Şimdi Ara

2. doz Biontech bünyeme ağır geldi (3. aşıyı da oldum) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
3.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TrQ_ kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam aralıktan kaynaklı olabilir. Annem 6 hafta sonra oldu ben 4 onda hiçbir şey olmadı. Aslında ideali 8 haftaymış ama tek doz korumadığından patır kütür vuruyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Peki neden ilah gibi görüyor millet aşıyı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Maşallah Pfizer paraya para demiyor

    https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/pfizerdan-biontech-asisi-sonrasi-rekor-satis-tahmini-1856059

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ılgali kullanıcısına yanıt
    medyada 7x24 aşı pazarlaması yapıldı insanlar o yüzden aşıyı degerli gerekli birşey olarak görmeye başladı.

    dikkat etti iseniz medyada "aşı stokları tükendi" "aşı üretimi talebi kaldırmıyor" "raflarda aşı kalmadı" "aşı olmak isteyen cok, aşı yok" tarzı haberler cıktı. ekonomi kitaplarında yazar "birşey az ise tüketicinin gözünde onun degeri artar" temel pazarlama taktiğidir. kaldırımdaki işportacı da uygular: "son bluz kaldı" "bitiyor" falan. bu taktik ile özellikle esnaf ve 50bin TL'si ile borsa altın gümüş alsatla parasını arttırmaya çalışan küçük yatırımcılar güzel tavlandı. O kişiler "sağlık yatırımı" ile zarardan korunacağını düşünerek aşı olmaya gitti. Önemli kısmı ilk dozajdan sonra süründü. Aralarında jeton düşenler 2. dozu iptal etti. çiiptal etmeyenler "kan basıncımı ölçtüreceğim kalbime baktıracağım, sağlamsa 2. dozu olacağım" diye tıp yolundan ilerlemeye çalıştı.

    Oysa ki bir aşı 0.5ml. bir litreden 2000 doz aşı çıkar. bir m3'te 2 milyon aşı. kimyasal olarak üretilen bir maddenin "yeterli sayıda üretilememesi" gibi komik birşey olamaz. Ancak ne var ki insanlar bunları düşünmüyor, sadece manşetlerde cıkan haberlere bakıyor. akıl devre dışı olunca her türlü hikaye gerçek oluyor.

    Fakat hikayenin serileri ve devamı var. Haziranda yetmeyen aşı bir anda artık heryerde var ve randevusuz olabiliyorsunuz şeklinde "müjde" haberler devreye alındı ki bununla da zora gelemeyen rahat vatandaşları çekmek amaçlandı.

    Aşıdan uzak duranlardan bazısı da "tüm arkadaşlarım oldu bi ben olmadım" şeklinde duygusal takılarak, sırf bu sebepten 1. doz aşı olmayı düşünmeye başladı. cocukken "herkesin oyuncak arabası var benim neden oyuncak arabam yok" derdik, onun gibi ama bu dokularınıza işleyen bir virüs, oyuncak değil bu iş.

    Bazısı tıppı kurtarıcı olarak görüyor. "insanlık aşılar sayesinde hayatta kaldı" diyenler var. Bu tür kişiler aşı olmaya dünden razı.

    Corona virüs adı altında milyarlarca korkutma amaçlı haberden sonra birden aşı kurtarıcı olarak gösterilirse insanlar ne düşünür?

    Almanya nın en büyük medyasından Stern, aşıların piyasaya sürülmeye başlandığı esnada, 23.12.2020 kapağı.

    "yaşam kurtarıcı" "hayat kaynağı" olarak lanse edilen bir aşı şişesi. Ufak yapsalar herkes fark edemeyecek. Dev gibi yapmışlar. Benim için bu komik bir beyin yıkama girişiminden başka bişe değil ancak milyonlarca kişi için durum farklı. Milyonlar kendi aklına ve bilgisine değil medyanın aklına güveniyor ve bilgisine inanıyor.

    bunların sonucunda da insanlar aşıyı ilah gibi görüyor.

    2. doz Biontech bünyeme ağır geldi (3. aşıyı da oldum)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim bünye sağlammış demekki 3 4 saat kol ağrısı ondan sonra hiç birşey olmadı, ya da işe yaramadı mı yoksa 😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PieCeSs kullanıcısına yanıt
    Dr. Charles Hoffe'nin covid aşısı olan 900 kişi üzerinde yaptığı araştırmaya göre aşıdan kaynaklı içerden hasara uğrayan fakat bunu farketmeyen bircok kişi var. O kişilerde hasarın tamamen ortaya cıkması 3 yıla kadar sürer diyor. 3 yıl boyunca bir sorun cıkmazsa o zaman bünyen gerçekten sağlammış diyebiliriz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi doktor ne açıklamış, belgeler nerde diyenler sadece bu siteye girsin:


    www.gbdeclaration.org


    14834 doktor, 43637 sağlık çalışanı aşıya karşı olduklarını nedenleri ve belgeleri ile sunuyorlar. İsmlerini ve görev yaptıkları Ünileri okuyabilirsiniz.

