Şimdi Ara

100.000 KM POLO DSG SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Önce arızanın hikayesinden bahsedeceğim sonrasında asıl sorularımı soracağım. Direkt sorular üzerinden de yardımcı olabilirsiniz.

    Aracım 2015 Model 1.2 TSI Polo Otomatik. İlk aracım volkswagen olsun kaliteli olsun dedik ama başımıza iş açtık. Daha önce DSG tecrübem yok. Aracı 2023 Ocak ayında aldım. İlk sahibi nasıl kullandı ne etti bilmiyorum.

    İlk kalkışlarda D'ye takınca araç ilerlemiyordu. Vites geçişlerinde -özellikle şehir içi trafikte düşük viteslerde- vuruntu yapıyordu. Bazen ışıklarda dur kalk yaparken de anlık gaz yememe olayı oluyordu. Gaza basıyorum araç ilerlemiyordu sonra frene basıp gaza basınca gidiyordu. 1 sene bu şekilde kullandıktan sonra motor arıza lambası yandı. Özel servise götürdüğümde "Kavram1 istemsizce açılıyor" hata kodunu yaktığını söylediler ve güçlendirilmiş basınç tüpü uygulaması yaptılar. Ama araç yine D'ye takınca ilerlemiyordu. 1 hafta geçmeden arıza lambası tekrar yandı. Bu sefer gittiğimde usta yazılım üzerinden temel ayar yaptı.

    Şuan ki durumda vites geçişlerindeki vuruntu şiddeti kalmadı gibi oldu. Arada minik bir tak sesi geliyor dişliler değişiyor gibi. Nadirde olsa Dde ilk kalkışta araç kendi kendine kalkmaya çalıştığında vuruntu yapıyor. Arıza lambası da tam bu durumda yanıyor. Arıza lambasını söndürtmüştüm . Tabi tekrar yandı bu sefer memleketteydim orda gösterdiğimde 3 ayrı kod olarak ; 1 ,3 ve 7. viteslerde sorun var gibi bir hata kodu olduğunu söylediler. Yine söndürttüm ve yine D'de kendiliğinden kalmaya çalışırken vuruntu yaptıktan sonra yandı. Bu sefer Ankarada özel servisteki ustama gösterdim lamba yanıyor ama hata kodu basmamış dedi. Memlekette baktırdım 1 ,3 ve 7. viteslerde sorun var hatası verdiğini söyledikten sonra çatalda sorun olabilir dedi. Bilemeyiz şuan ki durumda direkt değiştirmekte doğru olmaz ne zaman araç artık kendini belli eder arıza konusunda o zaman müdahale ederiz dedi.

    Bu bilinmezlik beni deli etti. Artık sürekli arabayı dinliyorum şu ses ne bu ses ne diye

    Hikayemi buraya kadar dinlediğiniz için teşekkürler. Şimdi sorulara geçelim


    • Aracın ilk kendiliğinden gaz vererek kalkışında yaşanılan vuruntu ve bazen sonrasında gaz yememe sorunu sizce neden kaynaklanıyor olabilir? Arıza lambası bu yüzden yanıyor. Tahminleriniz nelerdir? Basınç tüpü 5bin km önce değişti.
    • Belirttiğiniz sebebin tamir ücreti tahmini ne kadardır?
    • Tamir ettirilmediği sürece daha büyük sıkıntılara yol açar mı? Yolda kalma, daha yüksek tamir ücreti vs.
    • Siz olsanız belirttiğiniz cevaplara göre tamir ettirir misiniz? Battı balık yan gider mi?

    5. Konudan bağımsız olarak. Geçenlerde kışlık lastiklerden yazlık lastiklere geçtim. 80km hız civarının geçtikten sonra frene bastığımda ön taraftan helikopter sesi gibi pata pata pata ses geliyor. Balans ayarından mı kaynaklıdır sizce? Bir sıkıntı teşkil eder mi?


    Bilinmezlik beni deli etmeden önce cevaplarınızı bekliyorum.
    Cevaplarınız için çok çok teşekkürler.





    Güncelleme 08.05.2024
    Akşam işten dönüp park ederken gaza basmadan kendiliğinden hareket etsin diye bekledim aracı birkaç kez salladıktan sonra 'Hata : Şanzıman' arızası verdi. Kontak kapat aç yaptıktan sonra arıza gitti. Bu sırada motor arıza lambası yanmaya hala devam ediyor. Yarın özel servise götüreceğim yolda kalmazsam eğer. Detaylar gelecek...

