Şimdi Ara

1.0 69 BG 4000 km tatil yolculuğu yakıt tüketimi ve mini inceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
3
Favori
13.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok güzel yazmışsın eline sağlık arkadaşım, fotoları da beğendim bi Yunanistan olmasa da
  • kardeşim öncelikle şöför koltuğu uzun yolda nasıl belin agrıdımı yada dizlerine deyen bir aksam varmıydı?
    ikinci sorumda dikiz aynası işlevini gördümü yoksa daha büyük olsa iyi olurmuydu...
  • 1.0 ya da 1.3 Yaris kiralamıştık Avrupa turumuzda az yaksın mantığıyla. 4 kişi + bagaj + klima açık 4.000 km yol yaptık. Hız 120 ortalama olarak araba deli gibi yaktı. Hem 120 yi zor görüyorduk hem 6.5-7 litreden aşağı düşemedik. Pişman olduk diyebilirim.
  • yazınızı okudum güzel bir yazı olmuş, bu sıralar baktığım birkaç model var, bekar olduğum için pek model ayrımı yapmıyorum, aslında heves olarak motosiklet almayı planlıyordum ancak malum zamlardan sonra hevesim iyice kaçtı. her neyse soruma geleyim; baktığım modellerden biri 102 beygir, yani sizin araca göre %60 kadar daha performanslı ve 1.2L motora sahip. sizin yazdıklarınız doğrultusunda şehir içi ve şehirler arasında sanki uygun gibi mi duruyor? buna istinaden görüşlerinizi almak isterim.
  • Hemen gelmiş benim golfüm şöyle böyle yorumları.herkesin arabasına laf edip tatmin oluyor .

    Yazınız güzel olmuş hep merak ederdim böyle arabaları. Ayrıca bence 1.0 avantajını kaybetmiş gibi bir durum yok 5 litre yakmış daha ne yaksın dolu araba. Genelde yorumlar şehir dışında şehir içinden çok yaktığı yönünde oluyordu.

    Bir de merak ettiğim bir şey var direk yokuş değil de hafif eğimli bir yolda vites düşürmeniz gerekiyor mu? Civic bile bazen kanser ediyordu bizi yol neredeyse düz ama araba hızlanmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Aynen bende Fabia sahibiyim , çocuk olduğu için ön koltuğu bagaj gibi kullanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı araç bizde var. ekim 2016'da sıfır km olarak toyota nataş'tan satın almıştık. öncelikle dün çektiğim resmini ekleyeyim..

    1.0 69 BG 4000 km tatil yolculuğu yakıt tüketimi ve mini inceleme



    öncelikle şunları söylemeliyim, bu araç kesinlikle performans amaçlı değil. virajlara girme amaçlı hiç değil. 69 beygir, 14 inç sac jantlar zaten bu arabanın amacını belli ediyor yeterince. aracımız şu an daha yeni 3 bin küsür km'ye geldi.

    biz tamamen ekonomi maksatlı aldık. ancak o kadar da ekonomik olduğunu söyleyemeyeceğim. birincisi, 4 kişi araba doluyken, klima da açıkken yokuş filan çıkamıyor olayı doğru değil. ha şu doğru, evet dördüncü vitesle ve kötü bir devirle (ki deviri anlayamıyorsunuz devir saati yok ne yazık ki motor sesinden tahmin etmek lazım) girerseniz üçüncü viteste değil ikinci viteste anca çekiyor. yani illa ki bir yokuşta tek vites değil iki vites, hatta yokuş çok dikse 3 vites bile değiştirmeniz gerekebilir. tabi bunlar araç doluyken geçerli. tek kişiyken şehir için çekişinde pek bişey yok. yine tır tır yavaş hızlanıyor ama, dolu halinden daha iyi hızlanıyor.

    virajlara sakın hızlı girmeyin. çok kolay kıç atıyor. çok lingerek bir araç. her virajda esp devreye giriyor neredeyse. virajlara kesinlikle yavaş girilmeli.

