Şimdi Ara

2. doz Biontech bünyeme ağır geldi (3. aşıyı da oldum) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
3.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • covid aşıslarının coğu, vücuda diken covid proteini ürettirerek etki sağlıyor.

    Kanadalı Dr. Hoffe ve Alman Dr. Bhakdi'nin liderlik yaptığı çalışmaya göre akciger kalp beyin en cok bu etkiden dolayı kalıcı hasar görüyor.

    Çalışmalarda 60 yaş ve üstünün aşının bu etkisinden zarar görme oranı nedir bilmiyorum, ayrıntılara bakmadım fakat

    yaş ilerledikçe vücudun protein üretme kapasitesi azaldığı için 60 yaş üstü aşının daha az hasar görüyor olabilir.

    Genö kişide vücud cok daha etkin ve hızlı protein üretir. O yüzden bu etki gençleri daha dramatik şekilde vuruyor olabilir.

    genç yaşta vocid aşısı sonrası kalbi iflas eden bircok vakanın olası açıklaması böyle olabilir.

    Bunların hepsi (Hoffe ve Bhakdi'nin çalışmaları dışında) tahmin tabi ki.

    Fakat alnımın tam ortasında şiddetli ağrı diyorsunuz. Bu bir gerçek.

    Ben şiddetli baş ağrısı yapabilecek hiçbirşeyi vücuduma almam.

    Bir keresinde arkadaşla gece 2-3'e bira içmiştik. Biralar bitince arkadaş dolaptan rakı çıkardı. Dolduuurr dedi. Arkadaşı severim, kıramadım doldurduk rakıyı da içtik. Ertesi sabah başımda manyak bi ağrı. Tüm gün gitmedi. Birayı rakıyla karıştırınca vücutta öok kötü etki bırakıyor. Bir daha hiç ikisini karıştırmadım.

    O yıllarda fransız prof Antoine Béchamp kimdir nedir hiçbişe bilmiyorum. Cahil olduğum dönem. Yıllar sonra, tamamen tesadüfen Béchamp'ın 19. yy'da biyoloji ve sağlık üzerine çalışmalarını okudum. Ve o çalışmalardan sonra değişik beslenme şekilleri ve tedaviler keşfettim. Bunlardan birisi, bağağrısıyla ilgili. Başınız ağrıdığında dolapta varsa tereyagdan 1 kibrit kutusu büyüklüğünde alıp damagınızda eritin. Cikolata, dondurma sekerleme eritir gibi. Damakta eriyen tereyag dermal etki ile direkt beyne gider ve başağrısının sebebi olan beynin metabolik toksikleri atma prosesine destek olarak ağrıyı cok kısa sürede hafifletir. Bu, aspirin, vermidon vs ilaçlar gibi problemin belirtisine değil, direkt kökenine etki ettiğii için ağrı kalıcı şekilde gider. Tedavi edicidir. Not: Bu bir tavsiye değildir. Tıbbi tavsiye için doktorunuza, yakınızdaki bir sağlık profesyoneline danışın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HALO

    Olduktan sonra mesajımı alıntılarsınız sevinirim. Bende merak ediyorum ne olacak. Benim yaşıtlarımda oldu 2. dozu 1 haftaya yakın geçti ancak hiç bir şey olmadı. Merak ediyorum. Geçmiş olsun şimdiden inşAllah şifa olur.



    Alıntıları Göster

    Saat 13:00'de 2. doz Biontech aşımı oldum. Ne olur olmaz diye 20-30 dk hastanede bekletiyorlar, herhangi bir şey olmadı ve eve gedim. Saat 16:00 itibari ile halen hiç bir ters durum yaşamadım. İlk doz aşı olduğumda yaklaşık 4-5 gün kadar koltuk altımda, kolumun altına doğru ağrı hissetmiştim zamanla geçmişti. Başka herhangi negatif bir durum ile karşılaşmamıştım.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: XanthiN

    Saat 13:00'de 2. doz Biontech aşımı oldum. Ne olur olmaz diye 20-30 dk hastanede bekletiyorlar, herhangi bir şey olmadı ve eve gedim. Saat 16:00 itibari ile halen hiç bir ters durum yaşamadım. İlk doz aşı olduğumda yaklaşık 4-5 gün kadar koltuk altımda, kolumun altına doğru ağrı hissetmiştim zamanla geçmişti. Başka herhangi negatif bir durum ile karşılaşmamıştım.



