Şimdi Ara

1.0 69 BG 4000 km tatil yolculuğu yakıt tüketimi ve mini inceleme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
3
Favori
13.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tafo0911


    quote:

    Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

    Hocam ilk yaptığım dolumu, toplamaya eklemedim. Kiralık araç mantığı gibi düşünün. Araçla full depo yolculuğa başladım. Sonra full depo bitirdim. Arada yaptığım tüm alımları ve son deponun fullenmesini topladım. Hesapta bir hata yok yani. 5,17 gerçek tüketim. Hem çokta imkansız olduğunu düşünmüyorum. Aracın zaten fabrika verisi 100km/4.2lt


    Bence güzel degerler elde edilmis. Merak ettim de yol bilgisayari verisi kaç acaba? Pompa ile ne kadarlik bir sapma var?

    Şimdi sizin için benzin fişlerini karıştırdım hocam. 2 tane fişin üzerine yol bilgisayarının ortalama tüketimini de yazmışım. Buradan yola çıkarak;

    287 km yolda depo hesabı 15,41 LT benzin almışım. Gerçek tüketim 5.369 LT . Yol bilgisayarı 5.0 LT aradaki sapma farkı %7
    549 km yolda depo hesabı 30,52 LT benzin almışım. Gerçek tüketim 5.559 LT . Yol bilgisayarı 5.4 LT aradaki sapma farkı %3

    Galiba yapılan yol artıkça yol bilgisayarı çok daha doğru rakamlar veriyor. İlk değer de 287 km yol nispeten kısa olduğu için yol bilgisayarı %7 lik bir sapma gösterirken. 549 km lik yolda %3 gibi çok az bir hata ölçüm yapmış.

    Not: Her depo dolumunda tüm yol bilgisayarı verilerini sıfırlarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozak07

    Şehir içinde kendi gerçek ölçtüğünüz tüketim nedir

    Şehir içinde burada olduğu gibi tam teşekküllü bir yakıt testi yapamadım hocam. Ama yine klima açık, istanbul trafiğinde. Kimi zaman yandexte kangren olmuş yollar, kimi zaten 5. vites 70 km hız, kimi zaman git gel 3km uzaklıktaki pizzacı derken karma olarak 100km de 6 Lt nin üstünü görmüyorum.

    İlerleyen zamanlarda detaylı bir şehir içi yakıt tüketimi testi yapacağım.
  • babadan aliskanlik gidecegim yere hep kostur kostur giderim.



    hatta seyahat suresini nasil kisalttik diye konusma da olur. atiyorum bursa bodrumu 4s45dk'da alinca marifet yaptim sanarim.



    fakat yavas seyahatler her zaman daha keyiflidir. dunya pencerenden daha yavas gecer, etrafi kacirmazsin. 25 senedir gidip geldigim bodrum yolunda hic farketmedigim detaylari gordugumu biliyorum.



    yani belki 2 saat kisaltiyorum yolu, ama 5 saati komple kacirmis oluyorum. 5+2=7 saatlik yolu da tatile entegre etmek mumkun yavas giderek, gittigin yerlerde guzel yemekler giyerek.



    buna ornek guzel bir konu olmus. tesekkur ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: froster2006

    Bos verin kimsenin ne dusundugunu.Siz depo hesabi yapmissiniz ki bilirim ben vag.in ne kadar sapma ile tuketimi hesapladigini ki yine iyi tuketse bile siz bilgi vermissiniz.Ilgili kisilwr deneyiminizden yararlanacaktir.Birde guzel guzel gezmissiniz , derler ya yediginiz ictiginiz sizin olsun gezdiginiz gordugunuzu anlatin diye , onlarida bol fotolu sekilde uyumla serpistirmissiniz.Siz aractan memnun olduktan sonra digerlerine popolarinin uzerine oturmak duser.Gayet akici ve okurken tebessum ettiren bir yazi olmus, samimi ve okurken tebessum ettiren.

    Iyi forumlar.

    Teşekkür ederim hocam. Zaten konuyu açmaktaki esas amacım böyle küçük hacimli küçük araba almak isteyen ama kullanıcı deneyimlerini merak eden insanlara fikir verebilmekti.

    Yarisin yol bilgisayarı oldukça gerçekçi veriler veriyor. Okurken keyif aldıysanız ne mutlu bana. Bilseydim daha çok fotoğraf eklerdim :)




  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    6 litre civarındaysa mükemmel. Detaylı bir şehir içi tüketim paylaşırsanız seviniriz. Allah kaza bela vermesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla gayet iyi tebrikler.

    Ben 2300 km falan yol yaptım bi ara açabilirsem konu açarım. 2016 1.6 ehdi 308 ile. Genel ortalamam 5.6 mazot. Tek fark 110-120 bandında kullandım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aviregal

    kardeşim öncelikle şöför koltuğu uzun yolda nasıl belin agrıdımı yada dizlerine deyen bir aksam varmıydı?
    ikinci sorumda dikiz aynası işlevini gördümü yoksa daha büyük olsa iyi olurmuydu...