  • Nizami mesaj olduğunu nereden çıkarıyorsun vonder? Yönetici misin forum senin mi? Ayrıca sadece şikayet edince otomatik mesaj siliniyor gibi mi düşünüyorsun merak ediyorum. Bu bölüme forumun gerçek sahibi "gun" de aktif olarak uğruyor, mesaj yazıyor. Burayı gereksiz mesajlar bölümü gibi kullanma artık.


    Gerçi sen başkalarına ettiğin hakareti bile normal sayıp ceza aldın diye söylenmiştin. Yani kendini sadece mutlak doğru olarak değil kusursuz olarak da görüyorsun.


    Hadi sorulara cevap vermiyorsun, kelime oyunları yapıp kaçıyorsun ama bari bunu anla.


    Diğer üye seni savcılığa şikayet etmeyi düşünüyordu dün. Onu ben deseydim yıllarca konuşurdun herhalde.2. doz Biontech bünyeme ağır geldi (3. aşıyı da oldum) 


    Ayrıca burada benim de bazı mesajlarım siliniyor. O zaman onları da sen şikayet ediyorsun diyebilir miyim?2. doz Biontech bünyeme ağır geldi (3. aşıyı da oldum) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 28 Temmuz 2021; 18:54:38 >




  • Aşı beni inanılmaz korkutuyor yarın öbür gün aşılılara kısıtlama gelirse ne yapıcaz iş verenler aşısızları işten atarsa,kamu hizmetlerinden faydalanamazsak ne yapıcaz ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hurafelerinizle mutluluklar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bethesta kullanıcısına yanıt
    Hocam şu anda sistem için sadece tek doğru var: Aşı olmak.Vücuda zarar vermesi, aşıya alerjin falan olması önemli değil. Sistem , düzenli aşı oluyor musun, olmuyor musun sadece ona bakıyor.

    Dikkat edilirse aşı konusunda insanlar 2 kampa bölünüyor. Aşıcı kamp, normal kampa karşı. Aşıcı kamp olayı bir maç gibi görüyor. Aşı olunca 1-0 öne geçmiş gibi düşünüyor. Aşıcılar arasında küçük bir fraksiyon bunu yatırım olarak görüyor. Sağlık yatırımı.

    Durum böyle olunca, aşının şiddetli yan tesirleri üzerine doktorlar çalışma yapınca bu kesimin işine gelmiyor. Maçı kaybetmek, yaptıkları bir yatırımın deger kaybetmesi gibi görüyorlar. Dr. Charles Hoffe 'nin aşı olan 900 kişi üzerindeki yan tesirler üzerinden yürüttüğü çalışmayı, aşıcı bi arkadaşa gösterdim. Şöyle bir sustu. iPhone'undan o küçük ekrandan Hoffe'yi biraz araştırdı. sonra "bu doktor ünlü olmak istiyor!" dedi :) dedim ki Youtube'taki röportajı izlenme sayısı 2200. Ünlü olmak isteyen hiç böyle düşük Rating 'lere oynar mı dedim. Sonra Hoffe'nin resimlerine baktı. Bu adam zayıf ve sağlıksız görünüyor dedi :) Bu adam mı sağlık verecek, dedi :) Dedim ki "adam tahminen 60 yaş üstü, yaşı büyük ve kendini insanların sağlığına adamış o yönde çalışıyor. 35 yaşında Bodybuilding yapan Herkül gibi bir tip mi bekliyordun, dedim :) Arkadaş Hoffe'nin MD unvanına baktı, Medical Doctor ona bişe diyemedi ancak ne dese begenirsin: Bu adamın uzmanlık alanı aşı değil ! dedi :) Pes ettim. Ne diyeyim, arkadaş muhakkak aşıyı faydalı, gerekli, elzem bişey cıkarmak istiyor. Dediğim gibi aşıcılar olayı bir maç gibi görüyorlar. Olayın kendi sağlıkları ile ilgili olduğunu unutuyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ılgali kullanıcısına yanıt
    O kadar korkmanıza gerek yok. Aşılar AVM'ye giremez, konsere gidemez gibi magazin şeyler diyebilirler ancak işe alma konusunda aşı şartı koyamazlar. Hiçbir işveren, başkasının vücuduna karışma hakkına sahip değildir. Belki, işe girişte covid- test sonucu isteyebilir ki o da belki. İçiniz rahat olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PieCeSs kullanıcısına yanıt
    6 tıp doktorunun çalışmalarına hurafe mi diyorsunuz ? Dr. Charles Hoffe, Dr. Chris Milburn, Dr. Sam Dubé, Dr. Francis Christian, Dr. Roger Hodkinson, Dr. Sukarit Bhakdi olmak üzere 6 doktor, son 6 aydır aşı olan kişilerde görülen sorunlar üzerine araştırma ve çalışma yaptı.

