Şimdi Ara

zyxel modemler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • zyxel modemler sorun çıkarmış..doğru mu?



  • bir arkadaşımdaki zyxel modem telekomun kullanıcı adı ve şifresiyleye ilgili yeni uygulamayı desteklememiş ve bu sorun genelmiş. Konu ile ilgili bilgisi olan var mı?
  • arkadaşın sana 1 nisan şakası yapmış herhalde.
  • zyxel kullanıyor msun?
  • bende zyxel var ve yeni aboneyim ve böyle bir sorunum yok.
  • merter bölgesi..

    işyerine almak istiyorum..ancak bunu duyunca vazgeçtim..

    Sorun yaşayan arkadaşlar yazabilirler mi?
  • neden illa zyxel arıyorsunki git zoom al ben zoom kullanıyorum fazlasıylada memnunum :)
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Korn</i>
    <br />bir arkadaşımdaki zyxel modem telekomun kullanıcı adı ve şifresiyleye ilgili yeni uygulamayı desteklememiş ve bu sorun genelmiş. Konu ile ilgili bilgisi olan var mı?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    yok öyle bişey, keklemişşler diyim seni :P. Web tabanlı yonetimi var, user, pass giriyosun bağlanıyorsun. ayrıca züper modemdir, 140$ vermiştim zamanında. ZyXel 650R.
  • web arayüzünden bahsetmiyorum, telekomun Authentication kontrolunden geçemiyor demek istiyorum
  • bende kesinlikle yok öyle bişey, aylardır(7ay) kullanıyorum diyorum

    Ayrıca yeni uygulama dediğin şey nedir ya? Bu işin uygulaması mı olur.

    User ve şifreni yazarsın, alet onu alarak servera bağlanır, database'inden gerekli sorgulamaları yapar ve doğruysa yeişl ışıkları görürüsün zaten, online sindir. Bu kadar basit. Kompleks bir olay olmadığı gibi herhangi bir modemin desteklememe gibi bir ihtimalide yok. Çünkü ortada destekleme diye söz edebilieceğimiz bir uygulama yok. Sorgulamadan ibaret olay. Büyütme bu kadar ve git al sadece.
  • adsl'i ilk geldiği günden beri kullanıyorum.Sürekli zyxel modemler kullandım.
    son 4 senedir yan şirketlerimizden biri zyxel bayisi.1000'den fazla zyxel modem satmışlardır.
    böyle bir sorun hiçbir zaman karşılaşmadılar.
    arkadaşının talihsizliği sanırım.
  • "Ayrıca yeni uygulama dediğin şey nedir ya? Bu işin uygulaması mı olur." diyen arkadaş..

    Türk Telekom Nec altyapısında çalışan 60 bin port için Authentication(sabit kullanıcı adı ve şifre) uygulaması başlatttı. Sanırım bundan haberin yok. Oysa ki Nec kullanan bütün kullanıcıların bu yüzden başı ağrımış durumda.

    Sorunu bilmeden cevap yazan arkadaşlara duyurulur..
  • boynuz sağolasın..
    1000 adet modemde sorun çıkmadıysa sanırım genel bir sorun yoktur..
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Korn</i>
    <br />"Ayrıca yeni uygulama dediğin şey nedir ya? Bu işin uygulaması mı olur." diyen arkadaş..

    Türk Telekom Nec altyapısında çalışan 60 bin port için Authentication(sabit kullanıcı adı ve şifre) uygulaması başlatttı. Sanırım bundan haberin yok. Oysa ki Nec kullanan bütün kullanıcıların bu yüzden başı ağrımış durumda.

    Sorunu bilmeden cevap yazan arkadaşlara duyurulur..
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    çok saol ailecene aydınlattın bizi. Bende hiçbişey bilmeden nasıl oluyorda 7 aydır bağlıyım bu nete diye kendi kendime sorup duruyordum.

