Şimdi Ara

Zensor 1 için T sınfı amfi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zensor 1 için T sınfı amfi bulabileceğim bir yer var mıdır? Siz ne önerirsiniz? DAC ihtiyacım olur mu?



  • Genelde alan arkadaşlar aliexpress yada ebay dan satın alıyor. En tavsiye edileni lepai (ben dinlemedim zensor 1 ile de nasıl olur bilemem). Forumda t sınıfı amfiler hakkında kapsamlı bir konuda var. Bilgisayarı kaynak olarak kullanacaksanız dac almanızı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DAC ne kadar fark eder? Bu amfiler içinde DAC ile gelen var mı?
  • Amfi kıyaslaması yaparaskhttp://www.sahnemarket.com/OSAWA-HD-602-Stereo-Amfi,PR-3038.html böyle bir amfiyle t sınıfı bir amfinin ses kalitesinde fark olur mu?
  • Amfi kıyaslaması yaparaskhttp://www.sahnemarket.com/OSAWA-HD-602-Stereo-Amfi,PR-3038.html böyle bir amfiyle t sınıfı bir amfinin ses kalitesinde fark olur mu?
  • var ama diğerlerine göre pahalı biraz.

    http://tr.aliexpress.com/item/Hi-Fi-Topping-TP23-Class-T-AMP-With-USB-PCM2704-UDA1351TS-Decoder-DAC-Amplifier/2009962879.html?ws_ab_test=201407_1,201444_5,201409_4

    bir de ucuzları var ama açıkçası ne performans verir bilmiyorum.d sınıfı linkteki

    http://tr.aliexpress.com/item/DCA-amplifier-usb-input-audio-decoder-TDA7498E-digital-power-amplifier-DAC-Amplifier-Kit-with-Power-Adapter/1759903154.html?ws_ab_test=201407_1,201444_5,201409_4


    unutmayın siparişiniz 75 euro -85 doları geçerse gümrük ödersinizki bu da yüzde 20-30 arası birşey yanılmıyorsam.kargo hariç söylediğim rakam.


    o linkte verdiğinizi amplifierden sayma arkadaşım bunların yanında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 13 Eylül 2015; 16:53:42 >




  • Formda t sınıfı anfinin konusunda sayın atalayalper dali zensor 1 ile t sınıfı anfi tecrubesi olmustu ve hiç memnun kalmamış.t sınıfı anfi ile birlikte 90 dB ve ūstū kolon kullanilmasi tavsiye ediliyor dali zensor serisi gùç isteyen bir seri anfi seciminizi buna göre yapmanizi tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tema59 -- 13 Eylül 2015; 17:07:45 >
  • Benim nacizane fikrim dac olmadan stereo tuzsuz yemeģe benziyor
  • Dali zensor serisi ve T sınıfı ampli = Aman diyim.!!
  • Ne tavsiye ediyorsunuz? Pioneer a30k seviyesine çıkmadan nasıl çözüm üretebilirim?

    Ayrıca hangi t sınıfı amfi ile denediniz? tp23 yerine 30 ya da vx1 modeli farklı olur mu?
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Zensor ile ne tavsiye edersiniz? Ayrıeten DAC lazım mı?
  • Oda 2,5x4,5 yani yüksek ses önemli değil.
  • http://www.amazon.com/Dayton-Audio-DTA-120-Digital-Amplifier/dp/B00HFG3FYA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1442170191&sr=8-1&keywords=dayton+120

    Bu modelle ciddi düşünüyorum. Bu 2024 çipini daha ucuza bulabileceğim bir topping ürünü var mıdır?

    Ayrıca T class amp'ler dijital amp olarak geçiyor. DAC lazım mı T class kullanırken?

    Maalesef çok kafam karıştı ve gittikçe de karışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mewthree -- 13 Eylül 2015; 21:59:55 >




  • Digital amfi ses yükselticisi digital demek yine analog giriş yapıcaksın. Kapasitör yok içinde çip var. Bu işdede en tecrübelilerden atalay bet 2020öişlemci kullananların daha güzel çaldığını belirtip zensor 1'in tripath amfilerle uyumlu olmadığını söylüyor. Bu durunda entegre amfiye yönelin. Denon pma520 gibi giriş seviyesi bir entegre ile işi bitirin başka söze gerek yok. Bilgisayara gelirsek prodigy cube gibi 150 lira civarına bulunabilien dac'lar ile ses kalitesini arttırırsınız pc kullanıcaksanız. Başka sorunuz varsa cevaplarım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mewthree M kullanıcısına yanıt
    İçlerinde bazen dijital kontrol devreleri olmakla birlikte D sınıfı dijital anlamına gelmez. O sadece bir harftir.
    T ve D sınıfı ampliler anahtarlama modu (switch mode) çalışır.
  • Switch mode ampli tanımlaması için kısa bir alıntı;