    Dr. Charles Hoffe, 14.Tem.2021 'de çalışmalarla ilgili son durumu [D-dimer Test Warning from Dr Charles Hoffe] başlıklı şu röportajda anlattı.

    https://www.youtube.com/watch?v=79MyDDp4YIg

    Röportajın İngilizce metni ve 2. paragrafta sadece 2 tümceye* yorum katılmış Türkçe çevirim altta:

    Bahsettiğim 3 yıllık zaman aralığı sondan bir önceki paragrafta, Hoffe iletiyor. Şimdi siz Hoffe'ye hurafatcı mı diyorsunuz :)

    transktipt / türkçe ceviri*
    Aşının sadece 25% i kolunuzda kalır %75 lenf sisteminiz tarafından toplanır ve dolaşım sistemine aktarılır. Moderna aşısının bir dozunda 40 trilyon mRNA molekülü vardır, 30 trilyon mRNA molekülü hücreler tarafından emilmek üzere dolaşım sisteminize karışır fakat dolaşım sisteminde mRNA'yı emebilecek yegane hücreler kan damarlarının etrafındaki hücrelerdir ve bunun da olabileceği tek yer, kan akışının yavaşladığı kılcal damar (capillary network) ağıdır. mRNA molekülleri, damar ile doku arasında madde ve sıvı geçişini kontrol eden "Vascular Endothelium" etrafındaki hücreler tarafından emilir ve emilen her bir mRNA molekülü için vücudunuz milyarlarca Covid spike / sivri proteini / diken üretebilir. Bu şekilde üretilen Covid sivri proteini vücudumuz yabancı protein olarak tanıyarak antikor üretir, böylelikle Covid 'e karşı korunmuş olursunuz. İşleyiş fikri böyledir.

    Ancak tam bu noktada problem başlar. Covid sivri proteinleri / dikenler kanın rahat ilerleyebildiği pürüzsüz vasküler endotelyum dokusu üzerinde oluşur. Kandaki kök hücreleri, normalde pürüzsüz endotelyum yüzeyi, milyonlarca trilyonlarca covid sivri proteini ile kaplandığı için bunu bir hasar olarak tanır ve kanın dokulara sızarak iç kanama oluşmaması için kılcal damarlarda pıhtılaşmaya başlar. Bu kan kök hücrelerinin doğal işleyiş şeklidir. Doktor Bhakdi, kılcal damar bölgelerinde pıhtılaşmanın başladığını D-dimer testi ile görülebileceğini iletti.

    Bu pıhtılaşma tüm vücutta bulunan kılcal damar bölgelerinde ve mikroskopik boyutta olduğu için CT-taraması ve MRI ile görülemez. Herhangi bir tarama ile görülemez cunku cok küçük boyutta ve cok fazla yayılmış durumdadır. Onu güvenli şekilde anlamanın tek yolu, D-dimer adıverilen kan testi yapmaktır.

    D-Dimer testi birkaç günlük periyod içinde oluşmuş pıhtılaşmayı gösterir. Takriben bir haftadan daha önce oluşmuş eski pıhtılaşmayı göstermez. o yüzden bu testi sadece 7 gün içinde Covid aşısı olmuş hastalarıma yaparım. 4 ila 7 gün içinde aşı olmuş olmaları gerekli ve onlar üzerinde D-dimer testi yaparım.

    Bu şekilde hala bilgi toplamaya çalışıyorum ancak şu ana kadar test yaptıklarım arasında %62'i pıhtılaşma olduğuna dair belge var. Bu, kan pıhtılaşmasının seyrek birşey olmadığını gösterir. Bu, coğunluk kişinin farkında olmadan kan pıhtılaşması olduğu anlamına da gelir. Bununla ilgili en kritik durum, vücudumuzda kendini yenileyemeyen organlar olarak kalp, beyin, omurga ve akcigerlerdir. Bu organlardaki kılcal damarların pıhtı ile tıkanmasından kaynaklı hasar görmesi durumudur. Şu anda 6 hastam eskiye oranla cok daha kolaylıkla nefesten düşüyor, Efor Toleransı (Effort Tolerance) düşmüş durumdalar. Bir hastam, eskiden 2 mil yol rahatlıkla yürüyebiliyorken, aşıdan sonraki 5 aydır çeyrek mil yürümede nefes nefese kaldığını söylüyor. D-dimer testi yaptık ve testin de gösterdiği gibi, bu 6 hastanın akcigerlerinde kılcal damar dokuları tıkanık olduğu için Düşmüş Efor Toleransı (Reduced Effort Tolerance) var.