    Yukarda yazdıklarımdan; senin uyguluma uygulama diye büyütüp sanki ortada bir bok varmış gibi yırtındığın şeyin aslında uygulama dencek bişeyin olmadığını, zaten baştan olacağı bilenen bişeyin sadece devreye alındğını ve yine bu senin uygulama diye yırtındğın şeyin modemlerde desteklenmemesinin söz konusu olamayıcağını, olayın sadece bir user-pass kontrolden ibaret oldugunu ve her modemin firmware'inde zaten bunun varolduğunu web config'den kontrol edildiğini, olmasa bile(senin mantığınla) firmware upgradelerle sağlancağını olayın donanımla yani modemle alakası bulunmadığını anlayıp anlamadığın mı bilemiyorum ama su yazdığına bakılırsa anlıyamamışsın.

    Sorunu bilmeden konuşan o arkadaş diyor ki; 7 aydır adsl kullanıyorum ve <b>yeni dediğin olay gerçekleşeli 2,5-3 ay</b> oluyor ve tıpki önceki dört ayda olduğu gibi bu 2.5 -3 aydır içindede sorusuz bir şekilde 650R'yi kullanıyorum.

    o bilip bilmeden kulaktan duyma şeylerle buraya yazdığın şeyin aslı ise sudur ki;

    NEC dünyada data işinden elini ayağını çeken bir firma. Ama gel gör ki 60 bin port yetmiyormuş gibi, 200 bin portluk adsl ihalesinde bu işin ehli alcatel yada $500.000 daha fazla teklifle ihaleye giren ve yine önemli bir firma olan siemens yerine yine NEc'e verdi. Çıkan sorunlar ise senin o diline dolayıp hala birbok biliyomuş gibi buraya bişeyler yazdığın authentication olayından diğil kullanılan donanımların eski, suanda üretimi durmuş ürünlerün olmasından ve telekomun bu konulardaki bilgisizliğinden ve beceriksizliğinden kaynaklı sorunlardır.

    O yazdığını yazmadan önce sunları kendine sorman yeterliydi;

    3 aydır o kadar Zyxel kullanıcısı napıyor? Yada sorun varsa buraya en ufak bişey yazılmadı mı bunun hakkında yada yazan olmadı mı? veyahut ben neden zyxel'den kaynaklı bir sorunun olmadığını söyleyen, evinde yedi aydır zyxel kullanan ve hiçbir sorun olmadığını söyelerek soruma cevap vermiş bir adsl kullanıcısına hala "Sorunu bilmeden cevap yazan arkadaşlara duyurulur.. " diye bir reply gönderiyorum?

    Buraya daha fazla bişeyler yazıp adamın sinirlerini daha fazla bozma ne halt yiyosan ye.




  • Bana bu cevabı yazan seviyesiz ahlaksız arkadaşım,


    amacın soruma tam karşılık gelen cevabı vermek değilde, olayı it dalaşına dönüştürmek ise, kendine kendin gibi birini bul..

    ben "sorun yaşayanlar yazabilir mi dedim" sen nereden çıktın? nesin sen?

    tekrar cevap yazmazsan sevinirim
  • sırf sen sevinmeyesin diye yazıyorum;

    korn: zyxel modemler sorun çıkarmış..doğru mu?
    borgen: yok öle bişey, zyxel kullanıyorum öyle bir sorun yaşamadım vs vs..

    Eğer hala ısrarla bunun soruya cevap olmadığını düşünoyorsan edebiyat ve türkçe dersleri ortakul,lise dönemimden kaldı.
  • Authentication, belli bir standart içeren ve hemen hemen (belki bilmediğim vardır) her dsl modemde olan bir özellik. olmaması değil ama belki disable edilmesi söz konusu olabilir. telekom'un yeni uygulaması demek yanlış olur, uygulamadığı (yada beceremediği) demek daha doğru.

    Bildiğim kadarıyla zyxel'ler en sorunsuz modemlerden biri, zaten sorun olsaydı meşhur c336 gibi forum rekorları kırabilirdi.

    topic karşılıklı atışmaya dödüğünden kilitliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.