Şimdi Ara

2023 Yılında DH'de düşüş sürüyor [SS]'li (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tamam da bu kadar insan nerede bunu çözemedim yıllar önce nüfus daha az olmasına rağmen forum kalabalıktı her dakika yeni konu açılırdı konular kısa sürede 2. sayfaya düşerdi şimdi nüfus arttı lakin bu insanlar nerede tamam forum kullanmıyorlar herkes ne yapıyor internet kullanımı arttı ama kimse yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 666putin666 6 kullanıcısına yanıt

    O zaman herkes nerede nüfus 85 milyon eskiden bile herkesin yaşadığını bilirdik sürekli konu açılırdı gıda inceleme konuları vs. şimdi internet kullanımı bile yaygın insanlar ne yapıyor herhalde herkes gerçek hayata döndü veya film izleyip oyun oynayıp geçiyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izayoi kullanıcısına yanıt

    aşşağıdaki kitle yapay zeka mıdır bot mudur! insan mıdır neyse işte bunlar istatistik kasıyorlar, forum dolu gibi görünüyor.


    2023 Yılında DH'de düşüş sürüyor [SS]'li



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onderweb -- 31 Aralık 2023; 13:8:2 >
  • seneye konu dışında 10 kişi bile kalmaz

  • onderweb kullanıcısına yanıt

    Maalesef yapay zeka düşünüldüğünden daha fazla hayatımızda. Bot hesapların da aramızda olması imkansız değil.

  • DH eskiden teknolojiye yön veren kaliteli haberler yapan neredeyse tek siteydi. erdi özüağ mesut çevik incelemelerini beklerdik resmen.

    ama DH internetin ve sosyal medyanın gelişimine ayak uyduramadı. hala forum ve site çağında.

    marka yüzü olabilecek deneyimli bilgili editörleri bile elinde tutamamış bir yönetimden bahsediyoruz. SDN sahibi hakkı alkan kapı kapı teknoloji peşinde koşarken yanındaki yeni yetmeleri bile peşinde götürüp her birinden yeni sosyal medya yüzü yaratırken, DH editörlerini hazır haberi çeviri yapıp önümüze koymaktan başka ne yapıyor?

    eski alışkanlıklardan dolayı foruma girip 2dk bile durmayıp çıkıyorum. eskiden sosyal medyamız DH idi bizim.

  • Ben 32 yaşındayım, 14 yaşından beri foruma üyeyim. İşim gereği de son 8-10 yıldır sosyal medya kullanımını yakından takip ediyorum.


    Benim gördüğüm ilk değişim, insanların sosyal medya kullanım alışkanlıkları oldu. Eskiden yoğun kullanılan yazılı iletişim ve fotoğraflar, yerini önce video içeriğe bıraktı. Hızlı tüketim içerik, instagram gibi sürekli yaygın olsa da, her gelen yenilikle biraz daha hızlı tüketilir hale geldi. Fotoğraflar önce günlük tüketilen hikayeler haline geldi. Video içerik de 30 saniyede tüketilen tiktok/reels. Forumu kullanan grup da büyüyüp hayata karışınca, yerini alacak pek kimse de kalmadı. Yerini alan 20'lerin başındaki grup ise bırak eskisi gibi paylaşım yapmayı, daha iki cümleyi bir araya getirip bir paragraf yazamıyor. Yazabilen de reddit gibi daha büyük forumlara kayıyor.


    Bunların üstüne bir de forumdaki yönetici sıkıntı var. Eski üyelerin çoğu saçma sapan sebepler yüzünden banlanmış durumda. Yoğun paylaşım yaptığım dönemde ben de sürekli ceza alıyordum, bırakıp gittim bir yerden sonra. Foruma dönüşüm 3-5 ay önce oldu, baktım hiçbir şey değişmemiş. Mesela geçenlerde bir yöneticinin konu dışındaki bir mesajına, haklı sebeplerle karşı çıktığım için önce cevap veremeyeyim diye beni engellemiş, sonra da kendisini haksız çıkardığımı anlattığım mesajlarımı silmiş rezil olmamak için. Bu durum 5 sene önce de böyleydi, 10 sene önce de... Fakat eskiden giden üyelerin yerini bir şekilde dolduracak yeni üye geliyordu, şimdi o da yok. Sonuç da ortada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 31 Aralık 2023; 18:10:17 >




  • google translate çevirileri ile haber kopyalama

    siyasi tartışmalar ile öne çıkan konular

    yardım taleplerinin %90'ının cevapsız kalması

    diğer sitelerde cevaplara daha rahat erişebilme


    sayacak daha çok şey vardır. ben bir bilgiye erişmek istediğimde shiftdelete, techopat vb sitelere yöneliyorum. buralar çöp artık. arama kısmı zaten bir garip. bir kaç seneye donanımhaber kalmaz.


    teknoloji haberleri bundle ile geliyor aradan biraz zaman geçiyor ve donanımhaber aynı başlığı atıp onu yayınlıyor :)

  • Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt
    hocam şuanda bile çok farklı değil. Dünyadan Futbol'a gidiyorum adamlarla yazışıyorum. sonra konu dışına geliyom aynı admalar. sonra ülke ve dünya gündemie gidiyom gene aynı adamlarla yazışıyom.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt
    ilk paragrafa katılıyorum. altyapıdan oyuncu gelmiyo. genç nesil donanım haber'i duymuyo bile.

    yönetim konusunda yaşadığım saçmalıklar şöyle:

    1- foruma katkı sağlamış kullanıcıları korumuyolar. 2 aylık üye gelip foruma 15-20 senedir katkı sağlamış adama küfür ediyo ve aldığı iki gün cezanın dışında başına birşey gelmeyeceğini biliyo.