    Geleneksel “lineer” amplilerde sinüzoidal giriş sinyali olduğu gibi ele alınarak besleme devresinden sağlanan elektrik ile yükseltilerek çıkışa gönderilir. Switch mode amplilerde ise girişteki lineer sinyal değişen genlikte bir dizi darbeye dönüştürülerek yükseltilir. Burada amaç elektriksel verimliliğin artırılması ve cihaz tasarımlarında daha küçük ve hafif ürünlere olanak verilmesidir. Switch mode amplilerde elektriksel verimlilik sayesinde ağır ve büyük trafolar ve transistör soğutucularına gerek kalmaz. Ancak bu tip amplilerde de sinyal-darbe dönüştücülerin yarattığı yüksek frekanslı gürültüler ortaya çıkar. Bu gürültüler çıkışa konulan analog filtreler ile süzülerek müzik sinyalinden ayrıştırılır.
    Switch mode ampli devreleri hi-fi dünyasında subwoofer ve multimedya hoparlör sistemlerinde yaygın olarak kullanılsa da günümüzde odyofil tasarımlarda birkaç istisna dışında yaygın olarak kabul görmüyor. Bu tür ampliler ağırlık ve büyüklüğün para kaybı demek olduğu profesyonel seslendirme uygulamalarında gittikçe ağırlık kazanmakta.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mewthree

    http://www.amazon.com/Dayton-Audio-DTA-120-Digital-Amplifier/dp/B00HFG3FYA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1442170191&sr=8-1&keywords=dayton+120

    Bu modelle ciddi düşünüyorum. Bu 2024 çipini daha ucuza bulabileceğim bir topping ürünü var mıdır?

    Ayrıca T class amp'ler dijital amp olarak geçiyor. DAC lazım mı T class kullanırken?

    Maalesef çok kafam karıştı ve gittikçe de karışıyor.

    Link verdiğiniz ürün güzel bir ürüne benziyor.

    Hoparlörünüzün hassasiyeti 86.5 db/2.83V/1m düşük olmakla birlikte, dediğiniz gibi 2.5x4.5 m odada, ses kalitesi ses seviyesinin önünde ise bu ampli bir seçenek olabilir.

    Piyasada bulunan amplifikatörlerin büyük bir çoğunluğu AB sınıfı çalışır. Alan memnun, satan memnun ama AB sınıfı amplifikatörler, markası ne olursa olsun, yüksek çözünürlüklü bir hoparlör ile dinlendiği zaman benim kulaklarımı çok rahatsız eden "crossover" distorsiyon üretiyor.
    Bununla ilgili bir yazımı şu linkte okuyabilirsiniz:http://forum.donanimhaber.com/m_100764207/tm.htm

    A sınıfı amplifikatörler crossover distorsiyon üretmez. Buna karşılık A sınıfı amplifikatörlerin fiyat, güç, elektrik tüketimi, ısı üretimi, ağırlık-hantallık yönünden ciddi dezavantajları vardır.

    D (ve T) sınıfı amplifikatörler de crossover distorsiyon üretmezler. Bu amplifikatörlerin bu kadar takipçisi var. Bu yönden onlara hak vermemek elde değil.

    Bu nedenlerle bahsettiğiniz amaç için link verdiğiniz amplifikatör beklentinizi karşılayabilir.




  • Hepinize çok teşekkür ediyorum. Maddi imkanlardan dolayı, sınırlılıklarını anlamama rağmen şimdilik bir T sınıfı amp tercih etmem gerekiyor. Yardımlarınız için her birinize teşekkür ediyorum.
  • Ben Zensor 1 ile SMSL 36 kullanıyorum. Ses kalite anlamında katlanılamaz değil. Yumuşak tınılar var ancak zaten agresif olmayan bir hoparlör bir de amfi Çekingen olunca dinamizm beklemek Lazım. Özellikle elektronik Müzikler dinlenmiyor...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi kaç güne sırf merak için aldığım Lepai 2020 amfim gelince Zensor 3'ler ile bi test edicem bakalım sonuç nasıl olacak :) Zensor 3'ü besleyebilirler ise 1'i de beslerler diye düşünüyorum. Sonucu bildiririm.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.