    Boy 183 kilo 94 (Biliyorum bu sıralar baya bir şişko oldum ama vereceğim ) Bu kalıbıma rağmen ve şu sıralar tamamen forumsuz olmama rağmen hiç bir ağrım ya da yorgunluğum olmadı. Bunda tek olarak yaptığım 1000 km lik yol da dahil.

    Tabi bunda benim alışkanlık itibariyle sık mola vermemin de etkisi var. Tek seferde uzun mola vermek yerine, 200 km gibi mesafeler de kısa molalar veririm. Petrolden soğuk su alırım biraz yürürüm falan. Böyle yapınca insan yorulmuyor.

    Yarisin aynaları, camları falan hepsi büyük. Görüş açısı çok iyi. Tabi bagajı ful doldurup arkayı siz kapatmazsanız

    Ayanlar görüş açısından kullanıcısını memnun eden bir araç.




  • Harun H kullanıcısına yanıt
    2500 km yol yaptım 1.4 tsi passat ile yol bilgisayarı 5.7 litre, depo hesabı 5.8 litre yakıt tükettim 100 km de. Gayet keyifli ve ekonomik bir gezi oldu benim için :)

    Selçuk hocam ben de 1.2 motor lpg li symbol kullanıp sık sık uzun yol yapıyorum bence gayet keyifli oluyor. Rampada performans bekleyerek almadık sonuçta.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.0 atmosferik yerine 0.9 tce alınması daha mantıklı bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5.2 litre ne çok az ne de çok fazla. Sınıfının standardında.



    A sınıfı bir araçla bu kadar uzun yolu gidebilmek, asıl takdir edilmesi gereken şey bu. 3 saati aşan uzun yolculuklarda refleksler yavaşlar, duyular idealin altında çalışır, algılama ve karar vermede normalin dışında tepkiler çıkar. Bu yüzden uzun yolculuklarda hızlanmasında, sürüş kalitesinde ve sürücü hatalarını absorbe etmede daha başarılı c ve üstü segment araçları önerilir.



    Yılda çoğu uzun yol olmak üzere 60-70 bin km yapan biri olarak 69 bg ve a sınıfı bir araçla 4 bin km yolu bırakın, 1500 km lik yola gidemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aviregal

    kardeşim öncelikle şöför koltuğu uzun yolda nasıl belin agrıdımı yada dizlerine deyen bir aksam varmıydı?
    ikinci sorumda dikiz aynası işlevini gördümü yoksa daha büyük olsa iyi olurmuydu...

    Şu konudaki en faydalı soru bu. Cevap da konu sabibinden beklenir şekilde güzel.



    Keşke böyle konular çoğalsa. Ben bazen yazayım diyorum ama birileri çıkıp benim golf şöyle böyle diyor. Ben de konu sahibi gibi anlayışlı ve kibar olamam heralde .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seglopsi

    yazınızı okudum güzel bir yazı olmuş, bu sıralar baktığım birkaç model var, bekar olduğum için pek model ayrımı yapmıyorum, aslında heves olarak motosiklet almayı planlıyordum ancak malum zamlardan sonra hevesim iyice kaçtı. her neyse soruma geleyim; baktığım modellerden biri 102 beygir, yani sizin araca göre %60 kadar daha performanslı ve 1.2L motora sahip. sizin yazdıklarınız doğrultusunda şehir içi ve şehirler arasında sanki uygun gibi mi duruyor? buna istinaden görüşlerinizi almak isterim.

    Teşekkür ederim hocam. Bende bekarım :)

    Bende motosiklet te vardı (Kawasaki Ninja 250SL) motorsiklete başlamanı hiç tavsiye etmem. Evet otomobillerle kıyaslanmayacak derecede keyifli bir alet ama Türkiye de çok büyük bir risk. Daha geçenler de Barkın Bayoğlunu kaybettik. O adam bile motor kazasında ölüyorsa bizim hiç şansımız yok. 1.2 motor 102 BG aracı çıkartamadım. Ama B sınıfı bir araç ise o güç hayli hayli yetecektir ona.




  • 1.0 ford ecoboost dan sonra 1.0 yaris de alınabilir demek ki.

    şehir dışı 5 litre az değil ama şehir içi asıl önemli.
  • Faydalı bir paylaşım olmuş, vakit ayırıp paylaştığınız için teşekkürler. A sınıfı araç diyenler olmuş, benim bildiğim yaris yılların B sınıfı arabası... Aracın sınırlarını bildikten sonra dertsiz tasasız istenilen yere götürür. Çok güzel bir rota çizmişsiniz biz bir türlü yapamadık şunu gittiğimiz yerden aynı güzergahta dönüyoruz, tatil süresinin kısalığı en büyük sebebi tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    özellikle marka model vermemiştim ama bahsettiğim model vw new beetle.
  • 2230 km yaptım ben de yeni tatilde.