    Ancak sorun sadece bu kişilerin nefes darlığı yaşaması ve eskiden yaptıkları şeyleri yapamaması ile sınırlı değil. Akcigerlerinize giden kılcal damar dokularından belli bir kısmını bloke ettiğinizde, kalbiniz yükselen akışkan direncine karşı kan pompalamaya başlar ve bu da Pulmoner Arteriyel hipertansiyon / Pulmonary Artery Hypertension adıverilen duruma yol açar. Tıkanan kılcal damarlardan dolayı akcigerlerinizde yüksek tansiyon sözkonusudur. Burada korkutucu olacak şey ise bu durumdaki kişilerin kalp sağ tarafının iflas etmesi dolayısıyla 3 yıl içinde ölmesidir. Aşılar işte bu hasar mekanizması üzerinden, kalıcı hasar vermektedir.

    Ve bundan da kötü bir durum olabilir. Cunku biliyorsunuz vücudumuzda bağırsak, karaciger böbrek gibi kendini yenileyebilen ortanlarımız olduğu gibi, beyin, omurilik ve kalp kası gibi kendini yenileyemeyen organlarımı var. Onlar hasara uğradığında bu kalıcıdır. Aşıdan dolayı Myocarditis olan genç kişiler artık kalıcı şekilde hasar görmüş kalbe sahiptir. Hasarın ne kadar fazla olduğu önemlidir. Her bir dozaj bu hasarı arttıracaktır. Şu anda insanlara aşıların güvenli olmadığını söylemekten başka birşey yapamıyorum. Önemli şekilde, güvenli değil. Hastaların güvenliği konusunda hassasım. Ve nitekim o yüzden büyük sıkıntıya girdim. Ancak elimizdeki belgeler böyle.

    * 2. paragraftaki 2 tümcede kök hücreler ifadesi ve onunla bağlantılı kısımlar, konuda anlatılan kısımla uyumlu oldugu için Antoine Béchamp'ın Mikrozima (kök hücreler) Teorisinden esinlenerek çeviriye eklenmiştir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bundan ben de korkuyorum, yarın 2. doz biontech olacağım.

  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    herkeste aynı tesiri gösterecek diye bir kanun yok. arkadaş 2. doz sonrası kendimi 100 yaşında gibi hissettim, tuvalette duvarlara tutunarak yürüdüm diyor fakat sizde aynısı olmak zorunda değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reyiz senin mahkemedeki yalancı şahitlik olayı tek seferlik miydi yoksa meslek olarak mı yapıyorsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XanthiN

    Bundan ben de korkuyorum, yarın 2. doz biontech olacağım.

    Olduktan sonra mesajımı alıntılarsınız sevinirim. Bende merak ediyorum ne olacak. Benim yaşıtlarımda oldu 2. dozu 1 haftaya yakın geçti ancak hiç bir şey olmadı. Merak ediyorum. Geçmiş olsun şimdiden inşAllah şifa olur.

  • 25 yaşında kadın, 50 yaşında tansiyon hastası kadın, 45 yaşında anemisi olan kadın, 60 ve 27 yaşında erkek yakın akrabalarımda 2 dozda da sorun çıkmadı, ben ilk doz olduğumda kafif baş ağırısı ile atlattım salı günü sabah 2. dozu oldum salı gecesinden çarşamba gecesine kadar baş ağrısı halsizlik ve ateşim varmış gibi etkiler oldu, parol geçirmedi ağır için deksfort içtim 3 saat idare etti, tam alnımın ortasında olan ve gözlerin arkasına vuran hafif-orta şiddetli devamlı bir ağrı, bir tane daha ağrı kesici içtim şimdi iyiyim, hap etkisi mi bilmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8C79990A -- 29 Temmuz 2021; 3:8:37 >
  • aynen kanka dünya düz. Ne güzel hepimiz ölüyoruz düz dünya size kaldı hadi gene iyisiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XanthiN

    Bundan ben de korkuyorum, yarın 2. doz biontech olacağım.

    Bu bir olasılık tabi ama diğer yandan hastalık, sonuçları ve ölüm var, bunun olasılığı çok daha yüksek. Bazıları gibi "hastalık yok, ölen kimse yok" demiyorsanız ya da "hasta olsam da hafif atlatmam %100 garanti" diye düşünmüyorsanız bu karşılaştırmayı yapmak lazım. Her koşulda riskler var ama önemli olan hangi riskleri göze alıp hangisini almamak.


    Ama sonuçta geleceği kimse bilmiyor. Aşı olmaya giderken kafaya bir şey de düşebilir, aşı olmak yerine başka yere giderken de.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.