Şimdi Ara

Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (662. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13.570
Cevap
71
Favori
447.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
95. Sırada  bugün en iyi #37
Sayfa: önceki 660661662663664
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 4 gün güzel bir tiyatro seyrettik. İran tarininde hiç bir zaman ABD veya İsrail zararına bir şey yapmadı. Aynı şey abd İsrail içinde geçerli.
  • Cok güzel bir tiyatro döndü aksam, yani cok ilginc seylere sait olduk.


    Adamlar bakin füze atiyoruz attik aticaz diye yaygara cikardi.


    iste füze attik geliyor su kadar attik su saatte orda diye haber yapti.


    sonra atip atmadiklari bile mechul bir sekilde operasyon tamam dediler.


    Dün aksam hep birlikte iran'in aslinda amerika ve israil'in tasmali köpegi oldugunu anladik.Peki israil ne yapti dün aksam ?


    Ayni saatlerde 2 ülkeye es zamanli operasyon yapti hem suriye hemde lübnanda askeri hedefleri yerle bir ettiler nokta atisi yapti adamlar.

  • Mollalar = Cehalet.


    umarız israil bu çağdışı yaratıkları devirir.


    Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU]
  • Malum tayfa sosyal medyada İran'a sallayıp durmuş, ama dönüp bir kendimize bakalım lafta İslamın sancağı bizde ama ülkede bir sürü ABD üssü var

    Ama sorsan İran amerikaya çalışıyor
  • Türkiye abd nin yarı sömürgesidir,arap toprakları arabaistan katar vesayre tam sömürgedir.

    Ama ortalık karışırsa tarafımız çıkarlarımız değişir bizim emir kulluğumuz ekonomik.

    Batı zengin olmasa suratına bile bakmazsınız milyarlar dolaylı yoldan $ a güce tapıyor mecbur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Nisan 2024; 14:56:33 >
  • Stoa kullanıcısına yanıt

    Terör denir en azından. Korku salmak . Netice mallara zarar gelmiş. MAL!, canın yongasıdır ...

  • adnansetek kullanıcısına yanıt

    Dostum İslam'ın sancagı nedir?


    İslam'ın sancagı diye ortada dolanırsanız köle olursunuz. Artık kavramlar değişti İslam'ın hristyanlığın sancagı değil insan hakları diyeceksiniz, uluslarası hukuk diyeceksiniz, yasam hakkı diyeceksiniz Kısacası dünyadaki tüm insanları kapsayacak bir söylem geliştirip mucadelenizi bunun üzerine insa edeceksiniz.


    Kısacası zamana ayak uydurup, cagdaslasacaksınız geri kalma luksumuz yok bunu neden anlamıyorsunuz hala?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 14 Nisan 2024; 14:59:42 >
  • KimYon_Reyiz kullanıcısına yanıt

    sen şakamı yapıyon israil yobazlıkta iranla yarışır en azından kendi ırkı dışında herkesi goyim yani hayvan köle görmüyor iran.

    cephede çıngıraklı uzay araçlarıyla saldırdığı videoları görmedin herhalde bilim medeniyet kokuyorduHamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Nisan 2024; 15:2:27 >
  • adnansetek kullanıcısına yanıt
    Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU]Nevşin Mengüyoutube
    Amerikan istihbaratı doğru çıktı. Pazar sabaha karşı İran drone ve füzelerle İsrail'e saldırdı. İsrail'in hava savunma sistemleri, Amerikan ve İngiliz uçakları yardımıyla saldırıdan İsrail hemen hiç hasar almadı. Şimdi asıl soru bundan sonra ne olacağı? #nevşinmengü #bugünneoldu #iran #israil #amerika 14 Nisan 2024 Nevşin Mengü - Bugün Ne Oldu? Gündem, Siyaset, Ekonomi Haberleri 00:00 14 Nisan 2024 Gündemi Destek vermek ve ekstra içeriğe ulaşmak için bu kanala katılın: https://bit.ly/3hBFUZn İletişim için: nevsin@bugunneoldu.tv Patreon'dan Destek Olmak İçin: https://www.patreon.com/nevsinmengu Nevşin Mengü YouTube Kanalına Abone Olmak İçin: ► https://bit.ly/3hBFUZn Nevşin Mengü Sosyal Medya Hesapları: Facebook ► https://www.facebook.com/NevsinMengu Twitter ► https://twitter.com/nevsinmengu Instagram ► https://www.instagram.com/nevsinmengu/
    https://www.youtube.com/watch?v=MuoncYsH_yc&feature=youtu.be