    2- bakın şu saçmalığı iki kere yaşadım: eleman bi konu açmış, ben de adamın sorusuna cevap veriyorum. cevap verdim diye bana 7 gün ceza veriyolar. ceza nedeni ise konu dışı bölümünde ülke gündemiyle ilgili mesaj yazmammış (konu yanlış yerde muhabbeti) iyi de kardeşim konuyu ben açmadım ki? git konuyu açana ceza ver. açılmış konuya cevap vermek suçsa o zaman adama konuyu açtırma? o konunun açılmasına sen musaade ediyosun, sonra konuya cevap yazanları dümdüz 7 gün banlıyosun. tuzak gibi saçmalık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Düşüş olduğunu tahmin ediyordum ama 2005 yılının bile 1 milyon mesaj altında kalması cidden inanılmaz, pandemi dönemindeki ufak ivmelenme de işe yaramamış

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda siyaset bölümü açılmamalıydı...

  • Bu sene yükselir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Eski kullanıcıları admin yapsalar iyi bir çözüm olabilir bence.

  • Aslında salgın nedenli kapanmadaki sıçramadan itibaren yaşanan doğal sert düşüşten sonra toplam mesaj sayısı bir önceki yılla aşağı yukarı aynı görünüyor; bu mesaj trafiğinin salgın istisnası haricinde sert düşüş trendinden sonra bir istikrara oturduğuna işaret ediyor. Gene iki yıl arasında neredeyse yarıya yarıya düşseydi o zaman durum gerçekten vahim denebilirdi, hani belki. Bir genel moderatörü olarak açıkçası bu siteyi inaktif algılamam benim açımdan çok zor. Bu siteyi diğer Türk forumlarla karşılaştırırsam burası onların yanında akresyon diskiyle ve astrofizik jetiyle kükreyen bir süper masif karadelik. Her an onlarca şeyin yaşandığı devasa bir yapı, adeta bir sanal mikro kozmos. Ama benden önce şikayet sayılarının çok çok uçuk seyrettiği eski devirlere baktığımda anlıyorum ki evet o devirler geçmiş. O zamanlara kıyasla evet artık kesinlikle buralar bir tık daha mütevazi, görece biraz daha az gürültülü. Ama geçmişe kıyasla, görece.... Yoksa gürültülü ve kalabalık değil asla denemez. Bilakis buranın gürültüsü patırtısı sizi sürükler götürür. :d

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • 2007 üyesiyim ve bu forum bana çok şey kattı, bu düşüş beni çok üzüyor ancak din ve siyaset yıllarca keskin bir şekilde yasaktı ne zaman bu yasak kalktı forum bu hale geldi

  • 666putin666 6 kullanıcısına yanıt
    Zaten dünyada forum kültürü öldü demiyoruz Türkiyede forum kültürü öldü diyoruz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redditten bihaber olduğun ne kadar belli. Git bak bakalım redditteki türk subredditlerine. Milyonlarca türk kullanıcıları var. Bunlar yurtdışında yaşayan türkler falan değil. Çoğu ingilizce bile bilmiyor. Subredditlerin hepsi %100 türkçe. Buda demek oluyorki türkiyede forum kültürü ölmedi, sadece kullanıcıları türkiyede adam gibi bi forum kalmadığı için milyonlarca kişi amerika merkezli reddite geçiş yaptı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onderweb kullanıcısına yanıt

    katılıyorum, ama tarihleri biraz değiştirebilirim sadece,


    2005-2015 en iyi dönemi

    2015-2020 düşüş

    2020+ ...

    hatırlıyorum, konu dışında, sıcak fırsatlarda bi başlık açardım, sayfa refresh olurken 6-7 sıra aşağı düşerdi başlık, 5 dakika bekle, ikinci sayfaya düşerdi öyle canlıydı forum. şimdi başlık açıyorsun günlerce tepede tek başına takılıyor :) bazı konular var bi senedir 5 kişi ya yazmış ya yazmamış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 4 Ocak 2024; 15:55:45 >
  • 2006'da üye olduğumda forum çok canlıydı sayfalarca basketbol, tenis, oyun, sinema, müzik, teknoloji konuşurduk sıkıntı yaşayınca çözüm bulurduk. 2013-2014 gibi vücut geliştirme bölümü acayip canlıydı sayfalarca konularca tartışır gülüp taklırdık vs vs...şimdi ülke dünya gündemi ve siyaset dışında forum ölü. konu dışında da biraz geyik dönüyor o kadar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 4 Ocak 2024; 17:5:21 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.