Şimdi Ara

100.000 KM POLO DSG SORUNU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    Tam bir hiddetle bir şeyler yazacaktım son anda vazgeçtim :)
    İnstagramda formenmotors diye bir sayfa var bir takip etsinler orayı böyle diyenler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kikiemre61 kullanıcısına yanıt

    Aracım 12 yıllık civic ,7 yıldır bende . Maşallahı var.

    Ama asla ucuza kaçmam, bakımları yetkili serviste yaptırırım.

    Bundan önce de 2000 model toyota corolla aracım vardı, tam otomatik, 150 bin km. De 17 yillikken sattım, 2 sene bindim tık demedi.


    Yani bilinçli bir otomatik Araç kullanıcısı, ve ucuza kaçmayan bir kullanıcı, Japon ve tam otomatik şanzımanlarda kolay kolay sıkıntı yaşamaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz ne kadar iyi kullanırsanız kullanın belli bir süresi var şanzumanın. Eve çok iyi bakımları yapılırsa bu süre uzar fakat en kötü yağ eksiktir terleme yapar vs vs.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen dayıları dinlemezsen böyle olur herhangi bir dayı'ya sor, ikinci el automatic alınmaz yeğen diyecek.. Sen dayılara sormadan almıssın üstelik DSG almıssın.. Paranız yoksa automatic sanzıman hele ki DGS MSG girmeyeceksiniz bunlar parası olan adamın sanzımanıdır milletin hem parası yok hem DSG diyorlar..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Mayıs 2024; 15:28:8 >
  • kikiemre61 kullanıcısına yanıt

    Ben manual honda civic sahibiyim ve automatic vitesi honda markasında da almam. Sıfır alırsam ancak o zaman automatic alabilirim ikinci el araba isterse mercedes olsun yine automatic almam.. Millet nasıl güvenip alıyor anlamıyorum kumar oynuyorlar..

  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

    Hocam bu nasıl bir yorumdur. Şaşırdım kaldım size. Burada neyi yargılıyorsunuz acaba? Konuda hiç param yok ne yapacağım bittim gittim gibi bir muhabbet mi geçti acaba? Bir yerden darbe almışsınız da öfkenizi burada atmak istiyorsunuz gibi algıladım.

  • L0kum L kullanıcısına yanıt

    Yok hocam siz üstünüze alınmayın ben sizin konunuzu kullanarak genel tavsiye veriyorum. Size paranız yok demedim, geneli kastederek konustum bakın orada milletin parası yok dedim sizin paranız yok demedim.. Diyecek olsam sizin paranız yok derdim bu hakaret degil ki zaten.. Paranızın olmadıgını düsünüyorum demektir ancak yine de sizi kastetmedim.. Yanlıs anlasılma olmus.. Ikinci el araclarda automatic sanzıman tercih etmeyin diyorum automatic sanzıman dizaynı karmasıktır ve bozulmaya yatkındır bu kumardır..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Mayıs 2024; 15:44:54 >
  • Merhabalar. Ben de 2014 model 56.000 km'de VW Jetta 1.4 TSI DSG kullanıyorum, aracın ilk sahibiyim.


    Bugün birden bire 20 dakika boyunca P'den vitese geçmedi. Sonra bir şekilde geçti vitese ama göstergede motor ışığı ve MFD'de servis işareti yanmaya başladı. Eve gelip park ettikten sonra da ara ara çalıştırıp kontrol ettim, ışıklar hala yanıyor ve vitese geç geçiyor gibi.


    Yetkili servise götürüp en azından muayene ettirmek istiyorum. Ama onlarda da olur olmayacak parçalara değişim vs. deme ihtimalleri var. İstanbul'dayım, aracımı da hep AVEK'te yetkili serviste bakımını yaptırdım.


    Tavsiyeleriniz nedir?

  • S7parrow kullanıcısına yanıt




  • öncelikle konu sahibine geçmiş olsun. sıfır skoda fabia ya da polo alma düşüncem var bildiğim kadarıyla ikisi de kuru kavrama dsg. hadi oldu da aldıktan sonra dsg "patladı" toplamda en fazla ne kadar masraf açar başıma? dsg'den bugüne kadar hep uzak durdum. fakat şuan bu iki araç fp olarak mantıklı görünüyor.

  • S7parrow kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun. https://www.instagram.com/reel/C64El4_oWm_/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA== bu video belki işinize yarar. Kendi sorunumu araştırırken vites geçişleri genellikle DSG araçlarda basınç tüpü ve onun bağlı olduğu mekatronik sistemi ile alakalı olduğunu öğrendim. Bir ustaya göstermeniz daha iyi olacaktır. Uzaktan sadece çıkarımlar yapabiliyoruz maalesef.

  • Arızanın büyüklüğüne bağlı değişebilir. Genellikle DSG araçlarda sorun ilk önce basınç tüpünden başlıyor sonra mekatronik sonra kavrama şeklinde oluyor. Kavrama değiştirirken volantın da beraber değiştirilmesi öneriliyor.


    Kendimden örnek vereceğim başka yerlerde fiyat farkı olabilir. Özel servise göre;

    Basınç tüpü değişimi : 7.000₺ - 9.000₺

    Mekatronik değişimi : 12.000₺ - 18.000₺ (Tüpü aynı yerde değiştirdiğim için ben 12.000₺ye değiştirdim. Çıkma taktılar. Orijinal daha pahalı ve garanti vermiyordu. Çıkmaya 6 ay garanti verdi.)

    Kavrama + Volant değişimi : 25.000₺ - 35.000₺ (Bu tamamen tahminidir. Çok fiyat araştırması yapmadım)


    Yerkili serviste daha fazla ücretler çıkabilir. Fakat iyi niyet garantisi olursa daha uyguna da gelebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L0kum -- 16 Mayıs 2024; 10:57:35 >
  • Bugün işe giderken HATA : Şanzıman arızası verdi. Kontak kapat aç yaptıktan sonra arıza lambası söndü. Sürekli bu şekilde yapacak gibi. Artık düşünmekten yoruldum :) Nerde şanzıman takılırsa artık o zaman giderim sanayiye :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L0kum -- 27 Mayıs 2024; 9:40:10 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.