    Aslında İran daha yakın zamanda bir Arap ülkesindeki İranlılarca sevilen ama antisemitist bir Generalini İsrail infaz etmişti . İran ne yaptı: Amerikalıları nezaketen uyardı : İran vatandaşlarının gazını almak için birşeyleri vurmamız lazım. Şurayı vuracağız sizin birliklere yakın bir yer ama siz tedbiren orayı boşaltın şu gün saat bombalanacak boş yer olarak. Bunlar devlet sırrı filan değil açık .


    İran tribüne oynuyor! Ama kaşınıyor da ! Onların bu hareketleri kitlesel göçler ekonomik krizler başka ülkelerle ilişkiler soğuması ve etkileri filan yeter artık! ...





  • Periah kullanıcısına yanıt
    Dediklerini anlasalar sorun çözülecek zaten
    Kendileri uyanıyor diye pakistan ve araplardan koyun transfer ediyorlar
  • Dun ikna oldumki Israilde Iranla savas istemiyor. Gercekten bunu istese dun eline guzel bir firsat gecmisti. Iran fuzelerinin bir kisminin toprakkarina dusmesine izin verir ve bu magduriyetle savasi baslatirdi.
  • iranın güçlü olduğunu zanneden var.komikHamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] 

  • Tatbikat başarılı gecti
  • Sudi Arabistan ve Ürdün in bu saldıralara karşı aldıkları tedbirler takdire şayan :



    J-TV: Jewish Ideas. Global Relevance.youtube
    Dr Alan Mendoza - geopolitical expert and Director of the Henry Jackson Society - talks to Ollie about what Israel will do in response to Iran's unprecedented attack last night. They also reflect on the unprecedented and miraculously successful interception conducted by Israel and a coalition of partners - including Jordan and Saudi Arabia.
    https://www.youtube.com/watch?v=jrKVf1GygfQ&feature=youtu.be


    En az 1 Milyar maddi kayıp sırf 1 günde oluştu. Uçak seferleri iptal oldu. Bunun her ülkeye de ticari hacim azalması başta olmak üzere maddi yadsınamaz ağır bir bedel olmuştur.


    İran hiç beklemediği Ürdün ve Sudi Arabistan desteği ile artık saldırıların anlamsız olduğu ve askeri teknolojilerin de yetersiz olduğu veya bilerek son teknolojilerini göstermemeye karar kıldıkları ilk saldırı ile göreceli kim dost kim düşman şuan için nabzı yokladığını ve saldırıyı kesme kararı beyhudeliğin mutlakiyetin idraki ile cümle aleme ilan etmelerinden algılamaktayız.


    Hamas terör örgütü maşa olması kendilerini göreceli meşrulaştırmıyor. Başarızıklıklar için vardırlar. Netice alınmayan ama saldırtan ülkelerin ( İran Rusya hatta Çin ) e hedef haline getirmekten başka bir işe pratiksel açıdan bir işe yaramıyorlar.


    Türkiye'de cehalet ve sığ İslamiyet ile çok kolaylıkla kitleleri galeyana getirilirken bu tutumun da yine kendi Müslümanlarca çok olan Türkiye'ye maddi olarak ta zarar verdiklerini tefekkür edemediklerini ifade etmek isterim.


    Sığ politikalar sığ devlet adamları ile anca bu kadar oluyor!


    Bu saldırı bu kadar kısa sürede İran'ın kendi ağzından bitmesinin esas etmeni beklemedikleri Ürdün ve Sudi Arabistan ın İsrail den yana olmasıdır. Bir de Kürecik deki düzen de kollamıştır: Türkiye'yi de koruyan bu düzen elbette İsrail için de koruyucudur objektif olarak işletilmesi de anlamlı. Kürecik olası İran dan Türkiye saldırılara karşı da korumaktadır edindiği anlık net bilgilerle. Nato için yapılan Kürecik Radar Üssü elbette Türkiye İsrail gibi ülkelere de koruma sağlatmaktadır.