    Alıntıları Göster

    Tekrar geçmiş olsun.

  • Tam beş ay sonra 3. dozu oldum gelişmeleri paylaşırım. Bu sefer 2 gün bol bol su içmeye çalışacağım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • babayı izle kullanıcısına yanıt
    Bol bol su içmek derken, aşının herhangi bir olumsuz etkisini bastırmak için mi ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ikinciyi olduğum gün hava çok sıcaktı ve ben bütün gün dışarıda gezdim. Çok su da içmediğim için akşamına zaten baş ağrım başladı. Sonraki iki gün bütün belirtileri iliklerime kadar yaşayarak geçirdim o yüzden bu iki gün zaten havalar da soğuk evde kalıp sürekli su içip duracağım bakalım.

  • babayı izle kullanıcısına yanıt
    Aşı sonrası yaşadığın baş ağrısının nedeni, aşıda bulunan yabancı ögeleri beyin, gövdeden atmaya çalıştığı için. bu açıklama esasında tümüyle doğru değil cunku 0,5 ml 'lik bir aşıda yabancı öge, beyni nasıl o denli uğraştırabilir ? 0,5 ml yabancı ögenin varlığı gövdemizde normalde duyulmaz bile. Peki o 0,5ml'lik öge nasıl oluyor da böyle duyulabilir etkilere yol açıyor ? Çünkü, o 0,5 ml gövdemizdeki kök hücrelere protein ürettiriyor. Spike Protein de deniyor. Gen Sıvısı denilmesinin nedeni de bu nitekim. Genlerin normalde üretmeyeceği türde proteinler ürettirdiği için. İşte o yüzden, gövdende beynin kaldıramayacağı ölçüde gövdeye yabancı proteinler üretildiği için beyin "baş ağrısı" ile alarm verdi. Bu durum karşısında bol su içmek hiçbirşeyi değiştirmez. Kaldı ki sıcak havada kalmak ya da fiziksel egzersiz yapılmadan içilen su gövdemizde tutulmadan atılır, böbrekleri boşuna çalıştırır, bu bağlamda pek iyi de değildir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • çiğ etle beslenen düz dünyacı reyiz gelmiş  

  • Bu gece de ateş ve titreme yaşadım. Yatağın içinde dönüp durmaktan zerre uyuyamadım. Çok ufaktan bir baş ağrısı da var. Öyle ikinci gibi kötü olmadım çok şükür de yorganı kafama kadar çektim hâlâ üşüyordum. Yatağın içinde ayaklarıma falan dokundum buz gibiydi. Yine uyumaya çalışacağım. Gün içinde çorba, kahve içer biraz enerjimi toplamaya çalışırım. İkinciye göre yaşadıklarımın boyutu hiçbir şey.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aynen piston tepelerine yavaş yavaş yağ alıyor insanlar sonra supap patlayacak.


    Arabamı bu kardeş 3 yıl sonra bozulacağız. Dünya üzerinde 3 aydan daha uzun süre sonra sıfırdan yan etki yapmış bir aşı var mı araştırsana :)

  • babayı izle kullanıcısına yanıt
    Baş ağrısının nedeni gövdede biriken atık ögeleri, gövdenin verimli biçimde atamaması üzerine beynin de bu sürece katılması ile ilgili.

    Örneğin 1 şişe %5 alkollü bira içtiğinizde gövde bira öz ögesi olan arpadaki karbohidrat + alkolü normal biçimde sindirip atar, Ancak 2. 3. şişe biraya cıktığınızda sindirme atma sürecine beyin de katılır nitekim o yüzden cok fazla bira içilen gecenin sonrasında sabah kalktığınızda baş ağrısı duyarsınız.

