Şimdi Ara

ZTE H168A Modemi Access Point Olarak Kullanmak - Guide

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    Elimde Türktelekomdan kalma ZTE H168A modem vardı,bunu access point olarak kullanmak istiyordum, bayağı bir kurcaladıktan sonra sonunda çözümü buldum. Bu ayarlar için cihazın root'una girmeniz gerekmiyor, anladığım kadarıyla bu cihaz root da edilemiyor.

    Aşağıdaki ayarları yaparsanız Access point olarak kullanabilirsiniz:



    Hazırlık:

    1. Bilgisayarınızı ZTE modeme ethernet kablosuyla bağlayın. Ana modemde bir ayar değiştirmenize gerek yok.


    Gerekli bilgiler:

    Benim kullandığım aşağıdaki örnek IP'lerdir. Eğer Ana modeminizin IP'si farklıysa, ona göre ZTE'ye vereceğiniz IP de değişecektir.

    Modem 1: (hangi marka olduğu önemsiz)

    IP: 192.168.1.1

    DHCP: 192.168.1.2 - 192.168.1.100 (Bu ayarı ana modeminizin arayüzünde görebilirsiniz, modeme göre değiştiği için resim koyamıyorum.)


    Modem 2: (ZTE H168A)

    IP: 192.168.1.254 (Bu cihaza asıl modelle aynı networkte vermelisiniz ve ana cihazın DHCP IP'leri ile çakışmamalı!)

    Relay IP: 192.168.1.253 (DHCP relay için bir kaynak IP girilmesi gerekiyor.)




    ZTE modem ayarları:


    Aşağıdaki şekilde Bridge modu'unu aktifleştiriyoruz:

    ZTE H168A Modemi Access Point Olarak Kullanmak - Guide


    Yerel Ağ sekmesinde, DHCP Provider kısmını aşağıdaki şekilde güncelliyoruz:

    ZTE H168A Modemi Access Point Olarak Kullanmak - Guide


    Aynı ayarın hemen altındaki LAN Grubu sekmesinde, Default Group'u aşağıdaki şekilde düzenliyoruz, bu aşamada modeme erişiminiz gidecek, çünkü modem'in default IP'si olan 192.168.1.1'i değiştirmiş olduk. Kablo bağlantısını ana modeme yapınca ZTE modeme yeni verdiğiniz 192.168.1.254 IP'sinden erişebilirsiniz:

    Not: buradaki DHCP IP'lerinin bir önemi yok, DHCP relay kullandığımız için cihazlar IP'leri ana Modemden alacaklar.

    ZTE H168A Modemi Access Point Olarak Kullanmak - Guide


    Kablo Bağlantısı:

    İki modemi birbirine Ethernet kablosuyla bağlamanız gerekiyor. Ana modemin herhangi bir LAN portuna, ZTE modemin ise LAN1 portuna bağlamanız gerekiyor.



    Sorun çözümü:

    Eğer bir şekilde yaptığınız ayarlar sonrasında bilgisayar DHCP'den IP alamazsa, ZTE modeme verdiğiniz IP'ye erişmek için, bilgisayarınıza manuel IP vererek erişim açabilirsiniz (mesela 192.168.1.150 gibi) Daha sonra ZTE modeme yeni verdiğiniz IP'yi browserdan girip erişim sağlarsınız. Veyahut, modemi resetleyip tekrar baştan başlayabilirsiniz.

    Ben Wifi ayarlarını farklı tutuyorum. Eğer aynı Wifi SSID ve şifresini girerseniz çalışabilir ama farklı markalar olduğu için sorun yaşayabilirsiniz, bu tip ev ürünlerinde Wifi roaming çok verimli çalışmıyor.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niyekine -- 2 Mayıs 2023; 13:0:29 >







  • Merhaba gösterdiğiniz çözüm işe yarıyor ancak günde birkaç kez bağlantı gidiyor ve telefon üzerinden Wi-Fi aç kapa yapmam gerekiyor bazen de hız beş Mbps dolaylarına düşüyor ve birkaç dakika boyunca böyle kalıyor bunları günde en az beş kez yaşıyorum sizde bir sorun var mı
  • Kolay köprü modu, baglayaciginiz router üzerinde pppoe sonlandirmak için. DHCP yi genel olarak otomatik kapatır zaten bu türde ayarı olan cihazlar.
  • dhcp provider kısmında relay ip neden giriliyor? uzak sunucu olarak, sonu 253 ile biten bir ip, birbirinden ayrı subnet ile yapılandırılmış, iki farklı ağ da yok ortada. ikinci modemin ip'sini, birinci modemin ip aralığına girecek şekilde yapılandırmak ve dhcp'sini kapatmak yeterli olur. ikinci modemin wan portu da keza ikinci modemin dhcp'si kapatıldığı için bridge moda geçmiş oluyor. relay ip yapılandırma olmadan bağlanmıyor ve bu şekilde (relay ip'li) yapılandırmadan sonra yine sorunlar çıkıyor diyorsanız eğer, farklı iki ağ yapılandırması yaparak relay ip kullanmayı deneyin. ben yukarıdaki yapılandırmanın doğru olduğunu düşünmüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 21 Mayıs 2023; 13:8:32 >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Merhaba ben yukarda konuda yazıldığı şekilde ayarlamaları yaptım ancak evdeki bütün Wi-Fi beş cihazlarda hiçbir sorun olmamasına rağmen benim Wi-Fi altı telefonumda Wi-Fi bağlantısı günde birkaç kez gidip geliyor bunun sebebi nedir sizce bir çözüm var mıdır
  • Ben bu ayarları Yaptım interneti aldı modem 5 dk sonra gitti internet ana modem 298a fiber zte bi alaka olabilirmi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: haykoatmaca

    dhcp provider kısmında relay ip neden giriliyor? uzak sunucu olarak, sonu 253 ile biten bir ip, birbirinden ayrı subnet ile yapılandırılmış, iki farklı ağ da yok ortada. ikinci modemin ip'sini, birinci modemin ip aralığına girecek şekilde yapılandırmak ve dhcp'sini kapatmak yeterli olur. ikinci modemin wan portu da keza ikinci modemin dhcp'si kapatıldığı için bridge moda geçmiş oluyor. relay ip yapılandırma olmadan bağlanmıyor ve bu şekilde (relay ip'li) yapılandırmadan sonra yine sorunlar çıkıyor diyorsanız eğer, farklı iki ağ yapılandırması yaparak relay ip kullanmayı deneyin. ben yukarıdaki yapılandırmanın doğru olduğunu düşünmüyorum.

    Ana modem ZTE ZXHN H168A V2.0. Alt kata bu ana modemden ikinci modeme internet çekmek istiyorum. İkinci modemim de ZTE ZXHN H168A V2.1. Herkes ilk olarak ikinci modemin dchp'sini kapat ve ikinci modemin ip'sini 192.168.1.2 yap diyor. Ancak ben bu ilk çözümü ikinci modemimde uygulayamadım bile. Bu modemin arayüzü bana diğer modemlere nazaran çok karışık geldi. İkinci modemin ip'sini nasıl değiştireceğiz ve dhcpsini nasıl kapacağız fotoğraflarla gösterme imkanınız var mı? Yukarıdaki çözümü uygulamak istedim ancak onda da sürekli gidip gelmeler oluyormuş.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.