    Kürecik'in NATO unsuru olduğunu görenlere kaynak :


    Kürecik Radar Üssü - Vikipedi (wikipedia.org)



    Türkiye NATO dan çıkması Rusya Çin İran gibi bölge ülkelerin yapılaşmalarına katılması da mevcudiyeti ve bölge için destabilize edeceği mutlaktır.


    İran defalarca komik durumlara sırf kendi vatandaşlarına tribüne oynamaları ile akla komunist düzendeki ülkelerin liderlerini anımsatmaktadırlar. İran'ı esas zayıflatan beklemedikleri ülkelerin kendilerine ( göreceli ) ihanetleri ile istemeden de olsa susma kararlarıdır. Neymiş rövanş almışlar. Yerseniz .. İsrail kendi politikalarına bence devam edecektir. İran daki rejim daha ideal demokratik olmadığı sürece İran herkesin başına bela olacaktır. Orta yol ılımlılık geçici çözümlerdir ve İran gibi mevcut düzenlerinin devamlılığına hizme ettiriri. İran nükleer de ciddi gelişti ve kritik anlarda kullanılmak üzere son kozunu elinde saklıyor. Bu bile İran da içerden sivil bir darbe vs elzemdir ivedilikle . Bölge ve dünya selameti için İran öyle yada böyle değişimi şarttır.





  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    İran manılmaz fakir bir ülke. İnanın bana biz şu an ekonomik krizdeyiz diyoruz ancak İran ile kıyaslanırsak bir elimiz yagda öteki balda.


    Öte yandan Araplar her zamanki gibi bir bütün olarak yozlaşmış bir halk.


    Dünyada 1 milyara yakın Arap varken Türklerin veya İranlışarın Araplar için ölmesini, Araplar için kendi servetleri i geleceklerini feda etmeleri gerektiğini söylemek bile ortada nasıl bir garabet oldugunu gösteriyor.


    Zamanında Araplar İngilizler ile anlaşıp Türk askerini katlederlerken, Filistin de ardımızda bizi vururlarken İngiltere çoktan bölgede bir Yahudi devleti kurulmasını içeren deklarasyon imza atmıştı.


    Yani Arap isyanı ve öldürdükleri onca Müslüman Türk askeri aslında Arapların bir İsrail kurmak içinde yaptıkları bir ihaneti ancak tabi onlar bunu bilmiyordu.


    Daha sonra ise hepimizin bildiği gibi küçük bir Yahudi devletinin önünde dahi çil yavrusu gibi dağıldılar. Bize ihanet etmek kolaydı, sırtımızdan bıçaklamak kolaydı


    Ancak iş mertçe vuruşmaya geldiğinde soysuz Araplar sadece kaçtı. Osmanlı yı vururlarken kendi vatanlarını savunmadılar. Ve şimdi o ihanet ettikleri Türklerin gelip ihanet edenler için canlarını - mallarını feda etmesini bekliyorlar!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 14 Nisan 2024; 22:45:47 >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Düşmesine izin vermek? Buna ne gerek var hocam.

    Birisi sizin kapıya elinde silahla dayanmış. İlla tabancanın ateş almasına gerek var mı?

    Suç suçtur.

    İsrail abd den yol alamadı ki karşılık vermedi İran a.

    Yoksa her türlü karşılık verirdi.

    Bilmediğimiz neler var kim bilir.

  • İran'ın dün geceki füze ve iha saldırısı (tatbikatı) ve sonuçları;


    - İran 185 kamikaze drone yolladı, hiçbiri hedefine ulaşamadı

    - İran 110 balistik füze attı ve sadece 7’si İsrail topraklarına isabet etti

    - İran 36 seyir füzesi attı ve hiçbiri hedefe ulaşamadı


    Sonuç :


    - 1 arap İsrailli küçük kız yaralandı.

    - Ürdün semalarında erken düşen füze parçaları yüzünden 3 kişi öldü.

    - İsrail Nevatim hava üssü az zarar gördü.

    - İsrail'e atılan hiçbir füze yada iha yüzünden ölen olmadı..



    Bugün İsrail BM'yi acil toplanyıya çağırdı ve şu açıklamalarda bulunuldu;



    -Dünyayı İran'dan koruyun. İran terörü fonluyor.