    yakıt tüketimi ekonomik değil dedim. hangi araca göre değil diyeceksiniz.. mitsubishi colt'a göre değil. yaris ailemin aracı, colt benim aracım. benim colt'um 1.3 95 hp ve otomatik vitesli. colt'un altıncı viteste bile çıktığı yokuşları yaris dördüncü vitesle çıkıyor. sizce bu yakıt tüketimini artırmaz mı? yaris zorlanıyor çıkarken, colt zorlanmıyor. colt'la şehir dışı 4.2 litre ortalama tüketimleri bile yakaladım, ancak yaris'le 4.8 maksimum görebildim.

    kesinlikle sollamalara çıkmayın, özellikle araç doluyken. üzülürsünüz. gitmiyor. bunu inkar etmeyelim. ya da çıkmak zorunda kaldınız, vites beşte ise ikiye düşün. bak üç demiyorum direkt ikiye düşün. ikide bile koltuğa yapıştırmayacak (bu araç asla koltuğa yapıştırmaz) ama idare eder bir gidişi olur.


    kısacası, biz bu aracı aldığımıza pişman mıyız? hem evet hem hayır. zaten 1.0 motorun amacı belli. ben yukarıdaki yazımda tamamen aracı zorlayarak, test ederek gözlemlerime göre çıkarımlarda bulundum. bu araca 1600 cc bir araçtan geçtik, 1600 cc'nin yanında yaris tabii ki bize kötü geldi. ayrıca biraz ufak geldi, iç mekanda rahat değiliz. bu nedenle yakın bir zamanda elden çıkartıp mitsubishi asx gibi bir suv almayı planlıyoruz.

    türkiye yolları için 1.0 araç tehlikeli diyorum. hele atmosferik 1.0 araç. otomobil dediğin gazı kökleyince koltuğa yapıştırmalı biraz. yaris'te yok bu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: soulcalibur053

    Aynen bende Fabia sahibiyim , çocuk olduğu için ön koltuğu bagaj gibi kullanıyorum

    Demokrasilerde çare tükenmez hocam, ortada çoluk çocuk yokken almıştım c kasa corsa yi sonra oğlum oldu dedik ki 3 kişiye yeterde artar bile,

    Aynen de öyle oldu geniş geniş kullandık, (sonuçta eğer iyi bir valiz planlaması yapılırsa tek çocuklu aileler icin çok sıkıntı değil)

    2 sene sonrada kızım olunca acaba dedik ama arabaya vereceğim parayı eşime ücretsiz izin alarak annesini yavrulardan ayırmayarak degerlendirdik.

    (Çokta iyi yapmışiz) tabi iki çocukla şehir dışı yol yaparken zorlanmadik mi illaki zorlandik ama yinede işimizi gördümu o makine evet gördü.

    Motoru çok zayıf olmasaydı port bagaj alırdim ama 60 HP canı vardı kıyamadım.



    On koltuk deyip geçmemek lazım ayak konulan yer spor çantalar ve ıvır zıvır için on koltuk ise valizin boyutuna göre 1-2 tane valiz için biçilmiş kaftan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İki sene önce benzer bir güzergah ben yapmıştım. İstanbul Maraş Niğde Maraş Konya Antalya Marmaris İzmir İstanbul şeklinde. Döndüğümde ortalama tüketimim 6.3lt idi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EuroAsia

    Hocam helal olsun. Boyut olarak ufak güç olarak diğer araçlara nazaran daha güçsüz bir araç ile 4000kmden fazla bir yol yapmak.. helal olsun. Benim yemezdi :)

    Neden olmasın eskiden kartal şahin doğan Toros Broadway ile giderdik

    Klima hidrolik direksiyon yok

    Bence 1.0 yaris teknolojik araç

    Hidrolik direksiyon

    Klima

    ABS ESP vsvsvsvs

    Hatta küçük bir hayalim var Lada Samara veya Kartal arabası ile 80 i geçmeden yavaş yavaş cool cool binlerce km yol yapmak sağ şeritten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kizilsultan kullanıcısına yanıt
    Biliyorum 15 dk bir 4. Vitese düşüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel konu olmuş.

