Şimdi Ara

Zyxel HW660 ile Remote Desktop

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzun zamandır bu problemi çözmeye uğraşıyordum. Sağlam bir dostum ile problemi çözdük.
    Artık Logmein'e ihtiyacım kalmadı

    Konu başlığı içinde Windows ayarları, modem ayarları ve DynDns ayarlarını bulabilirsiniz.

    İlk olarak w w w .d y n d n s . o r g adresinde kendine ücretsiz bir hesap oluşturun ve sitenin "Services" altbaşlığına girerek "Dynamic DNS Free" seçin.
    Sol tarafta yer alan "Get Started" seçerek "Hostname:" kısmına istediğiniz bir adı verin.
    Bu adı daha sonra modeme gireceğiz. Benim modeminde sadece dyndns.org uzantısına izin olduğu için 2. kısımdan dyndns.org'u seçmeniz gerekiyor.
    Yeni yaratılan hostname'in adı deneme.dyndns.org olsun. "Services type" kısmı ise "Host with IP address" olarak kalsın.

    Şimdi modemin ayarlarına girmemiz gerekiyor.
    Modemin "Gelişmiş" başlığının altında yer alan "Dinamik alan adı sistemi" başlığını seçmeniz gerekiyor. Buraya ekli resimdeki bilgileri girmeniz gerekiyor.
    Daha sonra "Ağ adresi çevirici" başlığından "Port yönlendirme" başlığını seçmeniz gerekiyor. Bu kısımda Windows için standart kullanılan 443 numaralı portu açmamız gerekiyor. Benim modemimde "Güvenlik duvarı kapalı durumdadır. Bunu özellikle belirtmek isterim.

    Bu ayarları yaptıktan sonra windows registry ayarlarına girmeniz gerekiyor. HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\TerminalServer\WinStations\RDP-Tcp\PortNumber değerini seçin ve "Decimal/Ondalık" seçimini seçerek değer kısmına 443 yazın.

    Masa üstündeki "My Computer/Computer/Bilgisayarım" simgesine sağ tıklayarak "Properties/Özellikler' seçiniz. Burada "Advanced System setting/Gelişmiş sistem özellikleri" seçerek "Remote/Uzaktan bağlantı" ayarlarına geçin. Burada "Select user/kullanıcı seç" butununa basarak bilgisayara uzaktan erişmeisini istediğiniz hesapları seçiniz. Uyarı eğer Windows Firewall/Güvenlik duvarını disable ettiyseniz servislerden tekrar enable etmeniz gerekiyor yoksa remote desktop ayarlarını yapamıyorsunuz.

    Tüm bunları yaptıysanız modemi ve bilgisayarı tekrar başlattığınızda Bilgisayarınıza uzktan erişebilirsiniz. Enazında ben artık erişebilir durumdayım.

    Bilgisayarınıza uzaktan erişirke windows'un programını kullanabilirsiniz. mstsc.exe programını çalıştırdıktan sonra dyndns sitesine tanımlamış olduğumuz host ismini deneme.dyndns.org:443 şeklinde girerek bilgisayarınıza erişmeyi deneyebiliriniz.



    Kolay gelsin.

    Not: Eksik/yanlış anlattığım bir yer var ise lütfen uyarınız ki düzeltebileyim.

     Zyxel HW660 ile Remote Desktop


     Zyxel HW660 ile Remote Desktop


     Zyxel HW660 ile Remote Desktop


     Zyxel HW660 ile Remote Desktop


     Zyxel HW660 ile Remote Desktop


     Zyxel HW660 ile Remote Desktop



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stat -- 24 Eylül 2009; 1:00:12 >







  • Static IP ( sabit ip )'lerde Remote Desktop adlı bir port adı açarak, port numarasını 3389 girip kayıt ederek Başlat/Çalıştır/ mstsc yazarak Uzak Masaüstü bağlantısı ekranından dışarı çıkış ipnizi girip direk bağlanabilirsiniz. Tabi bu sabit ipler için.
  • Bu çözüm dinamik iplerin için daha efektif bir yöntem. Ama burada asıl paylaştığım konu zyxel modemle bu işin yapılışı. Bu konuda bayağı Türkiyede birsürü forum takip ettim ama benim yadığım kadar detaylısını hiç bulamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.