    2017 passat 1.6 tdi.



    190 lira + 220 lira + 200 liralık toplamda 610 lira ödemişim..



    ankara kuşadası marmaris datça sonra tekrar ankara yaptım. marmarisin ve datçanın birçok koyunu gezdim + kuşadası da milli park civarı vs.

    sakin de kullanmadım. çok şükür kazasız belasız evimize döndük

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elegantt

    Hemen gelmiş benim golfüm şöyle böyle yorumları.herkesin arabasına laf edip tatmin oluyor .

    Yazınız güzel olmuş hep merak ederdim böyle arabaları. Ayrıca bence 1.0 avantajını kaybetmiş gibi bir durum yok 5 litre yakmış daha ne yaksın dolu araba. Genelde yorumlar şehir dışında şehir içinden çok yaktığı yönünde oluyordu.

    Bir de merak ettiğim bir şey var direk yokuş değil de hafif eğimli bir yolda vites düşürmeniz gerekiyor mu? Civic bile bazen kanser ediyordu bizi yol neredeyse düz ama araba hızlanmıyor

    Golf zaten bir zahmet bu araçtan iyi olsun. Ben 8 ay önce sıfır olarak 44 bin TL ye aldım. O tarihte polo nun 1.0 nı bile vermiyorlardı o paraya. :)

    Aracın vites oranları çok kısa. Bu yüzden 5. vites oranı da uzun değil. Zaten uzun olamaz çünkü motorun torku ortada. O yüzden hafif ramplar da falan hiç vites düşürme ihtiyacı hissetmedim. Ama bu konu çok göreceli bir konu. O yüzden benim bu yorumumu baz almamak gerekli. Civic te vites düşürülen rampada yaris te de vites düşürülür diye tahmin ediyorum.




  • Çok keyifli olmuş. Araç işinizi gördükten sonra problem olmadığını düşünüyorum. Benim asıl merak ettiğim çıralı da kaldığınız yer neresi çok hoş bir yere benziyor👍🏻 Aynı şekilde huzur dolu olması da cezbetti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abiler bu mevsimde Güney'e akacaksanız, en güzeli motosiklet.

    üfül üfül tadından yenmiyor o yolculuklar.

    Ne trafik derdi, ne de rampada kalma derdi ne de yakıt tüketimi derdi var.

    Bende Mayıs ayında Peugeot 508 2.2 gt almıştım.

    İlk başta mazotlu da olsa yakar dedim kendi kendime.

    Şehir içi 7-7,5 litre, şehir dışı 4.7 ortalama görüyorum.

    90-110 arası şehir dışı yollarda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ


    quote:

    Orijinalden alıntı: seglopsi

    yazınızı okudum güzel bir yazı olmuş, bu sıralar baktığım birkaç model var, bekar olduğum için pek model ayrımı yapmıyorum, aslında heves olarak motosiklet almayı planlıyordum ancak malum zamlardan sonra hevesim iyice kaçtı. her neyse soruma geleyim; baktığım modellerden biri 102 beygir, yani sizin araca göre %60 kadar daha performanslı ve 1.2L motora sahip. sizin yazdıklarınız doğrultusunda şehir içi ve şehirler arasında sanki uygun gibi mi duruyor? buna istinaden görüşlerinizi almak isterim.

    Teşekkür ederim hocam. Bende bekarım :)

    Bende motosiklet te vardı (Kawasaki Ninja 250SL) motorsiklete başlamanı hiç tavsiye etmem. Evet otomobillerle kıyaslanmayacak derecede keyifli bir alet ama Türkiye de çok büyük bir risk. Daha geçenler de Barkın Bayoğlunu kaybettik. O adam bile motor kazasında ölüyorsa bizim hiç şansımız yok. 1.2 motor 102 BG aracı çıkartamadım. Ama B sınıfı bir araç ise o güç hayli hayli yetecektir ona.



    Hocam merhaba, motosiklet ülkemizde 3. Sınıf araç olarak görülüyor.

    Uzun yıllardır motosiklet kullanan birisi olarak hep bu sorun ile karşı karşıyayız.

    Bende ailem hariç kesinlikle arabaya binmiyorum.

    Elim ayağım herşeyim motosiklet.

    İşe, gezmeye, dolanmaya hep motosiklet ile gidiyorum.

    Ne park sorunu var, ne de trafik sıkıntısı.

    Önceden hanımla beraber sürekli motosiklete biner tatile bile giderdik.

    Çocuk olduğundan beri, onlarla bir yere gideceksem mecburen kapıdaki canavarın kontağını çeviriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.