    Güncelleme 09.05.2024
    Mekatronik değişecek dediler. Kart da değişecekse 30-40 arası , sadece mekatronik değişecekse 10-15 arası dediler. Ustam sıkıntı kavrama da olabilir mi acaba mekatroniği değilde kavramayı değiştirmeyi düşünsek mi dediğimde, o zaman “Kavrama 1 istemsizce açılıyor” hatası değilde “vites 2 ayarlanamıyor” gibi hata verir dediler. Önce mekatroniği değiştirelim sonra devam ederse ona bakarız dediler. İnsna bir şey de diyemiyor bu durumda bilgisiz olunca. Çıkma takacaklar , orijinaller çin malı ona garanti veremiyorum dedi. Çıkmalara 6 ay garanti veriyorlarmış.

    Orijinal çıkma mekatronik takıldı. 15bin ₺ tuttu Ankara Beş Teknik'te. Güzel ilgilendiler. Bakalım ilerleyen zamanlarda belli olur şuan için bir şey demek erken.

    Güncelleme 27.05.2024
    Bugün işe giderken HATA : Şanzıman arızası verdi. Kontak kapat aç yaptıktan sonra arıza lambası söndü. Sürekli bu şekilde yapacak gibi. Artık düşünmekten yoruldum :) Nerde şanzıman takılırsa artık o zaman giderim sanayiye :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L0kum -- 27 Mayıs 2024; 9:39:29 >







  • GEDİKLİ vosvosçular bekleniyor; bu marka insanları her koşulda çok afedersiniz söğüşlemenin yolunu bulmuş bir marka.


    Ve işin ilginci ülkemizde millet hala alıyor; ABD de dsg için 10 yıl garanti vermeden, araç satamadı vos vos;


    adamlar ; ülkce gelir olarak bizden çok çok daha zengin ama vos vos yerine honda-toyota-acura- mazda-subaru falan tercih ediyorlar.


    acaba neden ?

  • Yeni DSG'ler artık sorunsuz hiç birinde böyle bir sorun yok . Ayrıca sizin aracı ilk sahibi kim bilir nasıl kullandı. Kabak sizin başınıza patlamış malesef. Üzücü bir durum paranız varsa tamir ettirin aracınızı
  • Bu kadar uzun yazıyı okumadım. Ama DSG tamiri her yerde yapılabilir. Çok korkmayın.
  • 5. Sorun bijonlar gevşek olabilir çok tehlikeli bir durum. Biran önce kontrol edin. Aceleden çapsız lastikçilerin umrunda olmuyor. Sorsan biz sıktık gevşemiş derler cıvık adamlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aa.aslan -- 7 Mayıs 2024; 21:53:15 >
  • Evet dsg tamiri her yerde yapılır hiç korkmana gerek yok. Bi 50 bin kağıt hazırla yeter :D
  • Bu araç hep yetkili servis bakimliysa ücretsiz değişebilir mahkeme yoluyla tam 10 yıl kullanım ömrü dolmamış

  • sevozgur kullanıcısına yanıt

    Ana sorun arada sırada araç ilk kalkışta vuruntu yapıyor ve bazen dur kalklarda gaz yemiyor. Frene basıyorum sonra gaz basıyorum o zaman oluyor. Tamir yapılır da usta yok mekatronik yok çatal falan diyor. Kesin bir bilgi vermiyor bana. Şurayı değiştirdiğimizde sorun kalkacak demiyor. İlerleyen zamanlarda yolda kalır mıyım falan bir sürü soru var aklımda.

  • aa.aslan A kullanıcısına yanıt

    Normal gidiyordum bir lastikçiye değiştirtiyordum bu sefer Otopratik'e gideyim dedim. Onlarda özen göstermedi sanırım o zaman. Hafta sonu bir göstereyim. Teşekkürler bilgi için.

  • ALBAY kullanıcısına yanıt

    Abi araba işi zengin işiymiş valla şu devirde. Ne sigortası bitiyor ne kaskosu ne bakımı. Sorun çözülsün de boynumuzun borcu diyeceğiz vereceğiz parayı. Bir de bu kadar tutar mı mesela tamir?   




