Şimdi Ara

Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (660. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
13.820
Cevap
73
Favori
457.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 658659660661662
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Periah kullanıcısına yanıt

    ayrıca bu ışid hala ciddi bir tehdit. olası bir operasyonda ypg elinde ve hapishanede tuttuğu ışidlileri salacaktır diye tahmin ediyorum. türkiye sınırlarına girmekte pek zor değil gibi gözüküyor.

    Allah sonumuzu hayra çıkarsın ne diyeyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

     


    ters psikoloji her zaman kendi gürühlarını otlatmak için bir takım unsurların kullandığı taktiklerdir.



    lakin gerçekte olan yani bağımsız dünya'nın gördüğü


    -İsrail dokunulmaz değil

    -İsrail hava savunma hava civa

    -batı, doğu karşısında artık gücünü yitirmiş durumda

    -Batının "yaptırım" muhabbeti artık gelişmeye engel değil

    -Rusya ve Çin gibi İran da caydırıcı askeri güç

    -İran henüz ne drone ne de füze envanterinin %1'ni bile harcamadı



    ama sizin ters psikolojiye devam edin.  

  • İranın rüzgar motoru arıza yapmış. :))

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 4F3 kullanıcısına yanıt

    Türkiye Amerika'ya teklifte bulundu zaten.


    Dedik ki siz bu Ypg'yi dümdüz etmemizin önünü açın biz İşid hapishanelerinde güvenliği sağlarız dedik. Biden aya sürüyor ancak aynı teklifi Trump kabul edebilir. Trump Suriye'den çıkıyorum derse ertesi gün biz gireceğiz bölgeye.


    Abd'nin elinde bölgede İran'a karşı Nato çıkarlarını savunabilecek en azından müttefiğimsi olarak bizim dışımızda kimse yok neredeyse dolayısıyla Trump önümüzü açacak diye düşünüyorum.

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Devleti gerçekten yönetenler pragmatik olur. Türkiye jeopolitiği ve mevcut ekonomisi ile İran in saldırılarında tarafsızlığı geçtim direk İsrail'i desteklemesi beklenir.


    Sığ seçmen/ vatandaş homurdansa da anlamaz! Ekonomik saçma kararlarda da nasılsa ses çıkarmadı erken seçim de istenmedi ...



    İsrail içinde her türden düşünce dinler ve etnisiteler vardır. Dışardan ortalama bir Türk Müslüman bunları hiç bilmez! Onlara göre tek tip İsrail Vatandaşı var ! ...


    Elbette etkiye tepki misali şahin kanadı devreye girmesi kaçınılmazdır.


    İran ve ona uyan devletlerdeki düzen veya devlet yıkılmadan da İsrail in değişmesi beklenemez!


    Hal böyle iken önceden uyarmak Türkiye'ye her açıdan direk ve dolaylı yansımaları ve Türkiye'nin kendi dertleri ile İran'a karşı Türkiye SERT NET KARŞI bir DURUŞU olmalıdır. Hatta Türkiye'deki Hamas ve İran devletinin resmi politikaları savunanları tek tek yargılanması gerekir veya sınırdaşı edilmeliler .





  • Periah kullanıcısına yanıt

    İran, listesini vermediği kişileri vurdurtmaz..


    Kasım Süleymani'nin öldürülmesini kim istedi sanıyorsunuz? Süleymani İran için bir değil 100 büyükelçilikden daha kutsal bir adamdı, ne yaptılar karşılığında? İran'ın Kasım Süleymani'si senin Genelkurmay başkanında üstünde bir mevkide. Adam Hamaney'e ortadoğuda işler hızlı yürüsün diye ricayeten fetva çıkarttırıyordu, o denli güçlü bir adamdı..


    İran'ın bu gece yaptığı şey tamamen danışıklı dövüş bir PR gösterisiydi. Yukarıdada yazdım, kimin kimi vurduğu değil, asıl kazançlı çıkan burada önemli olan kısımdır..

