Şimdi Ara

1.2 TSI nasıl bilirsiniz. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
131
Cevap
0
Favori
29.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Motoru 1.2 diye küçümsemeyin 1.2 ama TSI . 105 hp güç üretebilen ve aynı zamanda 200 nm lerde torka sahip bir motor.çok seridir ve o kasayı rahat kaldırır.ayrıca dediğiniz gibi vergi avantajı da var.sakin kullanımda şehir içi 6 litre şehir dışıda 4 litre hatta 3 litrelere inebilmekte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinli ve turbo motorun keyfi bambaşkadır.
    Harika bir seçim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim vurdumduymaz soforlerimize tsi cok dayanmaz ve adi cikar yakinda. Bakimi duzenli yapildiginda atmosferiklere yakin km gidecek. Cok daha az yakacak motora yazik olur.

    Ben turbolu benzinli ya da dizel 2. el almam. Bildigim birisi olmadikca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 18 Şubat 2014; 15:10:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vtech

    Benzinli ve turbo motorun keyfi bambaşkadır.
    Harika bir seçim.

    aynen doğru.
    gerçekten az yakan ve yeterli giden bir motor. Motorun kendisi hafif birde hafif kasalı bir araçla kullanıldığında tadından yenmiyor.
    bakın neredeyse diyorum. 2003 model 2.0 150 hp 147 ile aynı performansı verebiliyor. son hız hariç... Benzinlide alt devirdeki tork muazzam bir rahatlık ve zevk sağlıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakikaten şaşırıyorum bazı yazıları okuyunca. bu araba öyle kötü gidecekki kamyonetler bile yol isteyecek öylemi? bunu yazabilen bünye ya liseli ergen hiç arab kullanmamiş biri yada ferrariden aşağısına binmeyen biri. arkadaş 72bg 1.2cc atmosferik b sınıfı aracımla bile bana 3 yıl boyunca herhangi bir otomobil dışı araç sellektör yapamadığına göre sanada birçok otomobilde yapamaz merak etme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyla ilgili bir bilgim yok ama merak ettiğim bir husus mevcut.
    Ablamın kullandığı 2008 Golf V (turbo + kompressor) TSI140'ta geçtiğimiz yaz 60.000km civarlarında zincir uzaması sorunu başgösterdi.
    Yeni nesil TSI motorlarda da bu sorun devam ediyor mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ..NeyzeN.. kullanıcısına yanıt
    Bosver hocam ya vw düşünsün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgacem

    Siz burada her yazana inanıp kafanızı bulandırmayın. Bazıları her şeyi cc'ye bakarak çözüyor. Boşverin he deyip geçiniz böylelerine. 1.2 TSI gitmiyor kamyonetler yol alıyor. 105 BG / 175 nm tork üreten bir motordan bahsediyoruz. Bu gücü 1500 devirden 4500 - 5000 devire kadar koruyan stabil bir motordan bahsediyoruz.

    175nm torku 2.0 / 1.8 atmosferik motorlar verirken, 105 bg gücü de 1.6 atmosferik motorlar üretebiliyor. Yani 1.6 litre motorla aynı son hıza, 1.8 - 2.0 litrelik bir motorun da ivmelenmesine sahip bir motor diyebiliriz.

    1.2 TSI, Ibiza ve Polo gibi araçlar için daha iyidir. Bu tip araçlarda 0-100'ü 10 saniyenin altındadır. Leon ve Golf gibi araçlarda 0-100 ağırlıktan dolayı biraz artacaktır. Fakat performans anlamında üzecek bir motor değildir.

