Şimdi Ara

Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (673. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.757
Cevap
74
Favori
454.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 671672673674675
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    İsrail uluslarası desteği tamamen kaybetti. Nerede durman gerektiğini bilmek zorundasın. Dünya buna seyirci kalırsa başka pekçok yerdeki gerilimlere örnek olur, şiddet heryerde tırmanır.


    İsrail dünyadan izole değil. Fakat insanı sinirlendiren şey Arapların tutumu heriflerin umrunda bile değil Filistin. Güney Afrikalılar, Güney Amerikalılar falan uğraşıyor şaka gibi.

  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Avrupada halk nezdinde Israile destek filan yok. Almanlar birtek elestirmekten korkuyorlardi artik onlarda cekinmeden elestiriyorlar. Almanlar agzininacinca Nazilikle ve yahudi dusmanligiyla suclanip agizlari kapatiliyordu artik bundanda cekinmiyor Almanlar. Halklar nezdinde bu vahsete kimse destek vermiyor sadece Yahudi sermayenin sahibi oldugu medya uzerinden boyle bir algi olusturuluyor olsada Pandemi doneminde bu medya algisi iyice zivanadan cikinca halk bu gazete ve basin yayin organlarinada Yalanci Basin diye tepki koydu ve guvenilirlikleri sifirlandi. Insanlar pandemi doneminde cok bilinclendiler, sosyal medyada alternatif oldugu icin eskisi gibi TV ve Gazeteleri kimse ciddiye almaz oldu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben burda surekli yazarim, Israile olan elestirilerim bu asiri gerici yobaz iktidarinadir. Onlarin insanlikdisi tutumunadir. Israili hukuk devleti olmaktan uzaklastirmalarinadir. Yasalara ve insanliga saygili bir Israil Turkiye icinde en hayirlisidir, biz bu ulke ile gecmiste onemli isbirligi ve calismalar yaptik. Bizim Yahudilere bir dusmanligimiz yada kinimiz yok, bircogunu tarihimizde biz Avrupanin onlara uyguladigi vahsetten koruduk. O zaman oldugu gibi simdide vahsete karsiyiz. Yoksa bende biliyorumki bir Filistin Devleti kurulsa hersey rayina otursa ulke olarak Filistinle Israilden politik yonden daha cok ters duseriz. Olaya insanlik acisindan bakmaliyiz ve Israildeki bu radikallesmenin iyi bir yere varmadigini birsekilde anlamalari gerek. Bizde birgun Israil gibi uluslararasi hukuktan uzaklassak onlarda bize tepkilerini gosterirdi. Onlarda bizim yasal zemine gelmemizi isterlerdi. Israil sayginligini hepten yitirmeden yanlistan donmesi gerekir. Yoksa bu radikallesme sonun baslangici olacak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Philippe Lazzarini (@UNLazzarini) on Xtwitter
    #Gaza: The Israeli Authorities continue to deny humanitarian access to the United Nations. Just this week, they have denied - for the second time- my entry to Gaza where I planned to be with our @UNRWA teams including those on the front lines. The past while recorded an…
    https://twitter.com/UNLazzarini/status/1787152454867378687?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1787152454867378687%7Ctwgr%5E1118319ad9391f4b5cd905f279a1b95953132881%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.godlikeproductions.com%2Fforum1%2Fmessage5713051%2Fpg1


    adamlar artık birleşmiş milletlerin yardım konvoyunu vuruyor engelliyor yahu o kadar raydan çıktılar resmen insanlar açlıktan ölsün istiyorlar açık savaş suçu işliyorlar.


    onların paraya taptırma projesi vardı ,illuminati görselleri eşliğinde ,para için millet ses çıkarmıycaktı sandılar popolarında biraz tepti o tezleri,o kadarda insanlık o hale gelmedi gelenler var orası başkada ama herkes değil özellikle inançlı insanların din farketmez tutumu daha başka.


    emperyal sevici $ maddiyat tapkanı ateistler dışında kimse destek vermiyor şu an, sol görüşlü hümanist insan hakları arayan ateistler bile filistin tarafında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Mayıs 2024; 23:47:24 >




