Şimdi Ara

Zor zamanlarımda üst bilinci o üst aklı yani Tanrıyı hep aradım, ona isyan etmeme rağmen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu yıllarda azalan, geçmişte dönüp yaşadığım sıkıntılar tasalı mihnetli zamanlara baktım...

    Tanrı'ya rağmen yaşamaya çalışmışım ve bu yıllarımda:

    "Tanrı'ya rağmen onun dininden amelen bir şey yapmasam da hissen ve mantıken ve kalben ayrılmamışım."

    İçimde vicdanımda inanç var ne yapayım, zaten yaşadığım sıkıntılar tasalar isyan edecek mecal güç kuvvet de bırakmadı bende ve isyana da güç bulamadım kendimde...

    Hani köpeğe, insanoğlu ondan akıllılar olarak eziyet çektirir, ama köpeğin dünyası, evreni, anlayışı kapalıdır, ne olduğunu anlamaz sadece acı çeker işte kendimi hep o köpek misaline benzetmişimdir bu bedenen ve ruhen sıkıntı çektiğim zor günlerimde... Tanrıyı ise o insanoğluna...

    Ama yine de, o zamanlarımda hep o üst bilinci o üst aklı yani o yaratıcıyı aradım ona yalvardım ondan kurtuluş istedim, çünkü insan zor durumda kalmaya görsün.








  • Tanrı'da anlam bulma fikri bana hiç anlamlı gelmemiştir. Özellikle İslam söz konusu olduğunda öteki yaşam fikri ben de tiksinti uyandırıyor. Huriler gibi aşağı seviye varlıkların ilgisini cezbedecek vaatler vs. Hristiyanlık bu konuda ilginçtir ki, aseksüel insanların daha üstün olduğu gerçeğini gizliden belirtir. Cennette tam da buna erişileceğinden bahsedilir. Özellikle tüm insanların cehennemi hakkettiğine dair savları da oldukça anlamlıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A0041A01F -- 26 Aralık 2023; 3:39:24 >
  • Hoşgeldin 



    Neden aseksüel insan daha üstün olmalı? Bir çok canlı için çok değerli olan cinsellik insan için aşağılayıcı bir şey mi sence?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: torlofan

    Hoşgeldin 



    Neden aseksüel insan daha üstün olmalı? Bir çok canlı için çok değerli olan cinsellik insan için aşağılayıcı bir şey mi sence?

    Bu soru iki farklı kategoride farklı cevaplar barındırır: Sonucun doğurdu etkiler ve kendi içinde anlamsızlığı.


    Birinci kategoride en temel argüman çocuk doğurmanın sonuçlarıdır. Doğacak olan çocuk tıpkı ailesi gibi burjuvazinin kölesi olarak doğar. Ömrü boyunca da köle olarak kalır. Fakat bazen arz-talebin yüksek olduğu yollarla ve diğer aptal köleler sayesinde kölelikten kurtulmak mümkündür: futbolcu olmak, sosyal medyada erotik fotoğraflarını satmak gibi. Futbolcu olmak milyonlarca insan arasından torpille döndüğü için pek ihtimal dahilinde değildir. İkinci seçenek daha olası ve popüler olanıdır. Ancak ikinci seçecekte kişi kendini metalaştırır ve onurundan vazgeçer. Aslında bu köleliğin daha gelişmiş bir formudur. Fakat bunlar paraya rahat ulaştıkları için bunları görmezden gelirler. Bu argüman zorunlu olarak aseksüelliği desteklemek zorunda değildir ama onun itibarını arttırır.



    İkinci kategoriden bir argüman kendi içindeki bir formdan yola çıkar. Cinsellik muhtaçlık demektir. Aseksüel olmayan bir kişi arizona kertenkelesi gibi etrafta dolaşır durur, en sonunda kendine bir dişi ya da erkek buldu mu hayvanlardaki gülünç durumlar gibi çiftleşir. Halbuki aseksüel bir kişi başından muhtaç değildir ve bu ritüeldeki ilginç hareketlere anlam veremez ve tiksinir. Yine de hiçbir insanın kusursuz olmadığı da kabul edilmelidir. Aseksüellerin de doğanın sunduğu saçmalıklara muhtaç olduğu şeyler vardır. Yemek yemek gibi. Ancak skalada daha üst konumda olduğu barizdir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A0041A01F -- 6 Ocak 2024; 21:43:6 >




  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    evet çünkü insanı hayvana yaklaştırıyor. dini bakış açısı ile bakarsak aseksüellik ise insanı meleklere yaklaştırır.

  • teamwork kullanıcısına yanıt

    mantıkın size böyle düşündürmesini anlıyorum ama siz kitaplar(tasavvuf) okumadığınızdan böyle düşünüyorsunuz, mesela marifetnamede doruk noktalardaki bir seyrü sülükcünün cinsel yaşamı anlatılır, yani öyle birşey yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.