Şimdi Ara

350 bin tl parayla rezillik çektik. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
2
Favori
36.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
379 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu ülkede beğendin mi alacaksın. Beklediğin her gün Türk lirası olarak zarardasın.
  • 2. El arabaya o kadar para veren zaten zengin değil zengin görünümlü fırsatçıdır. O da alıp binmez yatırım amaçlı alır. Godoman olsaydın gider sıfırına da bakardın ya da temiz bir araçta fiyata bakmazdın. En azından exper parasının yarısını istemezdin. İfadelerinde bir çelişki var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söveceğin sayacağın hakkını helal etmeyeceğin satıcılar değil. Satıcı neden ÖTV zammından sonra zarar etsin? Fiyatları, dövizi bu hale getirenlere say söv hakkını helal etme.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-00112CF5F

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Ad soyad soruyorum sosyal medya vs araştırıyorum elimden geldiği kadar. Hiç bir şeyi yoksa yapacak tabi bir şey yok.
    Direk eliyorum. Şu zamanda sadece 2 lafa güvenip kilometrelerce yol gitmem kesinlikle
  • axiadam kullanıcısına yanıt
    ikinci el satanlar için mi söylüyorsun?
  • Bütçem 350bin , arabasını satmak isteyen getirsin görüşelim diye ilan açın daha çabuk yol alırsınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülke eyiye gidiyaaaaa
  • O değilde, 50 bin euro bile yapmıyor, devasa bir rakammış gibi geliyor artık kulağımıza...
  • Aldığın için duacın olacak arabaya damlayacaksın. Böyle dertler olmaz. Türkiye'de talebi yüksek malda yaşanan tipik sorunları yaşamışsınız. Fiyatın ne olduğunun önemi yok. İnsan kalitesi düşük olunca durum bu oluyor. Ben doğrudan c200d gibi bir arabayı almaya uğraşmam, bu kitle ile muhatap olmamak için. Birbirlerini okşasınlar efenim. Bizi rahat bıraksınlar.

    Giderim 100 kağıda daha eski bir Subaru alırım. Satan adam 6 ayın sonunda sattığı için mutlu olur. Ben de bir arabaya 360 kağıt verebilecek biri olarak 100 kağıtlık arabaya bindiğim için köppek gibi binerim arabaya. Keyfine varırım. Kafam rahat, keyfim yerinde. C200d satanı alanı birbirini kerizlesin dursun. Araba mı yok?

    Hangi arabanın piyasası yoksa ben oradayım. Piyasası olunca cılkı çıkıyor. Alma satma sırasında yaşanan sıkıntıya değmiyor. Bir dandik araba için uğraşamam yani avamın ağız kokusu ile.

    Hatunla karar verdik, hatuna ekonomik küçük araba bakacağız diyelim mesela. Hatunu 3 kapıya ikna etsem bakacağım araba Alfa Mito veya 1.4 Fiat 500. Laga lugası yok. Satıcısı alıcısı hızlı bir piyasa içinde değil. Esnaf karşıma oturup "biz tok satıcıyız" mı diyecek tenteli 500 için. Mafyatik homo derler. Olmaz yani. O araba ona düşmez. Anlatabiliyor muyum? Araba tatlı. Keyifli. Bitti. Temiz iş.

    Çok net yani. Bir iş görecek mal araban olacak. Bir de klasik araban. Mal araban eskidikçe değişecek. Klasik duracak. Klasikle keyif yaşayacaksın. Öbürü ile iş göreceksin. Ağız kokusu yok. Dert yok. Tasa yok. Klasiği satacaksan da başka bir klasik almak için satacaksın. Klasik meraklısı ile muhatap olacaksın. Laga-luga yok. "Vuruğu var mı gardaş" yok. "İstetmesi ne alemde" yok. Keyifli keyifli muhabbetini edersin. İnsan gibi pazarlığını yaparsın. Hikayeler anlatırsın, o da anlatır falan. Gırgır şamata. Sen satarsın. O da alır. Sonra yeni klasiğini kovalamaya başlarsın. Bu sefer alıcısın. Aynı gırgır şamata başka bir abi ile yürür bu sefer. O satar, sen alırsın.