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Oryantal ateistlerle bati ateistleri ayni degildir. Buolaya dindarlar degil dini onemsemeyenler daha cok tepkililer. Anadolu ateizmi batidaki ateizmden cok inancli ulke vatandasina daha yakindir kukturel olarak, onlarin ateizmi tepkisledir. Avrupada gosterilen akilci tepkileri ben Turkiyede bile goremedim, birkac bardak kahve dokmeden oteye gecemeyen Hollandaya kizip portakal kesenlere benzer tepkiler verdiler artik unuttular bile. Bu konuya bile siyasal islamcilar ugramaz oldular, onlar isin politik yaniyla ilgiliydiler. Bu yüzden yazdiklarina katilamayacagim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    sadece müslümanları katsedmedim tüm dinler,israili ölesiye savunan tiplere bakıyorum para maddiyat $ düşkünü inançsız tipler haytalarının tek gayesi sadece para ve metaryalizim, artık onun dışında kimse kalmadı herhalde, zengin yahudiler orayı yönetirse daha fazla zengin ve paralı refah olucaklarını sanıyorlar herhalde bedava peynir anca fare kapanında olur. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Mayıs 2024; 0:20:27 >
  • - Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell:



    "İspanya, İrlanda, Malta ve Slovenya 21 Mayıs’ta Filistin Devleti'ni resmen tanıyacak."

  • + o yahudiler it gibi çalışarak üreterek zengin oluyor onların ibadetleri çok çalışmak,iyi eğitimli olmak,zengin ve güçlü olmak kimseye havadan yağmıyor,bizim ultra tembel yan gelip yatarak,yattığı yerden yellenerek, zengin olmayı bekleyen türk ırkına,sevgili aşkitoşarına zırnık koklatmazlar ,dinlerinin gereği hizmetçi olarak kullanırlar anca,boşa zengin koca hayali kurmayın yani. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Mayıs 2024; 14:3:15 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Yahudi/ Musevi kökenli Türk Vatandaşı Sertap Erener bu rezalete karşı varlığı ile dengeleyenlerden olmuştur.



    Ve Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision sahnesinde | Eurovision 2024 kim kazandı? Eurovision şarkı yarışmasını hangi ülke kazandı? (odatv.com)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    Yahudi/ Musevi kökenli Türk Vatandaşı Sertap Erener bu rezalete karşı varlığı ile dengeleyenlerden olmuştur.



    Ve Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision sahnesinde | Eurovision 2024 kim kazandı? Eurovision şarkı yarışmasını hangi ülke kazandı? (odatv.com)

    Arkadaşı ciddiye almayın attığı video dün akşamki canlı yayından değil Eurovision sever olarak takip ederim izlerim de dün akşam normal performansını sergiledi ve sahneden yuhalama vs almadı üstüne SVT yuhalamaları engellemeyeceğini söylemişti ha bende bir tepki bekliyordum şaşırdım yalan yok
    Dün akşam 2. Yarı final performansı da bu sahneden indiği veya tepki gördüğü de yok https://www.youtube.com/watch?si=PwQ1E1VZau0lxIIO&v=xGvv0kIZgZI&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can851 -- 10 Mayıs 2024; 14:9:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    sertap erenerin ordakilerin %99.8 i sertabın kökenini nerden bilecek ömründe 1-2 defa gördükleri türk sanatçı bir komiksin.

    ayrıca sertabın israil savunan bir adet demeci lafı bile yok niye protesto etsinler ne alaka kel alaka.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Mayıs 2024; 14:8:58 >
  • ABD´de Columbia Üniversitesi´ndeki 400´den fazla Yahudi öğrenci, İsrail´e desteklerini savunan ve kampüsteki Filistin yanlısı protestolarda karşılaştıkları saldırıları kınayan açık bir mektup imzaladı.



    Mektup şöyle:


    ‘‘Geçtiğimiz altı ay boyunca birçok kişi bizim adımıza konuştu. Bazıları, üniversite kapısında İsrail bayrağını dalgalandıran iyi niyetli mezunlar. Bazıları Amerika'nın kültür savaşını kışkırtmak için deneyimlerimizi kullanmak isteyen politikacılar. En önemlisi, bazıları gerçek Yahudi değerlerini temsil ettiklerini iddia ederek kendilerini simgeleştiren ve yaşanmış antisemitizm deneyimlerimizi meşrulaştırmaya çalışan Yahudi akranlarımız. Topluluğumuza bağlı, kültürümüz ve tarihimizle derinden ilgilenen Columbia Üniversitesi'ndeki Yahudi öğrenciler olarak size yazıyoruz. Kendi adımıza konuşmak istiyoruz.

