün içerisinde. Tahminim UPS'in gümrükteki deposuna göndermişlerdir, sipariş verildiği an gümrüğü ödenip teslim edilecektir 2 günde...

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.