Şimdi Ara

2013 Nissan Qashqai Platinum Edition 1.6 Benzinli CVT (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
3
Favori
8.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bugünlerde Volkswagen firmasının ne mal olduğu
    ortaya cikti. Iyi ki esim Nissan Qashqai almis.


    2007 Model Nissan Note aractan sonra bu 2013
    Qashqai ikinci Nissan otomobilimiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 2 Ekim 2015; 12:38:49 >
  • 2012 model nissan quashqai arac sahibiyim ve turbo borusu patlamasi nedeniyle yolda kaldim ve yetkili serviste dunya para odedim. Yetkili serviste ayni arizadan dolayi 4 adet daha araba vardi. serviste gulumseyerek sizindemi turbo borunuz patladi cevabini aldim. 60000 kmde yetkili serviste bakimlari yapilmis bir araba garantisinin bitmesinden sadece 3 ay sonra bu arizayi vermesi cidden Manidar.

    Turbo borusu patlamasi sonucu dolan dizel partikul filtresi (yenisi 6000 tl) ile ise halen ugrasiyorum. Motor ariza lambasini yakiyor. Nissan ise bu arizanin kronik oldugunu kabul etmiyor ama bu arizanin kronik oldugunu kendileri/sanayi herkes cok iyi biliyor. ( sikayet var sitesinde en az 30 sikayet var hatta arabasinda yangin cikan var)

    NISSAN hic bir suretle turbo borusu arzasi ve sonrasinda cikan arizalari kabullenmediginden bende BIMER'e yazdim. Bu arizanin kac arabada olustugunu, kronik olup olmadigini vs.

    ve sonuc olarak ;

    SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DEnetİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

    muhsin.dere@sanayi.gov.tr

    0 (312) 201 54 51

    diye bir yere yonlendirdiler. bu mudurlukle kurdugum telefon koordonesi sonrasinda bu mudurlugun boyle kronik arizalara devlet yetkisiyle mudahele edip arac toplattirmaya kadar yetkili oldugu bilgisine Ulastim.

    Talebim uzerine nissan firmasina resmi bir yazi gonderildi ve 1 ekim 2015 te firma gayet yuvarlak bir cevap ile konuyu gecistirdi. Takiben ayni mudurlukte calisan Mehmet bey ile irtibata gectim. (0312) 201 54 78. Bu kadar genel olan bir sorunla ile ilgili yetkili devlet makami olan SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ile iletisime gecen tek kisinin ben oldugunu soylediler. Sikayet var sitesinde onlarca sikayet olmasina ragmen asil sikayetin iletilmesi gereken yere iletilmemis olmasi ilgincime gitti dogrusu.

    Sonuc olarak nissan arabalarin turbo sistemi ile ilgili sikayetiniz var ise Yukarida belirttigim email adresine mail atiniz veya verdigim telefon numarasini arayiniz lutfen.

    SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ne yeteri kadar basvuru yapildiginda devlet bunun hesabini soruyor hocam. Bu mudurluk kusurlu buldugu araclari toplatma konusunda firmayi yonlendirebiliyor. Baska bir deyisle nissan bize yaptigi uc kagitciligi bu mudurluge yapamiyor.

    Bu kan emici firmaya geregini yapalim arkadaslar. Benzer problemleri yasiyan tum arkadaslar detayli bilgi icin benimle irtibata geciniz.
    İnanın sizin düşündüğünüzden çok daha fazla mağdur var. Bir sonraki magdur siz olmayın ve mesajı lütfen sosyal medyada (facebook, twitter vs) paylaşın saygılar. Şimdiden teşekkurler. Yeter daha fazla insan magdur olmasın. Çolugumuzun çocugumuzun rızkını bunlara kaptırmayalım.




  • Turbo olayına hiç sıcak bakmadım. Haklıymışım.

    Nissan Qashqai Platinum Edition 1.6 litre CVT benzinli aracı 2014 Ocak ayında satın aldık; 20,000 kilometre
    yol yaptık. Tek bir sorun yok; tıkır tıkır çalışıyor. Motor turbo değil; atmosferik.

    Tecrübeler farklı olabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 6 Nisan 2016; 8:24:37 >
  • İyi günler herkese, ben de uzun zamandır geniş bagajlı bir araç bakıyorum. Bütçe olarak da maksimum 65.000-TL civarı bir rakam düşünüyorum. Dizel araçların fiyatları çok saçma seviyelerde o yüzden düşünmüyorum. Benzinli bir araç alacağım ama o da benzini içsin istemiyorum :) Nissan Qashqai otomatik vites 1.6 benzinli modeli düşündüğüm araçlardan bir tanesi. Ama yakıt tüketimi ile ilgili net bir bilgi edinemedim.

    Araçla ilgili çok fazla performans beklentim yok, zaten normalde de en fazla 120-130'ları - o da şehir dışında- gören bir sürücüyüm. Onun dışında da İstanbul'da ama çok da sıkışık olmayan bir trafikte kısa mesafe kullanacağım. Ama yine de yakıt tüketimi hem şehir içi hem de şehir dışında ortalama ne kadardır öğrenmek istiyorum. Psikolojik üst sınırımı zorlamasın :)

    Özellikle kullanıcılar deneyimlerini ve yakıt tüketim değerlerini paylaşabilir mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hkndgds

    İyi günler herkese, ben de uzun zamandır geniş bagajlı bir araç bakıyorum. Bütçe olarak da maksimum 65.000-TL civarı bir rakam düşünüyorum. Dizel araçların fiyatları çok saçma seviyelerde o yüzden düşünmüyorum. Benzinli bir araç alacağım ama o da benzini içsin istemiyorum :) Nissan Qashqai otomatik vites 1.6 benzinli modeli düşündüğüm araçlardan bir tanesi. Ama yakıt tüketimi ile ilgili net bir bilgi edinemedim.

    Araçla ilgili çok fazla performans beklentim yok, zaten normalde de en fazla 120-130'ları - o da şehir dışında- gören bir sürücüyüm. Onun dışında da İstanbul'da ama çok da sıkışık olmayan bir trafikte kısa mesafe kullanacağım. Ama yine de yakıt tüketimi hem şehir içi hem de şehir dışında ortalama ne kadardır öğrenmek istiyorum. Psikolojik üst sınırımı zorlamasın :)

    Özellikle kullanıcılar deneyimlerini ve yakıt tüketim değerlerini paylaşabilir mi?


    aynısını aynı bütçeyle bende arıyorum şu an




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.