    Birçoğumuz sınıfta sizin yanında oturuyoruz. Biz sizin laboratuvar ortaklarınız, çalışma arkadaşlarınız, akranlarınız ve arkadaşlarınızız. Sizinle aynı kulüplere, gönüllü organizasyonlara ve spor takımlarına katılıyoruz. Çoğumuz politik aktivist olmayı seçmedik. Akılda kalıcı sloganlar atmıyoruz. Bizler öğrenciyiz, tıpkı sizin gibi finalleri geçmeye çalışıyoruz. Bizi antisiyonizm altında şeytanlaştırıyor ve Yahudi kimliğimizi savunmaya zorluyorlar.

    Yahudi kimliğimizin temel bir ilkesi olarak, Yahudi halkının kendi kaderini tayin hakkına gururla inanıyoruz. Pek çok kişinin size düşündürtmeye çalıştığının aksine, Yahudilik İsrail'den ayrılamaz. Siyonizm, basitçe söylemek gerekirse, bu inancın tezahürüdür.

    Dini metinlerimiz İsrail, Siyon ve Kudüs'e göndermelerle, İsrail toprakları ise yüzyıllara yayılan bir Yahudi varlığının arkeolojik kalıntılarıyla doludur. Yahudi Halkı anavatanımıza dönmeyi hayal etmekten asla vazgeçmedi. Birkaç gün önce hepimiz Pesah Bayramı sofralarımızı şu sözle kapattık: "Gelecek Yıl Kudüs'te”

    Birçoğumuz dindar değiliz, ancak Siyonizm Yahudi kimliklerimizin bir dayanağı olmaya devam ediyor. Rusya, Libya, Etiyopya, Yemen, Afganistan, Polonya, Mısır, Cezayir, Almanya, İran'dan atıldık. İsrail'e yalnızca atalarımızın vatanı olarak değil, modern dünyada Yahudilerin kendi kaderlerine güvenle sahip çıkabilecekleri tek yer olarak bağlanıyoruz. Columbia'daki son altı aydaki deneyimlerimiz bunun hatırlatıcısıdır.

    Büyükanne ve büyükbabalarımızın toplama kampları, gaz odaları ve etnik temizlik hikayeleriyle büyüdük. Hitler'in antisemitizminin özü, yeterince “Avrupalı olmadığımız”, Yahudiler olarak “üstün” Aryan ırkına tehdit olduğumuz gerçeğiydi. Bu ideoloji nihayetinde altı milyonumuzu küller içinde bıraktı.

    Bugünün antisemitizminin kötü ironisi, Holokost mirasımızın çarpık bir şekilde tersine çevrilmesidir. Bu hastalıklı çarpıtma, antisemitizmin doğasını aydınlatıyor. Her nesilde Yahudi Halkı, zamanın toplumsal kötülüğünden sorumlu olarak suçlanıyor ve günah keçisi ilan ediliyor. 

    İran'da ve Arap dünyasında, Siyonist denilerek etnik olarak temizlendik. Rusya’da kapitalist olduğumuz için katledildik. Avrupa'da soykırımın kurbanlarıydık çünkü komünisttik ve yeterince Avrupalı değildik. 

    Bugün ise, vatanımız olan İsrail'in var olma hakkını savunduğumuz için hedef alınıyoruz. Siyonist kelimesini ırkçı, baskıcı veya soykırımla eşanlamlı bir hakaret olarak kötüye kullananlar bizi hedef alıyor. Antisemitizmin şekil değiştirdiğini çok iyi biliyoruz.

    İsrail'le gurur duyuyoruz. Ortadoğu'daki tek demokrasi olan İsrail, milyonlarca Mizrahi Yahudisine (Orta Doğu kökenli Yahudiler), Aşkenaz Yahudilerine (Orta ve Doğu Avrupa kökenli Yahudiler) ve Etiyopyalı Yahudilerin yanı sıra milyonlarca Arap İsrailliye, bir milyondan fazla Müslümana ve yüz binlerce Hıristiyan ve Dürzi’ye ev sahipliği yapıyor. İsrail, Yahudi Halkı ve daha geniş anlamda Ortadoğu için bir mucizeden başka bir şey değildir.