    -Hamaney yeni Hitler'dir..İran ortadoğuda Naziler gibi genişlemeci bir Şii imparatorluğu kurmayı amaçlıyorlar.

    -Bu saldırı tüm kırmızı çizgileri aştı ve İsrail, misilleme yapma konusunda yasal hakka sahip.



    İran BM temsilcisi;


    -Cevabımız hukuka uygundu ve İsrail askeri noktaları hedef alındı. Müdahelemiz gerekliydi. Bu iş sonuçlandı. İsrail bir hata daha yaparsa karşılığı daha ağır olacak."

    -İran'ın bölgede vekil gücü yoktur.

    -ABD bize karşı askeri bir operasyona kalkışırsa uluslararası hukuka göre cevap veririz.




    -BM Genel Sekreteri Antonio Guterres:


    "israil İran konsolosluğuna saldırarak bu kuralı çiğnemiştir"

    "Daha fazla savaşa tahammülümüz yok. Ortadoğu uçurumun eşiğinde.."

    "Gazze'de acil ateşkeş sağlanmalı ve esir takasları gerçekleştirilmeli."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 15 Nisan 2024; 2:20:17 >




  • Periah kullanıcısına yanıt

    Tarihi gelismeleri degerlendirirken unuttugun bir gercek var, oda Osmanli Imp. dagilma döneine girdiginde onun altinda yasayan halklar bunlarin en basinda Arnavutlar olmak uzere ayaklanip bagimsizligini ilan ediyordu. Arap ayaklanmasi bunlarin sonuncularindan oldu. Daha önce Yunanlilar, Bulgarlar, Sirplar vs ayaklandi. Balkanlarda yasayan halk göce zorlandi vs. Ingilizler o bölgede hakim olmak ve uzun soluklu planlarini yürürlüge koymak icin Araplara destek oldular. Sonuc olarak Osmanli ile Imparatorluklar dönemi bitti ancak Araplar Osmanli Imp. dan Ingiliz sömürüsüne gectiler. Ingilizler bunu yaparkende daha önce Osmanliya karsi ayaklanmis Selefi anlayisi kullanarak yapti. Arabistana Vahhabiler hakim kilindi, böylelikle Müslüman Türklerle Araplarin arasina önemli bir gedik acilmis oldu, zira Vahhabi anlayisina göre Osmanlinin Islam anlayisi dinle bagdasmiyordu. Bu yüzden tarihi olaylari degerlendirirken duygusal yorumlarda bulunursak yanlisa düseriz.Ülkemizi isgale gelen Ingiliz Birlikleri icinde Yahudi Birlikleri vardi ve bize karsi savastilar, oysa ülkemizde uzun yillar Yahudiler huzur icinde yasadilar, Avrupadan yedikleri sürgünlerde onlara kucak acilmisti. Yani bizi sirtindan bicaklayan sadece Araplar degildi.





  • Periah kullanıcısına yanıt

    İnanılır gibi değil !


    İran'da ultra zenginleri de çoktur hatta arada medyada kendilerini gösterdiklerinde Mollalar gizleyin yapmayın ayıp oluyor demişlerdi . Yakın zamanlarda.



    İran'daki protestoların arkasında 'Tahran'ın zengin çocukları' mı var? - Son Dakika Teknoloji Haberleri | NTV Haber



    Kimse onları durduramıyor... İşte Tahran'ın zengin çocukları - Son Dakika Haberler|Haberler|En Son Haberler|Son Dakika Güncel Haberler|Dünyadan Haberler - (1/null) (hurriyet.com.tr)



    Sunday Times: Özgürlük ve alkol zengin İranlıları Türkiye'ye çekiyor - BBC News Türkçe



    Petrolleri için İran da hariciler İslami Devrim yaptırdılar! Eski modern İran yıkılmıştı ! İran Mollaları aslında İslam düşmanı ve gavurlara mahkumdurlar.




    Asia: Groceries Index by Country 2024 (numbeo.com)





  • iranı yönetenler ve çoçukları zenginlikte ultralar herşeyi yapıyorlar istedikleri gibi.halk fakir.

  • 
Sayfa: önceki 660661662663664
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.