    Karbohidrat ağırlıklı, makarna, ekmek, kek, gibi ürünleri ağırlklı biçimde sürekli yerseniz orta - uzun dönemde gövdede biriken atık ögeler için yine beyin sürece katılır, bu kendini ağrı olarak gösterir. O süreçte ağrıyı kökünden gidermenin yolu, beynin bu atım sürecine destek olmaktır onun için de en pratik yöntem bir kibrit kutusu büyüklüğünde (25 cm3) tereyağ yavaşca , damakta eriterek yemek. tereyağ katıksız hayvansal yağdır. Beynimiz de %60-70 oranında hayvansal yağdır. Beyni ancak hayvansal yağ ile destekleyebilirsiniz. Bakınız Brain Food diye bir kavram vardır, inceleyin. Damakta eriyen tereyağ direkt beyne gidip beyini destekler. Başağrısı hafifse anında gider, hem de kalıcı olarak cunku bu işlem "belirti giderici" bir uyuşturucu bi ilaç değildir, beyni güçlendirmedir. Ağrı cok yüksek ise onu hafifletir, gövdeden atıl ögeleri atma sürecini hızlandırır. Baş ağrısına karşı bu tereyağ yöntemini doktorlar anlatmaz, anlatsalar piyasadaki belki yüzlercesi olan baş ağrısı ilaçları ellerinde kalır, satamazlar. Baş ağrısı yüksekse, sürece yardımcı olmak üzere yeni sıkılmış limonu serin suyla karıştırıp için, limondaki elektrolit gövdenin dokularını eyleme geçirip atım sürecini hızlandıracaktır bu da baş ağrısını hafifletecektir. Bu durumlarda doktor limon suyu önerisi veriyormudur bilmem, ancak pek sanmıyorum. Hadi öneriyor diyelim; limon suyu içtikten sonra ağzı su ile çalkalamalısınız cunku limondaki asit diş minelerini aşındırır, uzun dönemde dişleriniz bozulur; bu ayrıntıyı söyleyen doktor ben hiç görmedim. boğaz şişmesi öksürük gibi solunum yolu sorunları için bol yağlı + kıkırdaklı söğüş et + suyu orta dönemde cok iyi gelir cunku solunum yolları yüksek oranda kıkırdak dokudur, yağlı kıkırdaklı et onu destekler.

    Görüldüğü üzere, sağlıklı olmanın yolu kolay. Belki biz gerçek sağlık yolundan uzaklaştırıldığımız için bu kolay yolları bilmiyoruz. Bilen biri anlatınca o kişi "doktor" değil ise duymuyoruz. beyaz önlük giymiş bi doktorun dediklerini dinliyoruz. sonuç ortada. 19.yy'da doktorlar yukarda saydığım şeyleri öneriyordu. limon suyu, cok kolay. böyle şeyler öneriyorlardı. 19.yy'da doktorluk eğitimi 2 yıldı. 6 yıl + 4 yıl 'a cıkarıldı, ne için, sağlık adı altında yüzbinlerce değişik kimyasal ilaç, aşı, hastane prosedürü öğretmek için. daha fazla söze gerek yok, sözler bitti, sürem bitti :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • sevecen69 kullanıcısına yanıt
    Dostum, Covid aşıları aşı değil, mRNA sıvısı.

    Normal aşıların ana bileşeni virüstür. O yüzden normal aşılar 3,5ml, 5ml gibi dozajda verilir, cunku ancak o ağırlıkta virüs gövdede etki gösterebilir.

    Covid aşısı, pardon mRNA sıvısı ise yalnızca 0,5 ml gibi son derece düşük dozajda, aynı etkiyi gösteriyor, bu nasıl oluyor? mRNA sıvısının gövdeye virüs üretmesini öğretmesi ile oluyor onu da gövdeye "spike protein" ürettirerek sapıyor. İşte o sayede 0,5 ml'lk mRNA sıvısı normal aşının içerdiği 3,5ml-5ml virüsün yapabileceginden cok daha etkili şekilde gövdeni spike protein ile dolduruyor. Sorun şu ki, o spike proteinler istenmeyen yerde de oluşabiliyor örneğin akciger kılcal damar içlerinde oluşup kılcal dokuları tıkayabiliyor, tıkanan doku kendini açmak için öksürük refleksine yol açıyor, öksürük ile dokular açılıyor. İşte böylelikle o 0,5ml mRNA akcigerleri etkiliyor. Kimi kişilerde yürek kılcal dokularını tıkıyor, Covid aşıları sonrası cok duyulan miyokardit denen durum. İçten gerçekleştiği için bu durum 1-3 yıllık dönemde kendini belli edebilr, 3 yıl derken ona değiniliyor.