  • Kampec kullanıcısına yanıt

    İran'a direkt saldırı yapamaz İsrail, Putin devreye girer o zaman işler dahada karmaşık bir hal alır. İsrail bu saldırıyı farklı yerlerde değerlendirecek. İranı İran'da vurmayacak, İran sınırları dışında vurmaya devam edecek. Lübnan Hizbullahını vurur, Suriye ve Irak'daki haşdi şabiyi vurur..İran'ın vurulacak İran dışında çok hedefi var.

  • Periah kullanıcısına yanıt

    PKK ın bitmesini Türkiye'deki derinciler istemez! Onlar bu PKK ile kaçak vs işlerinde baya zengin olmaktalar! Çürük Elmalar da istemez! Barzani de PKK dan bıkmış canlarıyla bedel ödemişler ödemekteler de ve Türkiye için gelin temizleyin diyor. Suriye'de de temizlik şart.


    Türkiye İsrail'e karşı dezavantaj olmaması için sınırları kapamalı kevgir olan sınırlara da hat boyunca mayın döşenmeli derhal ...


    Türkiye kendi iç meselerine nihai sulh için tezat duran harici tüm unsurları temizlemelidir.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    sende putinin güruhundan olduğundan yazdıklarını o şekilde yorumlamak gerekiyor öyleyse :)


    komedi bir adamsın, hakkını teslim ediyorum..



    şu yazdıklarından sadece 2 kısma katılıyorum;


    -İsrail dokunulmaz değil

    -Batının "yaptırım" muhabbeti artık gelişmeye engel değil


    Kısmende batının doğu karşısında artık gücünü yitiriyor olması..


    geri kalan benim için boş muhabbetler.



    Sana dediğim gibi, sen fener başlığına takılmaya devam et, orada daha eğlencelisin :)

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Putin demek PKK dır! Bu net. Putin'i savunanlar PKK destekcisidir! ...


    Rusya da PKK resmi kurumsallaştırılmış meşrulaştırılmıştır! Türkiye ve RTE ve ekibi buna GIK çıkarmıyor! Neden acaba? Derinciler orada da temaslı ! ...

  • İranın silahlandırdığı milisler, kamikaze ihalar ve dandik füzeler dışında neyi var? 1979 yılından beri ambargolu. Kendi başlarına adam akıllı bir tank bir uçak yapabildiler mi? Yok. Herkes abartıp duruyor yok 1000 kmlik füze varmış. Varsa bile hedefi vuruyor mu?


    Adamlar devlet olmasa ordusu terör örgütü envanteri gibi. Çapulcu, mezhebe dayalı, ne yaptığı belli olmayan, rüşvet ve yolsuzluğa batmış bir ülke.

  • Bu çok yanlış bir okuma şekli. Ben şöyle kendimce senin tarzın ama bu sefer doğru bir okuma yapayım.


    Hamas ortaya çıktı. Ardından Netanyahu Hamas'ı destekledi , her açıdan kol kanat gerdi. Hamas sayesinde ülkesinin içindeki barış yanlılarını susturdu , aşırılıkçı ve güvenlik politikası isteyenlerin oylarını arttırdı ve filistin hareketini böldü vb vb... Ancak Hamas birtakım kirli amaçlar için kullanılsa bile onun misyonu bundan bağımsızdı. Yani Netanyahu onu desteklese de desteklemesede o İsrail düşmanı bir hareketti ve sertlik yanlısıydı.


    Daha sonra Netanyahu'nun büyümesine ve semirmesine yardım ettiği bu hareket İran'ın yanına kaydı. Ve İran'ın yardımı ile güçlenerek İsrail'e tarihinin en büyük terör saldırısını düzenbledi ve ortadoğuyu kaosa sürükledi.


