Şimdi Ara

Zorlama PowerSupply sessizleştirme :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Frisby marka 13 dolara almayanın dövüldüğü bi power supply alınır. -bozulursa çok üzülmeyelim :)-

    açılır fana göre tepesi kesilir (sol üst resim :P)
    bostancıdan 2.5 milyona alınma tudar marka 12cm lik fan takılır
    titreşimden ses yapmasın diye mousepad altıyla tampon yapılır (ortadaki resim)
    fan 5 volta lehimlenir ( sağ üst)
    fanı içeri girmesinde problem çıkaran kısımlar kesilir yada eğilir (sol alttaki transistör soğutucuları gibi)
    birde dandik ızgara takılıp vidalanır (sağ alt) vidalar çok fazla sıkılmazki tamponlar bi işe yarasın. 4 vida ve 4 tampon daha iyi olur tabi ama uyan somunlu vidalar şirkette kalmış :)

    sonra takılır makinaya ve sessiz sessiz forum gezilir.

    saygılar sevgiler

    not: umarım resimde sorun çıkmaz çok komik bi bug ı var bu xp nin thumbnailde başka resim gösteriyo çift çıklayınca doğrusunu açıyo falan :P








  • bu thumbnailda farklı göstermesi nasıl olabilir ya çok ilginç! kesik kabın sağ alt kısmı olmamasına rağmen tam gösteriyo!
  • Ben bunu 8 cm fanla Aopen'a uygulamak istedim ama içerisi kalabalık olduğu için fanı sığdıracak yer yok.Ama benim düşünce şuydu,Aopen PSU sıcaklık kontrollü ve çalışmaya başladıktan maksimum 10 dakika sonra fan yüke bağlı olmaksızın full devir dönüyor.Termal diyot ise heatsink'in birinin üzerinde.Takacağım fan ikinci fan olacaktı ve çok düşük devirde dönecekti,böylece hem tam heatsink üzerine üfleyecek ve soğutma iyi olacak,hem de diğer egzos fanı da yavaş dönecekti.

    Şimdi düşüncem,fanı dışarıdan takıp üzerine ızgara takmak.Ama kapağı nasıl keseceğimi bilmiyorum.Ucan the tekme,sen nasıl kestin bunu?
  • FSP300 en ucuz gerçek güç kaynağı ve 12 cm fan var gürültüsü çok çok az , bununla uğraşmaya değmez bence ,
  • değmez tabi. herşey elimin altındaydı yaptım bi aksam sesden rahatsız olup. yoksa fsp ler iyi fikir. de 300watt az benim sistem 280watt falan çekiyo zaten.
  • benim kasayı görsen ne delikler var , webcam yok olsaydı çekerdim , mesela yuvarlak duvar saati camı'nı yan kapağa taktım 25 CM çapında bombeli bir cam , hani şu gemi kamarası camı gibi oldu , ayrıca 2-3 tane daha fan operasyonu yaptım ama artık uğraşmıyorum

    hele estetik görünsün diye yaptıklarımın hiç anlamı kalmadı çünkü masanın altında kapalı bi yerde duruyor

    haklısın ses adamı deli ediyor ,
  • quote:

    Ben bunu 8 cm fanla Aopen'a uygulamak istedim ama içerisi kalabalık olduğu için fanı sığdıracak yer yok. Ama benim düşünce şuydu,Aopen PSU sıcaklık kontrollü ve çalışmaya başladıktan maksimum 10 dakika sonra fan yüke bağlı olmaksızın full devir dönüyor.Termal diyot ise heatsink'in birinin üzerinde.Takacağım fan ikinci fan olacaktı ve çok düşük devirde dönecekti,böylece hem tam heatsink üzerine üfleyecek ve soğutma iyi olacak,hem de diğer egzos fanı da yavaş dönecekti.

    Şimdi düşüncem,fanı dışarıdan takıp üzerine ızgara takmak.Ama kapağı nasıl keseceğimi bilmiyorum.Ucan the tekme,sen nasıl kestin bunu?



    Eğer psuya bağlı fan çok ses yapıyorsa sessiz fanla bu fanı değiştirdikten sonra; ikini fan olarak 8 cm fan takmak şart değil ki! Hava giriş ızgarası ne kadarlık fana izin veriyorsa (yani deliklerin tamamı ne kadarlık yer kaplıyorsa) o kadarlık fan takarsın, tatlı tatlı içeri üfletirsin. Uzun boylu tadilata girip de kendini kasmana bence gerek yok. Yine de tercih senin. Kolay gelsin.




  • Normalde Aopen ATX300-GU da FSP üretimi ve 300-60ATV ile aynı kasaya sahip ama ondaki gibi üç sıra ızgara yok,yalnızca tek sıra var.Yoksa onu da düşünmedim değil.Ancak 5 cm'lik bir fan olur oraya,onun da ses yapmaması için devir düşürmek lazım,o zaman da üflediği hava işe yaramaz.

    Sorunsuz kesebilecek olsam,elimde bir tane 6 cm'lik ince bir fan var,kapağı kesip onu da takabilirim.Ama nasıl keseceğimi bilemedim.
  • kesme işini ince demir testeresi ile yapabilirsin sanırım
    quote:

  • POWERSUPPLy fanım cok ses çıkarıyo kendim değiştirebilirmiyim. yenisini aldım ama cesaret edemiyorum.
  • POWERSUPPLy fanım cok ses çıkarıyo kendim değiştirebilirmiyim. yenisini aldım ama cesaret edemiyorum.
  • POWERSUPPLy fanım cok ses çıkarıyo kendim değiştirebilirmiyim. yenisini aldım ama cesaret edemiyorum.
  • Aynısını geçen sene yapmıştım ben dePatlak bir psu nun üst tarafını bıçak ve çekiçle kestim sobra 12cm lik fan taktım.O zaman enermax psu vardı bi tane ona takmıştım diğer fanları söküp.Şimdi fsp550w var ona da yapacaktım ama içi tıka basa dolu işe yaramıyacağını anlayınca vazgeçtim.Ama bir ara 8 den 12 cm çeviren bir dönüştürücü alıp 12 cm lik fan takacağım arkadaki fan yerine.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.