    "Dünya üzerinde 3 aydan daha uzun süre sonra sıfırdan yan etki yapmış bir aşı var mı ?" demişsin. Burada aşı değil,ilk kez kullanılan mRNA sıvısı sözkonusu.

    Ufak bi soru da ben sorayım: mRNA sıvıları hangi sürede geliştirildi? Covid salgını çıktıktan sonra 6 ay - 1 yıl içinde mi ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • babayı izle kullanıcısına yanıt

    covid geçirsen en kötü böyle atlatırdın zaten 


    her neyse yarın bir gün Uğur Şahin 4. Dozu önerince güncellensin konuyu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Covid olduğumda ve olduktan sonraki dönemlerde halen sorunlarım devam ederken bu aşı hiçbir etki göstermedi. Bazılarında çok ağır geçiyormuş

  • cengiz_vga kullanıcısına yanıt
    Hocam bir de, 3. doz karşıtları var şimdi. İşyerinden 2 arkadaş 3. doz için çağırıyorlar ancak olmayacağım diyor. Forumda da en az birkaç kişinin öyle dediğini gördüm. Öte yandan Cumhurbaşkanımız 2. ve 3. dozajı oldum diye Tweet atmış ancak o dozları olurken gören yok :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sağlık bakanı aşı oluyorum diye video çekildi gösterildi. O aşının covid aşısı olduğu ne malum. Ben o iğneyi onlara bizzat kendi ellerimle sokmadan vuruldular demem 

  • cengiz_vga kullanıcısına yanıt
    Sağlık bakanı aşı oluyorum diye video çekilmedi dedim mi ?

    Yalnızca c.başkanı 2. ile 3. doz aşımı oldum diye Tweet atmış ancak o aşıları olurken gören yok dedim :)

    Sağlık bakanının 2. ya da 3. doz olurken video cekimi yok :) Yok, bu kişiler + bilim kurulu üyeleri 1. doz aşılarını olurken 100 kanaldan günlerce canlı yayınlar yapıldı eh 2. dozda da hiç olmazsa kısa bi video olsa diyordum ancak yok :)

    1 Milyardan fazla aşı sattım diyen Ugur Sahin 'in ise ne 1. ne 2. hiçbir aşı olurken videosu yok :)

    Her bişey için günlerce videosu çekilen bu kişilerin temel aşılarını olurkenki videoları cekilmemiş. Aşı ile ilgili en ufak şeye Lapin gibi atlayan TV kanalları bu önemli kişiler aşılarını olurken neden cekim yapmadı ki :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni anlamadın usta. Ben diyorumki video çekilse yada görüntü olsa bile herneyse işte, o aşının covid aşısı olduğu ne malum diyorum. Anlatabildim umarım 

  • cengiz_vga kullanıcısına yanıt
    Sadece öyle desen, ne anlattgın belli olurdu. Ancak:

    Ben o iğneyi onlara bizzat kendi ellerimle sokmadan vuruldular demem

    tümcen de var o yüzden ne anlattıgın net degil :) Ben anlamıyor değilim, sen düzgünce anlatmak istemiyorsun sadece :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÇOCUKLARI ODALARINA KİTLEYİİİİİİİİİİİİİİİİİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN



    Dr Mehmet Ceyhantwitter
    “2-4 yaşındaki çocuklara uygulanan 1/10 oranında azaltılmış antijen içeren mRNA aşısı beklenen etkiyi sağlamadı. Görünen o ki, küçük çocuklara uygun bir aşı gecikecek. Dolayısıyla küçük çocukları maske, mesafe, kapalı ortamlardaki kalabalıklaşmadan uzak tutmalıyız.”
    https://twitter.com/mehmetceyhan23/status/1472270966361370624
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.