    Bunun başka başka örnekleride var. Afganistan'da cihadçıların ve köktenbcilerin Sovyetlere karşı desteklenmesi ancak bu desteğin daha sonra tüm ortadoğuda radikalleşme , terörizm ve Abd karşıtı Taliban hareketlertini ortaya çıkarması gibi .


    Yani evet arka palnda birşeyler dönüyor , birtakım hesaplar yapılıyor ancak bunlar mutlak şeyler değil. Sen bunları mutlak olarak görüyorsun bence bu hatalı bir görüş.





  • Senin elinde sesten 7 8 kat hızlı giden balistik füzen olacakta tel avivin göbeğine çakmayacaksın bu kadar rüzgar yaptıktan sonra.

    Ellerinde balistik füze olmadığını da anlamış olduk. Propagandalarda yaşatıyorlar efsaneleri.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    yiğidin malı meydandadır gardaş. malımızda bir yamuk varsa anlatırsın. dersin işte "ruzya gonuzunda bunu dedün ama olmadü" bende tamam derim.


    ama aksi yönde nasıl bu ve suriye konularında atıp tuttuysan, rusya konusunda da atıp tutuyordun. sonunda ne oldu? senin dediklerin mi tuttu yoksa ben mi haklı çıktım :))



    boşuna denmemiş anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az :)))


    biriside "putin destekleyen pkk destekler" vs yazıp sallamış. sorsak amerikancının önde gidenidir. bu kişi zorla; hayatında beslemesi yoktur ama şehit kasmaya başlayacaktır. bir adım sonrası o...


    işte bende bunlara gülüyorum :)))



    ekleme: abiniz yine haklıydı gardaşlarım : https://forum.donanimhaber.com/iran-tarih-yazcak-gibi-duruyor-israil-birkac-gune-vurulacak-gibi--158463001  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 14 Nisan 2024; 5:9:50 >




  • Periah kullanıcısına yanıt

    valla ben İran özelinde bu gecede dahil olmak üzere İsrail nezlinde animasyon film ve göstermelik tatbikatlar dışında mutlak bir şey görmedim..


    önceki mesajımda dediğim gibi;


    İran'ın bu göstermelik saldırısı sonrası asıl kazançlı çıkan kim oldu ona bakmak lazım.


    Yarın İsrail Refah'a şiddetli bir saldırı başlatır, katliamlarını sürdürür ve sözüm ona medeni batılı ülkeler tek laf etmesse o zaman anlarsınız neyin mutlak olup olmadığını..



    Benim Filistin konusunda ise fikrim hiçbir zaman değişmedi;


    Eninde sonunda Filistin ve batı şeria bir devlet olarak kabul edilecek ve 67 anlaşmalarıyla tescillenecek. İsrail bununda farkında ama o sonuç gelene kadar tırpanladığım kar düşüncesinde. Tam bir yahudi ticaret zihniyeti aslında. Filistin devleti kabul edildiği zaman zaten yıkık, bitmiş ve nüfusunun çoğu yok olmuş bir devlet olacak ve toparlanmasıda uzun sürecek. Yahudi işinizi şansa bırakmaz. Filistini gırtlaklaması bu yüzden.


    Netenyahuda mevcut siyasi konjoktürde Biden yönetimini çok güzel şekilde manüple edebildiğinden kasım ayındaki seçimlerde kendisine düşman Trump gelene kadar "yaptığım kar" mantığında adım atıyor.


    Trump bu akşamki mitinginde "Beni seçin tüm savaşları durduracağım" sözleri vermeye başladı. Trump İsrail düşmanı değil ama Netenyahu'ya düşman. şimdiden savaşı bitirmek sözleriyle meydanlara çıkıyorsa Trump bu anlamda yahudi lobisinide karşısına alıyor demektir ve buna rağmende seçimi kazanırsa işlerin rengide değişir.





  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Valla dostum öyle bir anlatıyorsun ki.