    Özetle bu avamlardan uzak durmak için ilaç gibi yöntem klasikçilik. C200d'nin yanına da 57'yi çektim mi bir Allah'ın kulu C'ye bakmaz biliyon mu? Benim umrumda değil gerçi o işler de, olsun yani. C200 müşterisinin ilgisini çekebilir. Gündelik diye Focus'a eşek gibi binersin. Arkasına "diğer arabam Cadillac" yazdırırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 3 Eylül 2020; 13:7:30 >




  • arkadaşım çeyrek altın satacaksın fiyatı %10 arttı, niye sen eski fiyattan satasınki, Bu zamanda senin istediğin hareketi yapmak artık enayilik,

    devlet ötv yi kaldırsa ve sen aracı 350 e alıyorken işim çıktı diye arcı almayıp, sonra aynı aracı 330 a alırsan ne olacak, ozamanda aracı satan gelip burada konu açacak.
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Yazılarınızı keyifle okuyorum.Oldukca eglendirici ve dolayısıyla kafa dağıtıcı bir üslubumuz var. Fakat son mesajınızda pahali araba ile ilgilenenleri "keriz" olarak nitelendirmeniz pek yakisik almadi. Herkes sizin gibi az bilinen/tercih edilen otomobil meraklısı olmak zorunda değil. Bu mesajda bahsi gecen araba yeni teknoloji , gayet şık ,kaliteli ve ülkemizdeki prestij modellerden biri. Araba meraklısı bir insanin butceside yeterliyse ilgilenmesi gayet doğal bana göre . Saglicakla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler arkadaş araba alacak opel astra 2012 adam 112 istemiş normalmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba almak en büyük eziyet bundan önce param ancak ikinci ellere yetiyordu ama buna benzer bir sürü olay yaşadıktan sonra geçen sene sıfır araba alarak araba almanın aslında büyük keyif olduğunu gördüm.

    Fiyat yaklaşık belli pazarlığı vs yok araç yıpranmış mı sorunlu mu önceden nasıl kullanılmış derdi yok mis gibi ya hiç bir şeyi dert etmeden günlerce malum sitede çakal ayıklamadan arabamı aldım çok mutluyum durumu olan yada benim gibi krediye girmeye cesaretli arkadaşlara tavsiye ederim.

    En az bir 5 sene düşünmem artık araba işini
  • onnow78 kullanıcısına yanıt
    Hocam farzedelim ki o gün ötv yükselmedi de düştü adam o arabayı 330a verir miydi? :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sierre34

    Yazılarınızı keyifle okuyorum.Oldukca eglendirici ve dolayısıyla kafa dağıtıcı bir üslubumuz var. Fakat son mesajınızda pahali araba ile ilgilenenleri "keriz" olarak nitelendirmeniz pek yakisik almadi. Herkes sizin gibi az bilinen/tercih edilen otomobil meraklısı olmak zorunda değil. Bu mesajda bahsi gecen araba yeni teknoloji , gayet şık ,kaliteli ve ülkemizdeki prestij modellerden biri. Araba meraklısı bir insanin butceside yeterliyse ilgilenmesi gayet doğal bana göre . Saglicakla.
    O arabayı alan, isteyen keriz demiyorum. O arabaya rağbet çok. O yüzden o arabayı almak isteyeni kerizlemek isteyen çok. Çünkü ülkede kolay yoldan para kazanma eğilimde olan, esnaf zihniyetli, hayatında bir şey üretmemiş, komisyonculuktan geçinen ciddi bir kitle var. Çok kalabalık bir kitle bu şekilde olduğu için de neye çok rağbet varsa oradan kazık yersin. Türkiye bu abi. Bunu değiştirmediğimiz sürece de buna göre yaşamamız lazım geliyor.

    Ülke gerçekleri bu iken de, hayır ben onu alacağım dersen, kazığı ister istemez yiyorsun. Bu da bir seçenek. Senin keriz olduğun anlamına gelmiyor. "Bu arabayı o kadar çok istiyorum ki, kazıklanmayı göze aldım." diyebilirsin. Ama ben C200 için buna değeceğini düşünmüyorum. Çünkü bindim yani. Biliyorum. Bana bir şey fark etmiyor.