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L0kum -- 7 Mayıs 2024; 22:51:35 >
  • Bende 2019 caddy 2.0 tdi dsg kullanıcısıyım bugün 100.000 km'yi devirdi aracım.
    Şimdiye kadar şanzımanla ilgili hiç problem yaşamadım.
    Volkswagen'in 2.0 motorlara koyduğu dsg daha sağlam ama 1.0 , 1.2 , 1.4 , 1.6 motorlu modellerdeki dsg daha hassas ve bozulmaya meyilli.
    Fakat korkmanıza gerek yok kavramaya falan baktırın gerekirse değiştirsinler yukarıda biri 50bin yazmış o kadar tutmaz ama 15bin civarı tutar.
  • sssemih24 kullanıcısına yanıt

    Bayram öncesi yola çıkmadan bir kere daha göstereceğim bu sefer detaylı bir bakmalarını isteyeceğim. Daha önce gittiğimde hata koduna bakıyorlardı sadece. Bakalım ne çıkacak. Baktırdıktan sonra buraya yazarım tekrar belki aynı sorunu yaşayan başka arkadaşlara bir fikir sunar en azından.

  • Marka ve modelden bağımsız olarak 2. el araç almak büyük risk artık ülkede. Kimin nasıl kullanıdığı şüpheli. Nasıl bakım yaptığı servis bakımlı değilse şüpheli.


    Size tavsiyem servise de göstermeniz. Net sorunu ve çözümü öğrenirsiniz. Ondan sonra ister serviste yaptırın ister dışarıda. En fazla arıza tespit ücreti alırlar serviste yaptırmak istemezseniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 8 Mayıs 2024; 12:33:47 >
  • 100 bin km dsg için gayet normal. Edc dct gibi sanzimanlar bakalım kaç bin km yi görüyor
    1. Kavrama bitmiş olabilir. Volantla beraber değişmesi önerilir ve muhtemelen gerekir.
    2. İnternet fiyatlarına bakarsanız kavrama + volant 30.000 lira civarında. Artı işçilik.
    3. Sorunun ne olduğunu tam olarak bilmeden cevap veremeyiz.
    4. Ben de yetkili serviste volant + kavrama değiştirdim ama iyi niyet garantisi ile çok makul bir fiyata gelmişti. Bugün olsa ve tamamını cepten ödeyecek olsam yaklaşık 40.000 lira öder miydim bilmiyorum. Arabaya ne kadar uzun süre binmek istediğinize bağlı. Özellikle bunu takıntı haline getirdiyseniz ve sürekli arabayı dinliyorsanız satıp kurtulmak daha iyi. Ben de bi problem yaşadım arabayla, şimdi sürekli dinliyorum. Satıp değiştirmek için şuan durumum da yok. Kaldık böyle :)
    5. Frene bastığınızda sarsıntı oluyor ama freni bırakınca kesiyorsa muhtemelen fren diskleriniz eğilmiştir.
  • Dsg, dct, edc bunları görünce bir ürperme geliyor. Bir gözün şanzıman sıcaklığında araba sürmek çok yıpratıyor insanı.
  • Kötü komşu insanı ev sahibi yaparmış. VW sağolsun ülkemizde DSG ustaları yetişmeye başladı. Güçlendirilmiş basınç tüpü falan üretiliyor baksanıza. Merak etmeyin hocam 50k falan çıkmaz, daha uyguna halleden bir usta bulursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 8 Mayıs 2024; 15:15:32 >
  • VW olsun kaliteli konforlu araca binelim dedik ama başka bir yerden gol yedik. İlk araç sahibi son 2-3 bakımını özel serviste yaptırdığı için @fractal design hocamın dediği gibi ilk olarak yetkili serviste arızaya baktırdıktan sonra özel serviste yaptırmayı düşünüyorum artık. Gelişmeleri de burada yine yazarım. Herkese cevapları için teşekkürler.

  • L0kum L kullanıcısına yanıt

    istanbul'daysan haramidere can oto'ya git. eski vw ustasıdır. vw servisleri bile ona getiriyor dsg tamir ettirmek için. her dsg 60binde bir ziyarete gelir diyor benimki 80bin oldu tık yok daha bakalım :)


    dsg bir tam otomatik gibi değil. kavrama değişiyor. ama şöyle bir avantajı var; tam otomatik tırtladı mı fena haşırdatıyor cüzdanını, dsg ucuza hallediliyor.

  • Hiç endişe etmenize gerek yok. Forumda birçok vw satış temsilcisi ve trolu var. Hemen yardımcı olurlar.

    Aaa, pardon. Onları bu konularda göremiyoruz maalesef.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Ankaradayım. Ankara için usta önerisi olan varsa alabilirim. İllaki şanzıman için olmasına da gerek yok. güvenilir usta bulmak zor maalesef.

    Bakalım bize kaça patlayacak :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.