    İsrail'e olan sevgimiz körü körüne siyasi uyumu gerektirmiyor. Tam tersidir. İsrail hükümetinin sorunlu olduğunu düşündüğümüz politikalarını eleştirmemiz bizim İsrail’e olan sevgimizdendir. Hayal ettiğimiz İsrail adına savaşmanın ne anlama geldiğini anlamak için New York'tan Tel Aviv'e kadar Netanyahu'nun yargı reformlarına karşı yapılan protestolara bakmanıza gerek yok. İsrail'e yönelik vizyonlarımızın önemli ölçüde farklı olduğunu anlamak için bizimle birkaç kahve sohbeti yapmanız yeterlidir. Hepimiz İsrailliler ve Filistinliler için daha iyi bir gelecek istiyoruz.

    Kampüsteki son altı ay bize bir şey öğrettiyse, Columbia topluluğunun büyük ve sesli bir nüfusunun Siyonizmin anlamını anlamadığı ve dolayısıyla Yahudi Halkının özünü anlamadığıdır. Aylardır yaşadığımız antisemitizmi haykırmamıza rağmen endişelerimiz geçersiz kılındı.

    Öğrencilerin ve öğretim üyelerinin kampüsümüzün bazı bölümlerine girmemize fiziksel olarak engellediğini, hatta sessizce yüzlerini çevirdiklerini izlediğimizde kendimizi çaresiz hissettik. Bu sessizlik tanıdık geliyor. Asla unutmayacağız.

    Kesin olan bir şey var. Yahudi olmaktan gurur duyuyoruz ve Siyonist olmaktan gurur duyuyoruz.

    Columbia'ya geldik çünkü zihnimizi genişletmek ve karmaşık sohbetlere katılmak istedik. Kampüs şu anda nefret dolu söylemlerle dolu olsa da, kırıkları onarmaya başlamak ve siyasi ve dini bölünmeler arasında anlamlı ilişkiler geliştirmeye başlamak için asla geç değildir. Geleneğimiz bize şöyle der, ‘Sevin ve barışın peşinden gidin.’ Barış, hakikat ve empati peşinde ciddiyetle bize katılacağınızı umuyoruz. Birlikte kampüsümüzü onarabiliriz.’’



    Colombia´daki Yahudi öğrencilerden manifesto | Şalom Gazetesi (salom.com.tr)





  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Varlığından bahsettim dikkat edersen. Demecinden değil. Kendisi zaten yapılması gerekenleri yapanlardandır.

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    varlığındanda kimsenin haberi yok sertap erener türk vatandaşıdır,ayrıca adıda soyadıda müslüman türk adıdır,%99 u müslüman türkiyeyi temsil ediyor orda israili değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Mayıs 2024; 14:16:18 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Çocuksu cevaplar ve yaklaşımlar. Çocuksu da olsa ispatla ...

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    sertap erener in soyunda yahudi kökenli insanlar olabilir ama stadda kimsenin haberi yok bu bir, ayrıca yahudiler değil,israil devleti protesto ediliyor herşeyi birbirine salça etmişsin. 

  • Can851 kullanıcısına yanıt

    Verdiğin lin çalışmıyor çalışır hale getirdim :



    Eurovision Song Contestyoutube
    Subscribe and 🔔 to Eurovision 👉 https://www.youtube.com/user/eurovision?sub_confirmation=1 ​ Eden Golan from Israel performed ‘Hurricane’ in the Second Semi-Final of Eurovision 2024 in Malmö, Sweden -​ We are #UnitedByMusic. The Eurovision Song Contest celebrates diversity through music. Please keep your comments respectful. We will not tolerate racism, sexism, ableism, homophobia, transphobia, body-shaming or any other derogatory or hostile language. Offensive users will be blocked and reported. Subscribe to the Official Eurovision Song Contest Podcast: https://pod.link/1617767675 Follow us on TikTok: https://www.tiktok.com/@Eurovision Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/eurovision Follow us on Threads: https://threads.net/Eurovision Follow us on Facebook: https://facebook.com/EurovisionSongContest If you want to know more about the Eurovision Song Contest, visit https://eurovision.tv Shop for official Eurovision Song Contest merchandise: https://shop.eurovision.tv/
    https://www.youtube.com/watch?v=xGvv0kIZgZI&feature=youtu.be
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    finali iyi izlerisn israil tarihi en dip puanını alıcak muhtemelen(halk oylamasında) o zaman net anlarsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Mayıs 2024; 14:27:58 >
  • Refahta 12 tane İsrail askerini eşek arıları sokmuş hastanelik etmiş. Dinciler Allahın gazabı demiş. Ancak 30 küsür tane hamas militanının eşek arısı sokmasından dolayı komaya girdiklerini bilmiyorlar. Nasıl bi arı yuvası deştiniz olm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 671672673674675
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.