    Sanki bir masa kuruluyor masanın bir tarafında İsrail yetkilisi var , Bir tarafında İran yetkilisi var bir tarafında da Darth_Black oturuyor bize masada neler konuşulduğunu kendi gözüyle görmüş - kulağı ile duymuş gibi anlatıyor.


    Bu kadar emin olabilmek beni şaşırtan birşey. Nereden biliyorsun herşeyin danışlıklı dövüş olduğunu dediğimizde ise birtakım belirsiz neden sonuç ilişkileri koyuyorsun önümüze.


    Tamam öyleyse İsrail büyükelçiliği vursun , İsrail sokak ortasında İranlı birilerini infaz etsin atıyorum İsrail yarın gitsin Tahran'da bomba patlatsın ama İran hiçbirşey yapmasın çünkü İsrail'e kızan uluslarası kamuoyu gücenir ? aDAM ÜSTÜNE ÇIKIP TEPİNSİN SEN GIKINI ÇIKARMA ÇÜNKÜ gıkını çıkarırsan uluslarası kamuoyu gücenir.


    Bunlardan daha somut şeyler olmalı.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Rusya konusunda atıp tutmaya gerek yok, onu sen daha iyi yapıyorsun zaten, 2 yıldır bitmeyen savaş, işin zor yani :)


    Rusya savaşın ilk 6 ayında Ukrayna'yı ilhak etti, etti...Edemezse savaş uzar buda Rusya için 2.afganistan olur demiştim..İşte hendek işte deve..


    Suriye'de de ertelenen kara harekatına en çok ben eleştirdim burada. 2 yıldır seçim muhabbetleri yüzünden harekatlar ertelendi. şimdi ise önümüzdeki 4-5 aylık süreçte bu harekatlar yapıldı, yapıldı..yapılmassa en kötü senaryoları düşünsün yetkili makamlar. ABD seçim sürecine girdi ve Suriye özelinde adım atacak bir açık yolumuz var. Irak'da ise siyasi açından harekatların yapılması adına hiçbir engel kalmadı. Yapılan beyanlarda ortada. şu saaten sonrada harekatların ertelenmesi asla su kaldırmaz. Girilecek, temizlenecek ve güvenli koridor oluşturulacak, aksi bir durum çok ciddi sonuçlar doğrur.





  • Periah kullanıcısına yanıt

    valla ben hiçbir masada değilim çok şükür, masayı kuranlarda oturanlarda belli..


    Sen olaylara çok farklı ideolojik persfektiflerden bakıyorsun, beni bu şekilde yadırgamanıda doğal karşılıyorum. Ben ne masada oturanım nede masa kuran, ne alaka yani?


    Ben İran hiçbir şey yapmasınmımı dedim sabahtan beri? adamlar yapmıyorki sorun bu..Yani bu gece İran ne yaptı, ne kazandı sen anlat öyleyse?


    İran için son 30 yılın en önemli en kutsi adamını ABD göze soka soka 4 yıl önce suikastle öldürdü, İran o andan sonra tüm ortadoğuyu ateşe vermesi gerekirdi ama ne yaptı? animasyon film..


    Bugünki saldırı büyükelçilik saldırısına cevap olarak verildi denildi. Yahu İran'ın, o ortadoğudaki büyük şia örgütlerini elinde tutan ülkenin verip vereceği cevap bu geceki gibimi olmalıydı?


    İran geçmişte Süleymani için kılını kıpartmamış, elçiliği vurulduktan sonrada ortadoğu savaşı başlatacağı düşüncesi bu yönden ütopik kalıyor zaten.


    şimdi takip edin izleyin, İran bu geceki saldırı üzerinden animasyon üzerine animasyon, edit üzerine edit vidolarla PR kasacak aylar boyu. İran böyle bir ülke..


