Şimdi Ara

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASINDA YENİ DÖNEM !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araç sigortasında yeni dönem

    Araç sahiplerinin yaptırmakla mükellef olduğu trafik sigortasının yapısı değişiyor. İller arasındaki fiyat farkının ortadan kalktığı yeni yapıda, sicili iyi olan sürücünün ödeyeceği para da az olacak.
    Ülkemizde bulunan yaklaşık 16 milyon araç için yaptırılması zorunlu olan trafik sigortası için yeni sistem getiriliyor. Yeni sistemle birlikte uzun zamandır tartışma konusu olan iller arası fiyat farkı ortadan kalkacak. Bunun yerine sigorta sahibinin sicili sigortada etkili olacak. Yani sicili iyi olan bir kişi sigortaya daha az para ödeyecek.

    Aracını iyi kullanan, ceza yemeyen ve kazaya daha az karışan kişilerin daha az prim ödemesini sağlayacak olan düzenlemeyle, ticari araçların daha çok ödemesi ayrımı da kalkacak.
    Söz konusu değişiklikle ilgili hazırlanan taslağa göre, riskli sürücü modeli dahilinde kimin ne kadar prim ödeyeceğine Türkiye Sigorta Birliği karar verecek.

    Taslakla birlikte hayata geçirilmesi planlanan bir diğer yenilik de 'aday sürücü'lük. Buna göre, yeni ehliyet alan sürücü, 1 yıl ceza almazsa 'asil' statüsüne alınacak. Aksi halde söz konusu kişilerin ehliyetine geçici olarak el konulacak.

    ''ALINTIDIR''







  • peki bu yeni dönem an itibariyle geçerlimi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 34Brs34


    konu verildi...

    lütfen forumda arama yapmadan konu açmayınız...........
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.