    Ben de dünkü değerlerimi şuraya bırakayım.



    Tekirdağ Çanakkale arası



    Bmw 3.20 ied

    Full klima ve 1 kişi değil 4 kişi yüklü. İkisi ayı gibi (ben dahil) hesaplarımıza göre 430 kilo yüklüydük. (100 kilosu sebze meyve)

    Ortalama hız 96.7

    Tüketim 4.9

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir yazı ve değerlendirme olmuş. Zevkle okudum teşekkür ederim. Benim de eski aracım 1.1 atmosferik 65 hp idi. Onunla gezmediğim yer kalmamıştı. Hala özlerim. Devirini tutturdun mu çok tatlıdır sürüşü . Şu an turbo benzinli kullanıyorum. Şehir dışında ekonomik ama şehir içinde yakıt canavarı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x


    quote:

    Orijinalden alıntı: kronin

    Çok guzel konu eline sağlık. Bence ana mesaj arabaya vereceğiniz para ile gezin olmalıymış:)



    Duşundum de 2 senedir gezmeye harcadığım para ile sıfır Mercedes E serisi alırdım. Ama kapımda dururdu:)fabia ile 10 saat yolculuk biraz yorucu olsa da yardıra yardıra gitmek yerine insan eşiyle muhabbet ede ede gidince gerçekten keyifli oluyor. Ama çocuk olunca napcaz bilmiyorum. Bagaja bizim eşyalar zor sığıyor:)

    On yolcu koltuğunu da bagaj olarak kullanıyorsunuz hocam biz 2 çocukla Corsa c ile nereleri gezmedik ki

    Hocam benim sıkıntım 1.90 olmam. Benim arkam iptal:) uzun yolda one çeksem biterim:). Bir tarafa çocuk koltuğu gelcek hanım yanına oturamaz. Port bagaj felan düşünüyorum ama o da çok kafama yatmıyor açıkçası. Mecbur değiştircez gibi duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güzel ve objektif bir yazı olmuş.Yalnız gerçekten A sınıfı bu güçte bir araçla hem de çocuklu 4000 km yol iyi cesaret valla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    1-bazen 120'ye çıktığında ortalama hızın 90-105 arası olmaz. zaten bir tane ortalama hız vardır. ben de en son tatile çıktığımda ortalama hızım 97 idi ki yol bulduğumda 160-170 kaptırdım da ancak ortalama 97'yi yakalayabildim. 120'ye kadar basan biri ortalama 70km'yi geçemez.
    2-5,17 çok ta matah bişey değil. ben yukarıda söylediğim hızda o rakamı yakaladım golf ile. üç kişiydik ve bagaj full doluydu. ayrıca golf daha ağır bir araç. ve ben de aynen istanbul-antalya yaptım.

    1.4 c sınıfı aracım b sınıfı 1.0 motorlu araç kadar yakıyor hem de çok daha hızlı gittiğim halde. yani demem o ki hem gitmiyor hem de çok öyle feci tasarruflu bir araç değil.

    son paragrafın da hiç hoş olmamış. forumda bir başlık açmışsın. herkes yorumunu yapar.

    Yaptığın yorumlardan yaşının 13 ya da 14 olduğunu herkes tahmin edebilir. Onca yorumuna denk geldim bı tane düzgün mesaj yazdığını görmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kronin


    quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x


    quote:

    Orijinalden alıntı: kronin

    Çok guzel konu eline sağlık. Bence ana mesaj arabaya vereceğiniz para ile gezin olmalıymış:)



    Duşundum de 2 senedir gezmeye harcadığım para ile sıfır Mercedes E serisi alırdım. Ama kapımda dururdu:)fabia ile 10 saat yolculuk biraz yorucu olsa da yardıra yardıra gitmek yerine insan eşiyle muhabbet ede ede gidince gerçekten keyifli oluyor. Ama çocuk olunca napcaz bilmiyorum. Bagaja bizim eşyalar zor sığıyor:)