    Ancak ben olaylara İran nasıl saldırır, nasıl saldırdı diye bakmıyorum..Her İsrail-İran çekişmesi sonucunda kim karlı çıkıyor oraya odaklanıyorum. Bu gecede karlı çıkan kim yarın daha net görürsünüz zaten. Düne kadar BM'de Gazze için kılını kıpırtadmayanlar yarın BM'de İsrail için toplanır, İran'a tavır takınır ve tüm dünyaya İran'ın yaptıklarını kınarlar..O zamanda şu soruyu BM'ye siz sorarsınız;


    İran'ın büyükelçiliğini vuran İsrail hiçmi suçlu değil? diye..İşte o zaman kim karlı çıktı bu geceki saldırıdan o vakit somut sonuçları görürsünüz..





  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Allah Allah ! bunları kim yazdı öyle ise?


    29 Mart 2022


    Bu işler öyle kolay işler değildir.Savaş devam ederken barış aramak dünyada en zor olan diplomatik süreçlerdir.Savaşın devam etmesi Türkiye açısından hiçde iyi bir şey değildir ? => aksine daha iyi oldu. bizden gaz alır duruma geldiler.




    dolayısıyla savaşın bitirilmesi noktasında şartlarda zorlanmalı.Rusya'nın gerek ekonomik gerekse askeri anlamda zorlandığı açıkça görünüyor. => ikisinde de tutturamadın. Rusların kayıpkarı ölü yaralı kayıp 70.000, ukrayna tarafında ise 300 ölü, 350.000 civarı kayıp veya yaralı. Ekomonik olarak Rusya son 3 yılda %12 büyüdü. yani ne yazdıysan tutmamış


    Bir savaşın tam sonuç alınmadan devam etmesi bir ülke için yıkımdır.Putin'de bunun farkında. => bu dediğin asker milletler için pek geçerli değil. rusya'nın 10 yıllık planı vardı.


    Bu savaş 1 ay daha sürerse muhtemelen Sırbistan üzerinden avrupaya sıçrar. => birşey olmadı.


    Bunu tüm avrupa biliyor ve görüyor,o yüzden endişeliler.Nisan ayında barış sağlandı,sağlandı...Sağlanamassa savaş balkanlardan yayılmaya başlar.Kosova ve Bosna topun ağzına gelir ve patlakta ordan başlar => hiç birşey olmadı.



    neyse rusya konusunu uzatmıycam ama suriye konusunda:


    -birşey yapamayacaksın. çünkü amerika'nın sana lisanslayıp ürettirdiği o mk çakması bombalar, stinger lisanslı hava savunmalar, alman ithalatı füzeler bir amaç içindi. bu amaç: Rusya ve Çin karşıtı savaşta savaşan amerika yanlısı ülkelere ek silah cephane sağlamak içindi.


    ama iran da çıktı. yani şu anda amerika yürü demeden birşey yapamazsın. ülkemizin başındaki akıl bizi 1950 hükümeti dönemine çevirdi. amerika ne isterse o. gir gir çık çık emir komuta amerika'da. dibimize kadar da geldiler lozanı yiyip egeyi silahlandırdılar kıbrısın güneyine iki adet savaş üssü yapıldı vs. amerikancılığınız bizi bataklığa sürükledi.





  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Bazı yanlış anlamalar var .


    1 - Öyle olaylar olur ki sen istemesen bile bir çatışmaya sürüklenirsin. Kar zarardan ote. Zarar edeceğini bilsen bile karşıdan öyle bur açık kışkırtma gelir ki başka şansın kalmaz .


    2 - İran savas falan başlatmak istemiyor( Doğrudan savaş) . Sadece Israil'in bir süredir derecesinj sürekli arttırdığı saldırılara karşı ( Belki de nabzını yokluyordu Iran'in) kırmızı çizginin neresi olduğunu göstermek için nota verdi olarak okunabilir bu saldırı.


    Yani ben geleneksel bir savaş istemiyorum ancak kırmızı cizgim bu , bu çizgiyi atarsanız istemesem bile savaşmak zorunda kalırım diyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 658659660661662
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.