    Ben yıllar önce A3 cabrio'yu alırken, "Bunun havalı bir VW, üstü açılabilen hissiz bir oyuncak araba olduğunu kabul ediyorum." diyerek aldım. 10 yıldır kullanıyorum. Mutluyum. "Audi aldım ben! Uuuu yeee" deyip almadım yani. Anlatabiliyor muyum? Bilinçle karar verdim, aldım. Hah! Bu da öyle. "Kazıklanacağım, şark kurnazları, kendini çok zeki zanneden kuş beyinliler o küçük beyinleri ile beni alt ettiklerini sanacaklar ve bunu kabul ediyorum" diyerek alıyorsan problem yok. Esat'ta bilgisayarcılar çarşısı var. Monitör lazım bana. Elimde iki tane eski monitör var. Üç kuruş için onları satmakla, Corona zamanı monitör avına çıkmakla uğraşamam. Gittim çarşıdaki adamıma. Verdim iki monitörü. Üstüne 300 lira verdim. Düzgün bir baba monitör aldım. Adam beni orada 100 lira kazıkladı mı? Kazıkladı. Kazıklandığımı biliyor muyum? Biliyorum. O kendini zeki sandı mı? Sandı. Ama aslında olay ne? Ben 100 lira ile riskimi minimize ettim, etrafta daha az gezdim ve bu işe daha az zaman ayırdım, konfor satın aldım. O salak ise beni alt ettiğini sanıyor. Ben de onu yüzlemiyorum. "Hehe" deyip geçiyorum. Anlatabildim mi? Mesele bu yani.

    Araba konusunda ise ben avamla muhatap olmamayı seçerim. Gerçekten asap bozabiliyor çünkü. C200'ün de bana katacağı bir şey olmadığını biliyorum. Çıkmam avına. Bu ülkede neye rağbet varsa uzak dururum. Çok ciddiyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 3 Eylül 2020; 14:22:16 >




  • arabaci_takimi A kullanıcısına yanıt
    Hocam selâmlar, Satıcı arabasındaki her sorunu bilmeli.

    Ben onun aracındaki sorunu öğrenmek için değil, sorunsuz

    arabaya binmek için expertiz yapıyorum.Yani amaç farklı.

    Koltuk ısınmasını kullanmıyor diye bana bizuk halde

    satıyor ise bu onun adiligidir.O kullanmıyor diye bende mi

    kullanmayacağım? Böyle saçma, şark kurnazı düşünce mi

    olur? Şanzımana gelince,nasıl ki bakımda anlaşıldı ise

    experde de anlaşılır merak etmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçtiğimiz nisan ayında İstanbul'da bir dod şubesinde araca kapora almadıkları aşikar olduğu halde bana aracı satmadılar 2 gün sonra bir alsatçı aynı aracı 30bin tl farkla ilana koydu. Kurumsal yerler bile çakallarla işbirliğinde. Eş dost akraba dışında 2. el araç almak büyük bir macera oldu.
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyfiican

    Gecen sene ılana bır araba koydum (alfa romeo mıto) 66 bın yazdım, 10 dk gecmeden bırı aradı. Ilk arayan oydu bı daha ugrasmayayım dıye adama 62ye tamam dedım. Ertesı gun geldıler arabayı gorduler 2 saat sonra ekspertıze gıtmek uzere sozlestık. Sonra bırısı aradı dedı ben 66 verıcem lutfen satmayın o arabayı, ılk anlastıgım adamı aradım dedım hocam yol geldın zaman ayırdın sana 250 tl yollayayım almaktan vazgec. Kabul etmedı adam ben de anlastıgımız ıcın gıttım 62ye sattım arabayı.

    Sonra pıyasanın baya altına cok ama cok temız baska bır araba denk geldı onu satın aldım. Dıyecegım o kı para ıcın sozunuzden donmeyın bazen bır dua alırsınız mılyarlara bedel olur.
    iyi yapmışsınız hocam.

    Sonra hangi model arabayı kaça aldınız acaba? Merak ettimde
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.