    Sadece performanslı kullanımda yakıt tüketimi fazlalaşır. 80 - 90 km hız ile gittiğinizde dizeller kadar yakar.
    Merhaba, 2014 yılı da bir mesajınızı gordum ve etkilendim, 1.2tsi motorlar performansi kullanıldığında yakar, ama 80/90 la gidildiğinde dizel kadar takar demişsiniz, ben Aralık ayında sıfır Toyota 1.6 benzinli almak istiyorum, ilerde belki LPG takarim, toyotanın motoru biliyorsunuz uzun omurlu, LPG taktığımda acımam motora yani, aslinda temiz ve uygun fiyatlı, 1.33 life corolla lar var ama forumlarda cekişi kotu deniyor, sogudum bende, usyelik yakıtıda oyle az degul hani, eger olur da sıfır Toyota alamaz isem, 1.2 atmosferik olanlardan hangisini tavsiye edersiniz? 1.2 ufak motor hatta dandik 1.33 life corolla dan ufak ama torku yuksek, yani az yakıyor araba ama bastınmı da gidiyor, yuksek torktan dolayı, 1.33te ise bastınmı gidemiyor, sorum su jetta 1.2 almak istiyorum, pisman olurmuyum, 1.4 daha mı mantıklı, eger cekiste buyuk fark yoksa, 1.2 daha az yakacagından 1.4e gore 1.2 daha mantıklı degilmi? birde jetta degil de skoda octavia 1.2 daha mi iyi secim olur? Toyota alırsam LPG kesin ama bu 1.2 sanki basmassam cok yKmıyacak gibime geliyor, vede burası cok onemli LPG takmasam bile olur sanki, senede 5000 maksimum 6000 kmyapacaj biri olarak degerkendirin lutfen, dizel istemiyorum, hem geleceği karanlık, hem alırken pahali, hem masrafı, tek kurtulusum benzin artı LPG, ama 1.2 ille sadece benzin bile olabilir, sedan dusunuyorum, polo golf, leon ibiza olmaz, jetta yada octaviadam biri, cevaplarsanız cok sevinirim.




  • Hocam düşündüğün aracı aldın mı bilmiyorum ama ben 3 yıl / 50.000km 'dir 1.2 tsi kullanan golf 7 sahibi olarak cevap vereyim. Hiç tereddütsüz alabilirsin bu motor olan bir aracı. Sakin kullanımda az yakar, basarsan atiktir. Vergisi azdır. Fakat bu motorun bakımını aksatmıcan. Nazlıdır. Düşük devirde Bi alt vitese geçicen turbosu zarar görmemesi için. Bu gibi kullanım tarzında uzun yıllar iş görür. Yılda 5-6bin km için cok daha mantıklı olur dizel almaktansa. Tavsiyem de jetta.
    1.2 tsi lar için forum halkı ne düşünüyor diye gezinirken gördüm bu konuyu.
    Herkese kazasız belasız sürüşler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yigit3735

    Hocam düşündüğün aracı aldın mı bilmiyorum ama ben 3 yıl / 50.000km 'dir 1.2 tsi kullanan golf 7 sahibi olarak cevap vereyim. Hiç tereddütsüz alabilirsin bu motor olan bir aracı. Sakin kullanımda az yakar, basarsan atiktir. Vergisi azdır. Fakat bu motorun bakımını aksatmıcan. Nazlıdır. Düşük devirde Bi alt vitese geçicen turbosu zarar görmemesi için. Bu gibi kullanım tarzında uzun yıllar iş görür. Yılda 5-6bin km için cok daha mantıklı olur dizel almaktansa. Tavsiyem de jetta.
    1.2 tsi lar için forum halkı ne düşünüyor diye gezinirken gördüm bu konuyu.
    Herkese kazasız belasız sürüşler
    TSI düşmanları , diğer markaların satış temsilcileri forumda cirit atarken bu konuyu hortlatman hiç iyi olmadı




  • http://arabamkacyakar.com
    Sitesinde Gerçek yakıt tüketimleri var.
    Millet sallıyor inanmayın.
    Normal kullanım rakamlarıdır. Apaçi kullanımlar tüketimi katlayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 22 Nisan 2019; 14:19:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.