    On yolcu koltuğunu da bagaj olarak kullanıyorsunuz hocam biz 2 çocukla Corsa c ile nereleri gezmedik ki

    Hocam benim sıkıntım 1.90 olmam. Benim arkam iptal:) uzun yolda one çeksem biterim:). Bir tarafa çocuk koltuğu gelcek hanım yanına oturamaz. Port bagaj felan düşünüyorum ama o da çok kafama yatmıyor açıkçası. Mecbur değiştircez gibi duruyor

    İmkan varsa değiştirin zaten hocam

    Çocuk olduktan sonra araba ne kadar geniş o kadar iyi.

    Ama sizinde ilk mesajinizda belirttiğiniz gibi büyük genis bir arabanız var ama kapının önünde yatıyor yerine dar ama gezmekten ödün vermediginiz bir arabanızın olması bence daha mantıklıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada konuyu keyifle okudum. Bende 2008 1.4 Palio ile geçen sene yazın 3700 km yol yaptım 15 günde. istanbuldan yola çıkıp ufak bi Karadeniz turu olmuştu. Karadenizin dik yokuslari, rampalari ve etraf full orman bı şekilde patika yollardan gitmesi çok keyifliydi. Ondan sonrada ön takımı yenilemistim zaten :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuması keyifli bir yazı olmuş. Paylaşım için teşekkürler. 2004 model 80 beygir 1.2 16 valf fiat palio benim aracimda.yazdiklariniza katılıyorum.bu işler birazda aractan ne beklediği ile ilgili.52 binde aldim aracimi su an 77 bin.hep keyifle gezdim.dik yokuslarda bazen klimayi kapatiyorum.yol musaitse rampalarda asagidan kaptiriyorum.90km 100km hizla çıkıyorum rampaları.Butce el veriyorsa tabiki daha iyi araclara binilebilir.benimde tanidiklarim var yüksek modelli ve yüksek motor hacimli araçları var fakat arac çoğunlukla ya garajlarinda yada kapı önlerinde duruyor.mtv vergisini az ödeyerek onunla benzin alıyorum ve geziyorum.o zaman arac daha ekonomik oluyor benim icin:)

    1ila 3 yasinda 1.4cc veya 1.6 cc aracin yillik vergisi 1035 tl.2004 palio nun yıllık vergisi ise 190 tl.aradaki fark 845 tl. Bugünün benzin fiyatlarina gore 162 litre yakit demek benim icin.

    Varsin rampaları dusuk hizda ciksin, çoğunlukla sağ seritten gidivereyim.kapimin onunde pahali bir otomobilim olupta gezemedikten sonra palio ile gezmek bana gore daha ekonomik tabiki.Bu yazdiklarim maddi imkanlari iyi olan arkadaşlarım icin dogru olmayabilir onlara bir sözüm yok zaten.Aracımı genelde 100-110 hizla kullaniyorum.yuksek hızda tehlikeli olabiliyor yerine ve yol durumuna gore basılabiliyor bazen.En son sehir ici ve sehirdisi toplam 375 km yol yaptim 115 tl benzin ile.Mayis ayinda Bursa ankara beypazari arasinda km de 0.3 kurus donuste ise biraz daha hizli gelmeme ragmen 0.27 kurus yakti.sanirim rakim yüksekliği ve donuste daha duz bir yoldan gelmem etkili oldu diye düşünüyorum. Bu arada aracta 4 yetiskin dolu bagaj ve 5 yasinda cocuk var.donuste klima çoğunlukla acikti.yazin uzun yolda rampa cok dik olmadikca klimayi hic kapatmam genelde.saygilarimla.mutlu pazarlar herkese
    1.0 69 BG 4000 km tatil yolculuğu yakıt tüketimi ve mini inceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkostu -- 13 Ağustos 2017; 11:34:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • A sınıfı 1.0 ile 4000km



    Allah sabır versin derdim. Geçen ay yeni 3008 dizel otomatik ile 8000km yol yaptım. Araç çok konforlu olmasına karşın yoldan dolayı yoruldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.